-> Mr_Kubas: jj presne tak za todle to bych je nakopal
-> David29: prechody a semafory si davam bacha, na cernaku jeden takovej je, ze je tam pekne pitome videt, ze za sebe poradne nevidis kdo de po chodniku. Ale todle uz neukocirujes...
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Černá kronika :-(.
10:36:55
24.07.2009
24.07.2009

gim
09:55:37
24.07.2009
24.07.2009

Turda
-> King: jo je to reakce ale já to prostě nechápu, mluv prosím řečí mladšího
právě proto řikám že kolikrát si čtu tvoje příspěvky 1000x ale prostě nevim jak to myslíš, tak mě omluv 

08:27:32
24.07.2009
24.07.2009

King
-> Turda: Jestli je to reakce na můj půlnoční příspěvek, pak doporučuju znova přečíst a zamyslet se s vypnutým pluginem vztahovačnosti

08:25:37
24.07.2009
24.07.2009

King
-> David29: "...Jim padne zelená a bezmyšlenkovitě tam vkročí – což je relativně v pořádku,..."
To je "relativně v pořádku" možná v rozmáhajícím se světě blbů, kde se všichni spoléhaj, že je od všech protivenství ochrání zákony, značky, semafory a policie
Vidět svýho kluka, jak na zelenýho panáka a bez rozhlídnutí leze do silnice, nakop bych ho do prdele až by mi nohu posral :) (copyright nebožtíka pradědy :)
To je "relativně v pořádku" možná v rozmáhajícím se světě blbů, kde se všichni spoléhaj, že je od všech protivenství ochrání zákony, značky, semafory a policie

Vidět svýho kluka, jak na zelenýho panáka a bez rozhlídnutí leze do silnice, nakop bych ho do prdele až by mi nohu posral :) (copyright nebožtíka pradědy :)
08:12:48
24.07.2009
24.07.2009

Turda
-> King: nikdy u tebe nepoznám co myslíš vážně a co ne
a jestli sem teda debil nebo co..tak sem debil no 

01:32:19
24.07.2009
24.07.2009

David29
-> gim: Heh, opatrnost chodců...
Mě třeba fascinujou křižovatky se semaforem - když ti padne zelená a ty odobočuješ, chodci většinou mívaj zelenou...
Jim padne zelená a bezmyšlenkovitě tam vkročí - což je relativně v pořádku, řádný řidič se jich všimne a zastaví.. Horší jsou ti, kteří do toho přechodu vběhnou. Při tvém rozjíždění na chodníku nikdo neni, začneš najíždět na přechod a najednou se tam objeví běžec, kterej chce stihnout zelenou...
No, a ti kteří tam vlezou na červenou s myšlenkou, že "evidentně nic nejede" ani nekomentuju...
Mě třeba fascinujou křižovatky se semaforem - když ti padne zelená a ty odobočuješ, chodci většinou mívaj zelenou...
Jim padne zelená a bezmyšlenkovitě tam vkročí - což je relativně v pořádku, řádný řidič se jich všimne a zastaví.. Horší jsou ti, kteří do toho přechodu vběhnou. Při tvém rozjíždění na chodníku nikdo neni, začneš najíždět na přechod a najednou se tam objeví běžec, kterej chce stihnout zelenou...
No, a ti kteří tam vlezou na červenou s myšlenkou, že "evidentně nic nejede" ani nekomentuju...
01:12:14
24.07.2009
24.07.2009

Mr_Kubas
-> gim: A kdybys ho srazil při sebemenší rychlosti, tak by rodiče kroutili hlavou, proč nejezdíš opatrněji 

01:08:10
24.07.2009
24.07.2009

gim
to ze nekteri dnesni chodci jsou vice ci mene sebevrazi beru jako fakt. Zrovna vcera jsem jel pres horni pocernice. Byl jsem cca 30 metru od prechodu, videl jsem ze se blizej chodci, ale byli dost daleko od nej, tak sem pokracoval normalnim tempem dal. To by, ale ten mamlas nesmel udelat krok do silnice jeste 3metry pred prechodem. Tak tak jsem to strhnul, pze ten jeho krok mi vysel primo na roh cumaku. Minimalne bych ho trefil zrcatkem. Nechapu co je za problem se aspon u toho prechodu rozhlidnou jestli neco nejede. Krom toho ze sel primo proti me a musel me videt.
To samy pro zmenu dneska. Vjizdim na hloubetine mezi baraky, kde pravidelne na rohu stava dodavka, takze tam neni poradne videt. A za rohem je prechod kde dost casto stradujou chodci. Jel sem pomalicku 2ku na volnobeh a akorat zahnu za tu dodavku a vidim malyho prcka tak 3roky jak suverene do silnice. Tak zastavim a koukam kde sou rodice, a oni v druznym hovoru cca 10metru za nim. Az kdyz sem stal si vsimli kde prcek je tak ho okrikli a dal se venovali svymu. A klucina stal uprostred silnice a cekal nez k nemu dojdou. Aspon ho mohli zavolat k sobe a ne nechat ho stat v silnici.
To samy pro zmenu dneska. Vjizdim na hloubetine mezi baraky, kde pravidelne na rohu stava dodavka, takze tam neni poradne videt. A za rohem je prechod kde dost casto stradujou chodci. Jel sem pomalicku 2ku na volnobeh a akorat zahnu za tu dodavku a vidim malyho prcka tak 3roky jak suverene do silnice. Tak zastavim a koukam kde sou rodice, a oni v druznym hovoru cca 10metru za nim. Az kdyz sem stal si vsimli kde prcek je tak ho okrikli a dal se venovali svymu. A klucina stal uprostred silnice a cekal nez k nemu dojdou. Aspon ho mohli zavolat k sobe a ne nechat ho stat v silnici.
00:38:17
24.07.2009
24.07.2009

King
-> Turda: Na to si musíš zvyknou :) Na druhou stranu, uznej, že pořád lepší, když si svoje stanoviska vyjasníme otázkama a odpověďma, než debatní model některých zdejších (a nejen zdejších) jedinců:
A: "Můj názor na jev XY je takovej a takovej"
B: "Ty seš debyl!!!!!"

A: "Můj názor na jev XY je takovej a takovej"
B: "Ty seš debyl!!!!!"

00:27:24
24.07.2009
24.07.2009

El_Burro
David29 23.07.09 20:42:17 napsal:
→ petr s: Si to tičko nechám udělat a bude…
To bylo v Tele Tele když ještě dávali
→ petr s: Si to tičko nechám udělat a bude…
To bylo v Tele Tele když ještě dávali

00:26:48
24.07.2009
24.07.2009

Turda
-> King: to neříkám a vim 100% že ses mě zastával, jen mě to trošku ten moment připomnělo, když si se stále ptal a ptal....a vypadalo to že neumim svůj názor obhájit, třeba to fakt neumim, co na srdci to na jazyce u mě to platí dvojnásob !!

00:23:36
24.07.2009
24.07.2009

King
-> Turda: Já ty zprávy o bouračkách kvůli předjíždění čtu taky, ale většinou nejde o předjíždění jako takový
btw: na to téma o karambolu policejní vochcávky si matně vzpomínám, vzpomínám si i na to, jak si dostal od ostatních čočku a jak si prskal, ale nepletu-li se moje příspěvky se spíš stavěly na tvojí stranu
Hledat se mi to nechce :)

btw: na to téma o karambolu policejní vochcávky si matně vzpomínám, vzpomínám si i na to, jak si dostal od ostatních čočku a jak si prskal, ale nepletu-li se moje příspěvky se spíš stavěly na tvojí stranu

00:17:43
24.07.2009
24.07.2009

Turda
-> King: no tak hledej vinu no....vina je na obou stranách jak u kravky tak u chodkyň, ale co s tim udělám ?? nic....spíš jako řidič bych měl umět předpovídat a vim že se může stát že mi někdo skočí pod kola buď zaviněním třeba infarktu nebo alkoholového opojení, proto mi přišlo divný proč tenkrát ta pani nezabrzdila, dneska si to uvědomim dřív sem to nechápal a hlavně sem byl smyslama někde jinde protože to byl zážitek opravdu nevšední 

00:13:27
24.07.2009
24.07.2009

Turda
-> David29: ale do řiti já to chápu, chápu všechno stát se může cokoliv....mě, tobě i kingovi.... s tim nic neuděláme, za sebe sem chtěl jen říct že se snažim a budu snažit jezdit tak co mi síly a mysl dovolí i když vim že na 100% to nikdy nebude !! a taky to že to co člověk někdy vidí na silnicích....no radši nic 

00:10:25
24.07.2009
24.07.2009

King
-> Turda: Logika řidiče? :) Kupodivu znám silniční provoz i z pohledu chodce a cyklisty. Jistě, že kravka v toyotě udělala fatální chybu a je viníkem (nepozornost, blbost....), ale já osobně se mám moc rád na to, abych v podobný situaci vpochodoval pod rozjetý auto, byť s pocitem, že podle zákona mě na těch pár bílejch pruhách nesmí žádnej gumokol ohrozit.
00:09:53
24.07.2009
24.07.2009

Turda
-> King: dobře budu upřímnej a přiznám svou chybu, asi když sem to psal tak to bylo v nasranosti proto byl každej hned debil, řikám předjel sem jednou, legální to je, ať si každej dělá co chce ale každej den ve zprávách to vidim a vidíš to určitě i ty, někdo předjížděl a ten někoho sejmul atd....asi z toho sem usoudil že každej kdo "nepochopitelně"
; předjede je debil, pro mě to je člověk pospíchálek, tak ať jede, je mi to jedno, narážim jenom a jenom na to že to většinou odserou jiný lidi...
PS: nepoužil si ani věk ani nic co se týče mé řidičské kariéry ale připadá mi že si mě vychutnáváš, že ve mě vidíš zase blbce co jenom kecá a neumí svoje názory obhájit, už sem to tu jednou zažil když sem se pousmál nad nehodou policisty kterej naboural novou oktávku v nový barvě, vyšel sem z toho nakonec jako idiot a musel sem se odsud odregistrovat, protože jakožto puberťák sem to psychycky neunesl, teĎ je mi to úplně jedno a můj názor je takovej jakej je ať se líbí nebo ne, třeba už sem povyrostl a lidi který mě dřív nesnášeli sou teď ok a o tom to je, třeba sem fakt trochu dospěl, ale zpět k tématu!!!!
PS: nepoužil si ani věk ani nic co se týče mé řidičské kariéry ale připadá mi že si mě vychutnáváš, že ve mě vidíš zase blbce co jenom kecá a neumí svoje názory obhájit, už sem to tu jednou zažil když sem se pousmál nad nehodou policisty kterej naboural novou oktávku v nový barvě, vyšel sem z toho nakonec jako idiot a musel sem se odsud odregistrovat, protože jakožto puberťák sem to psychycky neunesl, teĎ je mi to úplně jedno a můj názor je takovej jakej je ať se líbí nebo ne, třeba už sem povyrostl a lidi který mě dřív nesnášeli sou teď ok a o tom to je, třeba sem fakt trochu dospěl, ale zpět k tématu!!!!

00:04:37
24.07.2009
24.07.2009

David29
-> Turda: Hele, sou věci na který člověk otupí...
Lidský nervy otupí na obleční, lidský čich otupí na smrad, lidský oko otupí i na značky na silnici...
Jednou jsem takhle jel nějakejch 60km/h a najednou v levym pruhu stáli dvě auta... nevim proč, napadlo mě že to první táhne druhýho na laně... s kecama že neumí dát výstražný jsem přejel do pravýho a...
... když jsem byl vedle nich, vedle mě byla ženská na přechodě
Okamžitě spojka a brzda na podlahu, vypnout hlavní světla, nahodit výstražný a vyběh jsem ven...
KUPODIVU byly ke mě všichni v pohodě... ženská to brala v pohodě, řidiči (všichni zastavili a vystoupili) to taky braly v pohodě se slovy - že se to může stát. Čekal bych spíš sprchu, jakej jsem kretén, jakej debil a že letim s tim jak krypl...
Každopádně, byl to přechod, na kterej v noci svítí světla, byl podloženej červenym podkladem a ještě před nim je značka v reflexnim čtverci...
Lidský nervy otupí na obleční, lidský čich otupí na smrad, lidský oko otupí i na značky na silnici...
Jednou jsem takhle jel nějakejch 60km/h a najednou v levym pruhu stáli dvě auta... nevim proč, napadlo mě že to první táhne druhýho na laně... s kecama že neumí dát výstražný jsem přejel do pravýho a...
... když jsem byl vedle nich, vedle mě byla ženská na přechodě

KUPODIVU byly ke mě všichni v pohodě... ženská to brala v pohodě, řidiči (všichni zastavili a vystoupili) to taky braly v pohodě se slovy - že se to může stát. Čekal bych spíš sprchu, jakej jsem kretén, jakej debil a že letim s tim jak krypl...
Každopádně, byl to přechod, na kterej v noci svítí světla, byl podloženej červenym podkladem a ještě před nim je značka v reflexnim čtverci...
00:01:45
24.07.2009
24.07.2009

King
-> Turda: Dobrá, máme tu historku o konkrétním debilovi, kterej se neumí na silnici chovat (tajluje), pravděpodobně neumí odhadnout vzdálenosti, rychlosti a možnosti svýho auta. Jenom mi není jasný, jak se na základě týhle (či podobných) situací dá dojít k závěru, že každej kdo předjíždí je debil
Btw: nepletu-li se, nikde v textu jsem žádnou narážku na tvůj věk či řidičskou zkušenost nepoužil

Btw: nepletu-li se, nikde v textu jsem žádnou narážku na tvůj věk či řidičskou zkušenost nepoužil

23:54:39
23.07.2009
23.07.2009

Turda
-> King: nic zase logika řidiče, ty dvě ženy taky sou v podstatě hloupý že se nerozhlídli ale ona jakožto s auta která viděla že v druhym pruhu auto stojí před přechodem tak co se tam asi mohlo dít?? ha??? nepouští tam někdo chodce?? já nevim asi si o mě myslíš že sem fakt kripl ale nechápu to ...
na druhou stranu s tebou souhlasim!!
na druhou stranu s tebou souhlasim!!
23:53:50
23.07.2009
23.07.2009

David29
-> King: Tohle se mi stává často... lidé si hlavně myslí - velký auto, pomalý auto.. ale taky neví, že to velký a pomalý auto má delší brzdnou dráhu 

23:49:55
23.07.2009
23.07.2009

King
-> Turda: Ještě mně tak napadlo - ta tvoje nepěkná historka o krávě v toyotě, co zmasila ty chodce. To má s předjížděním společnýho co?
Navíc v podobnejch případech si vždycky kladu otázku - udělal i ten chodec (-ci) něco proto, aby se to nestalo? Přiznávám, jsem dítko reálnýho socíku, který od první třídy chodilo do školy s klíčkem na krku a po cestě do školy jsem musel překonat několik komunikací a největší oříšek byla 4proudovka přetínající naše sídliště. Lze jistě namítnout, že tenkrát "nebyl takovej provoz" - na druhou stranu, obecní limit byl 60km/hod, přechod pro chodce měl pro řidiče jenom informativní charakter a užovky a žiguly patřily k tomu lepšímu na silnici :) Skoro neexistovalo, aby auto zastavilo dobrovolně před přechodem a pouštělo nebohá dítka. Prostě se čekalo na mezeru mezi autama, přeběhlo se do prostředka na dělící čáru a to samý pak přes druhou půlku. Netvrdím, že to bylo úplně optimální, ale naučilo nás to přežít tzn. nespoléhat se na to, že všichni dodoržujou pravidla moštárny, že 800kg plechů a plastů má jednoduše fyzikálně navrch proti 40kg kurevsky křehkýho biomatroše a že "nemyslíš - zaplatíš"
Svoje replikanty vychovávám v podobným stylu sebemenší chybku při přecházení ulice "odměňuju" memorizačním štulcem :) Když ovšem denně vídám, co dokáže chodec "chráněnej zákonem", musel bych sebou vozit mokrej ručník a mlátit to hlava nehlava.

Navíc v podobnejch případech si vždycky kladu otázku - udělal i ten chodec (-ci) něco proto, aby se to nestalo? Přiznávám, jsem dítko reálnýho socíku, který od první třídy chodilo do školy s klíčkem na krku a po cestě do školy jsem musel překonat několik komunikací a největší oříšek byla 4proudovka přetínající naše sídliště. Lze jistě namítnout, že tenkrát "nebyl takovej provoz" - na druhou stranu, obecní limit byl 60km/hod, přechod pro chodce měl pro řidiče jenom informativní charakter a užovky a žiguly patřily k tomu lepšímu na silnici :) Skoro neexistovalo, aby auto zastavilo dobrovolně před přechodem a pouštělo nebohá dítka. Prostě se čekalo na mezeru mezi autama, přeběhlo se do prostředka na dělící čáru a to samý pak přes druhou půlku. Netvrdím, že to bylo úplně optimální, ale naučilo nás to přežít tzn. nespoléhat se na to, že všichni dodoržujou pravidla moštárny, že 800kg plechů a plastů má jednoduše fyzikálně navrch proti 40kg kurevsky křehkýho biomatroše a že "nemyslíš - zaplatíš"

Svoje replikanty vychovávám v podobným stylu sebemenší chybku při přecházení ulice "odměňuju" memorizačním štulcem :) Když ovšem denně vídám, co dokáže chodec "chráněnej zákonem", musel bych sebou vozit mokrej ručník a mlátit to hlava nehlava.
23:48:45
23.07.2009
23.07.2009

David29
David29 23.07.09 23:45:10 napsal:
Pokud to je na okrsce, a on se lepí aby předjel, tak mu schválně zaclánim
ve výhledu...
Jeej, to bude keců
Je to myšleno tak, když jede těsně za mnou, mě do zrcátek chrlí svoje světla a nemůže předjíždět - pač třeba v proti směru jede kolona vozidel...
Nevim jak předjíždíte vy, ale já když chci předjíždět, tak si držim odstup aspon 5m - 6m a když vidim, že je volno tak se rozjedu a kousek za nim to pošlu do protisměru a předjeduho... taktiku že 4km mi někdo jede nalepenej na prdeli, aby mě předjel nějak nechápu...
Pokud to je na okrsce, a on se lepí aby předjel, tak mu schválně zaclánim
ve výhledu...
Jeej, to bude keců

Je to myšleno tak, když jede těsně za mnou, mě do zrcátek chrlí svoje světla a nemůže předjíždět - pač třeba v proti směru jede kolona vozidel...
Nevim jak předjíždíte vy, ale já když chci předjíždět, tak si držim odstup aspon 5m - 6m a když vidim, že je volno tak se rozjedu a kousek za nim to pošlu do protisměru a předjeduho... taktiku že 4km mi někdo jede nalepenej na prdeli, aby mě předjel nějak nechápu...
23:47:25
23.07.2009
23.07.2009

Turda
-> David29: jel sem v oktávce právě...a tempo s ostatníma proto sem usoudil že to byl zase jeden s pičusů no 

23:45:10
23.07.2009
23.07.2009

David29
-> King: Tak dneska jsem do auta nastoupil přesně 15x.. tudíž i asi 15 vystoupil...
-> Turda: To je tim, že si jel určitě ve škodovce, ne?
Na mě se občas taky někdo lepí...
Když je to v situaci, že mě může předjet, tak se nebojim prudce brzdama zpomalit - většinou je pak klid.
Pokud to je na okrsce, a on se lepí aby předjel, tak mu schválně zaclánim ve výhledu, a pokud přehání tak taky zadupnu..
No a pokud je to tam, kde mě předjet nemůže, tak se mu pokusim uhnout...
A když se na mě lepí a já sedim v Ivecu, tak je mi to úplně u prdele
Do zrcátek mi to nesvítí, dokonce ho kolikrát ani nevidim - a když to zadupnu, tak on si rozboří auto, a já akorát vyměnim zadní světla...
-> Turda: To je tim, že si jel určitě ve škodovce, ne?
Na mě se občas taky někdo lepí...
Když je to v situaci, že mě může předjet, tak se nebojim prudce brzdama zpomalit - většinou je pak klid.
Pokud to je na okrsce, a on se lepí aby předjel, tak mu schválně zaclánim ve výhledu, a pokud přehání tak taky zadupnu..
No a pokud je to tam, kde mě předjet nemůže, tak se mu pokusim uhnout...
A když se na mě lepí a já sedim v Ivecu, tak je mi to úplně u prdele

23:39:05
23.07.2009
23.07.2009

Turda
-> King: možná sem tě nejak pobuřil svejma nezkušenejma a mladistvejma kecama ale to bohužel nezměníš, já mám k tobě respekt protože vim že sme od sebe trochu jinde ale tak to cejtim já, třeba až vyrostu a budu velký jako ty, taky začnu chápat věci jinak
myslim si ale že na svůj věk toho chápu až dost!!

23:37:13
23.07.2009
23.07.2009

Turda
-> King: ááá zdravim, no to je pěkný a to že to je povolený nikomu neberu a nepopírám, spíš to bylo myšleno tak že to odserou většinou jiní, nedávno sem jel....cesta ze Štěchovic na Zbraslav, (třeba znáš, nevim...) jedu si svých 100 až 120 (občas přibrzdim občas sem přišláp, za mnou debil v novym superbu s SPZ 1AF funglovka, lepil se mi na prdel, i když nechápu proč, jel sem krásně svoje tempo s ostatníma, debil mi byl za prdelí řikám tak OK, jedem dál a nakonec teda že mě předjede, tak prosím....byl čumákem v polovině mého auta (jel sem oktávkou), ale co se nestalo v protisměru se "najednou" vyřítila O2 dvojková oktávka a co se nestalo?? šel sem na brzdy bohužel z naivním dojmem že ten strašnej borec a hrdina mě předjede a že to stihne, asi si káknul do textilu jak zmiňuješ ve svém příspěvku a jal se na brzdy taky kretén, takže se vlastně nic nezměnilo, jeli sme stejně dál a O2 oktávka si to krásně šinula čelně k superbovi, to už asi taky začal brzdit tak nakonec superb brzdy přišláp víc a už sem ho viděl jak ho mám zarytýho v nárazníku, no prostě bylo to jentaktak a jediný štěstí že byl tak maximálně 1 cm čumákem od mího zadku, tak super, oktávka ho problikla a já vypěněj ho začal vytrubovat a ukazovat na něj vstyčený prostředník jako že ne...že to bys neměl, zadržela mě až mamka která řekla ať se uklidnim, uklidnil sem se a superb se ztratil daleko za mojim zadkem asi s pokakanym textilem protože pak už jel radši 50....to jenom proto ti to řikám, nepopírám že to neni zakázaný, jde spíš o logiku člověka a narážim zase na to...."KDYŽ NA TO NEMÁŠ TAK SE DO TOHO NESER" 

23:26:41
23.07.2009
23.07.2009

King
-> Turda: Náhoda? :)
"....myslej si že když maj dvouapůllitry tédéíčka že sou kingové silnice, zabít…"
Jestli si můžu vybrat, tak mečem od profesionála - k mému stavu se tak nějak historicky hodí :)
"....myslej si že když maj dvouapůllitry tédéíčka že sou kingové silnice, zabít…"
Jestli si můžu vybrat, tak mečem od profesionála - k mému stavu se tak nějak historicky hodí :)
23:23:46
23.07.2009
23.07.2009

King
-> David29: Já teda denně vystupu/nastupuju do auta tak 5-10x, takže mi nedělá takovej problém pravačkou uchopit pás a zacvaknout ho, navíc mně k tomu motivuje otravný cinkání palubního počítače :) Dělám to mj. i kvůli tomu, že si myslím, že statisticky mi ten pás dává větší šanci na přežití a když je člověk navíc obklopenej smečkou nadrženejch pytlů, jejichž patrony s azidem sodným čekaj na povel od ŘJ, je to asi lepší :)
Ale ještě na začátku tohodle milénia jsem si to po silnicích šněroval v různejch prodaktech z MB bez pásů - ovšem abych nakrmil vlka dopravní buzerace, měl jsem na pásu klipsnu (aby se nenavíjel) a jenom jsem si ho házel přes hruď jako módní doplněk :)
Do dneška mi sice hlava nebere, proč jsou nezapnutý pásy tak štědře honorovaný, jak finančně či bodově (a najdou se i užiteční idioti volající po zpřísnění sazeb), ale je potřeba si zvykat, že montování se druhým lidem do života ve všech oblastech se stává zase velkou módou

Ale ještě na začátku tohodle milénia jsem si to po silnicích šněroval v různejch prodaktech z MB bez pásů - ovšem abych nakrmil vlka dopravní buzerace, měl jsem na pásu klipsnu (aby se nenavíjel) a jenom jsem si ho házel přes hruď jako módní doplněk :)
Do dneška mi sice hlava nebere, proč jsou nezapnutý pásy tak štědře honorovaný, jak finančně či bodově (a najdou se i užiteční idioti volající po zpřísnění sazeb), ale je potřeba si zvykat, že montování se druhým lidem do života ve všech oblastech se stává zase velkou módou

23:02:30
23.07.2009
23.07.2009

King
-> Turda: Když jsem si přečet toto: "...…já tohle strašně nesnášim, pak mě sere akorát když za mnou jede nějakej debil a chce předjíždět, úplně si řikám proč?? proč pospíchá do řiti?? je mi z toho fakt zle !! ", čekal jsem co z tebe ještě vypadne na doplnění popř. vysvětlení - bohužel nevypadlo nic
Předjíždění je totiž legální úkon na který má řidič právo - s vyjímkou různých situací ošetřených zákonem a tzv. zdravým rozumem. Možná mám po 13 letech aktivního ježdění mezery ve znalostech legislativy, ale fakt si nevybavuju odstavec zákona, kterej zakazuje předjíždění z důvodu, že si to řidič předjížděného vozidla nepřeje nebo to nepovažuje za nutné
Jinými slovy "Jeď a nech jet" - to je takový moje heslo, kterým se nějakých půl mega km řídím a díky němu nezažívám denně za volantem stresy a nemusím se chytat za hlavu kvůli doomsayerům, co silniční provoz u nás popisujou jako boj o holý přežití.
I já se už několikrát doznal, že rychlostní limity mimo obec respektuju řekněme "rámcově". Chápu, že pro někoho je rychlostní limit 90 či 130 modlou nejvyšší a stejně tak chápu, že pro někoho je i těch 90/130 už vražedný tempo. Přesto mi nedělá problém pochopit, že takoví existujou že maj taky právo po silnici jezdit. Na oplátku čekám, že si "pojedou a nechaj jet"
I mě se tak jednou za tejden stane, že někdo předjede navzdory tomu, že nejezdím zrovna " v lajně" - mám ho považovat automaticky za debila?
Sám jsem třeba dneska mezi Náchodem a Městcem Králové předjel desítky aut, nikdo kvůli mě nemusel flekovat, strhávat řízení ani řešit kontaminaci spodního prádla :) Kdo má např. potřebu inhalovat dehet z polský kamionu, nechť si inhaluje, já jsem henten debil tak to řeším po svým
btw: sedlám dvoulitrovej turbodehet f kolefjnici. Velikost vlastního péra si netroufám posuzovat, ale boty mám 45ky

Předjíždění je totiž legální úkon na který má řidič právo - s vyjímkou různých situací ošetřených zákonem a tzv. zdravým rozumem. Možná mám po 13 letech aktivního ježdění mezery ve znalostech legislativy, ale fakt si nevybavuju odstavec zákona, kterej zakazuje předjíždění z důvodu, že si to řidič předjížděného vozidla nepřeje nebo to nepovažuje za nutné

Jinými slovy "Jeď a nech jet" - to je takový moje heslo, kterým se nějakých půl mega km řídím a díky němu nezažívám denně za volantem stresy a nemusím se chytat za hlavu kvůli doomsayerům, co silniční provoz u nás popisujou jako boj o holý přežití.
I já se už několikrát doznal, že rychlostní limity mimo obec respektuju řekněme "rámcově". Chápu, že pro někoho je rychlostní limit 90 či 130 modlou nejvyšší a stejně tak chápu, že pro někoho je i těch 90/130 už vražedný tempo. Přesto mi nedělá problém pochopit, že takoví existujou že maj taky právo po silnici jezdit. Na oplátku čekám, že si "pojedou a nechaj jet"

Sám jsem třeba dneska mezi Náchodem a Městcem Králové předjel desítky aut, nikdo kvůli mě nemusel flekovat, strhávat řízení ani řešit kontaminaci spodního prádla :) Kdo má např. potřebu inhalovat dehet z polský kamionu, nechť si inhaluje, já jsem henten debil tak to řeším po svým

btw: sedlám dvoulitrovej turbodehet f kolefjnici. Velikost vlastního péra si netroufám posuzovat, ale boty mám 45ky

22:30:37
23.07.2009
23.07.2009

Matthes, záškodník z TechWebu
-> David29: No jako tricko s cernym pruhem neni problem. Ale bacha abys tak nejel na miste spolujezdce, to by byl problem 

20:50:12
23.07.2009
23.07.2009

Turda
-> petr s:
tak to jedině

20:46:25
23.07.2009
23.07.2009

petr s
-> Turda: Tak bude tvrdit že to má od špinavého pásu
20:44:10
23.07.2009
23.07.2009

Turda
-> David29: řeknou ti ať si vystoupíš a bude to divný když budeš pořád připoutanej

20:42:36
23.07.2009
23.07.2009

David29
Turda 23.07.09 20:42:14 napsal:
→ petr s: no a zastavěj ho s tim tričkem a co potom??

Právě
→ petr s: no a zastavěj ho s tim tričkem a co potom??

Právě

20:42:17
23.07.2009
23.07.2009

David29
-> petr s: Si to tičko nechám udělat a bude...
20:42:14
23.07.2009
23.07.2009

Turda
-> petr s: no a zastavěj ho s tim tričkem a co potom?? 

20:39:49
23.07.2009
23.07.2009

petr s
-> David29: Určitě zastaví tě většínou že nevidí pás
20:37:50
23.07.2009
23.07.2009

David29
-> petr s: O tom už jsem taky přemejšlel
Myslíš že by to pomohlo?
-> Turda: Poutám se tam, kde se pohybuju rychlejc, a větší pravděpodobnost nehody (třeba se zvířatem), takže hlavně v noci a mimo město... v padesátce se člověk zapře o volant a dá se to (pokud bych nenaboural do pevný překážky) a dálnice jsou přece jenom bezpečnější - pokud někdo nejede v proti směru...

-> Turda: Poutám se tam, kde se pohybuju rychlejc, a větší pravděpodobnost nehody (třeba se zvířatem), takže hlavně v noci a mimo město... v padesátce se člověk zapře o volant a dá se to (pokud bych nenaboural do pevný překážky) a dálnice jsou přece jenom bezpečnější - pokud někdo nejede v proti směru...
20:34:03
23.07.2009
23.07.2009

Turda
-> David29: no já nevim no to bysme se tu mohli hádat dlouho, jak myslíš no 

20:33:46
23.07.2009
23.07.2009

petr s
-> David29: A že si nehodíš přes tričko nějakou atrapu pásu
20:29:52
23.07.2009
23.07.2009

David29
-> Turda: Já se poutat bojim... vim moc dobře co pás umí udělat ve větší rychlosti. Radši budu mít zlámaný kosti a zpřerážený žebra, než abych pošel opřenej o zed na vnitřní zranění... Takže pokud auto nemá airbag, seru nato... Navíc k mojí frekvenci vystupování/nastupování to dost zpohodlněje...
20:26:02
23.07.2009
23.07.2009

Turda
-> David29: tak seš s prominutim debil, to ti ublíží??
, mě to vůbec v jízdě neomezuje!! 

20:20:51
23.07.2009
23.07.2009

David29
To já brzo o papíry přijdu... a né za to, že bych jezdil jako pirát, či ohrožoval ostatní účastníky, jako jiní - nepotrestaní, ale za to, že se nepoutám...
18:25:02
23.07.2009
23.07.2009

Luky
-> Nwkt: Ty jseš teda pirát, já jsem uplně čistej, jako padlej snížek
Jezdim 10 let, najeto tak 150 tis a nic. Asi něco dělam špatně... 

15:55:00
23.07.2009
23.07.2009

Nwkt
-> Luky.: Zajímavý, že já mam na triku zatim jenom dvě pokuty a žadnej bod, teda respektive o žádnym nevim 

14:20:48
23.07.2009
23.07.2009

Luky
Když si šla mladá v 18 pro řidičák, potkala tam bývalého spolužáka, který už ho šel vrátit, páč už se stihnul vybodovat. Když řidičák dostal zpátky, za chvíli mu ho vzali za chlast. Takže přesně ten případ 18-20 letých nesmrtelných, o kterých tu spousta z vás píše...
11:49:39
23.07.2009
23.07.2009

Turda
-> El_Burro: neblbni, já taky nejezdim kolikrát podle předpisů, když prostě jedu tak jedu, ale předjíždět sem se jal zatim jednou a to opravdu když na 90ce jel debil 50, tak to je jasný ale jinak prostě nechápu co k tomu lidi vede, přesně jak řiká Klogie stejně tě předjede a hned na brzdu protože další člověk před nim jede normálně takovej člověk je debil nic jinýho !! myslej si že když maj dvouapůllitry tédéíčka že sou kingové silnice, zabít....
-> Kloggie: jo taky nejhorší je že jede nebo předjíždí kretén , pošle to do někoho a ještě to odsereš ty žes mu nepomohl, nevinejm bych pomohl ale takovýho zmrda bych tam nechal chcípnout jak dobytek...
-> Kloggie: jo taky nejhorší je že jede nebo předjíždí kretén , pošle to do někoho a ještě to odsereš ty žes mu nepomohl, nevinejm bych pomohl ale takovýho zmrda bych tam nechal chcípnout jak dobytek...
11:41:55
23.07.2009
23.07.2009

Kloggie
-> 105: to se pobleješ až když bude po všem, když to vidíš a jseš u toho, tak máš v krvi tolik adrenalinu, že ti v tom zabrání. Každej člověk funguje v krizový situaci jinak, někdo se zhroutí, někoho to nakopne.
-> Turda: Jo přesně! To si taky řikám, kam spěchá?? Proč? K čemu mu to je když si pomůže o jedno auto a já ho v klídku dojedu na první křižovatce?
-> El_Burro: Fakt myslíš že se tim někdo baví? Já bych řek, že spíš spěchaj a za volantem jsou tihle chlapíci (ale dneska už i ženský) pěkně agresivní, lidi do kterejch bys to normálně neřek se změněj k nepoznání a jedou jak blázni. Ale k čemu jim to je, když mě předjedou, ohrozej kupu lidí a pak vidim jak 500m přede mnou odbočuje na vedlejší, pomůže si tak o jednu vteřinu. A stojí mu to za to? Jednou mu to nevyjde a někoh zabije, ať už sebe nebo někoho jinýho a to ta 1s za to fakt nestojí.
-> Turda: Jo přesně! To si taky řikám, kam spěchá?? Proč? K čemu mu to je když si pomůže o jedno auto a já ho v klídku dojedu na první křižovatce?
-> El_Burro: Fakt myslíš že se tim někdo baví? Já bych řek, že spíš spěchaj a za volantem jsou tihle chlapíci (ale dneska už i ženský) pěkně agresivní, lidi do kterejch bys to normálně neřek se změněj k nepoznání a jedou jak blázni. Ale k čemu jim to je, když mě předjedou, ohrozej kupu lidí a pak vidim jak 500m přede mnou odbočuje na vedlejší, pomůže si tak o jednu vteřinu. A stojí mu to za to? Jednou mu to nevyjde a někoh zabije, ať už sebe nebo někoho jinýho a to ta 1s za to fakt nestojí.
11:17:37
23.07.2009
23.07.2009

105
nejhořši je kdyz u takovej nehody ste ..nejak se toho človeka snazite opatrne dostat ven a az ho vyprostite a chcete mu pomoct tak zjistite ze uz vam mezitim umrel v naruci..
kdybych videl nehodu jakko že sem jich taky par videl (vypadaly hrozive ale nikomu nic nebylo) tak i kdyz vim ze bych se prvne treba poblil ale šel bych určite pomoct..(ja pomuzu aj kdyz nekdo stoji na silnici s autem) protoze nikdy nevim kdy budu potrebovat takovou pomoc ja... abych potom kdyz budu mit zlamany nohy v aute a budu videt jak kolem jezdej auta a jenom čumej
kdybych videl nehodu jakko že sem jich taky par videl (vypadaly hrozive ale nikomu nic nebylo) tak i kdyz vim ze bych se prvne treba poblil ale šel bych určite pomoct..(ja pomuzu aj kdyz nekdo stoji na silnici s autem) protoze nikdy nevim kdy budu potrebovat takovou pomoc ja... abych potom kdyz budu mit zlamany nohy v aute a budu videt jak kolem jezdej auta a jenom čumej

11:17:02
23.07.2009
23.07.2009

El_Burro
-> Turda: Pospíchá protože ho to baví takhle jezdit,každej člověk je jinej ne každýho baví jízda podle předpisů.Pro někoho je to takový adrenalin jezdit rychle.Já teda taky nejezdim moc předpisově ale zase nejezdim 100 přes vesnici to fakt ne.Ale vim co si můžu dovolit stou Feldou a co ne...