-> saskyn2 04.12.22 20:18:56: To není žádný teoretický přeplatek, vždyť tam píšu, že jim vychází na pobočce v systému to samé, ale v aplikaci tohle a nikdo mi není schopen říct, proč jim to tam leze takhle. Zálohy mám navýšené dle prolongované smlouvy a v tom prinscreenu vůbec nejsou, to je zase jiné menu. Vymazal jsem z toho jen zadané stavy, ty tam jsou pro přehled k ničemu a jsou jinak vedle sloupce datum. Tohle jsou přeplatky, které mi tam skáčou po každém zadaném stavu, i kdybych ho tam zadával každý den. To už je na mé libovůli. Co se týká toho státního bonusu, tak ten tam samozřejmě taky proběhl, víceméně odpustkem jedné měsíční platby. Takhle nevím, jak si zálohy dle potřeby snižovat a nebo naopak navyšovat, resp. pro kontrolu jak si stojíme.
Jinak konkrétně ke konci fixu mám "vyúčtování" z jejich systému k datu 30.11.2022, ale jak píšu, tak účetní období je do 15.3.2023. a tam mám přeplatek 10 186,41 kč.
On i Matthes píše, že mu v tom lezou kundoviny, ale tím pádem je to do jisté míry i manipulativní a lidi, pokud ne jednotlivci nebudou vědět (krom m3 a kWh), jak na tom jsou. Pravda, než přišly tyto aplikace, které používáme asi tři roky, tak lidi taky věděli píču, ale to byla zase jiná situace, že.