skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
videa škodovek
-> michael: Pěkná vzpomínka
-> michael: 

-> Jirik_Tuňák1983: Vlastně jeto k hovnu vlastně 

Simurdy podvozek je top race uložený na unibalech, Pepa jede ten " urban" LR. vůbec to zpracování asi bude trošku jiné. Ale tím nezpochybnuju Pepy nasazení a odhodlání to auto přetrhnout!
Jinak u hewlandu mám takový stejný poblázněný otáčkoměr taky a tomu nepomůže ani svěcená voda. Odpojovač je na to svině...
Jinak u hewlandu mám takový stejný poblázněný otáčkoměr taky a tomu nepomůže ani svěcená voda. Odpojovač je na to svině...
-> Tuner#2: u nich "druhou sezónu" znamená že ojnice netrhá blok, ale jinak závad hromady.
-> Václav Vašák:
Však proto píšu že ta sekvence tomu dává.
Však proto píšu že ta sekvence tomu dává.
-> palinator 06.04.21 12:05:35: sekvence vypíná zapalování
A vyměnil bych otáčkoměr za kus s neproraženou cívkou,popřípadě opravil elektroinstalaci 

-> vinorak 06.04.21 12:57:47: takhle litá PAL, když by měl MERu, tak by to bylo klidnější. 

-> Petr Urban 06.04.21 11:51:21: podvozek na rozbitém asi OK, na suchu je tohle až moc kachní a občas to vyvolá krizovku. Osobně mám raději naladění jako jede Simurda na oranzade.
Motor nevím, loni byly na brzde s tím, že drží druhou sezónu, ale u podle grafu nic moc.

-> vinorak:
Vymazal bych slova "tenhle" a "po letech".
Vymazal bych slova "tenhle" a "po letech".

Tenhle otáčkoměr má po letech problémy i s normální převodovkou a motorem z favorita 

-> Tuner#2: A všímáš toho příjemně měkkého nastavení podvozku a jak je to auto ovladatelné a čitelné? Jinak skáza motoru jako každý třetí závod.
Furt ty motory dělá "Hary ředitel" ?
Furt ty motory dělá "Hary ředitel" ?
-> Jumbo 24.03.21 12:22:53: O tomhle jsem snil už před strašně lety, ale dovedl bych si spíše představit, posadit karoserii ze škodovky na komplet 4x4 podvozek ze Subaru.
-> havlik: Odhadl bych, že je to kompletní motor, převodovka a přední náprava ze Subaru osazená tak, aby původní přední náhon seděl na zadní kola, proto asi i ta výška. Na prvním videu to vypadá, jakoby tam ležela převodovka co má výstup i na kardan pro další nápravu, předpokládám nějak deaktivovaný.
Jinak docela zajímavá stavba...
Jinak docela zajímavá stavba...
Nezdá se ze ten motor je nějak strašně vysoko uložený?
-> castrol: To jo, myšlenka zajímavá. Subaru motor uprostřed může nadělat spoustu parády. Zajímaly by mě ještě nápravy.
-> Fifa: -> Eidy: hej kvalita spracovania bieda ale chcalim za ten pocin sa vobec do toho pustat
-> castrol: Vidím poprvé, zajímavej extremní počin :-) Takový věci už našich končinách jen tak nebudou, nepůjdou. Kvalita zpracování by mohla být lepší, ale třeba to ještě dotáhnou :-)
-> Milan 136 12.03.21 19:33:40: Udělají taky 300 PS z 1.2 TSi? 
Vím, že 300 - 400 jdou dostat z 1.4 T-Jetu, ale to je taky už letitej a jednoduchej motor.
Nebo např.:
shop.gmcracing.com/en/... /764-kit-turbo-14-t-jet-ab arth-fiat-alfa-lancia-fino -a-210cv.html

Vím, že 300 - 400 jdou dostat z 1.4 T-Jetu, ale to je taky už letitej a jednoduchej motor.
Nebo např.:
shop.gmcracing.com/en/... /764-kit-turbo-14-t-jet-ab arth-fiat-alfa-lancia-fino -a-210cv.html
-> Milan 136 12.03.21 19:20:04: Neviděl jsem video do konce, šel jsem dělat bobeček. 
Na konci je foto motoru.

Na konci je foto motoru.

Není to teda video, ale takový článek bych nikdy nečekal.
www.goodwood.com/grr/.../ driving-a-550kg-one-of-two -koda-1100-ohc-red-racer
www.goodwood.com/grr/.../ driving-a-550kg-one-of-two -koda-1100-ohc-red-racer
-> Tom Troll: Já říkám nejčastěji topol - protože jich bylo nejvíc a tedy největší pravděpodobnost, že se trefím (agave bylo naopak nejméně)
Jinak vzorníky AZNP zjevně pojmenovával chlap - a ještě takový, který nikdy neviděl korál, olivu a agáve...
Ale jo, agáve by celkem seděla, topol bych upřesnil na (topol) osika a vrbovou netuším. Jen šípková sedí víceméně přesně

Jinak vzorníky AZNP zjevně pojmenovával chlap - a ještě takový, který nikdy neviděl korál, olivu a agáve...

Ale jo, agáve by celkem seděla, topol bych upřesnil na (topol) osika a vrbovou netuším. Jen šípková sedí víceméně přesně

-> michael: To auto je bezpečně Vrbová. Bude to spíš tím, že trojici Agave/Topol/Vrba se všem řiká Agave, protože lidi nemaj čas na to rozebírat, že se vlastně liší. Asi jako na slovensku řikaj všemu embéčka. 

-> michael: Už si přesně nevybavuju, v jaké je barvě (topol/vrba/agáve), ale to, že se v nějaké době oficiálně ta která barva nelakovala, ještě neznamená, že v ní vůz nemůže být. Třeba moje 130LPG je v "šípku" a je to model 87 (vyrobena koncem prosince 86)...
www.ceskatelevize.cz/ivys
ilani/.../221562235000006
Pan Velebný mluví, že dvoumiliontý vůz z muzea je v barvě Agáve přitom v té době se tato barva již nestříkala, tak tu něco nehraje. Podle dobové fotografie to Agáve není.
Pan Velebný mluví, že dvoumiliontý vůz z muzea je v barvě Agáve přitom v té době se tato barva již nestříkala, tak tu něco nehraje. Podle dobové fotografie to Agáve není.
-> Tuner#2 - zrušená registrace 31.12.20 00:11:46: Jé super, díky za odkaz. Taky se těším, je to fajn změna v téhle dementní době. Kdysi jsem na motosalonu měl možnost vidět jeho Dakar motorku, takže bych rád někdy někde zkouknul naživo i to eLeRo.
-> růža 30.12.20 22:33:16: já mu fandím a těsím se.
Jinak tady jsem kdysi založil přímo téma a sleduji počínání na FB i IG.
skoda-virt.cz/cz/.../1934 04-skoda-130lr-b-na-dakaru
Jinak tady jsem kdysi založil přímo téma a sleduji počínání na FB i IG.
skoda-virt.cz/cz/.../1934 04-skoda-130lr-b-na-dakaru
-> palinator: Tak starej zase nejsem. Ale u Octavie jsem měl problém docela dlouho. S původníma Feliciema jsem se zase moc nepotkával, takže tam jsem si zvykl rychle

-> vhml: Hlučnost ovlivňuje modul ozubeni..
-> vhml: to je mi jasný
-> Luky 10.12.20 09:02:34: jo, tam se k tomu úspěšné přidává absence silentbloků, tlumících materiálů na kastli atd
-> vhml: Ota Zenkl mě v Běšinech svezl v tý německý Fabii, a to byl teda kravál pořádnej. Skoro mě to vyléčilo z vymejšlení bejkáren na Evo 

Záleží na zubech v převodovce. Jejich geometrii, vůli, povrchu atd. Pěknej rovnej zub s broušeným povrchem klidně nebude dělat takovej kravál jako ošizenej šikmej zub
-> Bukaj 10.12.20 01:42:58: Tak to jsou právě všechno ty R5tky. Jak Fabie, tak Fiesta jsou to 1,6 turbo motory. To nedělá převodovka.
-> Tuner#2 - zrušená registrace 09.12.20 21:58:31: Jo, a taky 7:00 - jak ta Fabie, tak za ní jedoucí Ford, nebo 10:23 ty dvě Fábie. U té červené je to nejvýraznější.