Nepsaná silniční pravidla

prohledat
317 příspěvků (zobrazeno 251 až 300) od 02.03.2009 do 09.03.2010, založil/a David29
řadit dle data
23:45:22
08.03.2009
King
-> Tomaso435_Žák 3.Bé: Dobrá, ale původně si psal o těch co proti tobě předjížděj4

Jinak souhlas na týhle silnici je potřeba pro předjíždění znát terén, mít na to auto a zkušenosti. Když se pak na 6. hodině zjeví nějakej frustrát, kterýmu něco z toho chybí, je to lahůdka8

A ještě jak píšeš o tom svým známým - nevím v jakým časovým úseku se mu to povedlo, ale i tenhle případ je pro mě dalším argumentem, že bodovej systém czech version je totálně na pikaču.

A když už jsme v těch vašich končinách - ten úspěšnej pokus o rozpůlení fáčka na obchvatu Holic s mrtvou teenkou byl hustej - já bejt šéfem dopraváků, tak na to okamžitě zareaguju plošnou dopravně-preventivně-buze rační akcí...

-> Kloggie: Můj výrobce na lepiče-blikače už myslel a zpětný zrcátko má fíčuru automatickýho zatmavení při oslnění. Svoje udělá i max. zatmavení 5. dveří :)

Mno a co se týče nonverbální komunikace za volantem - na takový radši seru (v duchu :)
23:08:38
08.03.2009
Kloggie
já na prdelolepiče seru, když nemám kam uhnout. Co mám dělat, sjet do pangejtu, nebo lítat??? Sklopim si zrcátko na noční vidění a seru na něj. Když je místo tak uhnu, to je jasný a většinou se to dá dobře odhadnout, že se blíží dement, když sleduju co se děje za mnou. Pak se na to připravim, uhnu ke kraji, nebo do pravýho pruhu, když můžu. Mě spíš serou takový, co mě musej za každou cenu předjet a pak se s nima sejdu na semaforech, tak mu pokynu rukou ukážu mu palec jakože OK, on se nasere, protůruje motor a pak se sejdem na dalších semaforech - oblíbená kratochvíle na Evropský, když narazím na červenou vlnu:)

Ale koliktrát se mi taky stalo, že toho za mnou jsem měl na zádech aniž by to byl prdelolepič, ty lidi prostě nevěřej, že 20 let starý auto to může taky dobře zaflekovat... Lidi jsou hrozně hloupí a holt se musí myslet za ně...
upraveno 1x, naposled 08.03.2009 23:10:03
08:37:44
07.03.2009
Tomaso435
-> King: nejde o pospíchály , ale o totální dementy co ti jedou furt metr za prdelí,, a jako srnka či cokoliv jinýho,, znamená bud náraz ze předu nebo ze zadu od něj,,, známej takhle zrušil už 3 auta golfa mondeo a passata,,, jezdí tak vesele dál,,,, někdo je nenapravitelnej
00:30:16
07.03.2009
King
-> Tomaso435_Žák 3.Bé: Tu trasu znám dobře, ale možná díky tomu, že ji jezdívám jenom v pracovních dnech, nezažívám tam ýádný infarktový situace - ostatně, jak si pomůžeš, že budeš pospíchálkovi šajnit do ksichtu dálkama jeětě nota bene v noci?4
18:50:08
06.03.2009
Tomaso435
-> King: tak třebas ted sem se vrátil z HK,,,, to co sem popsal mě potkalo 2x za cestu,,, provoz jak das , ale frajírek musí za každou cenu předjed,,,, vono brzdi si když máš za sebou naloženou dodávku, nebo jen dalšího lepiče,, ,, některý fakt nemaj rozum,,,, a nejlepší je to v noci když nemaj vubec vodhad,,, a stejně jedou,,,
15:34:19
06.03.2009
Bagrr- máma mele Emu
Jj, ty doby kdy jsem oplácel, snažil se vychovávat už jsou pryč... Párkrát se mi nevyplatilo snažit se probrzdit prdelolepiče... Klasicky jak mohl tak předjel a probrzdil mě ještě víc... A probliknutí blbě seštelovanejch potkávaček v domění že jsou to dálky už taky radši neprovádím, ono se blbě řídí oslepenej dálkama přímo do očí...

Předjíždějící kamión taky probliknu, když má už volno na zařazení... Když mám "loudavou" tak taky uhejbám rychlejším... A probliknutí když někdo nesvítí nebo jsou po jeho trase policajti považuju za samozřejmost... Stejně jako poděkování, když někdo uhne mě...
12:13:29
06.03.2009
favoman
-> King: tak něco málo sem najel po čr a severní evropě...a to procento neni drobek ale dost vyšší teda aspoň tak to vidim já...ale lepší to neřešit to by sme tu mohli bejt taky dost dlouho5
11:40:28
06.03.2009
King
-> favoman: Aha :) Ok, nevím, kde se pohybuješ ty, můj dojem z každodenních několika hodin za volantem je takovej, že za mojí citovanou větu se může postavit většina řidičů v provozu. Akorát to procento nesmrtelných/nedotknuteln ých je u nás drobet vyšší, než je jinde zvykem. Když se k tomu přidá ještě ta česká zkurvená snaha vychovávat a oplácet v kombinaci s řidičským diletantismem....to vidíme denně večer ve zprávách s dementním komentářem, že za všechno může rychlost8
11:21:05
06.03.2009
favoman
-> King:

My přizdisráči v osobákách jsme holt limitovaný i pocitem vlastní zranitelnosti a tzv. svědomím a proto v podobných případech děláme všechno proto, aby ke kolizi se sráčem, co nedal přednost, nedošlo…

já jen že pod tuhle větu se může postavit tak 1% řidičů v celý ČR
11:05:43
06.03.2009
King
-> Rapid135 - doktor: Teď už je to mnohem lepší4 Oni kolikrát ty silný kecy ve spojení se zkratkou, kterou má člověk tendenci dělat při psaní příspěvků, umožňujou různý výklady :)

-> favoman: Opět viz moje předchozí slova - pro moji omezenou schopnost porozumnět psanýmu textu si nejsem jistej, jak si tvojí větu vyložit4

-> Tomaso435_Žák 3.Bé: Možná to tady už padlo , ale jedno z nejdůležitějších nepsaných pravidel je - nevychovávat a pokud možno se nemstít4

Už tím, že někoho "podjedeš" levým pruhem, mu naznačuješ, že je něco špatně. Nevidím jedinej důvod, proč se chovat jako ten mimoň. Pokud děláš, co děláš, tak asi nemáš zas takovej důvod ke spěchu, že?

Vybržďování - skutečnýho zmrda nějakým rozsvěcením brzdovek nebo lehkým přibržděním nijak nevykolejíš - to je zkušenost z doby, kdy jsem to taky zhusta praktikoval - akorát ho ještě víc nasereš a neznám větší průser, než jsou nasraný a vystresovaný řidiči 4 Tím samozřejmě netvrdím,že jsem Mirek Dušín - taky mi zřídka rupne v bedně a agresivního tailera upozorním na možný následky jeho demence :) Ale obvykle se za to selhání stydím - upřednostňuju uhnutí i za cenu výraznýho brždění, protože ovády mám radši 12. hodině :)

"...ale co nejvíc mám rád sou ty co předjížděj a evidentně viděj že to nestihnou,, hlavně borci s fábiema to potom nevim jestli mám brzditnebo to rovnou hodit do příkopa nic moc no, na ty už pouštím dálkový s předstihem,,,,"

Tohle slýchám a vídám hodně často - nevím, možná těch mejch ca 80tkm/rok poskytuje málo dat pro vyhodnocení, ale skoro si nepamatuju, že bych někdy měl problém s autem v protisměru, který předjíždí. Vycházím z toho, že každej může udělat chybu, že silnice jsou plný zmrdů, co přidávaj, když jsou předjížděni atd. atd. Navíc sám jezdím mimo obec drobet nepředpisově, takže když vidím, že někdo "nestíhá", tak prostě sundám nohu z plynu popř. přibrzdím, ale nemám potřebu někomu zbytečně komunikovat svoje "rozhořčení" a zbytečně odvádět jeho pozornost od dokončení předjížděcího manévru. Obvykle se předjížděči sami gestem omluvěj či poděkujou a život jde dál.

Samozřejmě, že zákon mluví jasně, ale prostě čumím a předvídám a když to někomu drobet nevyjde .....tak se z hoho hned neposerem, jak říkával nebožtík Hlinka :)
10:20:49
06.03.2009
favoman
-> King: My přizdisráči v osobákách jsme holt limitovaný i pocitem vlastní zranitelnosti a tzv. svědomím a proto v podobných případech děláme všechno proto, aby ke kolizi se sráčem, co nedal přednost, nedošlo...

kdyby to tak bylo tak je polovina bouraček kde figurujou kamiony..
10:20:48
06.03.2009
J3STER
-> David29: Zapoměl jsi napsat: Když zhoustne provoz, radši jedu po vodě....pod vodou.3
09:59:18
06.03.2009
Tomaso435
no moje nepsaný pravidlo na borečky co se lepí metr za zadek,ale maj tak super káru že mě jen tak nemužou stejně předjed....je že mám brzdovky na zvláštní vypínač,, takže se ,,zabrzdí,, ale auto najednou zrychluje 40

nebo si rád ostřikuju okno,, aby ten za mnou měl taky pár kapek :D

no na ty co maj čupr xenony v parabolách mám nasměřovaný dálkový přímo do xichtu,,to samý na ty co v noci jedou na mlhovky,,,, a hlavně ty za mnou ty nechám předjed a pak si rozsvítím všechno co tam mám,,,, ....

jinak borci co se do kopce neuhnou do pravýho pruhu tak si předjedu pravým zajedu do levýho a pomalu zpomaluju,,,

a když celou cestu někdo nedočkavě vykukuje že mě předjede,, tak tu 5Oku v obci si vážně vychutnám ,,, ...sem já to ale prase40

a ted ty lepší,,,motorkářum se uhejbám, hlavně když vidim že neví jestli mě má vzít z prava nebo z leva,,,,,,pak když někdo spěchá taky se uhnu,, ale už málo kdo poděkuje,,,,

když nesvítí probliknu,,,, když svítí mlhárnama, bliknu mlhárnama,,,, když minu cajty,, taky pár aut probliknu, snažim se nezdržovat,,,,,

ale co nejvíc mám rád sou ty co předjížděj a evidentně viděj že to nestihnou,, hlavně borci s fábiema to potom nevim jestli mám brzditnebo to rovnou hodit do příkopa nic moc no, na ty už pouštím dálkový s předstihem,,,, jinak krom rychlosti sem předpisovej40
09:15:00
06.03.2009
Rapid135
-> King: chapu,asik prvotni dojem muze byt ze su masovej vrah a totalne terorista na silnicich.Podal sem to blbou formou,myslel sem to jakoze kdyz tu prednost mam opravdu ja a nekdo tam jako debil vjede tak ono tech 25tun neni sranda zastavit.uz me 2x lital makadam pres kabinu nebo pres bocnicu diky kretenovi co nezna dopravni znaceni.ja to pak dycky lopatou musel shrabat a vyhazet to nahoru no kdyz mas metrovou lopatu a korba je vysoka nejmin 2,5 tak to je uzasna praca.tady slo o to ze nikomu neuhnu protoze kdyz to nekam strhnu tak do neceho vletim,soudruh ujede a ja nekoho na chodniku nebo nekho jinyho kdo se vyskytuje v danym miste(zalezi na situaci) prejedu a diky blbcovi na to doplati nevina osoba.dalsi navic to pak obseru ja protoze kdyz nebudou svedci ze sem uhnul tomu a tomu autu tak co sem tam delal? a pudu este sedet za zabiti.navic me tatka rikal nikdy nikomu neuhybej,jed porad rovne.duvod to ma ten ze pred asi 13ti lety uhnul trambusu co mu nedal prednost a utrhla se pod plnout tatrou krajnice a on spadl z cca 5metrove meze a malem tam zustal on bo tatra dopadla kabinou na strom.

Takze toto jen ten pravej duvod proc sem uvedl to tvrzeni na jakys reagoval.
00:53:50
06.03.2009
Syny
-> Matthes, záškodník z TechWebu: 52 tak ono kolikrat predjizdis ve meste (dva pruhy vedle sebe jednim smerem neni predjizdeni)
00:52:51
06.03.2009
Matthes, záškodník z TechWebu
Avsak jen mimo obec.
00:43:55
06.03.2009
Syny
-> King: A nejen probliknuti pred zacatkem predjizdeni jeposveceny zakonem, ale i protroubeni 6
00:26:51
06.03.2009
King
-> Reeaper: To probliknutí dálkama se musí posuzovat v kontextu situace. Bliknout předjíždějícímu kamionu, že se může zařadit zpátky je běžná praxe šlušnejch šoférů. Někdy bliknu na ten kamion i já, když vidím, že už má mezeru na zařazení a když se k tomu nemá jeho pomalejší kolega a je to ke všeobecný spokojenosti.

Probliknutí před započetím předjíždění je dokonce oficiálně posvěcený zákonem4

Ovšem zuřivý blikání v levým pruhu dálnice už je podle nepsaných pravidel aktem buranství.

-> Rapid135 - doktor: "....na druhe strane pokud vidim ze mam prednost ja a nejake zas*anej osobacek se tam cpe tak bych ho s klidnym svedomim Tatrou rozsekal.a ze uz nekolikrat par frajirku nevedelo kde maji zpatecku kdyz se na ne hrnulo 12tun(prazdne) nebo 25tun(plne) T815 .ten vyraz vydesenych oci byl dycky k nezaplaceni ...."

Čistě obecně, vůbec to neber jako reakci na tebe :) Kdybych si tohle někde přečet, drobet by mi zatrnulo, kdo všechno dneska může řídit takovou až 25t krávu 8 My přizdisráči v osobákách jsme holt limitovaný i pocitem vlastní zranitelnosti a tzv. svědomím a proto v podobných případech děláme všechno proto, aby ke kolizi se sráčem, co nedal přednost, nedošlo4
23:46:15
05.03.2009
Zdeněk.
-> U-Geen: ano a přisvicuji si svíčkou4

samozřejmě že jen dálkový34
23:16:09
05.03.2009
U-Geen
-> Zdeněk.: jakoze zhasnes uplne, aby te nevideli?
21:15:25
05.03.2009
Zdeněk.
To blikání na ty co nesvítí mi přijde takový blbý, já vždycky zhasnu a rozsvítím světla a blikám když je někde policie, přijde mi to praktičtější.

-jinak když za mnou jede motorkář, tak se mu uhybám co nejvíc ke krajnici...vždycky všichni poděkovali4 nemusí do protisměru a můžou mě bezpečně predject.

-dále pak zhasínám světla ještě než vidím v protisměru auto (třeba za zatáčkou, za kopcem a tak), ale 90% řidičů zhasne, až když mi posvítí do ksichtu8

-a snážím se pouštět všechny lidi na přechodech, hlavně když jsou to nějaké sličné slečny42

...a dneska jsem dal přednost dvěma srnkám, ale jen proto, že přecházely z pravé strany, děsně se couraly mrchy jedny3
upraveno 1x, naposled 05.03.2009 21:15:58
21:11:17
05.03.2009
-> Rapid135 - doktor: Jak rikam, nejdriv vyzkouset kdyz vzadu nikdo neni :P
21:05:21
05.03.2009
Rapid135
-> Matthes, záškodník z TechWebu: na tom vubec nic neni pokud clovek neni drevo a nezaslapne to,dyt staci jen lehce seslapnout brzdu aby nezabral HBV ale jen se rozly brzdovky
20:56:41
05.03.2009
myschaak AZNP K.Hora
jinak postřehy z prahy za tento týden-nepsané pravidlo v praze:

troubit můžeš kvůli jakýkoli p*čovině,že tě pak někdo vyfuckuje je už tvůj boj1
20:52:34
05.03.2009
-> Rapid135 - doktor: Ja bych jenom ostatni varoval pred brzdenim levou nohou...

Nikdy to nezkousejte poprve v provozu3 3 3
20:42:15
05.03.2009
Rapid135
este sem zapomel napsat ze nesviticim bliknu aby rožli svetla a tem co svitjo zezadu dalkovyma hezky jemne levou nohou polechtam brzdu aby se rozly vsecky 3 svetla a pustim mlhovky,dycky je to prejde.

Jinak i v osobaku mam kolecko do tachografu a pokud sem minul policejni hlidku tak zablikam na nakladak nebo i osobak a nakladaku zamavam koleckem za oknem.pokud jedu s Tatrou tak delam to samy
20:35:03
05.03.2009
Rapid135
pokud nejsou nutny mlhovky tak vypinam,pokud vidim soupravu ci kamion co me ma dat prednost a jemu by se blbe rozjizdelo tak ho pustim bo vim jaky to je. u sklopkařů plati nepsany prvidlo ze prazdnej pusti plnyho at z kopca ci do kopca a i toto ctim.pokud nekdo zapadne tak se snazim ho vytahnout a skoro pokazdy se to povedlo(jen jednou ne protoze odesla civka na mezinapravu tudis jedna ze 3 naprav toho moc nepodelala)

na druhe strane pokud vidim ze mam prednost ja a nejake zas*anej osobacek se tam cpe tak bych ho s klidnym svedomim Tatrou rozsekal.a ze uz nekolikrat par frajirku nevedelo kde maji zpatecku kdyz se na ne hrnulo 12tun(prazdne) nebo 25tun(plne) T815 .ten vyraz vydesenych oci byl dycky k nezaplaceni 3.i frajer co sedi v aute tak ze sotva vidi pres volant,drzi rukou volant ve 12:00 musi pochopit ze neni jedine kdo se pohybuje po silnici

Pokud se nekomu muj nazor nelibi nebo se ho dotkl tak musim zduraznit ze je to ciste muj projev co neni adresovan nikomu 5
16:49:26
05.03.2009
-> Reeaper: Njn, prisel sem na to kdyz sem jel sockou a predjizdeli sme kamion tak blikl autobusakovi...

No dneska sem potkal proti nakou babu s feldou co nesviti, rosvitim dalkovy ze ji to dojde a ona na me zamava a stejne nerozsvitila 3 3 3 sem koukal do zrcatka a nic...
upraveno 1x, naposled 05.03.2009 16:49:57
16:37:47
05.03.2009
Reeaper
-> Matthes, záškodník z TechWebu: 9 hej tak tohle slyším taky prvně.. já mám blikání dálkama za něco provokativního jkaože když někdo dělá prasárny, nebo tak.. nebo upozornění na konstrolu, nebo na světla, to jo.. ale tohle..9
16:34:23
05.03.2009
Reeaper
-> Syny: hmm, zajímavý.. tka to ti teda povím, že se mi to ještě nestalo a to teď jezdí s fabkou a ne zrovna líně, on i ten tříválec v jede, když není člově knáročnej.. ale tohle sem fakt ještě nepotkal.

zato když byla šílená mlha, tak jsem potkával dost blbců, co mě předjeli a tlačili se předemnou se zapnutejma mlhama vzadu.. hlavně, že když jeli za mnou, tka jsem jim to vypnul, aby je to neoslňovalo.. ale toho si asi ani nevšimli..8
20:13:56
03.03.2009
Mefistofeles147
Matthes, záškodník z TechWebu 02.03.09 20:07:19 napsal:

→ David29: Jo kdyztak az vas se Synym zas bude predjizdet

kamion… tak je zvykem mu bliknout dalkovejma jakmile se dostane pred tebe…

aby vedel ze uz se muze zaradit a nezaclanel v levym…

Tohle jsem taky praktikoval táhl jsem se totiž vždycky v pravém a všichni mě předjížděli tak jsem aspoň solidárně blikl a potěšilo mě když poděkoval
20:09:46
03.03.2009
myschaak AZNP K.Hora
-> Majkl: mluvíš mi z duše3
18:39:52
03.03.2009
King
-> U-Geen: No, stárneme a začínáme lpět na tradičních hodnotách, kam patří i pravopis :)
18:37:46
03.03.2009
King
-> Nwkt: Díky za upozornění, už jsem zaregistroval a několikrát použil, ale zrovna v tomhle příspěvku jsem to schválně nechal4
17:06:16
03.03.2009
U-Geen
-> King: naznacuje, ze ma navrch. ja taky obcas upim nad textama kolegu, holD :) ani kontrola pravopisu neni vsude.
16:04:00
03.03.2009
Kaprof-Pisařík
Syny 02.03.09 18:45:14 napsal:

Ostrikuju okno pri predjizdeni cyklisty – akorad ten pravej ostrikovac

strika nekam do pangejtu – asi bych ho mel seridit 40

to sme dali s užovkou taky3 3
16:01:51
03.03.2009
Nwkt
-> King: Mžeš editovat příspěvek 4
16:01:04
03.03.2009
King
-> King: kurva, co je to to "slováčko"?!1
15:58:38
03.03.2009
King
-> pyroman: Což o to, "akorát" nebo např. "akurátní" je poměrně rezšířený slováčko, ale ta verze s "d" na konci vypadá poněkud exoticky :)

Ale už si zvykám, protože nejmenovaná paní magistra mi opakovaně posílá kopie mailů, který obsahujou "návrCH řešení" :)
14:38:48
03.03.2009
Majkl
mile rad svitim dalkovyma na blbecky co jezdi pres den s mlhovkama a nebo v noci s dalkovejma.

blikam na nesvitici spoluobcany
20:10:33
02.03.2009
David29
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Mě kamiony nepředjížděj... to Iveco zas tak líný neni 1 Ale jinak dobrý pravidlo, a faktem je, že na mě takhle jeden kamionák taky bliknul...
20:07:19
02.03.2009
-> David29: Jo kdyztak az vas se Synym zas bude predjizdet kamion... tak je zvykem mu bliknout dalkovejma jakmile se dostane pred tebe... aby vedel ze uz se muze zaradit a nezaclanel v levym...
19:58:24
02.03.2009
David29
-> pyroman: No, hlavně že se takhle "neupíšeš" v provozu 3

Takže až zas bude nějakej šílenec na dálnici v protisměru... už tušim kdo to bude 3
19:55:36
02.03.2009
pyroman
-> David29: sem se upsal 3
19:53:30
02.03.2009
David29
-> pyroman: Snad vpravo, ne? 3
19:53:07
02.03.2009
David29
Reeaper 02.03.09 18:59:13 napsal:

taky tak nějak to blikání, uhejbání, občas někoho pustím

z vedlejší, když vidím, že za ním je fronta..

→ David29: tohle pravidlo jsem nikdy nepochopil, co to

znamená..

Jak řiká Syny, často to dělaj velký auta 40 Já to teda dělám, když vidim že ten za mnou furt vykukuje, nebo že se na mě lepí...

-> M@rtin: Já sem čoveče přemejšlel, že na tyhle "mlhovkáře" snad nainstaluju za zadní okno nějakej halogen, a pokaždý když bude prudit, že bych mu taky dávku poslal 40 3
19:40:13
02.03.2009
pyroman
občas naznačuju řidičům na dálnici že se jezdí mimo obec vpravo problikáváním a puštěním levého blinkru
upraveno 2x, naposled 02.03.2009 19:55:18
19:38:54
02.03.2009
pyroman
Matthes, záškodník z TechWebu 02.03.09 19:29:21 napsal:

→ Syny: Co to je „akorad“ zas Kinguv oblibeny

plzenismus?

ty neznáš akorát(d)
19:34:24
02.03.2009
M@rtin
-> Syny: No to mě taky ..... proto ty přední předělám aby víc svítily, třeba jím to pak dojde
19:33:03
02.03.2009
Syny
-> M@rtin: Nevim, ale me prijde, ze posledni dobou sou ty zapnuty mlhovky nak in...

-> Matthes, záškodník z TechWebu: To mas fuck...
Extreme Tyres