nehoda na naší vlečce( v Neratovicích)

prohledat
132 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 10.02.2008 do 15.05.2008, založil/a felda1,6
řadit dle data
17:19:07
15.05.2008
rené
Mno a když takovej kamion na přejezd vjede tak je z toho nehezká mela.
zpravy.idnes.cz/srazka-vl aku-s-kamionem-uzavrela-na -nekolik-dni-trat-na-melni cku-p82-/krimi.asp?c=A0805 15_...
16:44:12
14.05.2008
MOLSO
-> Luky.: 3 to muselo byt pekné predstavenie 3 3

u nás v meste išla nejaká panička cez prejazd. Dlho blikalo ale ona si myslela že ešte prejde ... vošla medzi závory a zavrelo ju tam ... 3 tak chcela vycúvat a odlomila závoru 3

škoda že som tam vtedy nebol .... ale rozprávanie spoluziakov a odlomená závora boli dostatočné dôkazy 3 3
15:08:05
14.05.2008
Luky
Možná to není úplně patrné, ale kobyla měla závoru opřenou o budku. Závory stále cinkaly, neb nebyly dospuštěny. A vlak proto nemohl vyjet ze stanice. Za chvíli přiběhnul výpravčí, závoru přizvednul, kamion couvnul, neuvěřitelně ho tam zprcal, a pak už bylo vše v pořádku 6
15:06:26
14.05.2008
Luky
Tohle jsem před časem blejsknul u nás na přejezdu 8 1
zvětšit nehoda na naší vlečce( v Neratovicích) - obrázek od Luky vložen 14.05.2008 15:06:26
22:30:50
23.02.2008
rené
-> felda1,6: To je nějaký divný. Zákon kterej pojednává o podmínkách způsobilosti strojvedoucích mluví jasně. Fíra bez matury ano ale pouze na vlečkách a uzavřených sítí danýho podniku a teprv až s maturou tě pustěj do veřejný sítě. Tedy mezi ostatní vlaky na síť SŽDC. Někde ten zákon aj visí. Myslim někde na fscr.cz ale nechce se mi ho hledat.
20:08:34
21.02.2008
felda1,6
-> rené: ne na tratích...
a na vlečce sa taky najezdí dost,třeba v chemičce jich máme 2404 a cca 150km

www.unipetroldoprava.cz/h tml
18:36:31
21.02.2008
rené
-> felda1,6: jj na vlečce ano.
16:57:41
21.02.2008
felda1,6
-> rené: hm....u nás jezdí běžně fírové bez maturity
15:35:37
21.02.2008
rené
-> pajavlk: jj to je fakt.. Taky ti budu držet palce, ale tu maturu si dodělej, páč federace strojvůdců asi neupustí od povinný matury. Jedině bys musel jezdit na vlečce. Nic proti ale v lepšim případě jezdit s vagonkama ze třetí na pátou kolej a zpátky to nejni (aspoň pro mě) to pravý ořechový.
20:25:46
20.02.2008
pajavlk
-> rené: to je pravda ty některý turnusy pohotovosti spaní na nocležnách buzerace strojmistři cvičný atd...není to práce pro kde koho, ale to všechno přetrpíš když je to práce která tě baví. Mě nevyšla maturita ale snaha se dostat za pult tím neskončila jen se na to musí oklikou a to chvíli trvá držím palce ať ti to vyjde ... 6
18:39:37
20.02.2008
rené
-> pajavlk: jo hezký to je ale pozor na zklamání. Ono to nejni vždy jen hezký... ale to asi víš 4 . Ale pokud je do toho člověk nadšenec tak lecos překousne. No a já od března nastupuju na elektrodílnu pod panťáky 451,2 a 471 kde si odkroutim měsíc a půl do psychotestů. Když udělám jdu do zácviku 5 Jinak když sme u těch video tohle je hezčejc zpracovaný
Krása esíčok
17:56:38
20.02.2008
pajavlk
-> rené: za pár let se za rajčáky dostanu 6

není to krása ?

http://www.youtube.com/wa tch?v=1ca9P1f_kPU&feat ure=related
17:28:04
20.02.2008
rené
-> haso: Každý přejezd je zabezpečnej. Tzn. zabezpečení je i pouhý výstražný kříž. Pak ty rychlosti vlaku jsou daný rozhledovýma poměrama na tom danym přejezdu. Hodně často se vyskytuje na nepřehledných přejezdech rychlost pro vlak kolem 20ti a míň a na silnici stopky. Jak je to s tim od jaký rychlosti se už musej dávat cinkrlata a nebo i závory nevim to bych musel vlízt někam do předpisu. Ale přejezdy můžou být do rychlosti vlaku 160km/h. Jakmile se jezdí víc už nesmí být úrovňové křížení. Něco mi řiká že by minimálně cinkrlata měla bejt na tratích s rychlostí nad 60km/h na každym přejezdu, ale možná je to taky podle frekventovanosti toho přejezdu a přehlednosti. Protože i na trati s rychlostí 100km/h lze potkat jen kříže.
22:20:16
19.02.2008
haso
kluci, ma tak napadlo, su nejake predpisi akou rychlostou moze ist vlak cez zabezpecene priecestie, alebo nezabezpecene? dik4
21:26:26
19.02.2008
pinokio110
-> felda1,6: tady jsou vubec věci,v létě vagony přes zarážku a hromadu hlíny asi 10metru,mašina i se sejrovkou přes výkolejku-pořád se něco děje...10
21:06:56
19.02.2008
rené
-> pajavlk: tak jsem po pár dnech mimo net opět doma... No ty akce typu Lužná sou děsný tam už ani nejezdim, to nemá moc cenu. Milion lidí... nablejskaný mašinky..je to sice hezký ale já mám radči pravidelnej všední provoz a nejlíp když sem na štaci sám. To je nejlepší. N jinak je fakt že fíru jen tak nevyhoděj ale jsou z toho zbytečný průsery a takovýdle lidi co jsem popisoval co to naprášej by zasloužili pověsit za střeva do průvanu... Fíra v lepšim případě přijde o prémie nebo část a je sesazenej o nějakou tu pozici níž.
"Až se za dvacet let budem míjet v ecčkách na koridoru tak na tebe rožnu reflektorem na pozdrav" ... taky jdeš dělat fíru?
6
-> felda1,6: No mám dojem že bez matury si mužeš udělat kurz ale s mašinou mužeš rajtovat jenom na vlečce nebo max. na nějaký předávací kolejiště, ale jakmile jde člověk na normální žel.síť tak už matura bejt musí. Ikdyž jezdí u soukromníků. Vim že to chtěli snížit ty požadavky z matury na učňák ale neprošlo to. Ono stačí že na fíru může jít třeba někdo z ekonomky co nemusí vědět jesli je ve strojovně motor nebo bubák.
09:54:44
17.02.2008
felda1,6
-> pajavlk: jojo signalista...mám tady nějaký fotky starejch nehod...cca 30let
09:03:04
15.02.2008
pajavlk
-> felda1,6: jestli se můžu zeptat jaké tam máš povolání ? signalista ?

vidlicová jízdá, to se povedlo kolegům fotra tady v hradeckým ZVU podhodit pod posunující 740tkou vyhybku, vypadala pak celkem drsně, mašina přes dvě koleje 6 ale že pak muselo z třebový přijet EDKáčko to už byl průser
08:58:56
15.02.2008
pajavlk
-> rené: Tojo asi už to není co to bejvalo známej vyprávěl že za ním přišel nákej šulin jestli se může svíst když stál s mašinou v praze na hlaváku přímo před oknama drážního úřadu 1 tak ho slušně poslal doprdele .. ale s těma cvičnejma to asi taky není horký nikdy sem je nepotkal díkybohu i fírové řikaj že už to není takový, dráha nemá lidi a kor strojvedoucí dneska už tě z fleku nevyhoděj jako dřív.Z toho videa se mi líbilo že fotil taky Zenitem já sem pak přešel ještě na Prakticu to byl asi nejlepší foťáka doteď ho mám ve skříni, pak začla digitalizace. Stejně tak sem znechucenej z akcí typu lužná kde se to šotoušema jen hemží a běda jak by si někdo dovolil postavit dítě k páře aby si ho vyfotil to tě skoro umlátěj foťákama to mě tenhle koníček dost znechutilo a byla to jedna z mála věcí proč sem toho taky nechal. Nevim jak to je dneska ale pochybuju že by se to zlepšilo. Až se za dvacet let budem míjet v ecčkách na koridoru tak na tebe rožnu reflektorem na pozdrav 6
08:21:32
15.02.2008
felda1,6
-> rené: jak se to vezme...když máš praxi třeba jako koloťuk,ale i vedoucí posunu,nebo vlakvedoucí...tak třeba u nás ve firmě tě nechaj udělat kurz i bez maturity...postup je stejnej asi tak jak si popisoval,nejdřív jezdí novej fíra "na dvorečku" (ve fabrice na vlečce) a až se trochu rozjezdí tak se jde na trať...nabízeli mi to,ale nějak se mi nechce,i když by mě to bavilo,ale právě když vidim,jaký maj nástupy a kdy se vracej...... a to maj tak 27tis čistá ruka a furt v rachotě...
no a jinak se stala další nehoda ,tentokrát na vlečce CHemopetrolu, na předávacím nádraží, (vstup a výstup zátěže do fabriky a opačně na ČD) kdy záloha ČD dovezla materiál na kolej 94A,(41vozů) ,k nám se to nevešlo a tak zůstal spodek na dráze,naše mašina s četou na to nastoupila a zatahovala směrem do fabriky...signalista na ST5(hradlo ČD) si "šáhnul" a došlo k vidlicové jízdě. 4 vozy jely na kolej94 kde se bokem střetli s jinou zátěží,urazily návěstidlo,pořezali co se dalo a ještě šli na bok(nevim kolik jich leželo)...fotky dodám7
23:13:16
14.02.2008
Honza "Bobr"
rené 13.02.08 20:54:43 napsal: Já do toho jdu že to chci dělat 6 .

Hmmmm, tak kdybych měl někdy firmu, tak zaměstnance co "do toho" jdou protože to chtějí dělat bych chtěl ze všeho nejvíc. Tak ať se Ti tam daří!
22:52:36
14.02.2008
rené
-> pajavlk: Ď 6 tož pěkný..v podstatě je to podobnej příběh jako u mě jen s tim rozdílem že jsem se na mašinu ještě nedostal. A jen doufám že se mi nepřihodí něco jako hlavnímu hrdinovi.
Jo D1čku sem taky študoval ještě na základce 3 . S tim vozenim na mašině si měl docela štěstí, ale dřív to bylo na dráze trošku jinak... Dneska je to už hodně buzerace, by se aj dalo říct. Ale najdou se fírové který by tě vzali, ale ubejvaj. Kor po tom co se rozmohly digitální foťáky a má to v prackách každej druhej. Něco vyfotí kde nejni něco zcela v pořádku hned se s tim valí pochlubit na net a někdo shora za to dotyčnýho fíru patřičně zjebe. Je pravda že měl dodržovat to co má, ale... Jako jeden exot psal na GŘ drah dopis jak ho fíra vzal na stanoviště na Pinďu a ještě se tupě zeptal jesli fírové můžou brát někoho na stanoviště. Pochopitelně připsal i kdy se vezl...
17:24:29
14.02.2008
pajavlk
17:19:37
14.02.2008
pajavlk
-> Jozynek:

http://www.youtube.com/wa tch?v=CJGPyuBZUCA

ten rachot není náraz ale rychlobrzda 8
14:33:48
14.02.2008
Jožynek
-> pajavlk: presne tak, to je to o čom som hovoril8
08:45:54
14.02.2008
pajavlk
doporučuju se podívat u kolegů slováků na tenhle díl z toho de mráz po zádech ... 10

archiv.markiza.sk/?31337d =11....
00:07:16
14.02.2008
sliwowitz
jak decko ma tiez vlaky strasne brali, dedo bol masinfyrer na penzii a jeho exkolegovia nas obcas povozili na bobinach... chodili sme zo ziliny smerom na strbu, a vzdy som bol sklamany ked sme sli ako postrk (ziaden vyhlad dopredu)...
teraz uz len vynimocne pridem na nejaku sotoakciu porobit fotky...
-> haso: o tej bezpecnosti prejazdov v ba... pred par rokmi, este s cerstvym vodicakom, som siel cez prejazd pri einsteinovej, rampy boli hore, tak som suverenne isiel... ked som bol prednymi kolami na urovni kolaji tak som perifernym videnim zbadal vlak, par metrov odo mna... z cesty ho nebolo vidiet kvoli stromom... vojst tam o 2-3 sekundy neskor tak by som sa nedobrovolne stal ciernym pasazierom ZSR... rozdychaval som to potom este aspon stvrthodinu...
a o tom 3kolajnom priecesti bez zavor na trnavskej radsej pomlcim...
22:02:24
13.02.2008
pajavlk
-> rené: tenkrát sem měl dokonce nadrcenou D1čku a když sem s někým jel tak nechápal jaktože těm návěstem rozumím 1 taky sem chtěl sedět za pultem ale nevyšla maturita a bylo po srandě. Ale třeba se tam ještě někdy usednu..
21:57:46
13.02.2008
pajavlk
-> rené: to je fajn že i tady sou takový lidi 6 já sem si u dráhy zkusil svoje díky sousedce která má celou rodinu u drah, takže sem měl možnost nesčetněkrát sednout za rajčáky nebo volant a zkusit si jaký to je, většinou na pražskejch rychlících ale i na lokálkách vono rozjet i jen blbou 810tku ale hlavně zabrzdit u nástupiště už chce nákýho fištrona 6 za to u peršingů sem si navolil udržování rychlosti a jen odklepával živák a jelo se mám z toho někde ještě hromadu videí co sem si nahrával. Hafokrát sem jel tzv. na štěstěnu, vyhlíd sem si vlak slušně se zeptal fíry jestli mě veme nahoru a už se frčelo nesetkal sem se nikdy s nákou arogancí nebo odmítnutím asi proto že to sou všechno lidi co jim dráha nějak učarovala a chápou nás. Dodnes si někdy zapnu MSTS a du prohnat nákou soupravu. Zdi mě doma zdobí několik směrovejch tabulí z různejch ecček českejch i zahraničních, byla to hezká doba a vzpomínám na to rád.
21:15:17
13.02.2008
Syny
-> rené: depa 4 to je nahodou hezkej konicek :) blbec byl ten v tom aute 8
20:57:07
13.02.2008
rené
-> rené: A ono to zas nejni tak hrozný pokud se nestane nějakej průser. Má to svoje pro i proti asi jako každá práce. Jen to chce tolerantní partnerku. Jak se řiká..sou tři druhy mašinfírů(seřazeno dle četnosti) 1) svobodný 2) rozvedený 3) s tolerantní manželkou
20:54:43
13.02.2008
rené
-> Honza "Bobr": A tak prachy za to snad budou dobrý. Nevim přesně kolik fírům platěj. Nějak sem to nesondoval. Já do toho jdu že to chci dělat 6 .
20:40:08
13.02.2008
Honza "Bobr"
Hmmmm . . . a to sem si myslel jak to u vnitra stojí za houno . . . 1

Budou aspoň platit?
20:36:30
13.02.2008
rené
-> Honza "Bobr": no musíš mít maturu(teď už je jedno kde) pak musíš projít zdravotní prohlídkou(já sem se snažil přes eeg projít rok..a nakonec uspěšně :)), musíš udělat psychotesty. No a pak jdeš na dílnu, pracovat na mašinách a snad aj ve vozovně, pak je spousta školení, učení předpisů a zkoušek z předpisů a jízdní zácvik. Pak uděláš zakonitý zkoušky a jdeš na mašinu. To trvá cca rok a půl. A postup je od posunu v depu postupně na trať. No a pak tě čekaj nepravidelný nástupy někde v horní dolní třeba ve tři ráno, věčně seš v práci, kámoši dou v pátek večer po práci někam kalit a ty nemužeš v lepšim případě chlastat páč máš ráno nástup,...
20:20:55
13.02.2008
Honza "Bobr"
Tak ta mašina na tom posledním videu má hodně hustej zvuk motoru . . . to je ten "plašič polárních medvědů" ne?

Každopádně ten kkt s tou ibizou je vopravdu příkladnej typ blbce . . . radši si vytrpim nějaký to zatroubenmí za zadkem vod neohroženýho nedočkavce v tdičku než aby mě sbírali na 200metrech . . .

-> rené: A co to obnáší bejt Machinenführer?
20:06:12
13.02.2008
rené
-> pajavlk: Jj jsem přes mašinky, když se zadaří tak bych měl i fírovat. Zdravotní způsobilost už mám a teď mě čekaj pakotesty...někdy v dubnu. Jinak jakožto fotograf želpag znám a mám tam i pár fotek(jesli chceš koukni do ID na moje jméno a pod ním jsem tam přihlášen), ale po pár nedobrých zkušenostech s cenzorstvem sem se na to vysral a přestal sem tam dávat fotky. No jinak detaily...rozdíl je to kurňa velkej, ale tady to nejni až tak důležitý..prostě nedalo mi to si nerejpnout 4 . Ale jen by mě zajímalo kolik je tu ještě škodovkářů poznamenanejch krom škodovek i dráhou 5
19:20:58
13.02.2008
pajavlk
-> rené: jasně ale nebudem zabíhat do detailů pro představu je to přeci jedno 6 jinak si přes mašinky ? určitě znáš zelpage, byl sem spolu s karlem chýlou jeden z prvních co zelpage rozjeli do dnešní podoby a ještě se s nima občas stýkám dřív sem měl mašinky jako těžké hobby 1 ale bejvávalo 8 a s bertama, škoda že maj ty blbý tlumiče taková dvojička s Pnkem co se škrábe na ramzovou to byla lahoda pro uši
11:06:39
13.02.2008
rené
-> Syny: Jj opravdu to tak je. Dotyčného kameramana znám z jednoho mašinkářskýho fóra 4 . Ale už sem se lek že za bandu blbců co veme kameru a de si hrát si označil nás blázny přes mašinky 3
11:02:49
13.02.2008
Syny
-> rené: asi mate pravdu :)
11:02:00
13.02.2008
rené
-> Syny: Ne opravdu to neni parta blbců co si šla natočit jak přejede těsně předvlakem. Jukni na to pořádně...hlavní motiv je zamráča na rychliku kdesi na šumavě ;-). Ten řidič se tam přichomejt. Ono by to bylo asi točený jinak kdyby to bylo plánovaný(lepší pohled na přejezd)
-> pajavlk: Ještě k těm motorům...ten co je na obrázku tý rozšmelcovaný unido bangle tak je K 6 S 230DR 4. 310tka motor tluče v tej zamráče na videu se šílenym řidičem...to je jiný kafe...kor bez tlumiče
08:57:07
13.02.2008
Jožynek
-> Kloggie: www.vlaky.net4
07:57:49
13.02.2008
David V6
-> pajavlk: jsem rád žes to pochopil,bylo to bez urážky jen jsem tě opravil
07:24:44
13.02.2008
p.b.
-> Syny: To nějaký šotouši natáčeli vlak, sebevrah se tam jen připletl...
23:15:31
12.02.2008
Kloggie
a kolegyně v práci, kam občas chodim vypomáhat, jezdí do Lysý nad Labem a když zapomene v kolik jí to jede, tak jsou tam dva borci, co jí řeknou z hlavy jízdní řád...
23:13:00
12.02.2008
Kloggie
-> Syny: já myslim že ne, protože pár lidí ze školy si takhle fotí a natáčí vlaky, ono je to těžký pochopit no, ale fakt jo a pak jsou schopný na tebe vysypat jízdní řády a řady lokomotiv a kdy která jezdila a tak a nejlepší je když jsou blázni do letadel a do vlaků. To pak řekneš "no, já viděl včera Jumbo jak šlo na přistání" a on se tě zeptá co to bylo za aerolinky tak mu řekneš "noo, já nevim na vocase to mělo něco žlutýho" a on ti řekne "no tak to byly China Air Cargo, ty lítaj jenom v pátek a v praze jsou v 17:35" Jako na to nejde nic říct, to ti prostě spadne čelist4 3
23:03:02
12.02.2008
Syny
-> Kloggie: me to prijde jak kdyz parta blaznu si sla natocit jak sou "husty"
22:51:51
12.02.2008
Nwkt
-> Kloggie: Tak tak
22:51:01
12.02.2008
Kloggie
-> Syny: já myslim, že dotyčnej natáčel vlak a ne blázna na přejezdu:)
19:23:28
12.02.2008
felda1,6
-> pajavlk: jsem tady už 12 let,ale mám míň peněz než kdokoli kdo sem nastoupí jako novej...8
18:58:18
12.02.2008
VeTeV
-> p.b.: ty kravo to j masakr - no se sutou bych to nedal ta zacne varit na prejezdu a je konec 3
Extreme Tyres