skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Nepsaná silniční pravidla
23:27:00
13.03.2009
13.03.2009

King
-> Vojťas: Dnaska jsem se plácal po Praze a tak jsem si moh dopřát "lahůdky" v podobě cesty z Prahy po D11 se specialitou zvanou páteční večer. To je takovej koktejl řidičskýho neumění, nepozornosti a agresivity. Provoz hustej oba pruhy jely prakticky souběžně a levej jel zaplaťpámbu aspoň těch +-120. Nemusel jsem čekat dlouho, na cca 10km za Prahou se z 6. hodiny přiřítil oktaviátor 1.generace jízdou metr za mým zadkem komunikoval svoji nespokojenost s tím, že si někdo dovoluje brzdit ultmativního interceptora 1.9TDI. Jeho smůla byla v tom, že z pravýho pruhu se vyloupnul náklaďák a donutil kolonu levýho pruhu k intenzivnímu brždění - vzhledem k tomu, že pršelo, ale většina si držela rozumný rozestupy - no problem, ovšem mladý a neklidný oktavián měl, podle údajů získaných pohledem do zpětných zrcátek, poměrně velkej problém, protože mu při flekování z leknutí najednou byla dálnice ouzká a měl velkou kliku, že měl mezeru v pravým pruhu. Hned jak to šlo, pustil jsem to tele před sebe a to veselo pokračovalo v nesmylným tajlování dalších, aby na nejbližším exitu vyšumněl do svýho Vidlákova. Minulej tejden jsme ve stejnej čas měl velkou kliku, že kousek za Čerňákem došla nějakýmu saniťákovi trpělivost, zapnul majáky a v jeho "závětří" jsme se luxusně dostal v rekordním čase domů :)
22:53:59
13.03.2009
13.03.2009

Syny
-> Kloggie: nebo tak :)
21:48:04
13.03.2009
13.03.2009

Kloggie
-> Jožynek : Tak plynovou repliku, pepřový náboje a střílet první...
18:40:54
13.03.2009
13.03.2009

Jožynek
-> Syny: njn, niekedy by sa to zislo mat "ku ruke"

18:05:43
13.03.2009
13.03.2009

Syny
-> Jožynek : tak kdyby me chtel napadnout? :) Nikdo nerekl, ze by byla nabita nebo odjistena... Nevim - sou to reci, ale tenkrat sem mel sto chuti ji pouzit - i pres to ze zadnou nemam 

17:46:57
13.03.2009
13.03.2009

Jožynek
-> Syny: tak ta pistol by bola fajn, ale aj keby si ju len tak vytiahol, by to bolo asi ohrozovanie na zivote?!
17:33:02
13.03.2009
13.03.2009

Syny
-> Kloggie: Kupodivu zadny... Repektive jsou tka rychle predemnou, ze ani nestihnu s nima mit problemy :)
-> all: Ale takovy ty machyrky, co jezdi jak curaci, oslnujou buchty a kdyz je vytroubis nebo na ne neco (cokoliv ukazes - proste zaminku), tak zacnou vystupovat, ze te dou dat do huby bych nejradsi strilel... Stalo se mi to nekolikrat, nastesti ke konfrontaci doslo jen jednou a to jeste mirne, jelikoz nejsem agresivni typ a se svou postavou bych stejen dostal do huby :) Ale kdyz vidim jak vystupuje vali si to ke me a uz ma reci typu: "Mas nakej problem vole?" a po odpovedi taky tykanim se dockam vety: "Komu tykas - ty me jako tykas?" a podobne, tak mam sto chuti sahnout po imaginarni 9tce a ustrelit mu hlavu :) Myslim, ze by nebylo od veci mit tu pistoli jen tak pro zastrasovani takovejchhle drsnaku :) Otazou je aby ji nevytah taky a narozdil odeme ji nepouzil
-> all: Ale takovy ty machyrky, co jezdi jak curaci, oslnujou buchty a kdyz je vytroubis nebo na ne neco (cokoliv ukazes - proste zaminku), tak zacnou vystupovat, ze te dou dat do huby bych nejradsi strilel... Stalo se mi to nekolikrat, nastesti ke konfrontaci doslo jen jednou a to jeste mirne, jelikoz nejsem agresivni typ a se svou postavou bych stejen dostal do huby :) Ale kdyz vidim jak vystupuje vali si to ke me a uz ma reci typu: "Mas nakej problem vole?" a po odpovedi taky tykanim se dockam vety: "Komu tykas - ty me jako tykas?" a podobne, tak mam sto chuti sahnout po imaginarni 9tce a ustrelit mu hlavu :) Myslim, ze by nebylo od veci mit tu pistoli jen tak pro zastrasovani takovejchhle drsnaku :) Otazou je aby ji nevytah taky a narozdil odeme ji nepouzil

10:26:52
13.03.2009
13.03.2009

Kloggie
-> All: njn, to jsou český silnice a dálnice. Ale schválně - co skůtristi a motorkáři? Jaký máte zkušenosti s nima?
10:01:31
13.03.2009
13.03.2009

Vojťas
-> King: tak to je dobry
na me se vcera vecer lepil nakej manik v superbu, rozsviceny mlhovky, silnice prazdna ale stejne se nejak k predjizdeni nemel, uz sem z nej byl malinko nanervy

na me se vcera vecer lepil nakej manik v superbu, rozsviceny mlhovky, silnice prazdna ale stejne se nejak k predjizdeni nemel, uz sem z nej byl malinko nanervy

09:32:35
13.03.2009
13.03.2009

King
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Jj, ale to jenom otázka piček, stalo se mi to ve spoustě variací x krát. Nejhustší byl senior s manželkou, kterej se plazil přes Kolín asi 30tkou ve stařičkým saabu, kterej ale ukrutně kouřil a smrděl. To už se i manželka přimlouvala za předjetí :) Fofrklackem jsem zalarmoval 46kW upravený shade a nastoupil do něj, dědek, ta stará svině s perforovanjema koženejma rukavičkama, najednou věděl kam šlápnout, aby to jelo. Kvůli tomu kreténovi jsem to musel taky rozfofrovat na 70. U světel zastavil za náma a a ten jeho výraz ve ksichtě byl na pěst. Vylez jsem z auta, dědek zpozorněl :) Vytáh jsme z ledvinky zápisníček a propisku, nahodil jsme soustředěnej pohled směrem k jeho SPZ a dělal jsem, že si ji poznamenávám, následně tasím mobil a předstírám hovor. Dědek s bábou se začínaj nějak divně ošívat, ale vracím se do auta a nechávám je jejich pochybám :)
09:02:15
13.03.2009
13.03.2009

Matthes, záškodník z TechWebu
-> King: Srandy pytel je kdyz pica jede dvacet na padesatce ve meste. Pak je prehledny kopec dolu, stale ve meste kde je padesat... Vidim ze je volno tak sem se jal predjizdet. Kdyz sem na jeji urovni a ona mi spatri tak podradi a zrychli co ji jeji maloobsahovy motor dovoli. Lec jak je to z kopce tak sto koni melo co delat abych ji vcas predjel
Az sem ja pirat jel 70 ve meste... 

08:54:44
13.03.2009
13.03.2009

King
-> spartra: Ale jaá potrefená husa? :) Prostě hned jak jsem si to přečet, bylo mi jasný, že se to tady objeví :)
Navlas stejnou příhodu, akorát s lepším koncem jsem měl včera - v hlavní roli opět p**a ve feldě, táhnu se za ní asi 30tkou, na minimálně frekventovaný křižovatce, kde jsme měli přednost, zatavila (to jsme ještě rozdejchal :) , za křižovatkou jela krokem a bez blinkru zajela ke kraji, drobet jsem vyčkal a jal se jí objet. Samozřejmě, že p*ča s telefonem v ruce, opět bez blinkru, vyráží prudce doleva, strhávám to co nejvíc do leva a ABSuju, p*ča se diví, jak husa blesku
Nic nenaznačuju, netroubím, stejně by to asi nepochopila :)
Navlas stejnou příhodu, akorát s lepším koncem jsem měl včera - v hlavní roli opět p**a ve feldě, táhnu se za ní asi 30tkou, na minimálně frekventovaný křižovatce, kde jsme měli přednost, zatavila (to jsme ještě rozdejchal :) , za křižovatkou jela krokem a bez blinkru zajela ke kraji, drobet jsem vyčkal a jal se jí objet. Samozřejmě, že p*ča s telefonem v ruce, opět bez blinkru, vyráží prudce doleva, strhávám to co nejvíc do leva a ABSuju, p*ča se diví, jak husa blesku

08:24:24
13.03.2009
13.03.2009

spartra
-> King: něco jako trefená husa se ozve sama
já jsme nekonfliktní, než mě někdo hrubě nasere. přemejšlím o nějakým pepřáku nebo obušku do auta
Podobnou scénku jsem též viděl v praze
halt samci
-> Syny: njn samice a samci
sic ne blondýna, pražská, jedu tehdá za ní, ve městě 40-50, za křižovatkou zastaví u pravýjo kraje silnice, nebliká, začnu jí předjíždět, sem vedle ní pravým rohem, šup paní vlevo, na volnej flek parkoviště , snažím se jí uhnout, štěstí, že na prakingu nestojí delší auta, byl tam ten volnej flek, paní si mě stačila už všimnout, škoda malá ona flek na nárazniků, já přejetý oboje dveře, černýmm plastem neprohnutý, závěr, na mě chtěla volta policajty
jěště tam byla s frackem
tak jsem jí řek, že má používat mozek, že pod volantem jsou přepínače, že nemám škodu, policci nevolám
takovejch případů, kdy mě nedali přednost, já se prásknu dvakrát na motroce ve mětsě, jedno při závěrkách s policajtem taky jsme opakoval, mladý ucho

já jsme nekonfliktní, než mě někdo hrubě nasere. přemejšlím o nějakým pepřáku nebo obušku do auta

-> Syny: njn samice a samci

takovejch případů, kdy mě nedali přednost, já se prásknu dvakrát na motroce ve mětsě, jedno při závěrkách s policajtem taky jsme opakoval, mladý ucho
07:52:02
13.03.2009
13.03.2009

MOLSO
-> favoman:
no sak opakovanie je matka mudrosti ked to robila 3x tak to musi vedet lepsie ako niketo kto tourobi na prvy raz 

07:23:24
13.03.2009
13.03.2009

favoman
-> Syny: tohle se mi stalo taky..vezu máti a fotříka domu...jedu a koukám doleva jestli tam něco nejede a táta jede Ti tam ženská..No a co jako?mám přednost..paní mi tam s klidným svědomím vletěla..naštěstí sem nejel rychle a thalia brzdí velice dobře..a jediný co vidim že si ťuká na čelo..tak takhle NE..tak sem se za ni rozjel a předjel ji a pomalu ji donutil zastavit...vylezu ven a jdu k ní..Slušně ji pozdravim a ptám se jí jestli někdy slyšela jak se jezdí po kruháči.On na to že sem dement a kretén a autoškolu sem si podplatit protože každej přece ví a říkali to i v televizi že na kruháči je přece přednost z prava tak co si vyskakuju a že volá policajty a takový...Tak ji v klidu říkám ať si znova udělá autoškolu nebo se nechá jen tak proškolit načež mi řekla že autoškolu dělala na 3x takže pravidla umí..tak už mi nezbylo nežli ji popřát mnoho km bez nehody a rozloučit se s ní...nechci nikoho urazit ale byla to blondýna - nevim jestli opravdová ale krásně tohle "plemeno" vystihovala...
01:34:57
13.03.2009
13.03.2009

David29
-> spartra: Dementi 

01:06:47
13.03.2009
13.03.2009

Syny
-> spartra: Sou to pekny curaci oba dva... Misto toho aby se kreten omluvil, ze nedal prednost jeste fakuje, takovy kreteny fakt miluju... Taky mi jednou naka krava nedala na kruhaci prednost, ale to sem ji fakt malem sestrelil, jelikoz pribrzdila, ja teda jel a ona se znova rozjela a vjela mi tesne pred auto - zachranilo nas pred bourackou to, ze ten kruhac mel na vnitrni strane jeste kus kostek na ktery sem to strhnul... Kdyz sem nani zatroubil a taky zablikal, tak udelala to sami - pekne me vyfakovala. V tu chvili sem mel chut taky vystoupit a rozkopat ji auto, ale udelal sem neco co ji nasralo jeste vic - poslal sem ji do zrcatka pusinku a udelal na ni
Ale fakt takovy kokoty nechapu... Vleti tam nekomu pred auto, nedaj prednost a jeste si hrajou na frajery...

23:33:17
12.03.2009
12.03.2009

King
-> spartra: Nad tím článkem jsem nevěděl, jestli se divit, smát nebo plakat :) Akorát jsem si na konci klad otázku, kdo to první linkne na virt a jestli jeden z těch mimoňů nebyl náhodou virťák :)
15:18:16
12.03.2009
12.03.2009

Mr.Lumpy
-> spartra: jj u toho sem se řezal 

13:14:13
12.03.2009
12.03.2009

Dave - ten pátý
-> spartra:

13:06:23
12.03.2009
12.03.2009

spartra
15:56:49
10.03.2009
10.03.2009

King
-> David29: Prostě situace se na lanovým mostě občas mění, ale plynulost, která závisí na na schopnosti zipovat, bude v případě aplikace tzv. českýho řidiče, bude vždycky trošku slabší...
15:51:56
10.03.2009
10.03.2009

David29
-> King: Nevim jak to je ted, už sem tam dlouho nejel... každopádně když byl uzavřenej pravej, tak jsem tak jezdil 

15:49:25
10.03.2009
10.03.2009

King
-> David29: V prostředním? Já mám za to, že momentálně je tam kvůli stavbě levej pruh jako průběžnej a pravej zipuje do prostředního, takže osobně radši preferuju ten levej :)
Za normální stavu tam zipuje levej s prostředním a tak od určitý hustoty provozu je lepší zapadnout mezi kamiony a plynule projet a nechat polovodiče v levým a středním, aby se navzájem servali před zúžením :)
Za normální stavu tam zipuje levej s prostředním a tak od určitý hustoty provozu je lepší zapadnout mezi kamiony a plynule projet a nechat polovodiče v levým a středním, aby se navzájem servali před zúžením :)
15:44:45
10.03.2009
10.03.2009

King
-> David29: Jo táák, sorry já jsem se překouk - ty píšeš "v tunelech kolikrát jedou i 60" a já to přečet, že "ty jedeš" :)
15:32:43
10.03.2009
10.03.2009

David29
-> King: Jelikož mi tacháč proměřuje asi o 5km/h, tak rychlost v tunelech si klidně dovolim dle tacho 80km (což je ve skutečnosti 75km/h) a zatim ani jeden problém... a sem tam ze všech nejrychlejší. Když jsem zkoušel jet s nima, tak sem vážně jel 65km (dle tacho!)...
A k tomu zipu před laňákem - jelikož o tom zúžení vim, snažim se tam furt držet v prostřednim....
K bodům se já nijak vyjadřovat nebudu
A k tomu zipu před laňákem - jelikož o tom zúžení vim, snažim se tam furt držet v prostřednim....
K bodům se já nijak vyjadřovat nebudu

12:11:25
10.03.2009
10.03.2009

King
-> David29: A já se pořád divil, proč se ty auta v tunelech tak plížej, když jsou nastavený na přůměrnou rychlost 80 a vejš :) Ovšem chápu, že bez tempomatu je držení se na hraně rychlosti trošinku problém, zvlášť když člověk dostane od ouřadu za uši :)
BTW: musím se pochlubit - můj zločin proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu (asi 60tka na 50tce mezi barranďákem a D5) už vy-time-outoval :) Stačil jeden doporučenej dopis, že nemám v daný termín projednání čas a to rozhodilo systém natolik, že 8 měsíců nebyl schopen zareagovat a promlčecí lhůta je fuč :) Takže jsem už víc než rok "nic nespáchal" a pokud dobře počítám, mám jenom 1 trestnej bodík - na tzv. silničního piráta docela slušný, no ni? :)
Njn, časy se měněj, ještě na začátku století se Jižní spojka brala jako taková frekventovaná dálnice a 120km/hod byl takovej standard levýho pruhu :) Ale mezi tím se z pravýho stalo největší parkoviště kamionů v ČR, zhoustnul tranzit, přibyly radary, polovodiči....takže radši těch 80, ale plynule....aspoň ke zúžení u lanovýho mostu, kde je pravidlo zipu nad mentální schopnosti průměrnýho českýho polovodiče
BTW: musím se pochlubit - můj zločin proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu (asi 60tka na 50tce mezi barranďákem a D5) už vy-time-outoval :) Stačil jeden doporučenej dopis, že nemám v daný termín projednání čas a to rozhodilo systém natolik, že 8 měsíců nebyl schopen zareagovat a promlčecí lhůta je fuč :) Takže jsem už víc než rok "nic nespáchal" a pokud dobře počítám, mám jenom 1 trestnej bodík - na tzv. silničního piráta docela slušný, no ni? :)
Njn, časy se měněj, ještě na začátku století se Jižní spojka brala jako taková frekventovaná dálnice a 120km/hod byl takovej standard levýho pruhu :) Ale mezi tím se z pravýho stalo největší parkoviště kamionů v ČR, zhoustnul tranzit, přibyly radary, polovodiči....takže radši těch 80, ale plynule....aspoň ke zúžení u lanovýho mostu, kde je pravidlo zipu nad mentální schopnosti průměrnýho českýho polovodiče

11:25:36
10.03.2009
10.03.2009

David29
King 10.03.09 11:04:46 napsal:
→ Syny: Samozřejmě,
že asi po 500m odbočoval do vesnice, ale když člověk jede z nákupem
z Tesca, každá vteřina dobrá :)
Asi tam měl zmrzlinu, tak aby mu nerozstála
-> King: Jo, to máš pravdu... v tunelech kolikrát jedou i 60. Jinak o tý 90 na jižní spojce, mluvim spíš o levym pruhu - tam párkrát jedu i přes 100...
→ Syny: Samozřejmě,
že asi po 500m odbočoval do vesnice, ale když člověk jede z nákupem
z Tesca, každá vteřina dobrá :)
Asi tam měl zmrzlinu, tak aby mu nerozstála

-> King: Jo, to máš pravdu... v tunelech kolikrát jedou i 60. Jinak o tý 90 na jižní spojce, mluvim spíš o levym pruhu - tam párkrát jedu i přes 100...
11:04:46
10.03.2009
10.03.2009

King
-> Syny: Hele a není náhodou tak trošku problém na straně toho kámoše? :)Jak říkám, v okamžiku, kdy něčí jízda vykazuje známky agresivity a "nenormálnosti" - absolutně neřeším, nekomunikuju a klidně se i přizdisráčsky uklidím ze silnice. Jel jsem nedávno z Říčan na Mukařov, kde je obvykle takovej cvrkot, že tam jakýkoliv předjíždění nemá smysl a druhak se tam většina přerušovanejch čar změnila na plný. V zrcátku koukám na ofrouta jak vzal dvě auta za mnou a napral to do mezery za mně. Klasicky metr za prdelí s občasnou podporou dálkovejch. V situaci, kdy se půlka Prahy vrací z práce v koloně domů a druhá se tou samou trasou vrací ze služebek se asi jenom pošahanec chová podobně. Z toho jsem vyšel, V mukačevě jsem vyhodil blinkr, zajel na zastávku busu a hned jak to tele přejelo, vrátil jsem se za něj a jenom pozoroval, jak se nasírá do dalších. Samozřejmě, že asi po 500m odbočoval do vesnice, ale když člověk jede z nákupem z Tesca, každá vteřina dobrá :)
10:47:04
10.03.2009
10.03.2009

King
-> David29: Líp než Mattes bych to nenapsal :) Ovšem s tou 90tkou na Jižní spojce bych brzdil
V měřenejch úsekách se lidi plazej 70-75 a mimo ně s nastavenou tempomatovou 90tkou (reálnejch 90) se vyskytne jenom zanedbatelný procento aut jedoucích rychlejc
Mě takhle "dostal" jeden nymburskej drn v avii, když sjížděl ze spojky na Kolín u Běchovic. V místě odbočení na kolínskou je tam jenom přednost a připojovák dlouhej jak sviň. Jedu v shade za aviatikem, překousnul jsem, že pravděpodobně to tam nezná a že zastavil na imaginární STOPce. Provoz na hlavní byl minimální a aviatik se rozjel do zatáčky a už byl dtto v odbočováku. Já jsem jenom poočku zkontroloval blížící se osobák po hlavní (byl pořád daleko), jenže aviatik sihnul udělat asi to samý a navzdory tomu, že jsme byli oba v připojovacím pruhu, auto snad 200m daleko, tak to ten vidlák tvrdě preventivně zaflekoval. Moje tuningová laminová maska utrpěla polibek o jeho nárazník :) Jak něco takovýho může dostat "Cčko"...
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Já jsem si dlouhou dobu říkal, že podobný ozbrojování za volantem je jenom pro jednodužší jedince a spoléhal se na to, že všechno se dá ukecat. Ale teď už jsem velkej kluk a tak jsem dostal rozum :)
Občas potřebuju pajsr pro rozdělávání beden ve kterých nám choděj přístroje, tak jsem si koupil v OBI pěknej šestihranej model s hákem na hřebíky v modrým laku a bylo mi ho vozit v kufru, tak jsem ho zaparkoval vedle svoji sedačky a je z něj tzv. krizovej komunikátor :)

Mě takhle "dostal" jeden nymburskej drn v avii, když sjížděl ze spojky na Kolín u Běchovic. V místě odbočení na kolínskou je tam jenom přednost a připojovák dlouhej jak sviň. Jedu v shade za aviatikem, překousnul jsem, že pravděpodobně to tam nezná a že zastavil na imaginární STOPce. Provoz na hlavní byl minimální a aviatik se rozjel do zatáčky a už byl dtto v odbočováku. Já jsem jenom poočku zkontroloval blížící se osobák po hlavní (byl pořád daleko), jenže aviatik sihnul udělat asi to samý a navzdory tomu, že jsme byli oba v připojovacím pruhu, auto snad 200m daleko, tak to ten vidlák tvrdě preventivně zaflekoval. Moje tuningová laminová maska utrpěla polibek o jeho nárazník :) Jak něco takovýho může dostat "Cčko"...
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Já jsem si dlouhou dobu říkal, že podobný ozbrojování za volantem je jenom pro jednodužší jedince a spoléhal se na to, že všechno se dá ukecat. Ale teď už jsem velkej kluk a tak jsem dostal rozum :)
Občas potřebuju pajsr pro rozdělávání beden ve kterých nám choděj přístroje, tak jsem si koupil v OBI pěknej šestihranej model s hákem na hřebíky v modrým laku a bylo mi ho vozit v kufru, tak jsem ho zaparkoval vedle svoji sedačky a je z něj tzv. krizovej komunikátor :)
10:15:36
10.03.2009
10.03.2009

Vojťas
-> Syny: jo a pak bude srat z hadicky, bomba

09:52:21
10.03.2009
10.03.2009

Syny
-> David29: Tak si ji strc do zadku a zmackni spoust 

02:08:49
10.03.2009
10.03.2009

David29
-> Syny: Heč, ja mám 

21:47:04
09.03.2009
09.03.2009

Syny
-> favoman: Casem si neco poridit chci :)
21:15:37
09.03.2009
09.03.2009

-> Nwkt: Deda takhle vozil ve skodovce maketu pistole (jak prava) na slepy naboje. Jednou na nej kkt v OOOO ukazoval ze je jednicka kdyz ho predjizdel... a furt jel vedle nej a delal posunky, tak deda na nej namiril tu maketu. No borecek v audi snad zazehl raketovy motor a nebylo po nem pamatky...
21:14:14
09.03.2009
09.03.2009

favoman
-> Nwkt: někdo má a někdo nemá..tak už si ji taky pořiď (nebo jak byla kdysi ta reklama)

20:39:00
09.03.2009
09.03.2009

Rapid135
ta bezpecna vzdalenost me rika ze v lete v Komořanech okr.Vyškov kdyz sem vozil hlinu z EDP tak sem dobrzdil lehce zvolna T815 do kolony co tam byla kvuli svetlum.najednou slysim kvileni gum a ranu.v mych zrcatkach zmizelo Berlingo a T815 jakovy zavibrovala lehce.neresil sem to nevylizal.pak sem zjistil ze me ze zadniho narazniku opadala nalepena hlina a nesl stopy bile barvy
.joio odrel me mou olopanou cervenou barvu z narazniku.pak sem cestou zpatky videl trosku kaluzu vody a sklo.

20:28:37
09.03.2009
09.03.2009

Nwkt
-> favoman: To by ale nějakou musel mít 

19:52:32
09.03.2009
09.03.2009

favoman
-> Syny: nemusíš ji ani vytahovat stačí odhrnout mikinu a jemně naznačit a boreček změknul a hodně rychle otočil....
18:59:31
09.03.2009
09.03.2009

Syny
-> King 09.03.09 10:19:57: Jo takovejch kokotu za volantem, ktery jedou jako kokosove a kdyz jim naznacis, ze sou idioti, tak zacne honicka, flekovacky, vystupovani a pesti mam taky plny zuby... Copa o to - ja takhel dostal do huby malem jednou, ale kamos ten s tim ma zkusensti furu... Jednou to dokonce skoncilo honickou po Plzni a predjizdenim pres dvojity a blokovanim - no odnesli to jeho dvera na shade, ktery mu agresor prokop a odreny okynko, ktery se mu za jizdy z pravyho pruhu snazil rozbit nozem... Nejlepsi na tom ale bylo, ze ten magor mel na zadnich sedackach zenskou s deckem v naruci, ktera se vsemu naramne smala a jiste se dost bavila...
Nejucinejsi by bylo v tu dobu asi vytahnout 9mm pistoli a namirit mu na hlavu...
Nejucinejsi by bylo v tu dobu asi vytahnout 9mm pistoli a namirit mu na hlavu...
15:48:11
09.03.2009
09.03.2009

Tomaso435
-> King: no tov těch holicích je hustý,, tam sem jel den před tím,,,, je fakt že jeden z useku je nepřehlednej a mužeš tam předjíždět, ale když ti tam někdo vyjede z křižovatky, tak tam vidíš až když seš v něm,,, pokud nejedeš předpisově,, jakože tam nejde 9O nikdo....
no ten známej zrušil golfa před 6ti lety mondeo před třema a ted před vánocema passata,, prostě on jede celou cestu nalepenej a furt přibržduje a když mu někdo zabrzdí tak je to jasný,, první to vodnesla avie druhý myslim že taky, a to poslední nějakej offroad....
no ten známej zrušil golfa před 6ti lety mondeo před třema a ted před vánocema passata,, prostě on jede celou cestu nalepenej a furt přibržduje a když mu někdo zabrzdí tak je to jasný,, první to vodnesla avie druhý myslim že taky, a to poslední nějakej offroad....
14:54:41
09.03.2009
09.03.2009

-> David29: Nojo Mirku na spojce musis davat pozor, tam se misi mnoho kultur.
14:10:44
09.03.2009
09.03.2009

David29
-> King: Tam šlo o to, že jsem vycouvával z řady vozidel do provozu, a on si myslel že mě naboří a proto hned troubil (přitom tady bydlim, znám to tady, vidim tam a vim, že by tam projela Tatra). Zaparkoval vedle mě, já jsem mezitim vyjel a jen sem zakroutil hlavou... na další křižovatce jsem se náhodou potkaly, a on prej at stáhnu okýnko - tak sem ho stáh a řikám - Co je? A on hned komu tykám a tak... jestli bych nechtěl rozbít hubu a tak
prostě typickej debílek s BMW.
A když sem boural - nedal jsem přednost zprava - tak naprosto klidný jednání, tykali jsme si a všechno bylo v pohodě..
-> aceboss: S tim co jezdim sice neni kamion... ale taky mám rád, když se na mě nalepí podobnej blbeček, hustí mi tlumenejma do zrcátek a furt vykukuje zda mě předjede... No, ale nejvíc sem žral, když jsme jeli po ulici V Holešovičkách, kde začíná Argentinská - tak tam je světelná křižovatka, kde zrovna nefungovaly světla... I když jsem byly n hlavní, blbečka předemnou v Astře nenapadlo nic lepšího, než před naloženym Ivecem chlebama zastavit...Podřazovat jsem nestíhal, a díky němu jsem na tom autě nejspíš dodělal destičky...
A případ, kterej by stál opravdu za přesdržku - jedu si po jižní spojce směr Spořilov.. jedu se svym garde v levym pruhu, a kousek za radarama sem dohnal starou Fiestu ze středočeského kraje... jel maximálně 90, což za radarama je minimální rychlost provozu... Když jsem viděl, že v prostředním pruhu to jede rychlejc, tak jsem hodil pravej blinkr, přejedu, trochu tomu přidám - a najednou mi tam vlítne zleva frajer s Fiestou...taky jsem musel prudčejc brzdit.. degeš jeden vidláckej, hlavně že má GPS-)

A když sem boural - nedal jsem přednost zprava - tak naprosto klidný jednání, tykali jsme si a všechno bylo v pohodě..
-> aceboss: S tim co jezdim sice neni kamion... ale taky mám rád, když se na mě nalepí podobnej blbeček, hustí mi tlumenejma do zrcátek a furt vykukuje zda mě předjede... No, ale nejvíc sem žral, když jsme jeli po ulici V Holešovičkách, kde začíná Argentinská - tak tam je světelná křižovatka, kde zrovna nefungovaly světla... I když jsem byly n hlavní, blbečka předemnou v Astře nenapadlo nic lepšího, než před naloženym Ivecem chlebama zastavit...Podřazovat jsem nestíhal, a díky němu jsem na tom autě nejspíš dodělal destičky...
A případ, kterej by stál opravdu za přesdržku - jedu si po jižní spojce směr Spořilov.. jedu se svym garde v levym pruhu, a kousek za radarama sem dohnal starou Fiestu ze středočeského kraje... jel maximálně 90, což za radarama je minimální rychlost provozu... Když jsem viděl, že v prostředním pruhu to jede rychlejc, tak jsem hodil pravej blinkr, přejedu, trochu tomu přidám - a najednou mi tam vlítne zleva frajer s Fiestou...taky jsem musel prudčejc brzdit.. degeš jeden vidláckej, hlavně že má GPS-)
10:55:12
09.03.2009
09.03.2009

aceboss
David29 09.03.09 09:41:58 napsal: King 08.03.09 23:45:22 napsal:
Mno a co se týče nonverbální komunikace za volantem – na takový radši
seru (v duchu :)
Tak tak
Jednou sem to udělal na řidiče v BMW, a pak mi na křižovatce málem rozbil hubu

Ale co se stalo kamarádovi…
Jeli ve favoritu do Řep (v praze) a pohřebáci v 1203 se na ně lepily a pak agresivně zprava předjeli. Na to kamarád spolujezdec reagoval vyfackováním…
No, setkali se na křižovatce – pohřebák vystoupil a šel ke klukům. Kluci se strachy zamkli
na což ten pohřebák (docela vazba prej) mu rozbil pěstí vokýnko a tahal ho ven… zaplaťpánbůh lidi z okolních aut a z TRAM zastávky mu pomohli…
Tak toto jsem viděl taky jednou akorát,že jeden účastník byl mladej boreček z Octavie(kterej se pořád lepil.předjižděl zleva z prava,děla myšky atd asi nějakej machyrek co se předváděl před babou) a ten kterého vy fakoval byl řidič kamionu.Taky nevím co jsi přesně udělali ale u kolony jak ho dojen a zastavil tak kamionák vystoupil ven.Došel k autu boreček se zamknul a cosi říkal.Kamionák mu asi 3x řekl vylez ven nebo tě vytáhnu on nic
.Tak kamionák pěstí vybil sklo skrz okýnko ho vytáhl ven tam ho zfackoval a se slovy,,Nauč se jezdit blbeču" nasedl do kamionu a odjel
Boreček v šoku i s přitelkyní nevěděl co mám dělat..

Tak tak

Ale co se stalo kamarádovi…
Jeli ve favoritu do Řep (v praze) a pohřebáci v 1203 se na ně lepily a pak agresivně zprava předjeli. Na to kamarád spolujezdec reagoval vyfackováním…
No, setkali se na křižovatce – pohřebák vystoupil a šel ke klukům. Kluci se strachy zamkli

Tak toto jsem viděl taky jednou akorát,že jeden účastník byl mladej boreček z Octavie(kterej se pořád lepil.předjižděl zleva z prava,děla myšky atd asi nějakej machyrek co se předváděl před babou) a ten kterého vy fakoval byl řidič kamionu.Taky nevím co jsi přesně udělali ale u kolony jak ho dojen a zastavil tak kamionák vystoupil ven.Došel k autu boreček se zamknul a cosi říkal.Kamionák mu asi 3x řekl vylez ven nebo tě vytáhnu on nic

10:30:29
09.03.2009
09.03.2009

King
-> David29: Ale toho řidiče pohřebáku docela chápu - jestli jel do FN Motol tajný závod pohřebních služeb \"kdo první přijede pro zakoživšího pacoše\", je jasný, že byl v existenčním stresu a ten fakovák byl poslední kapkou :)
10:26:03
09.03.2009
09.03.2009

Kloggie
-> vaclav785: To se mi taky jednou stalo, že na dálnici ze skříňový stěhovací Avie, která měla otevřený dveře vypadla skříňka. Naštěstí jsem ho akorát předjížděl, takže jsem pak pozoroval ve zpětným zrcátku co to způsobilo za melu. Na moje blikání a troubení řidič Avie reagoval fuckerem a jel dál. To jsem tehdá vlastnil ještě Oltcita. Je to tak 6 let zpět, úsek dálnice D5 Praha Beroun.
10:24:02
09.03.2009
09.03.2009

King
-> vaclav785: Tak to je asi sen většiny obětí tajlování :))
Slyšel jsem i elegantní metodě, jak vyškolit lepiče, kdy je potřeba mít dokonalej přehled o dírách na silnici a při přibližování k obzvláště š'tavnatýmu vejmolu se tvářit jakoby nic a na poslední chvíli střihnout losí test - úspěch prej zaručen :)
Slyšel jsem i elegantní metodě, jak vyškolit lepiče, kdy je potřeba mít dokonalej přehled o dírách na silnici a při přibližování k obzvláště š'tavnatýmu vejmolu se tvářit jakoby nic a na poslední chvíli střihnout losí test - úspěch prej zaručen :)
10:19:57
09.03.2009
09.03.2009

King
-> David29: To je právě to - chováme se jak hovada a za kor volantem si vzájemně dovolujeme věci, který by mimo auto nikoho ani nenpadly.
Já jsem něco podobnýho zažil před lety před branou našeho skladovýho areálu. Jel jsem tenkrát s kolegou v pickupu zarovnaným po střechu bednama a čekal jsem až se z areálu vymotá kamion. A aby ten kamion nemusel znova couvat a najíždět si, chtěl jsem mu malinko couvnout. Bohužel v nestřeženým okamžiku se těsně za mě postavil maník v báwu a to 10cm za nárazník a přesně do zákrytu. Samozřejmě následovalo lehký drc, moment překvapení a už jsem lez z auta, vo co go. To už zpoza volantu vystřelil i plešatej namakanej manažer a suveréně tykačkou na mě začal řvát debilní poučky o volech "čumění do špíglů". To jsem se ještě ovládnul, omluvil jsem se a namítnul, že ani stavění se do podobný polohy za naloženej pickup není zrovna šťastnej nápad. Zakleknul jsem k ohledání škod - na feldě nic a bávu vyskočil nárazník z úchytů. I pronesl jsem osudovou větu, že "to nevypadá prasklý, ale... " :) V tu chvíli jako když do mužíka střelí: "Ty debilééé! Ještě jednou kvákni podobnou pičovinu a normálně ti ji natankuju!!! Tohle už mi jiný čuráci udělali 2x a musel jsem měnit nárazník za desítku ty......."
Míra mojí trpělivosti v tom momentě přetekla a vzhledem k tomu, že "manažer" sice vykazoval stopy fitness, ale byl o 2 hlavy menší a kolega taky nevypadal, že při případný konfrontaci zůstane stranou, seřval jsem ho podobnou slovní zásobou a mimikou a ejhle - najednou tam byl prostor pro konstruktivní jednání a elementární lidskou slušnost :)
Pikantní na tom bylo, že během čekání na benga (tehdá se ještě muselo) měl několik telefonátů se zakošema a to bylo cukrováního a "hezkejch dnů" ! :)
Ale zkus si potom představit takovýho nerváka, nota bene ještě v časovým presu, jak se bude chovat na silnici
Jsme neuvěřitelný hovada a na to je každej zákon krátkej.
To jinej můj kolega měl opačnou zkušenost. Jel po černokostelecký a tenkrát se tam opravovala křižovatka a byla tam 30tka. On jel malinko rychlejc na světlech to napálil do odbočujícího fáva v protisměru. Jel v tom starší manželskej pár s mladým klukem vzadu, kterej si při nárazu odřel ucho a krvácel. Ale bylo to prej jak z Guta-Jarkovskýho - oba dva vystoupili, slušně se pozdravili, navzájem se omluvili a začali to kontruktivně řešit :) on tam byl problém, že oni nedali přednost při odbočování a kolega zas údajně jel rychlejc, než měl a možná už na červenou...Ale mělo to nádhernou dohru na inspektorátu, kde si při setkání podali před komisařem ruce a že tu situaci na místě nehody hodnotili, tak že to bylo "takový milý, slušný" a tak je podělil oba jenom litrem pokuty :)
Já jsem něco podobnýho zažil před lety před branou našeho skladovýho areálu. Jel jsem tenkrát s kolegou v pickupu zarovnaným po střechu bednama a čekal jsem až se z areálu vymotá kamion. A aby ten kamion nemusel znova couvat a najíždět si, chtěl jsem mu malinko couvnout. Bohužel v nestřeženým okamžiku se těsně za mě postavil maník v báwu a to 10cm za nárazník a přesně do zákrytu. Samozřejmě následovalo lehký drc, moment překvapení a už jsem lez z auta, vo co go. To už zpoza volantu vystřelil i plešatej namakanej manažer a suveréně tykačkou na mě začal řvát debilní poučky o volech "čumění do špíglů". To jsem se ještě ovládnul, omluvil jsem se a namítnul, že ani stavění se do podobný polohy za naloženej pickup není zrovna šťastnej nápad. Zakleknul jsem k ohledání škod - na feldě nic a bávu vyskočil nárazník z úchytů. I pronesl jsem osudovou větu, že "to nevypadá prasklý, ale... " :) V tu chvíli jako když do mužíka střelí: "Ty debilééé! Ještě jednou kvákni podobnou pičovinu a normálně ti ji natankuju!!! Tohle už mi jiný čuráci udělali 2x a musel jsem měnit nárazník za desítku ty......."
Míra mojí trpělivosti v tom momentě přetekla a vzhledem k tomu, že "manažer" sice vykazoval stopy fitness, ale byl o 2 hlavy menší a kolega taky nevypadal, že při případný konfrontaci zůstane stranou, seřval jsem ho podobnou slovní zásobou a mimikou a ejhle - najednou tam byl prostor pro konstruktivní jednání a elementární lidskou slušnost :)
Pikantní na tom bylo, že během čekání na benga (tehdá se ještě muselo) měl několik telefonátů se zakošema a to bylo cukrováního a "hezkejch dnů" ! :)
Ale zkus si potom představit takovýho nerváka, nota bene ještě v časovým presu, jak se bude chovat na silnici

Jsme neuvěřitelný hovada a na to je každej zákon krátkej.
To jinej můj kolega měl opačnou zkušenost. Jel po černokostelecký a tenkrát se tam opravovala křižovatka a byla tam 30tka. On jel malinko rychlejc na světlech to napálil do odbočujícího fáva v protisměru. Jel v tom starší manželskej pár s mladým klukem vzadu, kterej si při nárazu odřel ucho a krvácel. Ale bylo to prej jak z Guta-Jarkovskýho - oba dva vystoupili, slušně se pozdravili, navzájem se omluvili a začali to kontruktivně řešit :) on tam byl problém, že oni nedali přednost při odbočování a kolega zas údajně jel rychlejc, než měl a možná už na červenou...Ale mělo to nádhernou dohru na inspektorátu, kde si při setkání podali před komisařem ruce a že tu situaci na místě nehody hodnotili, tak že to bylo "takový milý, slušný" a tak je podělil oba jenom litrem pokuty :)
09:53:56
09.03.2009
09.03.2009

vaclav785
přidám zážitek co se mi stal tento víkend jedu za mladou domů, projedu vesnici a začínám dojíždět mondeo s vozíkem, ve kterém byli naloženy jakési dřevěné krámy (prkna bedny atd..) neměl to vůbec zajištěný, tak jsem si držel odstup cca 100m a jel jsem do kopce celou dobu asi 70, za mnou nějakej magor ve felicii celou dobu půl metru za mým zadním nárazníkem, když najednou z vozíku předemnou vypadla dřevěná bedna (cca 50*120 cm), rosvítím vysražný brzdím a sunu se ke krajni až na hranu škarpy, magor za mnou nedbal vystražných blinkrů ani brždění předjel mě bum rána a už jsem viděl jen jak lítají kousky prkének a plastu z nárazníku, tak jsem ho pomalu předjel z prava zamával mu poslal jsem mu jenom polibek na tvář a bylo čuměl jak péro z gauče
09:41:58
09.03.2009
09.03.2009

David29
King 08.03.09 23:45:22 napsal:
Tak tak
Jednou sem to udělal na řidiče v BMW, a pak mi na křižovatce málem rozbil hubu
Ale co se stalo kamarádovi...
Jeli ve favoritu do Řep (v praze) a pohřebáci v 1203 se na ně lepily a pak agresivně zprava předjeli. Na to kamarád spolujezdec reagoval vyfackováním...
No, setkali se na křižovatce - pohřebák vystoupil a šel ke klukům. Kluci se strachy zamkli
na což ten pohřebák (docela vazba prej) mu rozbil pěstí vokýnko a tahal ho ven... zaplaťpánbůh lidi z okolních aut a z TRAM zastávky mu pomohli...
Tak tak

Ale co se stalo kamarádovi...
Jeli ve favoritu do Řep (v praze) a pohřebáci v 1203 se na ně lepily a pak agresivně zprava předjeli. Na to kamarád spolujezdec reagoval vyfackováním...
No, setkali se na křižovatce - pohřebák vystoupil a šel ke klukům. Kluci se strachy zamkli