skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Stop kouření
-> 1560: Zajímavá slovní úloha :)
David29 04.04.11 18:23:20 napsal:
Ted jsem si spočítal, že měsíčně pruhulim dobrejch 3500kč…
Ted, po tom zkurvenym zvýšení to bude ještě víc… asi se na to vyseru

3500 měsíčně? No tak to je solidní... Pětina vejplaty jen na hulivo...
Ted jsem si spočítal, že měsíčně pruhulim dobrejch 3500kč…
Ted, po tom zkurvenym zvýšení to bude ještě víc… asi se na to vyseru

3500 měsíčně? No tak to je solidní... Pětina vejplaty jen na hulivo...
-> Jumbo:
to si pozrem

-> David29: Za 3500,- Kč si můžeš dovolit Anču reálnou místo té skříňové. :o)
-> David29: Já v pátek přestal, ať mám na dodělání auta...
-> Matthes, záškodník z TechWebu: 

-> David29: Ber nejaky stoparky, ktery budou kourit tobe, at nemusis kourit ty.
-> Nwkt:
To bylo podlé Tomáši. :o))

-> David29: Sledovat silnici? 

Vono se to řekne, ale co mám za tim volantem dělat? 

-> David29: Dej si facku 

-> David29: Dement no. Kdybys ty penize ukladal, tak ses bohaty 

Ted jsem si spočítal, že měsíčně pruhulim dobrejch 3500kč...
Ted, po tom zkurvenym zvýšení to bude ještě víc... asi se na to vyseru
Ted, po tom zkurvenym zvýšení to bude ještě víc... asi se na to vyseru

-> Pavel Korbelář: Njn... Já s tim bohužel nikdy neseknul na díl jak měsíc... Po měsíci mi to nedalo a byl sem v tom nanovo....
..a je mi jedno co vzdycky nekde neco vysomruju:)
-> Bagrr: no ja jsem po "klesnuti" ke starenam prestal cudit a bylo:) ale jo zapalim si kdyz jsem opilej jinak ne:))
-> Pavel Korbelář: Jeden čas sem taky klesnul ke stařenám... Ale jak říkam nejčkon máčka bo lakísky:o)
-> Bagrr: stylove to bylo to jo ale na styl se vsichni vykaslali casem a zkoncily jsme u startek:))
-> p.b.: btw. když se začínal kouřit tak si pamatuju stařeny za 25kč:o) Ale když sem začínal tak bylo stylový kouřit dády (daavidofky pro neznalé:o)
-> p.b.: Tk vzhledem k tomu že starky stávali v roce 205 něco okolo 35kč a teď sou pokud se nemílím za 50.... Já když už si chci dopřát cigáro tak jedině máčka nebo lakísky

-> Bagrr: tak to nevím, čerstvější informace mi neposkytli, jim zkus taky napsat :))
p.b. 24.05.07 08:35:57 napsal: Tak dnes mi konečně přišla odpověď z ministerstva, sice si dali trochu na čas, ale přece, docela mě to překvapilo :)
Jen takovej výcuc (mimochodem velmi, velmi zajímavej .)):
Skutečný výnos spotřební daně z tabákových výrobků za rok 2005 - 25,4 miliard Kč
Sledování výdajů spojených s léčbou nemocí způsobených kouřením je složitý, přímé náklady zdravotních pojišťoven na léčbu těchto nemocí činily v roce 2002 6,14 miliard Kč. K tomu je zapotřebí připočíst nepřímé náklady (ztráta produktivity, předčasná úmrtí atd.). Ty je však velmi nesnadné nějakým způsobem vyčíslit.
Takže je vidět že třeba johnyho kupecký počty a googlaření v tomhle případě fakt nefungujou :) Mno ta kolik je to po zdražení několikanásobném? To už asi nebude "jenom" 25mld...
Skutečný výnos spotřební daně z tabákových výrobků za rok 2005 - 25,4 miliard Kč
Sledování výdajů spojených s léčbou nemocí způsobených kouřením je složitý, přímé náklady zdravotních pojišťoven na léčbu těchto nemocí činily v roce 2002 6,14 miliard Kč. K tomu je zapotřebí připočíst nepřímé náklady (ztráta produktivity, předčasná úmrtí atd.). Ty je však velmi nesnadné nějakým způsobem vyčíslit.
Takže je vidět že třeba johnyho kupecký počty a googlaření v tomhle případě fakt nefungujou :) Mno ta kolik je to po zdražení několikanásobném? To už asi nebude "jenom" 25mld...
Uaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nekonečnej příběh.... Jak už sem jednou psal tohle nemá smysl řešit....
-> MATTESS: No je to docela pálka, co na tom stát vydělá, to bych ty kuřáky do toho skoro ještě nutil

Myslím, že hodně lidí by se odnaučilo kouřit, kdyby na krabičce bylo:
Ministr zdravotnictví varuje
ministr financí Vám děkuje
Ministr zdravotnictví varuje
ministr financí Vám děkuje

Tak dnes mi konečně přišla odpověď z ministerstva, sice si dali trochu na čas, ale přece, docela mě to překvapilo :)
Takže je vidět že třeba johnyho kupecký počty a googlaření v tomhle případě fakt nefungujou :)
Takže je vidět že třeba johnyho kupecký počty a googlaření v tomhle případě fakt nefungujou :)
jo cigárko, to bych někdy
no co naděláte, jsou všude a jsou značně agresivní, když jim nedvolíte kouřit v autě

no co naděláte, jsou všude a jsou značně agresivní, když jim nedvolíte kouřit v autě

-->p.b:No všichni kuřáci určitě ne,pokud vycházíme ze slova všichni.Oblíbenou obezličkou kuřáků je třeba fakt,že Winston Churchil kouřil několik velkých doutníků denně,pil alkohol a dožil se téměř 90ti let.Z toho ovšem nelze absolutně vycházet.Jednak tento ministerský předseda žil v jiné době,a pak taky významným faktorem je genetika.
Ruku od ohně ale dám za to,že v dnešní době je téměř jisté,že ten kdo kouří alepoň 10 cigaret denně,skončí dřív nebo později na onkologii.
Kouření totiž vyvolává celou řadu problémů a to jak dehet,tak nikotin atd.V podstatě se nejedná o to,že někdo přichází s diagnoźou"mám rakovinu",ale o to,že životní styl,sedavé zaměstnání,nevhodná strava,stres a kouření s alkoholem(to hlavně) způsobí,že i 10 či 20 let! před tím než je diagnostikován silidní maligní nádor, se prekancerogen naváže na buňku čehokoliv v těle a začně měnit její DNA.V buňce pak dochází k poruše signalizace,a ta se při každém dalším štěpení(dělení) deformuje(s narušenou DNA),to je pak podstata zhoubného bujení.Než k tomu dojde,tak to ale může nějakou i značně douhou dobu trvat-prekancerogen už je ale navázán na jádro,a čeká na spouštěcí impuls,který může být absolutně jakýkoliv(stres,úraz,vážn ější klasická nemoc léčená antibiotiky,sepse atd.).
Je tedy mýtus,že člověk v mládí nemůže svůj budoucí život výrazně ovlivnit-to opravdu může,a měl by- jinak je veliká šance,že na té onkologii skončí.A jsem přesvědčen,že je veliký rozdíl na ni chodit po 70tce života,než třeba už v čase,kdy je člověku čerstvě 50 (a že takových lidí je-mraky).Pokud se o to člověk nezajímá,ani netuší jaká časovaná bomba v něm třeba může za pár let tikat.Je třeba se zaměřit na příčinu(stravu,životní styl atp.) a ne léčit následek(nádor)-ten se totiž ještě stále léči velmi špatně,a jen tak se ta situace k lepšímu markantně měnit nebude.
Porucha signalizací uvnitř buňek je enormně složitá záležitost a taky extrémně nákladná na výzkum-proto by se každý měl sakra snažit,aby sám byl strůjcem svého osudu,a ne jej dával do rukou lékařů,kteří už kolikrát pak nemůžou ani nic dělat(neboť takto nemocní lidé chodí často pozdě s neresekovatelnými nádory).
Opravdu,žádná sranda-proto říkám kdo můžete,nekuřte!
Ruku od ohně ale dám za to,že v dnešní době je téměř jisté,že ten kdo kouří alepoň 10 cigaret denně,skončí dřív nebo později na onkologii.
Kouření totiž vyvolává celou řadu problémů a to jak dehet,tak nikotin atd.V podstatě se nejedná o to,že někdo přichází s diagnoźou"mám rakovinu",ale o to,že životní styl,sedavé zaměstnání,nevhodná strava,stres a kouření s alkoholem(to hlavně) způsobí,že i 10 či 20 let! před tím než je diagnostikován silidní maligní nádor, se prekancerogen naváže na buňku čehokoliv v těle a začně měnit její DNA.V buňce pak dochází k poruše signalizace,a ta se při každém dalším štěpení(dělení) deformuje(s narušenou DNA),to je pak podstata zhoubného bujení.Než k tomu dojde,tak to ale může nějakou i značně douhou dobu trvat-prekancerogen už je ale navázán na jádro,a čeká na spouštěcí impuls,který může být absolutně jakýkoliv(stres,úraz,vážn ější klasická nemoc léčená antibiotiky,sepse atd.).
Je tedy mýtus,že člověk v mládí nemůže svůj budoucí život výrazně ovlivnit-to opravdu může,a měl by- jinak je veliká šance,že na té onkologii skončí.A jsem přesvědčen,že je veliký rozdíl na ni chodit po 70tce života,než třeba už v čase,kdy je člověku čerstvě 50 (a že takových lidí je-mraky).Pokud se o to člověk nezajímá,ani netuší jaká časovaná bomba v něm třeba může za pár let tikat.Je třeba se zaměřit na příčinu(stravu,životní styl atp.) a ne léčit následek(nádor)-ten se totiž ještě stále léči velmi špatně,a jen tak se ta situace k lepšímu markantně měnit nebude.
Porucha signalizací uvnitř buňek je enormně složitá záležitost a taky extrémně nákladná na výzkum-proto by se každý měl sakra snažit,aby sám byl strůjcem svého osudu,a ne jej dával do rukou lékařů,kteří už kolikrát pak nemůžou ani nic dělat(neboť takto nemocní lidé chodí často pozdě s neresekovatelnými nádory).
Opravdu,žádná sranda-proto říkám kdo můžete,nekuřte!
-> Johny Death: Nedělám si srandu, s googlem umim taky a že jsou kuřáci bezohlední to dokazujou i tady. Mě by ty čísla fakt zajímali, schválně napíšu na ministerstvo jestli by mi je nemohli dát k dispozici, ale díky luborovi už začínám věřit že tomu tak není, ale prostě všichni kuřáci rakovinou neonemocní nebo ano?
Výdaje na léčení rakoviny(dejme tomu u jedince s karcinomem plic)jsou monstrózní.
Záleží samozřejmě na rozsahu,a taky vůbec celkovém stavu toho člověka, ale třeba 1 dávka(1000mg), kterou dostane tento člověk při jednom sezení z fyziologickým roztokem intrevenózně(cca 2- 4 hod) se pohybuje od 50 - 150 000 Kč.Pokud se účastní nějaké studie,pak je to ještě víc.Klasické cytostatikum je třeba 5 -Fluoracil, nebo Taxol(Paklitaxel) či Gemzar(gemcitabin).Nová extrémně nadějná látka,která prý umí nejonom blokovat matrix metaloproteinázy ale i poškozenou buňku vyléčit(otázka je,zda je to pravda) je 5-Azacytidin.Ten samozřejmě ještě dostupný není,a ani nevím kdy bude.
Pokud k tomu připočtete ještě ozářky,a náklady na většinou extrémně složité operace(pokud se jedná o karcinomy vnitřních orgánů které jsou zasazeny do radiosenzitivních struktur a tudíž jdou velmi špatně ozařovat),pak jsou ty částky na léčbu tak enormní,že by je normální člověk nikdy( a to zdůrazňuju) nemohl zaplatit.
Buďme tedy rádi,že zatím stát toto všechno hradí, v USA si lidé na tuto léčbu musí brát pujčku,a pokud umřou(což je ještě stále běžné,protože rakovina se sice léčí vcelku úspěšně,ale remise jsou také čím dál tím častější)pak splátky automaticky přecházejí na rodiné příslušníky.
Incidence nádorových onemocnění opravdu enormně stoupá,a proto si prošlapávat cestičku s každou cigaretou v budoucnu na onkologii je opravdu debilismus kterému není rovno.Když si člověk jenom vezme,kolik chemikálií(stabilizátorů, glutámatů,tzv. Eček) je dneska prakticky ve všem,pak i normálně relativně zdravý člověk by se měl mít na pozoru co do sebe cpe.
Možná je to trochu patologická úvaha,ale opravdu vím o čem tady píšu.
Záleží samozřejmě na rozsahu,a taky vůbec celkovém stavu toho člověka, ale třeba 1 dávka(1000mg), kterou dostane tento člověk při jednom sezení z fyziologickým roztokem intrevenózně(cca 2- 4 hod) se pohybuje od 50 - 150 000 Kč.Pokud se účastní nějaké studie,pak je to ještě víc.Klasické cytostatikum je třeba 5 -Fluoracil, nebo Taxol(Paklitaxel) či Gemzar(gemcitabin).Nová extrémně nadějná látka,která prý umí nejonom blokovat matrix metaloproteinázy ale i poškozenou buňku vyléčit(otázka je,zda je to pravda) je 5-Azacytidin.Ten samozřejmě ještě dostupný není,a ani nevím kdy bude.
Pokud k tomu připočtete ještě ozářky,a náklady na většinou extrémně složité operace(pokud se jedná o karcinomy vnitřních orgánů které jsou zasazeny do radiosenzitivních struktur a tudíž jdou velmi špatně ozařovat),pak jsou ty částky na léčbu tak enormní,že by je normální člověk nikdy( a to zdůrazňuju) nemohl zaplatit.
Buďme tedy rádi,že zatím stát toto všechno hradí, v USA si lidé na tuto léčbu musí brát pujčku,a pokud umřou(což je ještě stále běžné,protože rakovina se sice léčí vcelku úspěšně,ale remise jsou také čím dál tím častější)pak splátky automaticky přecházejí na rodiné příslušníky.
Incidence nádorových onemocnění opravdu enormně stoupá,a proto si prošlapávat cestičku s každou cigaretou v budoucnu na onkologii je opravdu debilismus kterému není rovno.Když si člověk jenom vezme,kolik chemikálií(stabilizátorů, glutámatů,tzv. Eček) je dneska prakticky ve všem,pak i normálně relativně zdravý člověk by se měl mít na pozoru co do sebe cpe.
Možná je to trochu patologická úvaha,ale opravdu vím o čem tady píšu.
-> p.b.: si děláš srandu ne??? to ti mám vypisovat na halíře? napsal jsem ti x zdrojů který se přibližně pomerně přesně schazejí na podobných částkách. uvědom si že SE RAKOVINA NELÉČÍ PARALENEM a tech pár šušnů, který si kuřák nasmolí na te dani by ty roční výlohy rozhodně nezaplatilo ani z daleka. Kuřák by ze svých daní nemel platit ale léčbu jen sobě ale taky tech který to odserou za něj na pasivním kouření. Pro zajímavost ted na jedné konferenci byli kuřáci tak bezohlední že když je jedna pořadatelka (která čeká mimino) upozornila na cedule které v hale zakazogvaly kouření a vykázala je ven tak i oznámili že je to nezajimá a že pokud to vadí ji tak ad si jde jinam. Kuřáci... klobouk dolu

-> p.b.: tak to už si napiš přímo do ministerstva zdravotnictví. třeba tam ty přesný čísla za poslední rok budou mít nebo ti aspoň řekonu průměr vyplacení dávek pro léčbu jednoho člověka s rakovinou.
-> Johny Death: Dotaz pořád stejnej, jaký jsou přesný čísla toho kolik kuřáci odvedou na spotřební dani a kolik si zpětně ti z jejich řad vyberou na léčbě. Jenže to se asi stejně nedozvim, kupecký počty a googlování je k ničemu, každá strana si to zaobalí jak se jí hodí, chtěl bych znát konkrétní čísla.
-> p.b.: I když to přeženu tak jednoduchými kupeckými počty dojdu k tomuto závěru. kuřák když denně stáhne jednu krabku = 365*50kč/krabička=18250,- z toho i kdyby byla dan 50% jako že není... tak se to bude ročně rovnat 9125korunám... na dani ... když k tomu přičtu že dotyčný pracuje a tedy si platí zdravotní pojíštění ne základní ale vypočteno z mzdy tak k tem 9125 přičtem 12*2000,- což = 24000,- + 9125 za dan co zaplatí a jsme na 33125,- a tedy ani ne na polovině toho co stojí ročně léčba jednoho pacienta s rakovinou v počáteční fázi jako že tuto u kuřáku zachytnou v 10 procentech. Pořad ti přijde že si na to kuřaci vydelaji sami???
-> p.b.: Jen tak pro přibližný odhad.... je to vztaženo na ameriku ale myslím že hodnota čísel 1,4 milionu diagnostikovaných za jeden rok a náklady spojené na lečbu za jeden rok odpovídá 190MILIARDY DOLARŮ... pořad veříš že si to kuřáci na to ušudlají z těch pár kaček co zaplatí státu na daní???
www.itbiz.cz/vojensti-vyz kumnici-sgi-s-novy mi-modernimi-zbranemi-v-g lobalnim-boji-proti-rakov ine
Pro zajímavost abys veděl kolik stojí léčba jednohoí človeka s rakovinou ročně... rakovina plic 70000 - 450 000 tis korun...
www.icmarket.ic.cz/clan/2 16.php
A další ceny léčby rakoviny u nác...
zpravy.idnes.cz/penize-na -lecbu-rakoviny-bu dou-zarucil-se-sef-vzp-f7 c-/domaci.asp?c=A070226_1 15842_domaci_nel
a ted ty mi najdi udaj kolik jeden kuřák ročně zaplatí na dani za cigarety... jestli se to přiblíží alespoň řádově tak všechna čest ale ještě to spočítej i na ty který kuřák nakasi díky pasivnímu kouření...
Ještě nejaký dotaz?
www.itbiz.cz/vojensti-vyz kumnici-sgi-s-novy mi-modernimi-zbranemi-v-g lobalnim-boji-proti-rakov ine
Pro zajímavost abys veděl kolik stojí léčba jednohoí človeka s rakovinou ročně... rakovina plic 70000 - 450 000 tis korun...
www.icmarket.ic.cz/clan/2 16.php
A další ceny léčby rakoviny u nác...
zpravy.idnes.cz/penize-na -lecbu-rakoviny-bu dou-zarucil-se-sef-vzp-f7 c-/domaci.asp?c=A070226_1 15842_domaci_nel
a ted ty mi najdi udaj kolik jeden kuřák ročně zaplatí na dani za cigarety... jestli se to přiblíží alespoň řádově tak všechna čest ale ještě to spočítej i na ty který kuřák nakasi díky pasivnímu kouření...
Ještě nejaký dotaz?
když kouřit, tak jen zdravě a jen baby můžou fajčiti 

-> Johny Death: Znáš ty čísla? Tak je ukaž, zajímalo by mě jak to je

co za tutana napíše že si kuřáci svoje léčení zaplati?????? To kdyby si meli platit tak to co zaplatí na tech daních by museli ještě tak trojnasobně přeplácet. Je pravda že stat dost tvrdě na lečení kuřáků proděláva a težce.

-> Pep: mno tady jde o princip..hezky jsi napsal,že každý si zvolí jestli chce kouřit nebo ne..ale ti co nechtěj kouřit,budou kouřit pasivně právě kvůli těm,co chtějí kouřit
A jinak srovnávat splodiny z autobusu a splodiny z cigár mno řekl bych,že v tom bude trošku rozdíl 

p.b. som si to cital cele tak som sa nadchol ze to skoncilo ako skoncilo... A aj tak na pasivne fajcenie zomre 2000 ludi??? a ako na to prisli ako to ma zaujima to ak byvas v meste alebo velkomeste si myslim ze moze byt fuk bo dychas to iste a ako z tym autobusom vlakom berem... mas pravdu... ale ja chodim aftom vsade aj tam kam sa neda...
a okrem toho autobus som nevydel z vnutra asik 4 roky... takze ja nejsom prekazkou

-> Pep: Jediný s čím souhlasím je že z prodeje tabákových výrobku jde hodně peněz do státní kasy, takže si tu léčbu kuřáci zaplatí a ještě snad něco zbyde, jinak tu plácáš pátý přes devátý, určitě jsem radši když si vedle mě sedne navoněná holka než zasmraděnej chlap. Nikdo nikomu nechce zakazovat kouření, o tom tu nepadlo ani slovo. A globální oteplování tady fakt nemá cenu řešit, to řeší daleko povolanější lidi a stejně to vypadá že se s tím nedá nic udělat, zase kvůli jinejm lidem. -> hans: Podle mě by se mělo kouření regulovat už jen proto že podle odhadů u nás na pasivní kouření zemře ročně asi 2000 lidí, pro srovnání při dopravních nehodách loni zemřelo 956. Ale to je jedno, stejně s tím nic neudělám a jsem asi jedinej komu to vadí, takže s touhle debatou tady končím.

neeee nechce sa mi to cele citat napise mi sem niekto strucny obsah?
Ale ako bolo na jednom plagate reklamnom od mallbora ci co to bolo... ze
Vsetko sa zacina prave teraz...
a pod tym...
varovanie fajciari zomieraju mladsi

Vsetko sa zacina prave teraz...
a pod tym...
varovanie fajciari zomieraju mladsi

A ESTE JEDNA MALICKOST VY TU RIESITE FAJCENIE ALE GLOBALNE OTEPLOVANIE A SKLENIKOVE EFEKTY TAK TO VAM JE JEDNO... AK CHCETE MAT DOBRE OVZDUSIE OBRATTE SA NA NAJVEDSICH ZNECISTOVATELOU USA A AUSTRALIA TIEZ CHINA APODOBNY... A VY TU RIESITE NEJAKE FAJCENIE
JE MI TO CELE NA SMIECH ALE TEMA DOBRE DRZIM PALEC..........

all.: preberate tu hovadiny nic v zlom. Na jednej strane chapem ludi je to smrad, ale kazdy si zvolil sam ci bude fajcit alebo nie. To ze vy chcete vsetkym zakat fajcit? a ako som aj cital miestami zakazat predaj a podobne sa pozrite alebo skuste zistit kolko miliard ide do statnej pokladnice penazi len z cigariet za rok. Ak prestanu predavat zvysia vam dane ale ved to je jedno mozeme platit odvodi tolko percent tak preco nie este viac aj tak vsetci umriete a ak chce niekto na tuberu a rakovinu hrtanu a pluch nech. Ja sam tiez fajcim... Tiez nezakazujem aby niekto sa vonavkoval, predavali sa aromaticke sviecky a podobne alebo alkohol.... je to tak isto neprijemny smrad ako ked cuchate vypari z aut co su mno krat agresivnejsie ako samotne cigareti a palenie odpadu.....
-> Tomik...: klidek

-> hans: jj,v poho,srát na to 

-> Pedros: demonstrativni priklad, no mozna trochu scifi ale tak nak mi to pride, proste kocourkov ;)
-> p.b.: no a co by melo byt potom meritkem co ma smysl zakazovat a co ne? kolika lidem to vadi a kolik lidi to dela?
-> p.b.: no a co by melo byt potom meritkem co ma smysl zakazovat a co ne? kolika lidem to vadi a kolik lidi to dela?
-> Bagrr: Napriklad nad tym ako zapisat na skodovku 17tky hlinikace?

Hurá do pekel, zase se to tady poštěká kvůli prkotině... Kdyby konečně lidi začali přmejšlet nad jinýma důležitějšíma věcma než je zákaz kouření:o/