-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): zkus se poohlidnou po skutru znacky Kymco. Z cinanu jsou to ty lepsi. mame doma 2 Kymca. Tata ma People 250, ten tedka prochazi mensi GO a segra ma agility city 125. Pokud budes dojizdet rano za chladna, tak se poohlidni po necem s dostatecnou ochranou nohou pred chladem, pripadne neni od veci plexi. Plexi mame na obou a rano to fakt dost zprijemni cestu.
Ja osobne jezdim 4T padesatku cinana a ten mi rekl bych docela zere valecky ve variatoru.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Motorkáři sobě
Motorkari, aky mate nazor na cinske skutre? Rozmyslam o niecom na letne dochadzanie do roboty (cca 5 km), celkom sa mi pozdava toto
www.keeway-motor.cz/?stro je=zah...
Nechchcem do toho davat velku sumu a zaroven nechcem jazdenu vec.
www.keeway-motor.cz/?stro je=zah...
Nechchcem do toho davat velku sumu a zaroven nechcem jazdenu vec.
vhml 26.04.13 12:55:17 napsal:
‡Luky: pak si jako já koupíš Varadero, pak svezes se na
175/477 a zjistis ze je cely varadero vlastne o hovne a s cizou je vetsi
prdel :-D

‡Luky: pak si jako já koupíš Varadero, pak svezes se na
175/477 a zjistis ze je cely varadero vlastne o hovne a s cizou je vetsi
prdel :-D

-> Luky: pak si jako já koupíš Varadero, pak svezes se na 175/477 a zjistis ze je cely varadero vlastne o hovne a s cizou je vetsi prdel :-D
Hele dejte pokoj, já budu spokojenej když to bude fungovat spolehlivě
Navíc po svezení na KTM LC8 Afrika nepojede a nepojede, i kdyby se tam dala pístní sada jakákoliv

Navíc po svezení na KTM LC8 Afrika nepojede a nepojede, i kdyby se tam dala pístní sada jakákoliv

-> Luky: Zas ty kovaný písty jsou veliká parádička www.motorkari.cz/motorka?
mid=44188&...
-> Luky: ideální příležitost z toho udělat 820ccm s pořádnou kompresí:-)
-> Luky: joo to umí, nicméně převložkování? Sundáš celej válec, pošleš ho Oulehlovi i s pístama a pak to tam prostě dáš :))
-> m8rinek: rozvody bych si mooožná troufnul, ale změření ovality/výbrus/převložkov
ání, to ne... A zase nechat udělat něco, pak to zase rozhodit a dělat si sám rozvody, to asi taky ne 

-> Luky: Mam na to jednoho skvělýho ,,servisáka,, jenže tyhle věci si může dovolit dělat přes zimu.
Nicméně nic na tom není, jen jsem to tu nechtěl mít dva měsíce rozházený :D.
Nicméně nic na tom není, jen jsem to tu nechtěl mít dva měsíce rozházený :D.
-> m8rinek:
A dělal jsis to sám? Já si na to netroufnu...
Napadlo mě to řešit jiným motorem, ale to bych se mohl dostat tam, kde jsem teď...

A dělal jsis to sám? Já si na to netroufnu...
Napadlo mě to řešit jiným motorem, ale to bych se mohl dostat tam, kde jsem teď...
-> Luky: 20 je asi minimum... Já měl tušim 10 za písty a výbrus, k tomu rozvody asi 3, já kupoval i kliku za 2, pak nějaký nutný píčovinky a 20 tam bylo jako prd...
Jo a vlastně jsem si pořídil i vyšší plexi, aby na mě tolik nefoukalo. Navíc už se samolepkou touarega, to je aspoň 10 koní navrch
Nicméně ani tak to není 100% s tou ochranou, takže budu muset rozřezat, prodloužit a postavit přední masku a vytvořit "dakar look"
A musim řešit spotřebu oleje, už mě to přijde neúnosný
Gufera na ventilech vyměnit nepomohly. Takže asi kroužky nebo výbrus. No a když už se v tom bude někdo vrtat, tak to rovnou udělat už i rozvody. Servisák mně teď dělá nějakou hrubou kalkulaci, ale tipuju, že do 20 tis. asi moc chybět nebude 

A musim řešit spotřebu oleje, už mě to přijde neúnosný

Včera jsem předělal uychcení kufrů, jsou teď o nějakých 8 cm výš. Jednak to vypadá líp a hlavně už nebudeme v alpských serpentinách škrábat rohem o asfalt
Před...

Před...
Tak včera jsem byl namontovat baterku ... A pokusně nastartoval .. nechtělo se jí .. ale já už vím jak na ni ... a když už běžela .. tak jsem nevydržel .. a udělal kraťoulinkou 14 km vyjížďku .. budiž Hondě GL 1000 věčná sláva .. 

Tak připraveno na sezonu. Kryt motoru od Milánka. Jinak stejně dobrá práce jako kufry od něj a padáky v novém komaxitu. Stříbrná metla nahradila černý mat.
-> Klubko_: to je prd, guma má mnohem větší nepřesnost...
hosi, tata resi hazivost zadniho kola svyho skutra. Jedna se o 16" kolo z lehkych slitin.
Meril si hodinkama hazivost kolmou na osu otaceni a vysla mu +- 0,5mm takze uhlopricne v nejvyssich mistech je rozdil mezi protilehlyma hranama kola 1mm.
Chce to nechat srovnat. Me to prijde, ze je to zanedbatelny a vyvazeni by to melo srovnat. Co myslite vy?
Meril si hodinkama hazivost kolmou na osu otaceni a vysla mu +- 0,5mm takze uhlopricne v nejvyssich mistech je rozdil mezi protilehlyma hranama kola 1mm.
Chce to nechat srovnat. Me to prijde, ze je to zanedbatelny a vyvazeni by to melo srovnat. Co myslite vy?
Dneska mi přišla zásilka od Milánka(alu-milanek.webno
de.cz). Kryt motoru na Transalpa. A jako pecka, fakt pěkná práce. Ještě namontovat...
-> radekp 16.03.13 11:52:02: skoda-virt.cz/cz/.../1376
73-skutr-50-za-10990 

Inzerát na prodej mé první lásky hýr:
www.motorkari.cz/motobaza r/.../honda-ntv-650-revere -490005.html
www.motorkari.cz/motobaza r/.../honda-ntv-650-revere -490005.html
-> m8rinek: jdi doprdele -> Luky: a ty taky :-D
Hnusný to je, o tom žádná, na druhou stranu Strom je podstatně hnusnější a Afra sice super, ale málo cestovní. Hlavní důvod výměny NTV je nepohodlí na dlouhých trasách. Což bych asi Afrou nenarovnal :-D
Hnusný to je, o tom žádná, na druhou stranu Strom je podstatně hnusnější a Afra sice super, ale málo cestovní. Hlavní důvod výměny NTV je nepohodlí na dlouhých trasách. Což bych asi Afrou nenarovnal :-D
-> vhml: Je to hnusný, kup si něco pro lidi a ne pro UFO :D.
Klucí, asi se fakt hecnu a půjdu do Varadera.
a) kdo mi to rozmluví a doporučí něco jinýho za podobný peníze? Stroma nechci, to říkám rovnou.
b) kdo koupí moje NTV 650? Odkaz na inzerát dodám.
c) nevíte někdo o pěkný kousku v cenovce +-70?
a) kdo mi to rozmluví a doporučí něco jinýho za podobný peníze? Stroma nechci, to říkám rovnou.
b) kdo koupí moje NTV 650? Odkaz na inzerát dodám.
c) nevíte někdo o pěkný kousku v cenovce +-70?
Uvažuju že koupím 125ccm skútra. Koukl jsem po netu a za 30tkč se dá koupit čína...ale nevím jestli bych k tomu našel důvěru, máte nějaké reference?
Představa je větší skútr, vodník, Burgman, Atlantis, Majesty...125ka aby ji mohla jezdit i přítulka s Béčkem
Představa je větší skútr, vodník, Burgman, Atlantis, Majesty...125ka aby ji mohla jezdit i přítulka s Béčkem
-> Luky: jako Afu natočit po 2 měsících je docela probleem, než to nažene pumpa do karbců, nevim proč to udělali že tlačí až dlee otáček motoru

než jsem to vyplodil tak koukám že už je debata o něčem jiném 

Současná baterka v motorce byla, už když jsem ji koupil před 6 lety. Z motorky ji nevyndávám a jednou za zimu ji nechám dobít. Jinou zvláštní péči jí nedávám. Zatím jsem pokaždé na jaře nastartoval, včetně letoška.
Jinak teda v zimě motorku nestartuju.
Jinak teda v zimě motorku nestartuju.
-> m8rinek: bez sytice nenatocim vubec. Se syticem se to rozbehne tak na pul valce. Musim lehce klepnout o plyn a pak to zacne bezet. CBR to delá taky.
-> Luky: ver ze ani jedna z tech tri nefunguje :-D
Ja měl kontakty ocisteny, premosteny, a stejne to obcas vynechalo.
Ja měl kontakty ocisteny, premosteny, a stejne to obcas vynechalo.
Jsem si vědom toho, že s tou baterkou je to špatně, ale...
Klidně se pump ujmu. Teda upalující kontakty mám asi vyřešený přemostěním pomocí hovadskýho relátka. Teoreticky by mohla někdy odejít i cívka, ale tři náhradní pumpy jsou asi zbytečná rozežranost
Měl jsem motorku před sezonou 2011 u Kauckýho v Ovčárech a ten komplet karbce seřizoval a měnil tam průchodku/kolínko na sytič. Ta malá plastová sviňárna stála cca 1500 :-/ Takže asi cajk ;)
Zprovoznění zatuhlých sytičů se řešilo 1-2 týdny zpátky ve foru na africatwin.cz. Kdyžtak tam mrkni
Klidně se pump ujmu. Teda upalující kontakty mám asi vyřešený přemostěním pomocí hovadskýho relátka. Teoreticky by mohla někdy odejít i cívka, ale tři náhradní pumpy jsou asi zbytečná rozežranost

Měl jsem motorku před sezonou 2011 u Kauckýho v Ovčárech a ten komplet karbce seřizoval a měnil tam průchodku/kolínko na sytič. Ta malá plastová sviňárna stála cca 1500 :-/ Takže asi cajk ;)
Zprovoznění zatuhlých sytičů se řešilo 1-2 týdny zpátky ve foru na africatwin.cz. Kdyžtak tam mrkni
-> Luky: nabízím třetí kus 

-> vhml: njn asi by to taky šlo :)))
Hele už jsme to kdysi řešili, nicméně jak Vám choděj sytiče? Luky je má tušim po opravě, je tak?
Hele už jsme to kdysi řešili, nicméně jak Vám choděj sytiče? Luky je má tušim po opravě, je tak?
-> vhml: Na tom něco je, uklízel jsem skříň a dvě pochybně funkční Hondí pumPičky jsem házel do šrotu...
BTW: Luky nechceš je, až budeš laborovat proč tvoje nejede, ať máš ND :D
BTW: Luky nechceš je, až budeš laborovat proč tvoje nejede, ať máš ND :D
-> m8rinek: to by mě bavilo to nekam tlacit misto vycvaknutí hadičky od čerpadla 

-> Luky: Jenže to zas nekoresponduje se zodpovědnou údržbou baterky...
-> m8rinek: prave proto ze ma elektriku tak uz davno odesla a je to prestaveny na podtlak :-D
-> m8rinek: no já právě předloni fakt daleko z kopce. Několikrát. A to mě tlačili dva lidi
Proto jsem přešel na udržování v průběhu zimy 
Jinak afrika má elektriku, ale protože čerpadla hodně odchází, nahrazuje se to hromadně podtlakem

Jinak afrika má elektriku, ale protože čerpadla hodně odchází, nahrazuje se to hromadně podtlakem
-> vhml: nemá náhodou Afrika elektriku?
Abych kvuli podtlakovce rozebíral půl motorky... to to radši prostě nějak nastartuju :D. (vloni jsem to tlačil fakt daleko do kopce :D)
Abych kvuli podtlakovce rozebíral půl motorky... to to radši prostě nějak nastartuju :D. (vloni jsem to tlačil fakt daleko do kopce :D)
-> vhml:
Jinak mám origo čerpadlo, nikoliv Mikundy, či jak se to jmenuje

Jinak mám origo čerpadlo, nikoliv Mikundy, či jak se to jmenuje

-> m8rinek: no já právě koupil taky Yuasu (teď jsou to asi dva roky tušim?!) a jsem nadšenej jak krásně a za všech okolností běhá. Takže na to trochu hřeším, jsem si toho vědom... Kdyby to vždycky na jaře huhlalo, tak se o ni začnu starat, ale takhle to "není třeba" 

-> Luky: a) slusnej clovek baterku nabije. A né že půjde zkusit že je fakt vybitá :-D
b) nezvodnatí, ale vyschne ti karb. Vzhledem k tomu, že jako správnej afričan máš určitě podtlakový čerpadlo, tak to nečerpá dokud neběží motor a motor neběží, protože to nečerpá. Stačí odpojit hadička od karbů, nalejt benzínem a fouknout.
b) nezvodnatí, ale vyschne ti karb. Vzhledem k tomu, že jako správnej afričan máš určitě podtlakový čerpadlo, tak to nečerpá dokud neběží motor a motor neběží, protože to nečerpá. Stačí odpojit hadička od karbů, nalejt benzínem a fouknout.