-> palinator 10.01.24 09:48:39: švagr včera nedojel a to měl zimní naftu ale nejspíš nezamrzla protoře X dalších včetně mě na ní jelo normálně dneska mu jedu pro nový filtr
-> palinator: Tak pokud je to vyloženě letní nafta s filtrovatelností do 0°C tak už bych byl opatrnej no... nemůžeš tam hodit k motoru nějakej přímotop a trochu ten filtr prohřát?
-> dragon_cb_cz: V určitých časech to tak fakt bylo, protože ve fabrice museli opakovaně řešit že se občas údajně až 40% ráfků vypařilo přez vrátnici ven.
-> Milan 136 08.01.24 10:54:40: u nás v ulici je Focus II a má prasklý aludisk napříč. Víc jak rok. Ten disk na dálku vypadá jak poklice, tak jsem se tomu nedivil. Až když jsem přišel blíž, to jsem zíral
-> palinator: Taky jsem si to včera tak v hlavě složil, ale když o tom Bukaj mluví, tak jsem si vzpomněl, že to snad bylo tak, že se tyhle kola atd naložili v UK do kontejnerů ve kterejch přijely nový auta, v těch se to dovezlo do fabriky a tam se to nastrojilo na auta, co pak následně zase jely do UK. Takovej "vytěžkovák"...
-> dragon_cb_cz 08.01.24 23:15:41: "Slepice" na nich sice není, ale je na nich nápis Škoda. A ta kola se vozila přímo do AZNP a auta na export s nimi vyjížděla z fabriky - jak jinak definovat "originál"?
-> Milan 136: jo no... tady to mam s 215/55 R17. Pravda, jezdi s tim zena a cesty obcas relativne spatny. Nicmene na leto mame 225/45 R18 na AUTECách, coz je taky lowend znacka, a ty jsou v pohode... tak nevim :)
-> Bukaj 08.01.24 20:38:49: To právě tak úplně není pravda. Ty kola KN dělali na všemožný auta, nejen na škodovku, a slepice na nich pokud vím taky není... v principu to jsou úplně obyčejný aftermarket kola (byť asi docela slušný kvality).
-> Milan 136 08.01.24 20:32:03: no právě, šišatost způsobí "měkký hliník" ale tohle vylomení je bych řekl spíš opačný problém s tvrdým/křehkým hliníkem
Na Volvu mám taky origo liťáky (dvě sady) a když jsem u něj krátce po zprovoznění na výmolech zlikvidoval dvě gumy během jednoho týdne, tak jeden disk to sice trošku odnesl (vnitřní lem byl šišatý), ale nevyštípl se
-> Tom Troll 08.01.24 19:35:55: Tak za tu dobu v servise jsem viděl hodně zmasakrovaných kol u evidentně velkých ran, ale takhle vylomené bývají málokdy. Ale Dezent je prostě levný kolo. Hrozně často bývají šišatý.
-> saskyn2 03.01.24 23:08:33: Nízko/vysokotlak? ako sa to prejavovalo? Mám tu jeden CAYC s vymenenou pumpou po repase a zhruba okolo 3tis. otáčok ho hodí do núdzového skrz nedosiahnutý tlak. Inak jazdí normálne.. tá pumpa si niesom istý značkou..
Co myslite, muze vyssi palubni napeti u octy nicit zadni snimace ABS? Dobiji 14,4V, s prednima snimacema jsem nic nedelal a funguji, ale LZ byl spatny pri koupi, dal jsem nejakej lepsi za 750,-kc - odesel po 4 letech, sehnal jsem 2ks origo , predloni zas odsesel PZ, tak jsem dal taky origo, myslel jsem, ze origo uz budou drzet no a ted zas odesel LZ -3.kus za 6 let mi prijde uz dost. Jinak neodesel najednou, napred to chvilku fungovalo, chvilku ne, az je najednou prerusenej uplne.
Moje 1.8T dobiji 13,7V a neodesel mi jeste zadnej a za 100tis.km, naftova najela cca 90tis.km. Tak mi to prijde divne, me odchazeji zas civky :), na nafte nic v elektrice neodchazi, ani zadni zarovky necernaji, to se mi zas delo u sluzebaku TDi 81kW, pamatuji, jak jsem tam srazel napeti o 1V.
Na zadne felde mi nikdy zadnej snimac ABS neodesel, tak mi todle prijde divne....
No objednal jsem zkusmo ten snimac chinu za 220,-kc, treba to bude jak u favo rozdelovace, kde china oproti origu drzi :).
-> Jarda/felda: Dovolím si nesouhlasit. Galie je třeba oproti Westfalii tragédie i v tom železu a dal bych to tak možná na Felicii nebo jinýho pracanta.
-> čert: Bral sem Westfalii včetně typový elektriky a vše funguje jak má.