Rána dopravní buzeraci :-)

prohledat
352 příspěvků (zobrazeno 101 až 150) od 10.02.2010 do 02.04.2010, založil/a King
řadit dle data
12:04:46
25.02.2010
Alenka
Jj, i kdyby to melo zachranit jediny zivot, tak to ma smysl.

Na nejaky pomer mezi celkovym poctem buzerovanych ridicu ("carky si nedelame" ... proc asi) a realnym dopadem na pocet nehod/zraneni/smrtaku se tady evidentne nehraje.

Jsme holt pasaci, my hosi v placatych cepicich .Denne totiz jenom v Praze zalozime prumerne 15 - 20 spisu na TC + alkohol a to je to jednie cislo, ktere te ma zajimat, mily ovcane.

Jdu se kat do kouta a po ceste se 30x pretahnu bejcakem za to, jak jsem mohl byt tak zaslepeny a nevidet tyhle dulezite souvislosti, tim padem jsem trestuhodne nedocenil krucialni vyznam preventivni buzerace a prevence v doprave obecne :)
11:36:36
25.02.2010
Syny
King 25.02.10 11:15:11 napsal: Až mi naskakuje skoro husí kůže, když pomyslím, že z těch statisíců aut, co se v Praze denně pohybujou, se odhalí jenom 15 - 20 TČ denně 4No dle tve "politiky" by to byla 0 6 Tak to je furt lepsi 15 - 20 dle me...
11:15:11
25.02.2010
King
-> David29: Osobně bych dával preventivně pokuty všem pekařskejm dodávkám, protože ten, kdo si napíše na auto "Ochotně a rychle jedem k vám z Michle" jasně deklaruje, že porušuje rychlostní limity :)

Obecně do fóra: Nechci z toho dělat za každou cenu politiku, ale mám takovej pocit, že podstata našeho sporu je v tom, kdo vyznává jaký hodnoty. Nemůžu sice mluvit za všechny z "našeho tábora", ale snad se neseknu, že jde o obhajobu tzv. "pravicových hodnot". Mno a to je po 40ti letech pod taktovkou bolševika a při současným členství ve Svazu evropských socialitických republik dost těžká práce. To ovšem neznamená, že každej oponent musí bejt nutně kovanej levičák, ale.... :) Nikomu jeho názory a vize skvělé budoucnosti v všekontrolujícím superstátě neberu, ale dokud to ještě jde budu se aspoň takhle snažit tomu zabránit.

-> Kočislav: "...V průměru – mimo nějaké akce, tedy v rámci běžného výkonu služby – je v Praze denně zpracováváno kolem 15–20 trestných činu + alkoholů v rámci přestupku,....."

Až mi naskakuje skoro husí kůže, když pomyslím, že z těch statisíců aut, co se v Praze denně pohybujou, se odhalí jenom 15-20 TČ denně 4
22:53:35
24.02.2010
Don Carlos
Kočislav 24.02.10 17:32:00 napsal:

→ Alenka: Promiň, ale dle mého soudu tvé příspěvky

postrádají logiku spíše než Synyho, o kterých jsi to tvrdil. Plyne

z nich čistá zaujatost, která zřejmě brání alespoň částečné snaze

podívat se na věc objektivně, ale budiž, je to samozřejmě diskuze a

každý zastáváme svůj názor.

Naprostý souhlas!

"Chleba jim svuj vlastni, ktery jsem si koupil za poctive vydelane penize a to, ze jsem se narodil na uzemi, ktere shodou nestastnych okolnosti uzurpuje tenhle ukrutny stat, nezaklada zadny duvod pro to, abych kamkoli prchal.

Utek neni reseni, jinde je to jeste mnohem horsi a tam kde zatim neni, v brzke dobe bude."

Z tohoto odstavce mi trošku zavání těžká zaujatost proti celému světu. (Světu jako celému bytí.) Mám obavu, že si opravdu jen stěžuješ, ale nemáš pádný argument,natož řešení. Navíc nadáváš asi na to, že se máme asi nejlíp, viz poslední věta.
upraveno 1x, naposled 24.02.2010 22:54:56
20:38:22
24.02.2010
Syny
-> Alenka: Ja chapu naprosto presne o co jde 4 Jen sem se snazil svejma prehnanejma prikaldama poukazat na to, ze to je dle me podivne povazovat tohle za buzeraci stejne jako ostatni veci... Ze byly prehnane vim, byl to zamer... Proste mam na celou vec jinej nazor :) Me to jako buzerace neprijde a jsem rad, ze se alespon neco deje a nemuze si tu kazdej delat defakto co chce... Jako majitel RP proste pocitam s tim ze me muzou kdykoliv a kdekoliv kontrolovat, stejne jako je bezne, ze muze do restaurace prijit kdykoliv hygiena. To, ze jsou sem tam nekde kontroly primeje alespon ty co maj trochu rozum, ze napity nepojedou nebo nepojedou nekam kdyz nemaj RP atd... Kdyz uz sem psal porovnani s tim revizorem, tak kdyby cestujici vedeli, ze revizor neprijde (ridice vedeli, ze policajti nikde nebudou), tak na cerno pojedou (tak napity/bez RP atd pojedou). Jasne, ze ne vsichni, ale nekdo ty moralni zabrany trochu treba ma... A jsem rad, ze kdyz uz teda ja se poctive toho piva pred jizdou nenapiju a poctive sem si odchodil a zaplatil autoskolu nekdo alespon trochu hlida, aby to udelali i ti druzi... A jak jinak maji policajti zjistit s kym maji tu cest, nez ze auto zastavi? Ve vetsine pripadu stejne pokud vidi, ze je vse ok a nemas s nicim problem, tak te nijak nezdrzujou... Ano, jsou vyjimky, ze si leci komplexy a buzerujou, ale to uz je o lidech a ne o tom, ze nekdo vykonava beznou kontrolu ()jeho zamestnani...

Nechci se tu uz dal hadat a nekoho presvedcovat, protoze vim, ze to stejne nema cenu. Vy mate svuj nazor, ja taky... Neberu vam ten vas, tak vy me neberte ten muj :) A tim to bych to tady za sebe ukoncil, protoze to stejne nikam nevede a jen si tu kazdej obhajuje tu svou pravdu...4 PEACE 6
upraveno 1x, naposled 24.02.2010 20:41:57
19:58:13
24.02.2010
David29
-> Stepan FUN: Tak za sebe ti můžu říct, že když byla namátková kontrola, vždycky stáhli o OP i spolujezdce... pokud ta kontrola nebyla v rámci akce typu "Kryštof"

-> Alenka: Platíš je taky z daní, a taktéž nemusíš přeci souhlasit s náplní jejich práce...

A k těm kontrolám hledaných osob - nejednou se mi stalo, že šlapáci zkontrolovali i pofidérní osoby u nás u obchoďáku. Prostě k němu přišli a zkontrolovali ho...

Zatim mi pořád nikdo z protestujících neřekl alternativu...
18:52:21
24.02.2010
StepaNoFUN
-> Kočislav: Ale opatření pro snížení nehodovosti udělali celkem nedávno dost podstatný. Jak jistě víš, tak uzákonili, že nemusíš hlásit nehody bez zranění, škody 3tí osobě, a škoda na automobilech do 100tis na každém... Tudíž k tomu nevyjížděj dost často příslušníci, ale řešej si to řidiči s pojišťovnama. Nicméně oficiální statistiky podle kterejch se posuzuje nehodovost se berou od PČR, nikoli z pojišťoven...
18:46:33
24.02.2010
StepaNoFUN
-> David29: Věřím tomu, že sem tam nějaký kradený auto při těhlech namátkovejch kontrolách najdou. Sem tam najdou i nějakou hledanou osobu, o něco častějc zastavěj i někoho pod vlivem alkoholu, nebo nemajícího řidičák (ať už ho ten dotyčnej neměl nikdy, nebo ho má v čistírně). Nicméně obdivuju, když po nějaký akci valeze tisková mluvčí a do televize zNova přednese ža za tuhle akci bylo zjištěno x tisíc přestupků (kolik těch lidí třeba nemělo náhradní žárovku do světla, byť u auta, kde ji stejně na silnici nevyměníš), x osob pod vlivem alkoholu (kolik z nich nadejchalo třeba 0,1promile, ale i když je to díky prokázaný chybě přístroje tolerovaná hranice tak stejně spadaj do těch co "požili") a jediný co je na týhle statistice reálný jsou ty hledaný osoby. Ale jenom mezi náma - pokud ta celostátně hledaná osoba nebude řídit, ale v tom autě pojede jako spolujezdec a její ksicht nebude dostatečně profláklej, tak ji stejně nenajdou. Kolikrát se někomu z vás stalo, že chtěli při běžný silniční kontrole doklady i po spolujezdcích? Mě jednou a to proto, že spolujezdec nebyl připoutanej...
17:32:00
24.02.2010
Kočislav
-> Alenka: Promiň, ale dle mého soudu tvé příspěvky postrádají logiku spíše než Synyho, o kterých jsi to tvrdil. Plyne z nich čistá zaujatost, která zřejmě brání alespoň částečné snaze podívat se na věc objektivně, ale budiž, je to samozřejmě diskuze a každý zastáváme svůj názor.

Co se týče deliktů v dopravě, státní zastupitelství Praha 2, které za celou Prahu řeší trestnou činnost v dopravě, mělo v druhé polovině lonského roku od policie kolem 250 spisů měsíčně. V průměru - mimo nějaké akce, tedy v rámci běžného výkonu služby - je v Praze denně zpracováváno kolem 15-20 trestných činu + alkoholů v rámci přestupku, tento počet se samozřejmě může odchylovat ten který den. Myslím, že to svědčí o průběžné výslednosti běžných kontrol. V rámci akcí mi paradoxně nepřijde počet zjištěných trestných činů či přestupků-alkohol vyšší, narozdíl od počtu ostatních zjištěných přestupků. K provádění akcí je policie tlačena Resortním akčním plánem ministertva vnitra za účelem zlepšení dopravní kázně a bla bla... ministerstvo je k tomu zase tlačeno jinými státními složkami k plnění závazků v rámci EU - opatření ke snížení nehodovosti atd.
16:27:55
24.02.2010
Kaprof-Pisařík
-> David29: och pamatuji jak jsem platil 500kilo pokuty když jsem si dovolil nazvat jednoho hlidkaře SNB ač jako spolujezdec "gumou s obuškem"47
16:26:14
24.02.2010
Alenka
-> David29: kriminalku a oddeleni vrazd asi nevyhaneji v reflexnich vestach slapat blato u silnice :)

A vubec, proc sem pletes hasice, zachranare a jine pomerne vzacne pripady uzitecnych lidi placenych z penez statu? Tohle je vlakno o doprave.
upraveno 1x, naposled 24.02.2010 16:29:02
16:23:18
24.02.2010
David29
-> Alenka: Máš dojem, že police ne?

Co třeba xy vyšetřenejch vražd? Co zásahy proti nebezpečnejm zločincům...?
16:22:10
24.02.2010
Alenka
-> David29: neprotestuju, protoze hasici a zachranka aspon delaji neco uzitecneho a jsou za nimi videt vysledky. A taky jejich poslanim je pomahat lidem, ne lidi buzerovat a tahat z nich penize, ze.
16:06:40
24.02.2010
David29
-> Stepan FUN: Tak jelikož hledaný osoby zadržela hlídka pěšáku tady v ulici, pochybuju že by to byl jedinej případ-)

A o neřidičích jsem taktéž slyšel - zejména od známých, co bez papírů jezdily...

A co se kradených aut týče - minmálně jeden případ znám osobně. Díky takovéto kontrole našli moje auto-)

-> Alenka: Hele, a protestuješ taky proti tomu, že hasiči za tvoje prachy spí? Nebo že záchranka jezdí k opilcům? Ne...

Tady máte silácký kecy, ale do ksichtu to policajtovi neřeknete, že? Takže akorát melete a skutek utek...
15:45:49
24.02.2010
Alenka
Don Carlos 24.02.10 11:25:49 napsal:

Říká se: „Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.“ Na druhou stranu Vás chápu, proč si

ten chleba aspoň nenamazat.

Chleba jim svuj vlastni, ktery jsem si koupil za poctive vydelane penize a to, ze jsem se narodil na uzemi, ktere shodou nestastnych okolnosti uzurpuje tenhle ukrutny stat, nezaklada zadny duvod pro to, abych kamkoli prchal.

Utek neni reseni, jinde je to jeste mnohem horsi a tam kde zatim neni, v brzke dobe bude.

-> David29: silnicni kontrola alternativu nepotrebuje.

Kolik procent hledanych osob a kradenych aut se podari odhalit pri namatkovych silnicnich kontrolach? Jsou to aspon desitky procent z celkoveho poctu?

A u kolika procent zastavenych ridicu je shledan nejaky zavazny nedostatek ( tedy ne malichernosti typu prosla lekarnicka, chybejici zarovicka, nebo 0,12 promile)? Jsou to aspon rady procent?

A pod "neridicem" si predstavujes co?

Jinak, ja si na nikom vztek nevylejvam. Policajt ktery me buzeruje u silnice je mi prijemny asi tak jako hovno prilepene na podrazce, jen s tim rozdilem, ze k vytvoreni toho ho*na aspon nebyly pouzity penize, ktere jsem musel tezce vydelat a nasledne mi byly sproste uloupeny, takze se nedomnivam, ze by pri vynucene interakci se statnim pohunkem byla nejaka prehnana vstricnost na miste - ovsem vylejvanim vzteku bych to rozhodne nenazval.

A ze oni za to nemuzou? Primo zodpovedni za ta svinstva mozna nejsou, ale nebyt toho, ze jsou lini jit se zivit poctive a radsi jdou za nuzny ale jisty plat (a s vidinou vysluzneho) buzerovat ty, kteri na ne musi nevolnicky vydelavat, tak tim primo umoznuji, aby veskere parlamentem schvalene svinarny zacalo realne pachat zlo na obycejnych lidech.

Nebyt jich, muzou si zakonodarci svoje lobbysty pokrivene zakony vetknout hluboko do zadku, takze mozna za to "muze" nekdo jiny, ovsem oni nesou stejny dil viny jako ty svine nahore.
upraveno 2x, naposled 24.02.2010 15:51:16
14:12:15
24.02.2010
StepaNoFUN
-> David29: tak mě by síš než alternativa kontrol zajímala úspěšnost tehlech preventivních namátkovejch kontrol... Kolik % zastavenejch lidí jsou neřidiči, kolik hledaný osoby, kolik lidi pod vlivem alkoholu (tak aby je činil nebezpečnými ostatním), kolik lidí se nechá zastavit v kradeným autě (a příslušníci zjistěj že je to auto opravdu kradený a nepopřejou tomu dotyčnýmu šťastnou cestu, protože ne každý auto při těhlech namátkovejch kontrolách lustrujou)....
11:34:55
24.02.2010
David29
-> King 23.02.10 21:58:34: Jak můžeš český řidiče srovnávat s ostatníma? 51

Všude jinde je jinej prvoz, ale dokavad má papíry kdejakej trouba, co třeba jede na dálnici v prostřednim pruhu 90, blinkr nijak nerespektujou, tak se nediv. Můžeš jít, a panaučvat ostatní...

-> Alenka 23.02.10 22:39:05: Tak si vylejvej vztek na tom, kdo za to může, ne? Tzn: na státu, nikoliv na příšlušníkovi PČR

-> Alenka, King: Tomu řikám snůška kravin-) Ukažte, že nejste tupý a že máte pravdu - napiště aspoň jednu alternativu kontrol....

Tzn, jak jinak odhalit hledanou osobu, hledaný vůz popř. jak zajistit "neřidiče". Díky
11:25:49
24.02.2010
Don Carlos
-> Syny: Máš výdrž. V podstatě s Tebou souhlasím, jen sem už neměl sílu a čas to tady dál rozebírat.

-> Alenka: -> King: No řekl bych, že máte oba stejnou šanci udělat jedinné a odejít z ČR za lepšími dnešky, ne-li zítřky. Chápu, že už asi tady máte "zaseto" (King tuším určitě), jenže byla to Vaše volba tady zůstat. Otázka je, zda je člověk na to dostatečně silný a odejde, nebo se s tím tady popere. Říká se: "Koho chleba jíš, toho píseň zpívej." Na druhou stranu Vás chápu, proč si ten chleba aspoň nenamazat.

Co se týká sil. kontrol tak v tom problém nevidím. Existuje velká řada jiných potřebných úkonů, které musí člověk udělat po chuti státu, které jsou dle mého názoru daleko nesmyslnější. A věřte, že se s nima potkáváte i Vy. S mým nájezdem cca 25tis ročně bude počet mých kontrol PČR proti Vašemu asi zanedbatelný, takže si nejsem jistý, zda sedíc místo Vás bych nezměnil názor. Ale pořád vidím daleko víc zarážející Kocourkovské nesmysly jinde, tak mi ta čtyřminutovka na cestě připadá směšná.
23:01:22
23.02.2010
Alenka
-> Syny: ano, presne tyhle veci, co jsi vyjmenoval, jsou typickymi pripady nesmyslne buzerace, mas naprostou pravdu.

Asi jsem se ukvapil, mozna jeste nejsi uplne ztraceny pripad :)
22:59:23
23.02.2010
Syny
-> Alenka: Protoze se tim snazi naznacit, ze to co se tady resi je jeden velkej blabol... 4 Toleracne 0 je spatne, silnicni kontroly sou spatne, dychani pri kontrole je spatne... Vsechno je buzerace... No nic... 6
22:55:51
23.02.2010
Alenka
-> Syny: zrovna o tomhle jezdeni v pravo a podobnych pravidlech uz se tady King minimalne jednou dost podrobne rozepsal a ty porad dokola pises ty same logiku zcela postradajici blaboly, jako by jsi ty prispevky ani necetl :)
22:53:36
23.02.2010
Kaprof-Pisařík
-> Nwkt: dyt vy už jste Německo3 47
22:51:18
23.02.2010
Nwkt
-> Syny: Si jeď do německa 3 když se strefíš tak to budeš mít hned 3

Třicetiletý Libor stál uprostřed chladné místnosti. Podlaha ho zábla přes ponožky, které byly s trenkami tím posledním, co ho dělilo od úplné nahoty. Ne nadlouho. "Sundat," přikázal muž, který stál u pootevřených dveří na chodbu. Zdálo se, že jeho bezmoc a ponížení neberou konce.

"Pak jsem ještě musel nadzvednout přirození i varlata, předklonit se a roztáhnout půlky. Prý jestli náhodou neskrývám drogy," popisuje třicetiletý podnikatel z Chebu. Redakce zná jeho celé jméno, které si však přál nechat v utajení.

Že by prohlídka známého drogového pašeráka? Vojenská šikana? Nenechte se mýlit. Běžná policejní kontrola jen pár kilometrů za hranicemi České republiky, konkrétně 10. února kolem osmé hodiny večer na stanici ve Waldsassenu.

Při cestě na dovolenou ji třeba zažijete sami. I když, stejně jako Libor, budete mít čistý trestní rejstřík a policisté nebudou mít jediný důvod se domnívat, že byste byli zločinci. Takové kontroly, zvané Schleierfahndungen, totiž umožňují německé zákony. Policisté při nich mohou prohledat auto, stírat vzorky, zda nenajdou stopy po drogách, i vás třeba přinutit odevzdat vzorek moči. Tyto prohlídky probíhají denně, každý měsíc pak následuje větší zátah.
upraveno 1x, naposled 23.02.2010 22:59:10
22:49:22
23.02.2010
Syny
-> Nwkt: Sakra je nevim proc sem pisu, kdyz tady kazdej vidi do budoucnosti jen ja ne 6

Fakt bych neveril na co jsou schopni vischni prijit kdyz se rekne, ze se pri kazdej kontrole bude dychat... :) Hned za 10let budou kontrolovat vsem delku prirozeni, barvu stolice a kvalitu spodniho pradla... No nic :) Ja s dychanim souhlasim a souhlasit budu stejne jako s toleranci 0 :)
upraveno 1x, naposled 23.02.2010 22:52:59
22:48:35
23.02.2010
Syny
-> Alenka: No ne, ale ztoho co tady ctu mam akorat pocit, ze vas vsechno sere a veskery pravidla jsou pro vas buzerace... Kdyz pudem do detailu s tim co psal king, tak je buzerace i to ze se jezdi vpravo, pac ja treba zrovna chci jet vlevo a nesmim, protoze me to naridil stat, kterej ma velkou moc... 3
22:47:57
23.02.2010
Nwkt
-> Syny: Počkejme tak 10 let, potom tě zastaví policajt, svlíkne do naha, udělá prohlídku tělesnejch dutin, auto rozeberou do posledních dilů. A druhej den cestou do práce znova
22:46:28
23.02.2010
Alenka
-> Syny: no nic, vidim, ze jsi se vydal cestou hardcore demaogie, ignorujice i ta nejzakladnejsi pravidla logiky, tak se treba najde nekdo jiny, kdo ti to bude ochoten vysvetlit, protoze na tohle ja nemam nervy, sorry :)
22:44:29
23.02.2010
Syny
-> Alenka: Tim ze ziskas ridicak te zavazuje dodrzovat stanoveny pravidla... Nebo tebe snad nekdo nutil ten ridicak delat a pouzivat auto?

S prodavackou v Tescu se taky bavis jen protoze musis... Se sefem v praci taky, protoze stat vlastne naridil ze se musi pracovat a odvadet z toho dane... Tim ze tady zijes taky pristupujes na nejaky pravidla... Pokud se to nekomu nelibi, tak se muze odstehovat a jit tma kde mu to vyhovuje ne? V roce 2007 mi propadla obcanka a musel sem ji jit vymenit, to je taky buzerace prece ne? Dyt se nic nezmenilo jen proste nekdo rekl, ze do toho a toho dne plati.
upraveno 1x, naposled 23.02.2010 22:46:10
22:39:05
23.02.2010
Alenka
-> Syny: vztah cestujici - revizor je vztahem soukromopravnim a s moznosti kontroly revizorem souhlasis uzavrenim smlouvy s prepravcem. Revizor kontroluje, jestli jsi zaplatil za sluzby, ktere prave vyuzivas. Nechces-li s nim prijit do styku, smlouvu na zaklade sveho svobodneho rozhodnuti uzavrit nemusis.

Naopak vztah ridic - fizl je vztahem verejnopravnim a neexistuje zadny zpusob jak se bezprecedentni buzeraci ze strany verejne moci vyhnout (ne, jezdit autobusem/vlakem/whatever neni alternativou).

Fizl jako takovy je jen nastrojem statu, jehoz jedinou funkci je to, aby vymahal kdejakou pi*ovinu, kterou ti stat z pozice sily vnuti. Kontrolou alkoholu to zacina, a pres kontrolu kufru a zavazadel to skonci kontrolou telesnych dutin na povinnych checkpointech.

Takze stejne jako me nezajima, jestli krumpac bavi kopat strouhu, tak me nezajima, jestli fizla bavi buzerovat u silnice, protoze je to on, kdo me bez moznosti obrany z moci uredni obtezuje a nevidim jediny duvod, proc mu nenedat najevo, ze se s nim bavim jen proto, ze musim.

A ten priklad s autobusem a zastavkami snad ani nemuzes myslet vazne, vzdyt to i slabomyslnemu musi byt jasne, ze to je naprosta blbost a s diskutovanym tematem to nesouvisi ani okrajove :)

A ten druhy edit tomu jen dodal korunu :)
upraveno 2x, naposled 23.02.2010 22:43:45
22:21:01
23.02.2010
Syny
-> Alenka: Tak uz to konecne chapu, to ze se vam nelibi jak jde stat do prdele "si vylivate" na poliajtech, ktery i v dnesni dobe delaji svou praci... Nebo snad mate pocit, ze u ty ulice obcas stoji protoze je to bavi? Ted uz mam jasno :) To az zavedou silnicni dan, tak to aby ste tem policajtum nestahovali ani okynko pripadne vubec neszastavovali... 6

Mi tak napada - revizor a kontrola jizdenek, to je vlastne taky buzerace... Co si te dovoluje kontrolovat kdyz prece litacku v kapse mas... Ovsem je dobry si uvedomit, ze ne kadzej ji ma a ten revizor v podstate zajistuje to, ze "chrani" ty co pravidelne ze svy vejplaty vytasi xyz Kc a koupi si tu litacku narozdil od tech, co to nedelaj. Ale jasny, pro nekoho to je buzerace a pro nekoho to je normalni vec na vyfiltrovani tech co na naky pravidla serou... Pro nekoho je asi buzerace i to, ze autobus ma zstavky a nejede primo pred vchod jeho domu, ze to vlastne stoji naky prachy a ze v nem nemuze jet sam...

Edit: BTW: Neprijde vam jako buzerace i to, ze po vas sef neco v praci chce? Ze vam jen tak neposle vejplatu na ucet? A co treba dane? To je taky slusna buzerace a placeni DPH v za veci v kramu, tenhle stat je smaa buzerace a ten kdo plati DPH za zbozi v kramu a rovnou ho neukradne je jen blba vofce :)
upraveno 5x, naposled 23.02.2010 22:40:53
22:16:57
23.02.2010
Alenka
-> King: zajimave, nikdy me ani nenapadlo pri techhle kontrolach z auta vystupovat, pokud jsem nemusel tasit vybavu nebo me k tomu primo nevyzvali.

Byvaly doby, kdy jsem noty tasil s usmevem na rtu s tim, ze fizl je vlastne taky clovek a dela jen svoji praci, ovsem s pribyvajicimi kilometry, zkusenostmi a hlavne menici se "dobou" a pristupem statu k dopravni buzeraci jsem tuhle filozofii musel bohuzel zasadne prehodnotit :(

Necini mi to zadne zvlastni poteseni, ale jak se rika "desperate times require desperate measures".

-> Syny: zase tady michas jabkohruskovej kompot a podsouvas neco, co tady nikdo nerekl.

Nikdo neprojevuje nesouhlas s jakejmakoliv pravidlama, ani se nikdo nepredhani o centimetry stazeni okynka, tak si prosim cti ty prispevky pecliveji, jinak budu muset pojmout podezreni, ze na svoje reakce pouzivas automaticky generator textu a do fora prispivas jen proto, abys rozdmychaval dalsi debatu :D
upraveno 1x, naposled 23.02.2010 22:22:53
22:10:45
23.02.2010
Syny
Jako hledat ve vsem buzeraci a potlacovani prav, to uz je slusna schiza 6 Ja bych zrusil i ridicaky, pac to je taky buzerace... Rovnou koupit auto a jezdit a nikdo by nesmel nikoho zastavit a nijak kontrolovat a kazdej by si tady mohl delat co by chtel a meli by sme se fain 6

A brat jako nejaky hrdinstvi ci davani na jevo vaseho nesouhlasu s jakejmakoliv pravidlama tim, ze se budete predhanet kdo bude sedet v aute a jak moc malo stahne okynko a kdo prohodi s policajtem nejmin slov, to uz me prijde fakt na leceni :)
upraveno 1x, naposled 23.02.2010 22:12:50
22:06:36
23.02.2010
King
-> Alenka: Přiznám se, že na tomhle musím ještě zapracovat, protože ještě z dob aktivního škodovkaření mám vypěstovanej ovčí návyk vyskočit křepce před PaCHem z auta a vyřídit si to face2face :)
22:03:59
23.02.2010
red.bill
-> King: malá otázečka ze zvědavosti v který zemi tě nemůžou policajti stavět bez důvodu??
21:58:34
23.02.2010
King
-> Kočislav: Promiň, ale momentálně módní termín "ovce" není synonymem pro "ty slušné, co podmínky splňují a respektují", aspoň ne v mým podání ;-)

To, že jsem si zvykli na preventivně-buzerační (a just to tak napíšu :) kontroly na silnici ještě neznamená, že jsou košer. Zatím nikomu se tady nepodařilo vysvětlit fakt, že ve státech, kde si tohle policajt nemůže dovolit, kupodivu NEpanuje na silnici anarchie, která plodí hory mrtvol a armády paraplegiků a vdov. To samý ve státech se zákonem tolerovanou hladinou alkoholu apod.

Tady nejde jenom o těch "pár minut" zdržení. Byly doby, kdy bych se spíš v podobný debatě přikláněl a tvojí stranu, ale pak jsem "objevil" jeden šíleně profláklej výrok jistýho Benjamina F.:

"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety." a fakt hodně jsem o tom o tom přemejšlel :)
upraveno 1x, naposled 23.02.2010 22:02:41
20:54:45
23.02.2010
Alenka
-> Syny: neb kdyz jsem se registroval, vsechny rozumne nicky byly uz zabrane a nez vymyslet a pamatovat si nick typu Honza3285611, rozhodl jsem se zneuzit uz existujici propriety :)

EDIT: puvodne jsem do fora vubec nechtel psat, ale statni buzerace, obzvlaste pak ploskolebci versus ridici je moje oblibene tema, tak mne prosim omluvte, ze vam tu tropim neplechu :)
upraveno 1x, naposled 23.02.2010 21:09:53
20:15:21
23.02.2010
Syny
-> Alenka: Jen ze zvedavosti - proc mas nick Alenka a v ID i email odpovidajici zene? :) Jen by me to zajimalo :)
20:09:20
23.02.2010
Alenka
Mne se naopak postupem casu velmi osvedcilo zustat sedet v aute, stahnout okno jen napul, pozdravi-li, odpovedet na pozdrav a nasledne komunikovat jen v nejnizsi nutne mire a pokud mozno pouze stylem ano/ne.

Dostanou jasne najevo, ze si jejich spolecnost nijak neuzivam a obvykle kontrola zabere minimum casu, protoze vidi, ze tady jim psenka nepokvete.

Doporucuji vyzkouset :)
19:36:17
23.02.2010
Syny
-> dakar.cz: Ja vystupuju z auta pokazdy, prijde mi debilni se s nim bavit v sede... Ale v Americe by te za to ustrelili hlavu 6
19:20:29
23.02.2010
dakar.cz
mě ty kontroly taky nevadí..někdy to sice s tím prohlížení aut přehání,zvlášť,když zastaví škodovku.To jsou potom jak splašení..Ale vždycky je to zdržení maximálně pět minut,víc se mi nikdy nestalo...A někdy se stane,že se s nima dá aj prohodit pár sĺov...A ještě taková finta.Když vás zastaví,nejlepší je vystoupit z auta a ne sedět vevnitř.Je totiž lepší se s ním bavit z očí do očí než aby ste se dívali na jeho břicho a on někam na střechu,protože je líný se zohnout...Pak k vám přistupuje úplně jinak..Teda aspoň mě se to osvědčiĺo:-)
18:50:55
23.02.2010
Alenka
Tak, tak, prisnost a poradek proste musi byt.

Nebyt bodrych hochu v uniformach, jiste bychom se cely narod behem tydne navzajem vyvrazdili - at uz auty, motorovkami, zkazenym jidlem v restauracich, nebo jen obycejnymi pracovnimi nastroji.

Vzorem nam budiz stalinistucke Rusko, v mezidobi ovsem postaci i Socialist... ehm, Spolkova Republika Nemecko -> www.novinky.cz/domaci/192 729-dalsi-prehnana-kontrol a-v-nemecku-cech-zapomnel- v-aute-rachejtle-ze-silves tra.html
17:32:14
23.02.2010
David29
-> Kočislav: Ted si to řekl hezky... řízení je činnost jako jakkákoliv jiná...

Stejně tak když budete třeba řezat motorovkou, taky na vás může přijít kontrola.

Když budete v práci, může taky na vás přijít kontrola (třeba bezpečák)

Když budet mít restauraci, může na tebe taky přijít kontrola...

Je toho dost...
17:23:46
23.02.2010
Kočislav
-> ondie: Můžeš, vyjma např. detailů obličeje apod., čímž by si mohl porušit právo na ochranu jeho osobnosti. Úkon jako takový si točit můžeš.

Přestože už jsem v tomhle tématu svůj postoj vyčerpávajícím způsobem vyjádřil před mnoha dny, neodpustím si ke všem, komu silniční kontroly vadí, poznámku v tom smyslu, že jestli se jim to nelíbí, nechť chodí pěšky.

Je třeba si uvědomit, že řízení vozidla je činnost, podléhající ve srovnání s chůzí, česáním jablek, instalatérstvím a já nevím čím vším činností, k níž je potřeba mít určité předpoklady - způsobilost a povolení - ŘP. "nebezpečnost" ve smyslu závažnosti této činnosti zákon vystihuje tak, že řízení vozidla řadí mezi činností, při kterých je možno ohrozit život nebo zrdaví osob nebo způsobit větší škodu na majetku. Už z toho vyplývá nutnost, aby měl stát nejen právo, ale i povinnost kontrolovat stanovené podmínky, aby mohl ochránit ty slušné, co podmínky splňují a respektují (Kingem pojmenované jako "vovce") před těmi, kteří na takové podmínky kašlou. Zkrátka a dobře, každý kdo využívá svého oprávnění (touto formulací se snažím zdůraznit výjimečnost této možnost a podtrhnout tak závažnost řízení motorových vozidel), a řídí motorové vozidlo, musí počítat už předem s tím, že zdržení v podobě kontroly může nastat úplně stejně jako zdržení v dopravní zácpě.
17:02:13
23.02.2010
ondie
Můžu si fízla během probíhajícího úkonu silniční kontroly beztrestně fotit,či nahrávat na kameru ?
16:51:59
23.02.2010
David29
Silácký kecy.... až Vás zastaví, tak jim řekněte že vás serou a at nebuzerujou.

Pak se o tom budem bavit...
00:47:33
23.02.2010
Syny
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): A taky opotrebeni zamku pri otevreni a zavreni dveri, opotrebeni kotniku, kolen pri vystupovani, opotrbeni plic pri nadechu pred foukanim + samozrejme nutny nadech na znecistenem ovzdusi = zkraceni zivota atd... To uz si vazne delate srandu ne? :) Proc ve meste nejezdite na cervenou? Muzete argumentovat tim, ze to je zbytecna buzerace a ze si nebudete opotrebovavat bzrzdovy desticky a kotouce - a pri rozjezdu nechcete spalovat zbytecne benzin... 51

Nevim jak vy, ale ja do budoucnosti nevidim, takze nemuzu hodnotit to co prijde... Hodnotim pouze to co prislo a to za sebe rikam, ze mi nevadi (namatkove policejni kontroly a dychani)... Vase nazory vam neberu, jen se tu celou dobu snazim vysvetlit muj, ale je to docela tezky, kdyz jsem tu opet sam proti 4 lidem, ktery to vlasnte chapat nechti...
upraveno 4x, naposled 23.02.2010 00:51:08
00:42:17
23.02.2010
alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí)
-> Syny: Podla tvojho posledneho prispevku zjavne nevidis okolo seba ziadne suvislosti a podla teba je vsetko od seba oddelene.... a pritom sa ti tu cely cas snazime vysvetlit, ze policajna buzeracia na cestach kludne moze v kratkom case prerast aj do uuplne absurdnych kontrol batoziny (napriklad)..... Dalsi priklad - co by si hovoril, keby ti niekto pred 5 rokmi rozpraval o vasej slavnej ekodani?.... hmmm, asi by si sa smial.....

A co sa tyka praktickeho prikladu vyslovenej buzeracie na slovensku: Vlani ma pocas pol hodiny stavali 2x - bezna kontrola. 1x bezna kontrola plus fukanie.... o 20 km zase.... ked som sa zacal smiat, tak ze co mi je smiesne.... tak mu hovorim, ze si moze usetrit ted plastovy bazmeg, ze som fukal pred 20 minutami, moze zavolat kolegom, ak mu funguje vysielacka...... tak sa zasmial aj on a dal mi fukat...... kkt zeleny....

A vdaka tymto dvom zbytocnym zdrzaniam som prisiel domov o 20 minut neskor ako som planoval. A ak to trochu pritiahnem za vlasy, serie ma aj opotrebovanie brzd pri zbytocnom zastaveni a spotreba palivy pri zbytocnom rozbiehani sa....

Podstatne vsak je to, ze sa tymioto kontrolami vobec nezvysil moj pocit sucha a istoty.... Ale ty sa zjavne citis omnoho bezpecnejsie, takze ti zelam preventivnu kontrolu aspon raz do tyzdna..... a samozrejme, aj s fukanim, ab bol tvoj pocit istoty silnejsi :-)
00:33:41
23.02.2010
Syny
-> Stepan FUN: Tak lekarnicka je v aute hlavne pro pripad, ze se te nekdo zrani v aute nebo nekde na vylete (treba si pribouchne prst do dveri a tak)... V pripade dopravni nehody, kdy lidi litaj skrz skla a valej se po prikopech v hline je naka lekarnicka uplne vedlejsi, pokud si na ni vubec v tu chvili vzpomenes... Osobne sem byl u docela slusny dopravni nehody jednou a na lekarnu sem ani nesahnul... Nez clovek obehnul vsechny auta a zjistil co a jak komu je, tak uz byla v dohledu sanitka... Tim ovsem nepopiram, ze kdyz treba sejmes cyklistu, a nejakou nahodou mu projede treba nejaka vetev rukou a propichne mu tepnu, ze se treba zaskrcovadlo nehodi... Ale vsechno to je furt coby kdyby... Nekdo lekarnu nepouzil nikdy a nekomu treba jedna nestacila... Ale co se tyce sterility, tak to je opravdu spis jen tak na rezny rany pri krajeni chleba na vylete, ale ne do pripadu kdy se nedke stane nejakej masakr...
upraveno 1x, naposled 23.02.2010 00:35:40
00:28:41
23.02.2010
StepaNoFUN
-> Syny: Dobrá budeme tvrdit že je to s tm počítečem OT... Nicméně je to asi stejná presumpce viny jako na tý silnici... ;-) Neboli nemůžeme si bejt jistý, že je všechno v pořádku, tak si radši zkontrolujeme, jestli to v pořádku opravdu je... Co kdyby jsme při tý kontrlole náhodou narazili na zločince, kterej sice nikoho ničím v současný době neohrožuje ale případně by mohl??? To neohrožování myslím např. povinná výbava v autě - za normálních okolností když ji nemáš, tak se nic neděje. Ale co kdyby jeden chybějicí (nebo prošlej) obvaz někoho ohrozil na životě?

Ale popravdě - kdo z vás potřeboval někdy na cestě lékárničku? Já jenom jednou. Vyplácal jsem dvě, protože ošetřit 4 lidi s tržnejma ranama jednou prostě nešlo (obě ze svýho auta - jel jsem se servisním vozidlem a výbavy tam bylo dost nicméně jedna byla cca měsíc prošlá) a když jsem to o tý prošlý lékárničce říkal doktorce za sanitky, tak se smála, že to je prkotina. Stejně to převazujou a čistěj.... Nicméně mít jenom tu prošlou, tak je na silnici problém a zaplatím pokutu, protože bych tím mohl případně někoho ohrozit...
00:25:40
23.02.2010
P@nis
-> Alenka: A jak si pak vubec čerti dovolujou kontorolovat OP v hospodach jestli mi je 18+ mám pivo tak je přeci jasne kolik mi je... Jo minuly tyden jsem jel vlakem a ČD mě okradly o 2 hodiny meho života za 1 den to jsem ale chudák...

-> Stepan FUN: Třeba dětska pornografie, nebo jine zakazane materialy neřeší "obyčky" , ale UOOZ a ten spíše k tobě naběhne domu spoutá tě mrskne do cely odvezou pc všechny CD a hedaji nelegalní věci...

Souhlasím se Synym, těch 5 min mě nijak nevadí stejnak je pak člověk uplně marnotratně ztratí u TV na internetu nebo jinak...
upraveno 1x, naposled 23.02.2010 00:30:41
Extreme Tyres