Topol-m

prohledat
151 příspěvků (zobrazeno 101 až 150) od 01.01.2008 do 11.01.2008, založil/a Kubina AVTOBA3 CCCP - zrušená registrace
řadit dle data
15:45:38
04.01.2008
Labros
-> kubina: Já neříkám, že radar tady potřebujeme kvůli ruským topolům. Sice jsem to tak trochu s nadsázkou napsal, ale blíž k realitě to bude tak, že by nás tady stejně zmasakrovali kdyby chtěli, i v tom tvojem videu bylo uvedeno že ten radar není účinnej proti blízkovýchodním ani proti ruským raketám. Spíš mě fascinuje, jak Rusům vadí, že by šlo sledovat jejich nejnovější rakety určený na vyhlazování lidí po milionech. Kdyby tady chtěli Američani umístit základnu na útočný rakety, poslal bych je taky do prdele a pokud možno ještě dál.
15:40:43
04.01.2008
Labros
Kubinův problém je zase ten, že se domnívá, že nejbezpečnější je strkat hlavu do písku, dělat že žádný problém neexistuje, že se všema jsme kámoši, a když to dobře dopadne, nebudou na nás mířit z jedné ani z druhé strany, ať se vymlátí mezi sebou, pak zase můžeme jít pochlebovat na obou stranách.
14:44:36
04.01.2008
Kubina AVTOBA3 CCCP - zrušená registrace
Labrosuv problem je ten,ze nedokaze uvazovat s casove krivce a neda si věci do správných souvislosti.jeho logika je ta ze když mají rusove topoly-m tak tady potrebujeme radar.skutecnost je takova ze radar je zde planovam uz od poloviny 90let.byla tady jednoznacne promarnena ohromna sance po Gorbacovych mirovych iniciativách.to ostatne vyjadruji svetove osobnosti v tom „mnou siřeným a mozna i vyrobenym:) videem“amerika zadny snizeni vydaju nerealizovala a naopak expandovala dal na vychod,evropske NATO uz bere jako pritezujici kouli na nohou a vede války na zaklade vymyslenych faktu a to co je nejsmutnejsi pod rouskou demokracie.ted když je americka bota téměř u ruského uzemi se nelze nicemu divit.me překvapuje proc nemuzeme byt jednou sami sebou.proc nemuzeme vychazet z obema statama,rusko je perspektivni trh do budoucna.budem tu mit ozarujici radar a na hlavu nam bude mirit topol-m.tomu rikam zodpovědnost vlády,presne podle hesla musime vic zbrojit abychom zachovali mir
10:37:00
04.01.2008
Baghira
-> BoRiS!!!: Prosim, tě, než začneš zase plácat, tak si přečti pořádně..já jsem řekl... Baghira ->...Na co by NATO vylepšovalo svoje balistický rakety, když nemá nikdo ani náznak účinýho protiraketovýho systému... na to mi bylo odpovězeno...rolls ->... ako nema? vies vobec co je S-300 a S-400? ked sa bavime a balistickych raketach tak potom hlavne S-400?
Vidíš, snad, že bych já někde napsal, že systém S-400 je určen na sestřelování balistických střel? Příště pořádně čti ty bambulo a nebo se nepleť do cizích diskuzí...
09:39:05
04.01.2008
Labros
V tom propagandistickém kubinově videu někdo říká, že protiraketové systémy, stejně jako zbraně, před kterými má chránit, jsou zastaralé artefakty barbarské éry. Takže pryč s jedním i druhým. Nejdřív ale s tím druhým.
09:32:18
04.01.2008
Labros
Mě na tom, co sem píše kubina, a na jeho propagandistických pořadech nejvíc fascinuje následující logika: Je v pořádku vyvíjet rakety, jejichž cílem je zasáhnout území protivníka a zabít miliony lidí. Je v pořádku dělat to po celá desetiletí. Je v pořádku vychloubat se jejich špičkovými navigačními systémy, zvýšenou nosností jaderných hlavic, dokonce jejich termonukleárními hlavicemi, aby pozabíjely pokud možno celé národy naráz, atd. atd. Jakmile někdo začne vyvíjet systém na obranu proti takovýmhle věcem, už je to obrovské nebezpečí pro rovnováhu, už je to důvod k vypovídání odzbrojovacích dohod, je to symbol všeho nejhoršího. Protože národy už se nebudou moci vzájemně zastrašovat, to je jejich noční můra. Ať Rusáci a Američani přestanou vyvíjet tyhle topoly apod. a třeba už pak nebude poptávka ani po protiraketových deštnících, kupodivu.
03:21:23
04.01.2008
BoRiS!!!
Druha podle me zasadni vec u tehle ,,odborniku´´ je,ze absolutne nerozlisujou kategorie mezi balistickejma strelama .Medialne neznamejsi SS 1C SCUD B(R-300 nebo tez 9K72)neni nejvykonejsi verzi nebo klonem SCUDu...To co pouzivali IRACANi v gulfu byly raktey AL-Hussajn coz byla znacne zdokonalena verze,ktera ovsem nemela s originalnimi SCUDy B ktere byly do Iraku dodany ze SSSR v 70letech zas tolik spolecneho...Nicmene i pres velkou modernizaci to byl porad derivat SCUDu a ani nahodou nedosahoval parametru Oky - 9K714!Chtel bych videt obsluhy Patriotu ktere branily Izrael,kdyz by meli pusobit proti 9K714 to by asi moc neslo...Potom by se na verejnosti a v mediich nesirily pohadky o tom ze Patriot je system proti balistickej strelam...
02:18:36
04.01.2008
BoRiS!!!
-> Baghira: Pokud jsou tve informace z ATM a podobnych casopisu,tak se opravdu nedivim ze tu pises to co pises.S-300 ani S-400 nejsou primarne navrzene proto aby zachytavaly jaderne hlavice z balistickych strel!!!To ze S-300 i 400 umi zachytit kvuli sve vysoke rychlosti strel i rakety typu Oka,Iskander,Tocka nebo treba typy raket Shahab 1-3 atd. proste rakety stredniho a kratkeho doletu(v zadnem pripade ne mezikontinentalni!!!!)je velke plus,ale nemuze pusobit proti strelam ICBM(mezikontinentalni strely)!Tyto systemy maj primarne za ukol boj proti taktickym letounum strategickym bombarderum strelam s plochou drahou letu atd.Ten kdo tvrdi ze by S300,400 zastavily utok treba USA na Moskvu je magor a nikdy jsem o nicem takovem neslysel z ust nejakeho odbornika spis tuhle myslenku nekolkrat prednesl jedinec podobnych znalosti jako ty...
00:40:57
04.01.2008
Baghira
-> rolls: Ale S-300 ani S-400 nemůže být stejně jako Patriot 3, Aegis, nebo Thaad účinná proti masivnímu jadernýmu útoku Rusko x USA x dejme tomu Čína. Kolem Moskvy jsou všeho všudy dva kompletní systémy S-400 který jsou schopny kdyby se jooo zadařilo zničit deset potenciálních cílů, takže dejme tomu deset hlavic z jedný balistický střely, nebo třeba taky jen pět a k tomu zrovna klamných...když jich přilýtne osm po deseti hlavicích tak...smůla "BUM"...
23:42:56
03.01.2008
BoRiS!!!
-> pinokio110: Posli mi do SZ priblizne souradnice
23:30:41
03.01.2008
BoRiS!!!
-> pinokio110: pisnu ti SZ
22:21:25
03.01.2008
pinokio110
-> BoRiS!!!: Říká Ti něco Pístov?
22:15:19
03.01.2008
BoRiS!!!
Jojo kde jsou ty casy kdyz na nas holky od bigosu porvavali ,,Mrakomrde!´´ jakmile jsem sel po Jihlave pres namesti...
22:12:18
03.01.2008
BoRiS!!!
-> rolls: Nemame jediny system byl u 22.PLRO Kačice z PVO Prahy pak šel samožejme na Slovač vy mate dva kompletní systemy S-300 jeden u Trencina a druhy tusim u Zvolenu.Donedavna jste meli jeste S-125 ale ty uz jsou maximalne ve skladech.Nejmodernejsi co mame jsou 2K12 Kub jakozto pozustatky vojskove...Coz se s systemy S-75,S-125,S-200 atd neda vubec vykonostne srovnavat... S-75M3 Volchov jsou vyrazeny ok roku 2004 posledni baterie byla v Rapoticich pak byla jeste skupina ve Frydku 443.PLRS ale to uz je historie nemame zadnou pevnou sit PVO...Myslim ze RTV vojsku a veci okolo toho rozumím dost puvodní CVO mam jako operator SURNy prave u 2K12 Kub...
19:59:29
03.01.2008
rolls
-> Baghira: no z mojej strany to nieje nostalgicky plac ale poznatok z praxe a kedze beres ze patriot a S-400 je rovnaky tak o tom vies asi fakt kulovy, uz len napriklad preto, ze patriot zasahuje ciele, ktore letia max 700m/s a S-400 cez 4km/s, to nevravim o dosahu rakety, dosahu lokatora... tiez sa tu nemienim dohadovat a ani nebudem lebo to nema vyznam. jedine ak je tu niekto, kto na tom pracuje, aj ked sa mi zda ze v CR nemate S-300 ale to niesom si isty.
19:25:41
03.01.2008
Baghira
-> rolls: Ale kulový, ale nehodlám se tu dokola dohadovat s demagogama, který nostalgicky pláčou nad sovětskou vlaječkou a na východních hlanicích čekaj na splřátelenou slovanskou armádau...kdo chce informace si najde, není to takový problém a kdo čte pravidejně třeba ATM nebo si kupuje knížky k problematice, tak ví...
19:20:20
03.01.2008
rolls
-> Baghira: aha...takze o tom nevies nic
19:13:56
03.01.2008
Baghira
-> rolls: Ale vim, ruskej Patriot...stejnej princim stejná účinost :-/...
19:09:39
03.01.2008
Baghira
-> kubina: A jeje další mladej komunista...100 korun poplatek u doktora na vás, aspoň tam nebudete chodit a pomalu vymřete :-)).
18:56:25
03.01.2008
koukne te se na to,je mi jasne za americti vazalove to nepochopi,ale v podstate to takhle je.rusko neni nas nepritel,to jste jen krmeni propagandou
video.google.com/videopla y?docid=8988...
17:53:07
03.01.2008
rolls
-> Baghira: ako nema? vies vobec co je S-300 a S-400? ked sa bavime a balistickych raketach tak potom hlavne S-400? co sa tyka llietadiel a S-300 tak ver tomu, ze NATO nevie prekonat tento system4
17:43:47
03.01.2008
Bery
jako pěkný,trochu se to strhává jinam(ale jsme zvyklí))-jsme na virtu)))
konzum,tesco,němci,asiati ,rus..balistický střely,jedu do sauny,odpařit to...
17:27:02
03.01.2008
Labros
-> Honza "Bobr": když nad tím tak přemýšlím, tak ta tvoje mysl fakt asi je trochu nemocná, minule jsi mi napsal, že mám fabii htp, kterou jsem neměl nikdy já ani nikdo z mý rodiny, pak jsem se dozvěděl, že jsem byl nejdál na Kladně pro šajzovky od cikánů, pak že jsem bazarník co tahá vraky z Německa, že jsem typickej spotřebitel vzduchu a kupuju ho v Tescu, no prostě nestačím se divit celou dobu co tě tady čtu 3
16:46:50
03.01.2008
Labros
-> Honza "Bobr": Jo a ještě, pracoval jsem i dál než v Berlíně třeba v Dánsku, Finsku, Řecku, USA, kam jezdím do Německa to mám naopak blíž, než do Berlína.
16:41:10
03.01.2008
Labros
-> Honza "Bobr": Hehe, tvoje dedukce mě vždycky náramně pobaví. Tys sis mě asi s někým spletl :)) Jestli tě opravdu tak moc zajímá, co dělám v Německu, tak je to software pro medicínskou techniku, výrobce nebudu jmenovat, je to jedna z největších německých firem a jedna ze třech firem na světě, které jsou schopny tato zařízení vyrábět. Změnu režimu jsem zatím zažil jen jednu, a postoj k ruské armádě mám pořád stejný. Spíš pokládám za typické převlíkače kabátů takové jako ty, protože dneska je strašně moderní mít protiamerické názory, pohrdat americkou kulturou, vyprávět na každým rohu, jakýho debila jsem potkal a samozřejmě to byl američan, že všichni američani jsou obézní, že jsou arogantní atd.atd. Ačkoliv nemám rád Bushe, ačkoliv jeho speciálně pokládám za poněkud jednoduššího člověka a na válku v Iráku a v Srbsku mám vlastní názor, odlišný od toho co nám prezentoval on, tak pořád Američany pokládám za menší zlo, než Rusáky. Toť vše, mysli si klidně dál, že neznám nic kromě tesca a německých autobazarů (jediné, co souhlasí je, že mám auto dotažené z německa.) Čau, bylo mi ctí.
16:30:10
03.01.2008
Honza "Bobr"
-> Labros: Děkuji za chorou policejní mysl, ale už tam u nich nějak nepracuji . . . dále, chceš-li logiku, máš ji mít - jsi typický spotřební uživatel vzduchu, který půjde do šatny při každé změně režimu a oblíkne si to, co se právě nosí a udělá vše pro pohodlí, ale bohužel jen pro své vlastní. Jestli pochopíš, pochybuji. Stále mi tu chybí vysvětlení těch zástěrek a ten příměr o počasí byl metafora, tu jsi taky evidentně nepochopil. Rudou armádu nikdo vyhlížet nemusí, ta nikam netáhne, ta posílá dešťové kapky . . . und jetzt, endlich kapiert, herr Amerika?

Ale měj si názor jakej chceš, ono to pak bude vlastně jedno, až začne pršet . . .

Proti radaru nic nemám, ať si tady yankees stavějí co chtěj, stějně to naše ta Topol-raketa a ten šišla Hrábě dojebou tak, že jim tan radar ještě rádi zaplatíme . . . z daní třeba.

BTW, ta třetina času, to asi jezdíš po tamních "autobazárech" (takže nejdál si byl v Berlíně) a taháš sem ty echt-gut-kauf-wagen šroty?
16:29:55
03.01.2008
Labros
Abych ještě vysvětlil svůj postoj, nejenže bych klidně amíkům dovolil postavit tady radar, kterej bude schopen sledovat ruský rakety, já bych i dovolil rusákům postavit stejnej radar a základnu pro protiraketový střely někde na Kubě nebo kde by chtěli. A ještě užitečnější by mi připadalo, kdyby rusáci i amíci přestali vyvíjet útočný jaderný rakety, protože v dnešní době moc nechápu jejich význam kromě vzájemnýho zastrašování, což je zase něco co je pro mě v dnešní době přežitek. Serou mě obě strany.
16:15:27
03.01.2008
Labros
-> Honza "Bobr": mimochodem v BRD trávím cca.třetinu času a sami Němci z BRD o sobě říkají, že jsou nejustěžovanější národ na světě, takže pokud bych chtěl slyšet stížnosti, nemusím se ani ptát na euro ani na východní Němce.
16:13:00
03.01.2008
Labros
-> Honza "Bobr": To je ještě větší výplod choré policejní mysli, jakákoliv logická souvislost chybí, začíná to Tescem a končí počasím a mezitím radši nezkoumat.
-> kubina: Jasný, ty jdi zase vyhlížet sovětskou armádu, doufám že se nedočkáš.
15:04:55
03.01.2008
Labros 03.01.08 13:42:23 napsal: Tak jsem si to přečetl a zkouknul video a pomalu se začínám těšit, až tady bude americký protiraketový deštník...ucitelskej mas za 5,necetl jsi to poradne,americkej byt vicevrstvej je ti k prdu.tak pozor na hlavu aby ti na ni nepristalo hypersonicke teleso odpalene z ruske ponorky nekde z tichomori....a nezaspi vitani americanu,slzam dojeti se nebran,i chlapi placou
14:13:24
03.01.2008
Honza "Bobr"
-> Labros: Takhle to vidí většina lidí z Prahy co nakupujou ve tesku a těší na naše osvoboditele z Plzně a přitom nabyly dál jak na Kladně pro díly u na šajzofky u cikánů, bylo by možná dobré to přečíst celé odspoda až nahoru, chápu, pražákům občas dělá potíže cokoliv pochopit natož přečíst, bohužel mezi ně taky patřím. Třeba by bylo dobré některé regiony v BRD navštívit a zeptat se tamních, jak se mají co se museli spojit s východním odpadem, jak se jim daří od doby eura, jak si nakupují, když musejí doplácet na půlku evropy a jak se cítí poté, co je amíci opustili, aby mohli jít osvobodit ropu . . . nebo oficiálně, ubohý irácký lid od krutovlády Saddáma co měl spoustu zbraní které se nenašly i když tvrdili, že tam jsou . . . nicméně nechápu jak s tím souvisí přední zástěrky, asi to má vyšší princip. Zřejmě je mají americké stíhačky a jsou ze škodovky a tím pádem asi vyhrají světovou válku s terorismem, díky němuž naše armáda aspoň mohla osdstavit nepojízdný šrot u muzea aniž by dostali výzvu od měšťáků.

BTW, k čemu ti bude deštník když už prší?
13:42:23
03.01.2008
Labros
Tak jsem si to přečetl a zkouknul video a pomalu se začínám těšit, až tady bude americký protiraketový deštník...
13:31:30
03.01.2008
Labros
-> Honza "Bobr": No takovou snůšku nesmyslů jsem tady nečetl ani v tom tématu o předních zástěrkách. Vrchol toho je, že když američani stáhnou jednotky z Německa, tak německá ekonomika půjde do kytek 3
13:22:22
03.01.2008
Honza "Bobr"
No to je sice pěkný, že pan Křoví si půjčuje od národní banky další miliardy doláčů, ale taky se chlapci musíte kouknout kam je dává a jakou má dolar cenu vůči rublu . . . rusko nemá skoro nikde ve světě svoje jednotky a když už tak používá nějaký záložníky, který tam nechá s klidným svědomým být s kalachama a bramborovou polívkou a když pojdou, tak utratí 15 dolarů na hlavu . . . sověti investují spíš do vývoje, modernizace a amíci na druhé straně utratí za spoustu zbytečností, jako třeba obnova Iráku, investice do ropy, dodávky cocacoly do iráku a hummery s klimatizací . . . rusům by stačila voda a plná nádrž v gáziku . . .

Jinak Gemini má pravdu . . . na čínu si musíme dát pozor, ta se nebude ptát, ta si vezme. Evropa má smůlu v tom, že je moc měká. Nepraští si do stolu, tak toho pan Křoví, china-paddies a Velký Putin trochu zneužívají, protože Evropa na jedné straně krtitzuje čínu za lidská práva a na druhé nechce radši ani ceknout, páč kdyby žluťásci chtěli, během týdne nepujde do evropy ani kapka ropy, china zavolá nějakým šejkům z OPEC, nabídne deset doláčů za barel víc a bumho . . . a šejci se nebudou tak blbě ptát kde ty peníze vzali. To samý se sověty, naštvat Voloďu znamená konec levného plynu a konec odbytu zboží, když si Angela nasere Kundoleezu, stáhne svoje jednotky z dojčlandu a celá germánská říše pude do kytek, páč poměrně velký podíl jejího rozpočtu tvoří zakázky z jůesej . . . ono je to všechno se všim.

Nakonec to dopadne tak, že se sáhne po plánu Nikity Chruščova a opráší se "konečné řešení" včetně velkého Ivana . . .
00:45:18
03.01.2008
Baghira
-> BoRiS!!!: No když vezmu, že USA má 10krát větší rozpočet na armádu než RF tak nevim a když vezmu technologický novinky třeba v letectví v USA, až v 80 letech se díly japoncům podařilo udělat sovětům jakž takž tichý ponorky, jinak doháněli ameriku celou studenou válku, takže je mi jasný, že ti politika trochu zalila mozek...
Ovšem třeba řídící systém raket Topol-M v jejich poslední fázi letu, tedy fázování letu samostatných jaderných hlavic, aby neměli balistickou křivku a tedy je nebylo možno sestřelit protiraketovym systémem je právě z izraele, jejich rakety toto využívají už řadu let a je to jejich vynález...
00:42:42
03.01.2008
Gemini
rusko je mozno hrozba, ale len typu bla bla, USA si robia co chcu......

treba si davat pozor na indiu a cinu...... 2 miliardy ludi, staci dat kazdemu brigadirku do ruky a pobiju nas vsetkych 3
00:17:50
03.01.2008
BoRiS!!!
-> Baghira: To jsou husty pohadky...To co jsi napsal je absolutni kravina protoze soucasne zbrane co ma RF jsou vsechno vysledky vyzkumu v SSSR na konci 70 a v celych 80 letech.Na tom nema zapad potazmo Izrael vubec zadny podil.Jedine kdy Rusko spolupracuje s temito staty je nutnost prosadit se na trhu mimo Rusko viz.Modernizace MiG-21 na verzi Lancer A,B,C MiG-29 Sniper (Rumunsko spoluprace s Elbit-Izrael)Standartizac e avioniky Mi-17 pro INDII nebo dodavka Su-30 MKI do Indie atd.Tech prikladu je mraky uvadim jen medialne neznamejsi...To jsou staty ktere si nemohou dovolit z politickych nebo mocenskych duvodu mit tyhle veci z Ruska.To co ma ve vyzbroji RF je vse domaciho puvodu...A Ivani se vzdy drzeli hesla ze komukoliv prodame to nejlepsi az kdyz mame lepsi nahradu.Zadny destnik na svete nemuze zlikvidovat soucasne balisticke rakety Ktere Rusko vlastni.Rusove vymysleli spoustu dokonalych zbrani o kterych se bezne lidi ani nebavi protoze nevi ze neco takoveho vubec existuje.To ze jsou tak daleko je jen dusledek astronomickych nakladu na zbrojeni za uplynulych 30let.Nikde jinde by to neproslo protoze by se pod tou zatezi zhroutila ekonomika a normalni demokraticka spolecnost by to nedopusila,protoze by to znamenalo jeji zkazu .To ze v SSSR nic takoveho neexistovalo pozdeji zapricinilo ze se tak nevyhnutelne stalo...Zadny jiny stat na svete si nemohl dovolit experimenty a vyzkum ktery probihal v SSSR.Je to zeme neskutecnych paradoxu na jednu stranu neskutecna chudoba a bida uz za dob SSSR a na druhe strane supermoderni zbrojni systemy.Co se tyce ponorek,letadel a hlavne raketovych systemu maji rusove velky naskok ktery se podarilo jen castecne stahnout kvuli krizi RF 90let...Uznavam ze toho asi vis dost o stavarine ale do tohodle moc nevidis.
21:07:59
02.01.2008
Baghira
-> Honza "Bobr": Tak třeba v Topolech jsou celkem moderní technologie, ovšem z dob vlády Borise Jelcina, kterej byl poměrně hodně pro americkej a z tý doby je většina dnes moderních ruskejch zbraní, protože většina z nich vznikla za spoluprací ruska ať s amerikou, izraelem, nebo třeba francií. Dnes se ovšem rusko chce za každou cenu dostat opět na výsluní a sám silně pochybuju, že rusové sami budou schopni ve větším zdokonalování svých zbraní pokračovat, protože se od nich už na přelomu tisíciletí většina partnerů ve zbrojařině odvrátila právě kvůli ruskejm mocenskejm zájmům.
20:31:48
02.01.2008
Honza "Bobr"
Americký deštník je podle mne efektivní asi jako slunečník z 30tých let v monzumu.

Je sice pěkný, co nám sověti prezentují, jenže jak je známo, mají občas velké oči a hlavně velkou hubu . . . i když, dál mají spoustu problémů s číňanama - je jich tam jak krys, rusové jako národ pomalu ustupuje - jejich porodnost je víc než alarmující, půlka armády chlastá vodku místo vody, jejich technologie je stále založena spíš na kovařině než na elektronice, což je na jedné straně obrovské plus a na druhé strašnej průser - pochybuju že by ve Svazu měli nějakej kufřík jako s sebou tahá pan Křoví, tam to může odpálit jakejkoliv ožralej mužik s frčkama na rameni. Proto vidím v tom topolu hlavně populistickou zbraň, možná funkční.

Jen tak mimochodem by mě zajímalo, proč se sověti tak bojí nějakýho radaru, když dost dobře vědí, že amerika jako taková se pomalu stává poměrně jednoduchým cílem, když má tolik zájmů po celém světě že zapomíná na zadní vrátka. Raketa se totiž neptá na nějaký přitrapnělý kontroly otisků prstů na letištích nebo na vízum, ta si přistane kde bude chtít.
20:24:02
02.01.2008
Baghira
-> rolls: Na co by NATO vylepšovalo svoje balistický rakety, když nemá nikdo ani náznak účinýho protiraketovýho systému? Rusko svoje rakety zdokonaluje pouze ze strachu, že protiraketovej systém celej jejich odstrašujicí arzenál znehodnotí a vynuluje. Každopádně ve chvíli kdy dojde na jakýkoli straně k odpálení jakýkoli balistický rakety, tak nám to může být pak stejně uplně jedno...spíš musíme by jsme měli doufat, že zařveme hned, než pak pomalu umírat v jaderný zimě.
19:41:17
02.01.2008
rolls
no na rusov amici stale nemaju... NATO nedokaze prekonat ani S-300-vky a rusaci su uz ovela dalej ako tento stary system. otazne je, ako efektivny by bol americky dazdnik8
11:14:34
02.01.2008
Baghira
-> kubina: Ale Scudy se odpalují taky z mobilních odpalovacích zařízení, takže vlastně odkudkoli...tohle jsem dal jak příklad, kam spěje budoucnost a že se dnes vyvíjejí orbitální stanice s těmito lasery...nehledě na to, že ať je vývoj drahej, tak provoz těch laserů je extrémě levnej v porovnácí s cenou balistickejch raket. To daleko víc bych se bál moderních střel s plochou dráhou letu, o těch se totiž protivník dozvý ve chvíli kdy explodujou.
10:40:40
02.01.2008
Gemini
tak uzime si tento nas kratky zivot........
09:47:00
02.01.2008
-> Baghira: ale tohle je na sundavani zastaralých iráckých raket scud s doletem pouhých 500km.tohle ti porad musí nekde hlidkovat a Topom-M jde odpalit odkudkoliv,nepotrebuje to zadne silo nehlede na to,ze v dubnu rusove vypustily ponorku Jurij Dolgorukij a ta ma tyto rakety,tusim ze 8ks (jen prizpusobene pro ponorku-oznaceni Bulava-M)mimo jiné ji muze odpalit az z 450m hloubky.sama ponorka je něco co nemá obdoby.je to monstrum,které je nekde v oceanech a nevis odkad to vypusti,takze hlidkovaci letoun je ti k nicemu.Nebudu spekulovat co prinece budoucnost,ale v soucasnosti i kdybys mel 1000 takovyhle letadel tak nemas sanci
09:00:53
02.01.2008
Martin2705
podle mě je topol-m v mobilním provedení nejkrásnější a nejlepší zbraň současnosti. Je prostě nádhera, nákalďák zavezou na mítinu, během čtvrt hodinky to připravý a frnk.....A na druhý straně zeměkoule se nestačí divit....

Jen by mě zajímalo za jak dlouho to těch 15 000 km uletí, tzn. čas od výstřelu k výbuchu
00:20:53
02.01.2008
Baghira
1 megawatový laser je v tomto letadle odzadu dopředu. Dostřel má několik set kilometrů a likviduje balistický rakety ve fázy stoupání...zatím.
zvětšit Topol-m - obrázek od Baghira vložen 02.01.2008 00:20:53
00:00:29
02.01.2008
Baghira
-> kubina: Když jsem nedávno viděl dokument o prvních nasazeních airborne laserů a podobných zbraní na bázi plynných laserů budoucnosti,tak se obávám, že během dvaceti až třiceti let všem balistickejch raketám odzvoní...
23:37:46
01.01.2008
Topol-M (2)
23:34:47
01.01.2008
COL
Kdyz chteji, tak stale umi....
23:11:52
01.01.2008
.