-> Stepan FUN: To je zajímavá zkušenost s tím odvoláním se proti pokutě :) Každopádně lepší je spíš poslat v podobným případě ploskolebce do řiti požadavkem postoupení "přestupku" do správního řízení a jako třešínku na dortu si okázale opsat jeho služební číslo :) Je to pro ně pakárna navíc, ale "jak vy k my, tak my k vy".
Jinak na silniční kontroly v tom vašem regionu mám jenom samý lepší vzpomínky :)
Nejvěší dojem na mně udělal zmrdeček od Kácova, kterej mi udělal dost zevrubnou šťáru ve škodivce, kdy jsem několik výtek ve vší slušnosti ukecal, dvě mikrozávady závady odstranil, ale dostal mně na lékárničku :)
-> David29: Neboj za chvíli je tady duben - měsíc BESIPu a bude se STOPkovat o stošest, máme před volbama, takže soudruh Pecina si jistě nenechá ujít příležitost dokázat ovčanstvu, že stát je pomocí monstr-Kryštofů ochrání před feťáky, pijáky, piráty a řidiči "drahých aut" vraždícími matky s kočárky před školami. Zatím užívej období, kdy ti to nevadí a naplňuje tě to pocitem bezpečí :)
-> Don Carlos: "→ King: Podotýkám, že mně vůbec nezajímá, že anorektička sl. Vopičková bude po dvou pivech jak motyka a odbourávat bude do ranních hodin.
No jasně, tak jsem to nějak z tebe cítil. Udělejme zákony Kingovi na míru."
To nebude třeba, třeba se jednou dočkáme stavu, kdy můj německý kolega nebude nechápavě kroutit hlavou nad naším legislativním paskvilem kriminalizujícím pivko za volantem
-> Syny: "Ale pokud mas pocit, ze se tobe ani nikomu z tvych blizkych nemuze nic stat (nebo te to je jedno), tak pak uz chapu proc te vadi veskery zakazy, prikazy a podobne a beres to jako buzeraci....."
Nějak si nevybavuju, kde jsem psal, že mi vaděj VEŠKERÉ zákazy a příkazy

Bez nějakýho základního rámce se neobejdeme ani na silnici. Pokud se nedohodneme, že budeme všichni jezdit dobrovolně vpravo a pokud možno při pravým kraji vozovky, asi to boře nedopadne. Otázkou je proč bych měl jak ovce tolerovat, že mi nějaký vyšší "moudro" bude diktovat a kontrolovat jak maj vypadat nůžky v lékárničce nebo jestli mi náhodou v sadě náhradních žárovek nechybí ta do parkovačky.
Právě protože vím, že ani sebevětší buzerace mně a mojí rodinu neochrání před blby, střevy, kořaly, smažkami a kdoví čím ještě, vychovávám svoje děti k tomu, že svět je plnej výšezmíněnejch kokotů, že zebra na silnici je jenom pár stříkanců bílou barvou a nic víc. , Že zelená pro chodce na semaforu znamená "po sekvenci rozhlídnutí MOOŽEŠ vstoupit do vozovky, ale MUSÍŠ se pořát rozhlížet, jestli někdo v autě ten semafor nebo tebe nepřehlídne". Strašně mi v tom úsilí pomáhaj bezmozci, který si zvykli na benefity regulovanýho světa sráčů - např. že přechod pro chodce je chráněn neprostupným silovým polem, který zastaví i rozvášněnou Tatru s pískem.
Zářným příkladem, že "prevence formou buzerace" (TM) nás asi nespasí je dnešní hromadná bouračka u Kladna - troška ledu na "dálnici", všichni dozajista jeli podle všech kontrolovatelných předpisů, jenom jaksi pozapomněli na ono magické a kruciální "přizpůsobení stavu a povaze vozovky" - tedy na něco, za co nikdy žádný "vzorný řidič" preventivně pokutu ani body nedostane a nepomůže mu ani 0,00 promile, ba ani negativní dechová zkouška na alkohol 6x do měsíce