skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Motorkáři sobě
-> Luky: to asi ne. Ono to jde do 40 zdrave, ale pak to zacne vynechávat.
-> vhml: nemá to nějakej omezovač? 40 km/h mě na babetu přijde až až 

-> stika87: konečně pořádnej stroj tady mezi těma mastodontama 

-> Bukaj: dík za nabídku, nová mě nezruinuje a mam jistotu že bude dobrá 

-> Jarda/felda: To nikdo z okolí nemá díly?
Kdyžtak nějakou cívku hodim do obálky a za 10 Kč ji tam do týdne máš... :-D
Kdyžtak nějakou cívku hodim do obálky a za 10 Kč ji tam do týdne máš... :-D
-> Bukaj: kondík je novej
takže mi zbejvá asi jediná možnost koupit cívku na magneto
ještě že stojí jenom 120kč 

-> Jarda/felda: Tak možnosti jsou :
1) cívka na magnetu - šluslé vinutí
2) nesprávná cívka na magnetu
3) kondík
4 vodiče (a kostra, což je málo pravděpodobné)
1) cívka na magnetu - šluslé vinutí
2) nesprávná cívka na magnetu
3) kondík
4 vodiče (a kostra, což je málo pravděpodobné)
-> Bukaj: cívka je 6v nebo 8v u obou slabá jiskra
-> Jarda/felda: Nemáš náhodou na 6V (8V) magnetu cívku 12V...?
připojim sem svuj dotaz na pionýru mam slabou jiskru, kladívko, kondík svíčka nový, cívka proměřená (měla by bejt ok) jediný co zůstává původní je magneto (světla mi pálí 6v žárovky tak bych ho i vyloučil) a cívka u magneta je původní může bejt chyba tam ?
-> Milan 136: to bych mohl zkusit, je ta takovy zalomený
-> m8rinek: ved vies co mam na mysli
len som to napisal svojsky

-> vhml: kolínko od filtru do rámu je zlomený a má zmenšenej průřez.
zkus to bez něj a uvidíš. jednou mi to trvalo, než jsem ten sráč rozjezdil
zkus to bez něj a uvidíš. jednou mi to trvalo, než jsem ten sráč rozjezdil
-> castrol: ultrazvukem jsem ho prohnal. Až do tech 40 to jede naprosto spořádaně a výborně ( má najeto 950km! ), ale pak jako když utne a začne se hádat.
-> castrol: vyvařit v ultrazvuku? Hmmm jak se to dělá? :)))
-> vhml: poznas to ked pridas plyn motor zmeni zvuk
a co karbec netreba ho vyvarit v ultrazvuku ?
a co karbec netreba ho vyvarit v ultrazvuku ?
-> castrol: nevim. kterak to poznám? hodne se zmeni zvuk motoru se zacne jakoby vynechávat.
-> vhml: nepreklzuje spojka 2 rychlosti
Ladím novej peklostroj, ale potřebuju poradit :-)
Babetta, dvoukvalt, nejede víc jak 40. Snahu má, ale začne se v těch otáčkách hádat. Kde může bejt chyba? S předstihem jsem točil všema směrama, svíce nová, jinak to běží výborně.
Babetta, dvoukvalt, nejede víc jak 40. Snahu má, ale začne se v těch otáčkách hádat. Kde může bejt chyba? S předstihem jsem točil všema směrama, svíce nová, jinak to běží výborně.
dneska me pozlobil skutr. Napred jsem s nim pojezdil cely dopoledne bez problemu po meste. Odpoledne jsem ho vyrazil trochu ladit - nejede na plny plyn, tak jsem chtel vyjet za dedinu, ale nedojel jsem ani do pulky dediny. Na kruhacu motor zakaslal a po 200m jsem zustal stat. cca 1km tlacit zpatky do garaze. Provedl jsem ocitu karburatoru a znova vyrazil testovat jak motor spaluje. Chvili tak jezdim za dedinou a najednou v ukrutne rychlosti
45km/h ustrelil zadek. Mrknu za sebe, com mohlo byt na silnici a tam nic. Tak jsem zastavil a zadni kolo napul vyzuty
Jedna strana proste z rafku dole. Tak jsem to nastartoval, otocil a cca 2km na mirne zvyseny otacky dovedl skutra domu.
LesklI srouPek, co jsem nasel v pneumatice je asi z vlastni zahradky
teda zatoulanej v garazi z posledni akce.

LesklI srouPek, co jsem nasel v pneumatice je asi z vlastni zahradky

-> stika87: Srandovní...
...raději zůstanu u Pionýra - i ten mi občas přijde malej
...raději zůstanu u Pionýra - i ten mi občas přijde malej

-> Bukaj: normalne plne funkcni motorka :) tato konkretne je i pro dospele do 90 kilo :) a upaluje az 65 km/h :)
-> El_Burro: ta by bola mne akurat

To já mám zas na vyblbnutí tohle je to jak Minibike akorát to má tlumiče a je to trochu větší tady pro představu já mám 186 cm a dá se to
stačilo vychytat čínský mouchy trochu natunit motůrek nacpat tam laďák na 50tky a jezdí to pěkně na takovýho prcka 

-> Bukaj: par lidi znam
ale jezdi na to i dospeli 

-> LosNorkos: Docela nebezpečná hračka, kdo tohle koupí svému dítěti?

-> Bukaj: To je minibike www.minibike-shop.cz/8-mi
nibike-ps77-modra-bila.htm
l
-> stika87 17.05.13 00:21:33:
To je tak hrubej asfalt, nebo je ta motorka tak malá?
Podle poměru rukojeti řidítka a zbytku stroje je to nějaká (funkční?) miniatura, ne?
To je tak hrubej asfalt, nebo je ta motorka tak malá?

-> stika87: pěkná kožená kombinéza 

-> m8rinek: a ted si me predstav na tomdle
na svezeni zhruba po 2 letech uplne supr :)

na svezeni zhruba po 2 letech uplne supr :)
-> stika87: Vypadáš trošku jako pořízek, si tu motorku zarazíš do pozadí, kolena k uším a jedeš :D.
-> m8rinek: kamos rikal ze prej trochu jo 

-> stika87: CB500, není Ti to trošku malý? :)))
-> Pavel P..: Což o to na kejvě mam taky něco ještě z dob kdy se vyráběla, ale tohle bylo promaštěný nějakou sračkou :/.
-> m8rinek: kámoš jezdil na číze sportce Barumky co na tom byli z výroby z roku 67 a v pohodě aspoň dva roky... a nikde se nerozplácnul.
ted má jawu 250 sport, a když šel na STK tak zadní gumu ještě pro sichr proříznul flexou aby měl dost vzorku... taky barumka co pamatuje ještě Husáka
ale bude kupovat nový, aby na nový chromový ráfky nedával tyhle starý šlupky.
ted má jawu 250 sport, a když šel na STK tak zadní gumu ještě pro sichr proříznul flexou aby měl dost vzorku... taky barumka co pamatuje ještě Husáka

-> FORM: Jo jo, jetou gumu bez historie už nikdy :)))
-> m8rinek: Ale je to tak, malé škody poučí, ty už také příště nebudeš nazouvat tvrdou gumu.
-> m8rinek: Tak na to že jsem ulehal tak v 50tce tak to ještě jde :-) Sranda byla, že mi po kilometru prasklo spojkové lanko, tak jsem si dal dobrodružných 40 kilometrů k domovu bez zastávky s bolavou nohou a s mizernými brzdami :-D
-> FORM: To je docela dlouhej seznam poškození...
To já si takhle koupil bazarovou zadní gumu, abych sjel stejně i přední, přezul, vytáhnu to z garáže, vyjedu na silnici do pravýho vingle a pomalu přidávám, v tu chvíli mě zadek předběhl, já s tim mrdnul o obrubník a tak abych ušetřil 1000km na přední gumě než koupim nový, tak jsem rozflákal přední světlo, za 1000Kč jetý, odřený...
Tak jsem to zas zatlačil do garáže :D. Teď mam nový Conti RoadAttack a je po zápachu :).
To já si takhle koupil bazarovou zadní gumu, abych sjel stejně i přední, přezul, vytáhnu to z garáže, vyjedu na silnici do pravýho vingle a pomalu přidávám, v tu chvíli mě zadek předběhl, já s tim mrdnul o obrubník a tak abych ušetřil 1000km na přední gumě než koupim nový, tak jsem rozflákal přední světlo, za 1000Kč jetý, odřený...
Tak jsem to zas zatlačil do garáže :D. Teď mam nový Conti RoadAttack a je po zápachu :).
-> vhml: wapka na ranu... neboli to?
-> vhml: Já dal dnes pusu silnici, je první, tak to beru jako zkušenost. Ohlá stupačka, brzda, na výměnu heft, blinkr, páčka, odřený výfuk, rámček světlometu, oblečení, bota, helma..... Jsem si říkal, že na té motorce už nemám co dělat :-D
Ja dneska polozil Varadero. Dvakrát :-D
260 kg na mokry louce nemá sanci. Ale nic co by nezpravila wapka a trocha kysličníku.
260 kg na mokry louce nemá sanci. Ale nic co by nezpravila wapka a trocha kysličníku.
-> castrol: no zabiham to, takze to jsem zatim nezkousel. Mam za sebou jen asi 60km. Maximalka bude po zajeti nekde mezi 60-70km/h. Ale zrychleni je to podstatny
to je oproti te 50ccm uplne nekde jinde.

-> Klubko_: a kolko teraz ide ?
dneska jsem ze skutra udelal "buchar"
prestavba z 50ccm na 80ccm.
Cinsky 4T skutr, motor 139QMB prestavbova sada valec, pist, cep, krouzky, zavlacky, tesneni za 732kc. Za malo penez hooodne muziky. Oproti te 50tce to taha mnohem lip.

Cinsky 4T skutr, motor 139QMB prestavbova sada valec, pist, cep, krouzky, zavlacky, tesneni za 732kc. Za malo penez hooodne muziky. Oproti te 50tce to taha mnohem lip.