magoři s BMW

prohledat
157 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 15.03.2003 do 08.06.2009, založil/a
řadit dle data
15:46:35
08.06.2009
alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí)
-> Syny: Idem pisat list na ministerstvo buzeracie a hlasim sa dobrovolne na 2 roky na Sibir1
00:15:01
08.06.2009
Syny
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): Ty si ale grazl, ze se nestydis! Mel bys odevzdat ridicak a uz nikdy neridit. A dal bych te jeste podminku na rok minimalne a verejny prace aspon na mesic 40
22:23:38
07.06.2009
King
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): Shodou okolností aktivně jezdím taky 12 leta, ale systém jsem sponzoroval minimálně 13x, jestli mi pamě't slouží :)

A to nepočítám pár eskapád, kdy jsme brutálně brzdili před autem s bradavicí či trojnožkou, případně po změření následovala krkolomná objízdná trasa kvůli vyjebání s kasírovací hlídkou :)

Takže pokuta po 12letech ježdění za nerozsvícený světla jistě potěší a leccos napoví o kvalitě legislativy (jak u nás, tak u vás)8
15:59:12
05.06.2009
-> King: No s premavkou v Egypte som nemal problem, hlavne preto, lebo som nesoferoval ale viezol som sa v autobude alebo v taxiku :-) Priamo som sa zucastnoval iba ako chodec, ale citil som sa pomerne bezpecne....

Myslim, ze po nejakych velmi stresovych 200 - 300 kilometroch by som si tam zvykol... Ale robili sme si velmi srandu z toho, ako by tam dopadol priemerny europsky vodic... asi takisto ako egyptsky sofer v Bratislave.... velmi zle :-)

PS: drzitelom vodicaku som uz vyse 12 rokov, ale snazim sa spravat nejako tak rozumne a finacneho ocenenia som sa dockal len raz, ked som za slnecneho pocasia pozabudol na rozsvietenie svetiel... vlastna blbost, ale nikoho som tym vyrazne neohrozil ani neobmedzil jeho pravo na cokolvek... paradoxne, posledne asi 3 roky svietim vzdy, ked jazdim... a raz sa stane ze zabudnem, a hned sponzorujem 1
10:46:06
04.06.2009
King
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): Díky za obzory rozšiřující příspěvek :) Potvrzuje mi to jenom 2 věci:

1) Systémy, kde vyžaduje od řidiče, aby maximálně používal vlastní mozek, odpovědnost a slušnost a kde pravidla tvoří jenom takový základní mantinely "dopravního hřiště", jsou kolikrát stejně funční jako systémy, kde je řidič degradovanej jenom na tupce soustředícího se na dodržení 14256ti nařízení.

Stejnej ne-nepříjemnej pocit jsem měl i v Itálii vč. jihu, kde taky vodorovný dopravní značení je jenom na okrasu (pruhy vznikaj a zanikaj dynamicky :), STOPka je jenom informací o nájezdu na hlavní silnici a červená na semaforu se podle situace taky ignoruje :) V Rusku to bylo sice řekněme civilizovanější, ale na druhou stranu mi tam chyběla tolerance a všechno se zdálo hodně nervózní a ohleduplnost taky nic moc.

2) Podle toho, jakej postoj zaujme řidič právě k takovejm modelům dopravy, jaký popisuješ, si soukromě vytvářím představu o tom, co je to za šoféra a zda-li vůbec :)

Dovoluju si vyvodit závěr, že si s egyptským provozem neměl problém, takže pravděpodobně nejseš jenom pouhým držitelem ŘP a fandou dopravní buzerace .)
10:37:26
03.06.2009
Tak po precitani vasich postrehov, zazitkov, skusenosti a pedagogickych dopravnych planov do buducnosti som sa rozhodol podelit sa s vami o par postrehov z ineho kontinentu, konkretne Afrika, Egypt.

Postreh cislo 1 - v ramci strachu z utoku na turistov su tam policajno-vojenske stanovistia kazdych par km, akakolvek cesta sa vtedy zuzi na jeden pruh a musis prejst krokom okolo organu s nabitym samopalom. Nikto nieje nervozny a vsetci poctivo cakaju, kym na nich pride rad, nikomu sa neche riskovat, ze jeho stara hrdzava alebo nova nalestena kara ziska par vetracich otvorov od rychlych kovovych vceliciek.

Postreh cislo 2 - v noci nesvietia auta ale dopravne znacky a obcas aj poulicne osvetlenie. Niektore nove auta pouzivaju prakovacky. Mimo mesta je oblubenym sportom zapinat dialkove hned ako je protiiduce auto v dostrele fotonov

Postreh cislo 3 - jazda v pruhoch - cokolvek, co je polozene, nakresnene na ceste a nevycnieva aspon 10 cm nad vozovku ma len informativny charakter. Aut je na ceste vedla seba tolko, kolko sa zmesti. Nikto nieje nervozny, klaxon sa pouziva casto le jemne, len na upozornenie, ze autobus by rad presiel a debatny kruzok obchodnikov by mal uhnut a podobne. Do toho vsetkeho sa este vsade motaju chodci a zvierata. Nikto sa nepozastavi nad tym, ak niekto prejde cez kruhovy objazd v protismere...

Postreh cislo 4 - minimum buraciek. Za vyse 2000 km co som sa tam vozil busom som videl len jednu, aj to asi kamion dostal defekt na privese a ten s nim trochu pozametal po ceste a pusti

Zhrnutie: Doprava tam na prvy pohlad vyzera ako ked vypustis z klieky do bytu 150 maciek a psov. Ked si to clovek vsima podrobnejsie, vsetci sa len snazia bezpecne, najkratsou trasou dostat z bodu A do bodu B. Hlavne sa snazia nezabit a nezabit ani nikoho ineho. Policajti su na kazdom rohu, ale zasahuju minimalne. Celkove v tom chaose vladne maximalna davka tolerancie a kludu. Ked niekto vidi, ze nakladak alebo autobus sa nezmesti, tak sa mu snazi uhnut, ale zase velke auta to maju lahsie, mensie im radsej sami uhnu. Ked som sa viezol taxikom, hodil som rec s taxikarom o doprave, tak sa vobec nestazoval, vravel ze v mestach sa malokedy podari ist rychlejsie ako 30 - 40, ze to sice cudzincovi pripada chaoticke, ale ze ked je clovek v pohode, tak je to dobre a vsetci su opatrni.

Co sa tyka vozoveho parku, je tam celkom pestra zmes produkcie svetovych automobiliek za poslednych 50 rokov, dokonca som videl dva Favority a par Felicii, starsiu skodu nie. Velke zastupenie maju stare ruske poveozy Lada, vela starych francuzov, ale aj dost novych vozov, hlavne korejcov a japoncov, ale aj hodne Prassatov. Je celkom zaijimave, ze som nevidel, aby si majitel noveho Passata nejako vynucoval prednost a naznacoval, ze tie stare pixle maju uhnut.... poctivo sa vliekol za karov tahonou somarom a jeho rabske ego tym vobec neutrpelo....

V nasich (SK+CZ) podmienkach si to nejako neviem predstavit...
11:16:38
30.05.2009
Rapid135
-> King: to vytlaceni nekoho je samozrejme psany s velkou mirou nadsazky.byla to jen UVAHA byt blba ale kdysi byla.v realu si samozrejme nedovedu predstavit jak s vrazednym vyrazem do nekoho zducham autem jako v americkym akcnim filmu.na drsnaka si v zadnym pripade hrat nechcu bo na to ani nemam 4
21:45:31
29.05.2009
King
-> Matthes, záškodník z TechWebu: -> Mr_Kubas: Děkuji za pozitivní recenze :)

Ve slohu jsem skutečně problémy neměl a to ani tehdy, kdy jsem těsně po "plyšáku" zvolil jako téma písemný maturity něco ve smyslu "převlékání kabátů" a součástí úvahy byl i popis toho, kterak někteří naši pedagogové v oněch neklidných dnech "pochopily ideový smysl epochy" a z kovaných fanoušů krachujícího režimu, vyhrožujících studenstvu vyhazovem, se najednou stali horlivý demokraté :) Náš třídní byl tenkrát předsedou školní buňky KSČ a byl samozřejmě i v komisi a v mojí slohovce se nemohl nepoznat :) Naštěstí byl je a je, navzdory svojí minulosti, vcelku charakterní, takže maturita z češtiny za 1 - ale byla to sázka do loterie :)
21:20:46
29.05.2009
Mr_Kubas
Matthes, záškodník z TechWebu 29.05.09 20:15:37 napsal: → King: Ty tvoje stroy sou bezkonkurencni 3

Souhlasim 3 Ale já to rád čtu 4 Škoda že už nechodim na střední, King by mi mohl psát slohovky a neměl bych z toho tak blbý známky 3
20:15:37
29.05.2009
Matthes, záškodník z TechWebu
-> King: Ty tvoje stroy sou bezkonkurencni 3

Jinak na takovy kreteny co se na tebe lepi v kolone je dobrej transit pac kretena vzadu strasi pekna traverza a kdyz nevystrasi a narve to do tebe tak jeho smula. Stejne tak co se tyka zipu je toto auto vhodny, precijen cesky tupoun, ktery nezna pravidlo zipu pred sebe vetsinou pusti velky dvoutunovy auto, ktery se pred nej tlaci...
18:48:48
29.05.2009
King
Jinak bych si potřeboval ulevit, prtože jsem se právě vrátil z odpoledního servisního zásahu v Jablonci a co jsem po cestě viděl mně zase dostalo. Totiž, když vyfásnete ve 2 odpoledne urgentní servis, není to tak nepříjemný kvůli "zkrácení" víkendu, ani ne kvůli tomu, že kvůli větší hustotě dopravy se člověk zdrží, ale z toho důvodu, že na silnice vyrážej mimoni a agresivní kokůtci v množství větším, než malém 8

Když se k tomu přidá trvalej déš't, je vymalováno. Už od nájezdu na R10 je mi jasný, že když jsou silnice plný pašáků, co dokážou viset kousek za nárazníkem min. ve 150km/hod na mokrý dálnici, nemám se čeho bát :) Podotýkám, že naštěstí se nejednalo o můj nárazník :) První důkaz - hrozivě vypadající bouračka kousek pod mohelničákem, dodávka na boku, která údajně přeletěla středový svodidla do protisměru, v protisměru černá kokta, pravděpodobně její mitfára pro tuto akci aneb jak spolehlivě nasrat stovky lidí čekáním v kolonách. Dopravu tam usměrňovala sličná policejní bloncka a asi i největšímu tupci by doteklo, že před ní budeme zipovat. Samozřejmě, že na mně, jako obvykle, vyšel tupej a nekompromisní víkenďák v thálii, takže jsem mu musel svým nikterak komorním klaxonem naznačit, že to se zařazováním do průběžnýho pruhu myslím smrtelně vážně.

Cesta zpátky vypadala nadějně. D11 v přívalech deště neumožňovala obvyklé tempo, ale na pátek to slušně jelo. Za nájezdem u Lysý to to ovšem začalo houstnout a začal jsem tušit problém. Ten problém ovšem nějak nevnímalo asi 25letý hovádko v novým golfu za mnou, protože jízdou pár dm za mým nárazníkem mi komunikoval svojí nespokojenost s postupným poklesem rychlosti levýho pruhu - ale chápu, že když člověk "leží" za volantem s levačkou na volantu v pozici 14:00 a bičuje ho vodní mlha od auta před sebou, nemůže mít o situaci takovej přehled. Následovalo asi 20 minut v koloně před takřka hromadnou bouračkou, které mi zpříjemňoval onen drsoň jízdou těsně za mojí prdelí. Naštěstí se mi naskytla mezera v sousedním pruhu a tak jsem nechal golfistu prudit jiné :) Těsně před bouračkou opět stejný (ne)zipovací scénář a opět přehlídka tuposti při něčem tak triviálním jako je pravidlo zipu 7

Když už jsem si myslel, že je vyhráno, cestu mi zpestřil čepičář ve scénicu. Prostě najednou v levým pruhu přibrzdil na rychlost kamionu a navzdory vymetenýmu prostoru před sebou dusil auta za sebou. Když se dohlemejždil na úroveň asi 200m mezery mezi kamionama, nazačil jsem mu levým blinkrem, že ne všichni sdílíme jeho nadšení pro ultrabezpečnou jízdu - bez odezvy. Rezignoval jsem :) Teprve po dalších dvou kamionech a nesmělém probliknutí, se mi dostalo vysvětlení - dědek tisknul k uchu foun a jeho procesor na 99pct zavzdušněnej ultradůležitým kólem se starou, takže podněty ze zadu neměly šanci. Těžko říct, jak by reagoval na nějakou mimoriadku před ním....

Tak takhle nějak si vycházíme navzájem vstříc....
18:11:00
29.05.2009
King
-> signor fabbricante: Antož tam tudy občas jezdívám, asi bych v zájmu šetření svých střívek do důchodu, těm lopatám někam uhnul (a nebo ujel :)

-> Rapid135 - doktor: "....ja sam sem uvazoval o starsim BMW za par korun jako priblizovatko a na podobny kokoty i na vytlaceni"

Jejda, tohle už jsem dlouho nečet. Je zajímavý, jak se tenhle "silnej" výrok s neúprosnou pravidelností na netu opakuje :) Opravdu máš takový koule, že bys někoho "za trest" ze silnice vytlačil?4 ........"....silný tankistický řeči!", jak by podotkla Simonka Chytrová v Tankovým praporu :)
21:32:36
28.05.2009
Mr_Kubas
-> Rapid135 - doktor:

-> signor fabbricante:

A pak na vás budem koukat v TV jak dva šílenci vytlačujou auta, alá Kobra 11 3
20:51:15
28.05.2009
Rapid135
signor fabbricante 28.05.09 19:42:04 napsal:

Říkám si, pořídit nějakou hujdu se

svižným motorem a šťouchat to do pangejtu dveřma.

no na tom neco je

4 .ja sam sem uvazoval o starsim BMW za par korun jako priblizovatko a na podobny kokoty i na vytlaceni
19:42:04
28.05.2009
Jirik grilovaný - zrušená registrace
-> King: Mě se stává černé zatmění a to je mnohem horší. 1 To je spíš tak nějak se probudit v přilehlém lesíku a mít v ruce pajcr od krve. 3

Jinak trubec to byl, ale chápu že přehlédl černé SUVčko ve vedlejším pruhu převyšující ostatní auta o půl metru. 3

Minulý týden ve čtvrtek se mi lepil na prdel chlap v montérkách ve Formanovi (věk tak 42 - 45 let). Pro plzeňské obyvatele, jel za mnou přilepenej nárazník na nárazník ze Slovan až do Ejpovic !!! Měl jsem pocit, jako že si mě vyhlídnul. Přestože jsem jel zvolna a měl možnost mě předjet, tak se čurákoval za mnou. Zběsile předjížděl nějakou Audinu a Oktávku, moc jsem to nechápal. Na přivaděči na Prahu před Ejpovicema z kopečka jsem měl vyhozenej blinkr, že budu na Ejp. sjíždět a on jel pravým kolem po krajnici za pruhem a nalepenej za mnou. Pak se za mnou jebal ještě dolů do Ejpovic, kde jsem se dal doprava na Rokycany a trochu ho zbrzdil v tom kopečku v rozletu, pak dal tři, čtyři, pět a nahoře za Ejpovicema jsem měl stopadesád a do Rokycan jsem ho už neviděl.

Byl to stříbrnej Forman s novým ksichtem, v něm dva čuráci v zacákaných montérkách od bílý barvy, jeden měl na hlavě takovej ten kloubouček. To nevadí, každopádně bych mu rozdup koule patou a zlomil ukazováčky na obou rukou. Normálně bych si na to nevzpomněl, ale jen si na to vzpomenu, žhnu do ruda. 8 Říkám si, pořídit nějakou hujdu se svižným motorem a šťouchat to do pangejtu dveřma.
17:39:52
28.05.2009
King
-> Rooney: Mohl bych drobátko přidat k těm co taky nepochopili? :)

"..a mermomocí se cpal mezi mě a auto předemnou, vytlačil mě do pangejtu a málem sestřelil roh auta,"

Jsem sice povahy beránčí, ale tohle by mně asi z rovnováhy vyvedlo i bez ohledu na volně loženej kompresor a barvy4

-> Syny: Já vím, tu storku o "závodě" s matějem ve feldě jsem už jednou čet. Ale i mě se občas stane něco podobnýho, třeba zrovna za jízdy telefonuju a tak zvolním a do kopce do mě nastoupí nějaká krabička na mejdlo. Dopadne to podobně, ale mně nic nestojí, když mu ten plyn uberu a nemusím řešit kdyby náhodou zpanikařil kvůli autu v protisměru4

-> signor fabbricante: On je někdy problém, že "trubec" tak docela nechápe/nevidí situaci o auto před ním. I já jsem pravda občas "trubcům" komunikovával svoje stanovisko oním mezinárodním gestem, ale zase...nikdy nevíš na jaký hovado narazíš, třeba ho nasrali v práci, stará se mu kurví a právě ten fakovák bude to poslední před "rudým zatměním" :)
14:12:40
28.05.2009
Rooney - zrušená registrace
Tak vidím, že jste to ani jeden nepochopili chlapci.

Ja jen narážel na to, že kdyby byl ten kompresor nějak zajištěn, tak by nehajal a applemu by nebouchly saze, to je vše.

Trotla co se mu tam cpal, tu nijak neobhajuji

4
14:08:42
28.05.2009
gabo000000 - zrušená registrace
ja by som som vam vedeltake pribehy pisat od rana do vecera:D denne sa stretavam s tonami blbcov a ja s kadetom 80 tempomat:D ako vzdy kludne a rozvazne vecsinou na pravej krajnici:D uvolnujem cestu ludom ktory sa ponahlaju a castokrat este ani tak nevyhoviem niektorym vodicom..hlavne reklamnym oktavkam a fabiam s poznavacou znackou BA vktorych sedia 2x rocne blondinky3 to by ste videli3
upraveno 1x, naposled 28.05.2009 14:09:24
14:01:18
28.05.2009
Apple STS Chvojkovice-Brod
-> Syny: taky nechápu, to sem si měl asi nechat odřít novej lak a ještě se mu omluvit že sem ho , ač s bmw, zdržoval ? trochu mimo ne
13:09:21
28.05.2009
Syny
-> Rooney: To je snad uplne jedno ne? To jako kdyz naklad nevezu tak se mi nekdo muze srat pred auto a tlacit me do pangejtu? No ja ziram tady na ty nazory 9
12:52:06
28.05.2009
-> Apple STS Chvojkovice-Brod: tak, ale uznej, jak on mohl vědět, že v autě vezeš nezajištěný náklad?8 Jako je to chuj, že se tak cpal, ale...4
12:45:36
28.05.2009
Souhlasím se Synym.

Ja už taky potkal tuny trotlíků, co si léčí komplex z malýho péra, rychlou a bezohledou jízdou.

Jako kdyby ohrožovali jen sebe, tak to chuj s nima, ať se třeba rozmažou o strom, ale ohroužujou i nás spořádané řidiče, že.

Takovým to pinďíkům opravdu neuhýbám, ale ani nedělám naschvály, když chce tak ať jede, jak již napsal Syny.

Naopak, slušným řidičům rád uhnu, nebo udělám místo v pruhu aby se mohl zařadit.

A pro případy nouze sebou vozím obušek(kalená ocel 40 ) a slzák, ale zatím sem to nepoužil a doufám že ani nepoužiju.
12:40:43
28.05.2009
Apple STS Chvojkovice-Brod
tak si to ráno valím do práce-předpisově, páč mi na zadní sedačce dřepí kompresor a při dobrždováni do obce se přiřítila fooobie a mermomocí se cpal mezi mě a auto předemnou, vytlačil mě do pangejtu a málem sestřelil roh auta, vytroubil sem ho a on dal hned blinkr že zmizí, bouchly ve mě saze, páč kompresor náhle hajal jinde než by bylo záhono, o barvách v kufru ani nemluvim, a jak sem se ho dohonit, povedlo se , pak sem ho předjel , zastavil a vyskočil z auta, padla spoustanadávek a pokračoval sem v klidu do práce, kre..n deb..ní
10:22:18
28.05.2009
Syny
-> signor fabbricante: Kdyz uz ste pane pipik u toho pietasu :) Tak kdyz jedes zezhora od Tesca smer ke me (Lobzy), tak tam mas odbocovak, kde je zelena tak 3 vteriny, projedou tak 3 auta a hned te zacnou jezdit zas odspoda nahoru (Interspar -> Tesco). To si tam takhle jedu a predemnou auto. Padne zelena sipka vlevo, rozjedem se a v tom najednou on zastavi u prechodu a pousti chodce, kteri maj samozrejme cervenou. Takze ja zustanu vyprdelenej v krizovatce a v tom padne zelena na hlavni a zespoda se na me riti nizkoletici objekt f xenonech... Opravdu super. A kdyz sem na nej zatroubil, tak jeste tam neco ukazoval. Bych se z nich fakt posral, nechapu jak takovyhle jelita muzou vubec vlastnit RP.
10:15:01
28.05.2009
Syny
-> King: Jenze to vyjit vstric zenamena i to, ze te bude nekdo predjizdet normalne na normalnich useckach k tomu urcenych. Pro me teda vyjit vstric neznamena, ze uhnu do pangejtu kazdymu trotlovi, kterej se za me povesi a bude me chtit predjet na plnej do zatacky 4 Pokud chce jet, at si jede, ale tam kde ma a nepocita s tim, ze ja se kvuli nemu poseru. To mi pripomina, kdyz sem jel se skodovkou do Chomutova a hned za zatackou se me jala predjet felicie. Jenze ono ta 1,3ka zas neni nic tak uzasnyho, takze to ve finale zkoncilo tak, ze ja jel 95 a on 95,000001 vlede me... A ted jako co? Nechal sem ho vycukat a az kdyz vyjelo proti auto tak sem pribrzdil a on me s velkou slavou predjel. Ale jako fakt to nechapu. Tak bud na to mam a predjizdim a nebo nemam a nepredjizdim. Neslo o to ze bych mu nejak pridaval, jel sem porad normalne jako celou cestu. Ovsem jestli pan cekal, ze jak vyhodi blinkr, tak ja se pokakam a hned zaslapnu brzdu aby on jako kral me predjel, tak to ma smulu. Polde ty teorie vyjit vstric a uhejbat v podstate fiktivne zavadime 3. pruh :) Vpravo na krajnici pojedou nejpomalejsi, vlevo u krajnice ty proti a uprostred si budou jezdit ti, kterym vychazime vstric aby sme jim nahodou neprekazeli :) Ale obecne - pokud nekdo ma na spech, tak at si jede, ale at neocekava ode me, ze mu budu hned uhejbat a poustet ho s respektem k rychlejsimu autu. Stejne tak mu nebudu pridavat schvalne, ale ani brzdit.
10:10:53
28.05.2009
Já pouštím a vycházím ostatním řidičům vstříc jak to jenom jde. Beru to prostě tak, že příště na té druhé straně můžu bejt já. O to víc mě zahřeje, když poděkujou apod.

Celkem mi vadí, že tady v ČR není pořád moc zaběhnutej zip. Páč není nic horšího než připojovací pruh do kopce, ty máš před sebou mezeru a chceš ho bez zásadního zvolnění jakoby pustit a on zvolní, ty zvolníš taky, pak už skoro stojíš, blikáš aby jel a on se zastaví taky. Něco takového se mi v DE nikdy nestalo. Na jednu stranu to chápu, je to neohleduplností řidičů.

Tuhle jsem jel na jedné rušné křižovatce (Pietas na Rokycanské v Plzni) Proti našem třem pruhům nabourané dvě auta. Levej doleva, prostřední rovně, pravej doprava.

V levém stála slečna s nějakým SUV a já v prostředním. Slečně blokovaly ty bouraný auta cestu, takže musela jakoby objet přes můj prostřední. Tak na ní zamávám a bliknu aby jela a ona se opatrně začne rozjíždět (pro jistotu) a za mnou čůrák v Mercedesu na mě troubí jak o život, tak jsem na něj dozadu mávnul fakáče a když nepřestal troubit a divoce gestikulovat, tak jsem vystoupil a chtějíc mu vyhodit sanici nebo alespoň zlomit nos, tak mě objel a ujel. Přitom kdyby stál na místě tý slečny, tak by byl rád, že ho pustím.

Proto to tady vypadá jak to vypadá. 4
01:35:19
28.05.2009
King
-> Mr_Kubas: Předně - když je řeč o chování řidičů vs. jejich SPZ. Klasika všech debat je v tom, že vždycky řidiči z jinýho kraje "jsou ty nejhorší", jsou "největší piráti/prasiči" a kdovíco jseště :) V Praze bydlí skoro každej sedmej Čech, takže procentuální zastoupení aut s pražskou SPZ tomu odpovídá, navíc pražskou značku maj i káry služební, bez ohledu na sídlo firmy atd. atd. Sám to i připouštíš, čili nějaký vyvozování závěrů, že pražáci/brňáci/ostraváci/ hradečáci......jsou největší piráti je IMHO o ničem :)

Pohybuju se denně po celejch Čechách vč. Prahy a odolnost tajlerů vůči náznakům brždění je všude stejná tzn. velká. Je to jako s antibiotikama, časem si bacily zvyknou :)

Stejně tak můžu tvrdit, že největšího majzla je potřeba si dávat na majitele přibližovadel typu Dacia logan, Thalia, fóbije f sedanu a nejlíp v HTP - z větší části pilotovaný dost specifickou skupinou řidičů, či spíš majitelů ŘP, co nikdy nebudou s volantem kámoši :)

"...Nejhorší však je, když oni předjíždí na nepřehlédnutelnejch úsecích a riskujou tak nejenom jejich životy, ale i můj a protijedoucího vozu "

Netvrdím, že se to neděje, ale mně konkrétně nikdo takovej už dlouho nepředjížděl a pokud se tak stalo, maximálně jsem mu to usnadnil a no problem. Řek bych problém českýho provozu je i v tom, že si neumíme/nechceme vzájemně vyjít vstříc. Netvrdím, že třeba uhejbání za krajnici (ať už předjížděčům v mým směru či v protisměru) je nějaká nepsaná povinnost, sám ji praktikuju a bavím se, když někdo v debatách hledá 1000 a jeden důvod proč neuhejbat :) Ale uznávám, že to všechno vidím pokřivenou optikou tzv. "silničního piráta" :)
16:59:28
27.05.2009
Mr_Kubas
King 26.05.09 22:41:45 napsal: → Mr_Kubas: Obávám se, že dobám, kdy tajlistu stačilo postrašit ťuknutím do brzdovýho pedálu nebo lehkým přibržděním, jsou už dávno odzvonilo 4 To možná usměrní jednoho z deseti, většinou tydýtka, co ještě nemá odhad bezpečný vzdálenosti, ale poloprofi prudiče tím jenom nasereš. Pravej blinkr, náznak parkování, třeba na zastávku busu a mám hustokáru bez nervů na 12. hodině. Chybí už jenom zaměřovač a 20mm kanónek, případně dvojice Sidewinderů na hágusech :)

Zatim mam takovou zkušenost, že brzda stačí, ale zase se nepohybuju v Praze a jejím blízkém okolí, jelikož pražáci jsou všude proslulí jako silniční piráti, ale samozřejmě neházejme všechny do jednoho pytle 4 Většinou když mam s někym problémy na silnici tak má na SPZ Áčko, ale i to neni pravidlo že je to určitě pražák, ale stejně 40 Když je možnost bezpečného předjetí, tak mu i rád uhnu, aby mi dal pokoj 6 Nejhorší však je, když oni předjíždí na nepřehlédnutelnejch úsecích a riskujou tak nejenom jejich životy, ale i můj a protijedoucího vozu 8 Za to bych bral řidičáky, stejně si pomůže pár sekund, o který dojede dřív k cíli... Teda jestli tam dojede 47
12:21:08
27.05.2009
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Jsem pan továrník inkonginto 3
12:05:42
27.05.2009
Kouknu a vidim 3
12:00:29
27.05.2009
-> Matthes, záškodník z TechWebu 27.05.09 11:47:11: Japato ? 1
11:47:11
27.05.2009
Nenapadnost sama 3
11:45:41
27.05.2009
-> Matthes, záškodník z TechWebu 27.05.09 11:33:28: Kurwi, jak víte kdo jsem ? 3
11:33:28
27.05.2009
-> Jížík Nojo, ale co teprv ti blbci co ukazujou zada z kopce 3 Nejlip matiz s motorem 0,8 a podobny hustokary.
10:43:19
27.05.2009
-> King: -> U-Geen: Tak vidíte. 1 A kde nestačí weekon na rovině či v kopci, tak ukázat záda v zatáčkách. 1
23:49:29
26.05.2009
U-Geen
-> King: ... problem ovsem nastava, pokud ta hustokara, kterou jsi v obci nechal predjet, naopak mimo obec udrzuje svou permanentni 70, nebo se proste nedokaze na vic rozjet :-) coz neni uplne neobvykly jev.
22:53:27
26.05.2009
King
-> U-Geen: Pravda, jsou i světlé vyjímky, kdy to použít jde! :) V době, kdy spojení zánovního fávomotoru a 4q dělalo z mojí shade ukrutnou pilu f elpégé, nejeden tajlista v kategorii HTP (tehdy horká novinka) okusil v kopci, jak chutnaj trpké plody potupy od popelnice :)
22:41:45
26.05.2009
King
-> Rapid135 - doktor: Taky si vozím po straně sedačky ocelovej krizovej komunikátor, model pajsr OBI s vytahovačem hřebíků :)

...nesuďte a nebudete souzeni, jak by řekl chlápek z kříže (TM) (jak by řekl Honza Bobr :)......inu, historka je to pěkná, což vo to, ale.......nebyl jsem tam, situaci jsme neviděl, ale mně osobně je osud votuzéra v koktě tak nějak šumák - má-li touhu popíliť zeleň kolem silnice, warum nicht? :)

Asi tuším, že je tam riziko, že při panickým zařazování se zpátky po předjetí, tě může poslat do škarpy....dělej, jak uznáš za vhodný s ohledem na svoje tělesný proporce a momentální "výzbroj". Jezdím teprve 13 let a za tu dobu jsem potkal za volantem takovou porci psychopatů, že se podobným situacím snažím všemožně vyhnout, protože jeden nikdy neví jestli ten kokot neodpoví na na výzvu kliky od heveru třeba kapesním komunikátorem ráže 9mm 8

-> Mr_Kubas: Obávám se, že dobám, kdy tajlistu stačilo postrašit ťuknutím do brzdovýho pedálu nebo lehkým přibržděním, jsou už dávno odzvonilo 4 To možná usměrní jednoho z deseti, většinou tydýtka, co ještě nemá odhad bezpečný vzdálenosti, ale poloprofi prudiče tím jenom nasereš. Pravej blinkr, náznak parkování, třeba na zastávku busu a mám hustokáru bez nervů na 12. hodině. Chybí už jenom zaměřovač a 20mm kanónek, případně dvojice Sidewinderů na hágusech :)
22:17:51
26.05.2009
U-Geen
-> King: taky me ta predstava pobavila
22:08:03
26.05.2009
King
-> signor fabbricante:

signor fabbricante 25.05.09 13:09:53 napsal:

Není lepší lepičům prdelním šlápnout na plyn a ujet ? 1

To je na na fóru, co má v záhlaví "stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a starších modelech" při současným složení vozovýho parku v ČR skutečně rada k nezaplacení4
00:39:25
26.05.2009
Mr_Kubas
Rapid135 - doktor 25.05.09 19:01:47 napsal: → Mr_Kubas: sem myslel ze kdyz mu vymlatim svetlo tak vyleze.nepomohlo to a tak dostal jednu este do kapoty.

Tak to je dobrý 3 3 To si mě fakt velice pobavil díky 4 Až mě bolí břicho smíchy 3
upraveno 2x, naposled 26.05.2009 00:40:14
19:01:47
25.05.2009
Rapid135
-> Mr_Kubas: ja bych mu taky nesundal auto kdyby nezacal couvat.mel vylezt a bylo to.ale jelikoz sem uz vztekem nevidel tak sem myslel ze kdyz mu vymlatim svetlo tak vyleze.nepomohlo to a tak dostal jednu este do kapoty.pak uz sem za nim nemohl utikat bo nejsu zvykle behat.ono mu nestacilo kdyz sem mu kratkou jizdou pres oba pruhy naznacil ze se tady opravdu predjizdet neda.jet na solo tak at jede do prd*le ,ale vlek se ti na silnici toho typu vlni a nedrzi stopu jak auto.od te doby sem tycku na hever nemusel pouzit a docela me to vyhovuje.aby si nekdo nemyslel ze su manijak nebo psychopat ale psychotestama sem prosel na vybornou a EEG taky reklo ze su uplne normal.toto uz bylo proste moc co ten frajer predvadel.jinak kdo nevi jak vypada tycka na hever na Tatru.je to cca 1metr (+- par cm)dlouha trubka o tloustce steny 3mm 1
13:09:53
25.05.2009
Není lepší lepičům prdelním šlápnout na plyn a ujet ? 1
10:52:32
25.05.2009
David29
Ono je rozdíl, když se na tebe někdo lepí protože pospíchá (a evidentně tě chce předjet), nebo když tě tlačí a jenom prudí...
09:51:22
25.05.2009
Mr_Kubas
-> Rapid135 - doktor: To si tě asi pozvu k nám do Roudnice, kde jezděj taky "tjůneři" v libovejch "tjůningovejch" "kchárách" a lepěj se lidem na prdel... Ono sem tam stačí prudčeji sešlápnout brzdovej pedál a oni dají pokoj, ale i tak by jich pár potřebovalo vylepšit fasádu obličeje aj i toho jejich tuningovýho skvostu a na to si já nedovolim 40
21:41:19
24.05.2009
Rapid135
Rapid 23.05.09 04:26:31 napsal:

Jen delejte naschvaly a „vychovavejte“ volové, jak to asi pak muze

dopadnout? Kdo chvata tak chvata, tim ze ho zpomalis docilis akorat toho, ze

potom pojede jeste rychlejc. Nakym zasiranim a blokovanim vznikaj akorat

nebezpecny situace. Kdyz se mi nekdo nalepi na naraznik tak je to bud vul a je

mi uplne volnej, at si klidne jede, a nebo chvata a znamena to prosim uhni,

kdyz problikne tak o to vic. Jak psal syny, vis hovno o co zrovna jde. Stejne

tak motorkari, kdyz vidim motorku tak ji uhnu, stejne by me predjel tak mu aspon

udelam misto.

neber to osobne ze reaguju zrovna na tebe neni to zadna narazka na tebe.ale jak pises ze nekom uhnes nebo kdyz vidis motorkara tak mu taky uhnes.sice je to hezky ale at se nekdo zkusi vzit do ridicu nakladaku.kam ti maji uhybat? jednou sem uhnul vypatlancovi na motorce kterymu se zdala rychlost T815 cca 85km/h(povoleno oficialne 80km/h) moc malo a pak sem se na predek a uzaverky drapal zpatky na cest ze skarpy.zas jindy kdyz sem jel se soupravou z Omic jako na Ořechov(kdo zna tak vi jak je to tam siroky) tak se me za vlekem drzel snad na metr nejake frajer s octafkou v "tjuninku" a snazil se me predjet za kazdou cenu a pokazdy v zatacce.hrozne brzdil a divil se ze se Tatra v !!!!!!pravotocive!!!!! zatacce cpe do levyho pruhu a nechcer se nechat predjet pres plnou caru.nenadjet vleku tak by asi plnil funkci motorove pily na ty stromy okolo.jeho troubeni vyustilo v to ze sem soupravou zablokoval silnic,vylezl s tyckou na hever a po frajerovi.nikdy bych neveril jak je octafka rychla na zpatecku kdyz sem mu stacil rozmlatit jen ridicovo svetlo a kousek kapoty.pak uz sem ho nedobehl bo nemam kondici a nestacil sem s dechem 3 .mohl vylezt dostal by na ferovku na tlamu a bylo by to. ted nekomu pripadam jako pirat silnic ale at si to kazdej zkusi sam 5
21:02:46
24.05.2009
David29
-> King: Já nemám na Jižní spojce problém z předjížděním zprava, ale většinou to bývá tak, že v tom pravym se serou taky...když je tam volno, tak tam pochopitelně vjedu...

Jinak malinko se snažim spojku brázdit stejnym stylem předjíždění, jako na dálnici... Koneckonců, až na max. povolenou rychlost je to od dálnice neroznatelný...
20:20:35
24.05.2009
myschaak AZNP K.Hora
-> Kaprof-Los Koramos: to děláš chybu Jaromíre.....4
18:21:44
24.05.2009
Kaprof-Pisařík
-> King: Máš pravdu ale beztak ani za nic47 47
upraveno 1x, naposled 24.05.2009 18:22:19
13:30:49
24.05.2009
vaclav785
-> King: naprostý souhlas

-> beastyLA - ten první: jinak k tomu ničení motorů měl jsem fáčko s 320 000km posledních 120 000km bylo najeto na plyn (bez generálky nebo velké opravy) neříkám, že ten motor byl v luxusní kondici, ale rozhodně jsem to auto nedával pryč kvůli motoru
Extreme Tyres