-> palinator 01.06.25 09:38:35: tam se už ale asi bavíme zase o něčem zbytečném, nikoliv o televizi, kterou si kupuje normálně přijímací člověk pozemního signálu. Nebo se mejlim?
-> StepaNoFUN 01.06.25 10:42:52: já mam zařízení 5.1 na půdě v krabici jen proto, ze bylo na burze včetně dvd a fm tuneru za přátelskou stokorunu :D ten boom je už 20 let pryč...
Já když vybíral tv, vzal sem to tehda ještě přes 3 různý fungující prodejny a nechal si vše pustit plis se v tom prohrabat. Zvítězila lg protože má normální přijatelný zvuk oproti těm ostatním, který znějí jak Ruská tv na 12V z doby dávno minulé
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Elektromobilita
prohledat
1623 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 04.09.2021 do 01.06.2025, založil/a Jirik_Tuňák1983
-> David29 01.06.25 10:29:22: to bude tím že si zvyklý čekat na poště půl hodiny pak ti 10s přijde jako rychlost světla 

-> David29 01.06.25 10:29:22: vidis to. Ja uz pocitac doma prakticky nezapinam. Na prohlidnuti webu mi staci telefon.
-> Tomaso435 01.06.25 07:52:40: K TV od Samsungu jsem koupil obycejnej 2.0 Soundbar. Jako hraje to lip, ale ani samotna televize nehrala spatne. Oproti televizim pred par lety je to urcite velkej rozdil.
Kazdopadne z instalace domaciho kina s DTS 5.1 jsem uz asi vyrostl. Ne ze bych ho doma nemel, ale ted jsem to v jedny mistnosti rozebral a uz to asi nikdy nepripojim...
-> Tomaso435 01.06.25 07:52:40: K TV od Samsungu jsem koupil obycejnej 2.0 Soundbar. Jako hraje to lip, ale ani samotna televize nehrala spatne. Oproti televizim pred par lety je to urcite velkej rozdil.
Kazdopadne z instalace domaciho kina s DTS 5.1 jsem uz asi vyrostl. Ne ze bych ho doma nemel, ale ted jsem to v jedny mistnosti rozebral a uz to asi nikdy nepripojim...
-> palinator: To se přehání.
Nemám pocit, že bych na načtení nějaké aplikace čekal. Ale to asi bude tím, že v telefonu nemám kraviny typu facebook apod
Nemám pocit, že bych na načtení nějaké aplikace čekal. Ale to asi bude tím, že v telefonu nemám kraviny typu facebook apod
-> Tomaso435 01.06.25 07:52:40:
Tak tos asi těch televizí moc neslyšel. Třeba OLEDky od LG maj za obrazovkou ne uplně mrňavej soundbar a byť je to z audiofilskýho hlediska umístěný úplně nevhodně, tak na poměry zařízení, které není primárně určeno k výrobě zvuku, to hraje velice slušně, nesrovnatelně s tím, co jsem z TV slyšel v minulosti.
Nemá smysl na tom pouštět živáky, pokud máš nějakej soundsystém, nemá asi smysl na tom pouštět nějaký filmy kde je velká dynamika zvuku, ale pro všechno ostatní ta pohodlnost televize vyhovuje a člověk je línej "domácí kino" vůbec zapnout.
-> David29 01.06.25 01:47:37:
No, ono se ty vteřiny ale docela nasčítají. Pokud chceš otevřít jakoukoliv aplikaci, web, vyřídit bankovní převod (oh wait, ty vlastně posíláš složenky, to se tě naštěstí netýká), tak to máš vteřinu nebo několik vteřin na každej úkon. A život je krátkej na to, aby člověk čekal na nějaké loadingy
A to porovnávám šestiletej telefon kterej stál novej 15 a řekněme roční telefon kterej stál asi 28. Byť tamto nebyla až taková sračka, tak tohle je jinej vesmír.
Tak tos asi těch televizí moc neslyšel. Třeba OLEDky od LG maj za obrazovkou ne uplně mrňavej soundbar a byť je to z audiofilskýho hlediska umístěný úplně nevhodně, tak na poměry zařízení, které není primárně určeno k výrobě zvuku, to hraje velice slušně, nesrovnatelně s tím, co jsem z TV slyšel v minulosti.
Nemá smysl na tom pouštět živáky, pokud máš nějakej soundsystém, nemá asi smysl na tom pouštět nějaký filmy kde je velká dynamika zvuku, ale pro všechno ostatní ta pohodlnost televize vyhovuje a člověk je línej "domácí kino" vůbec zapnout.
-> David29 01.06.25 01:47:37:
No, ono se ty vteřiny ale docela nasčítají. Pokud chceš otevřít jakoukoliv aplikaci, web, vyřídit bankovní převod (oh wait, ty vlastně posíláš složenky, to se tě naštěstí netýká), tak to máš vteřinu nebo několik vteřin na každej úkon. A život je krátkej na to, aby člověk čekal na nějaké loadingy

A to porovnávám šestiletej telefon kterej stál novej 15 a řekněme roční telefon kterej stál asi 28. Byť tamto nebyla až taková sračka, tak tohle je jinej vesmír.
-> Syny 01.06.25 08:07:05: slyšel. Bejvalej kolega je zapalenec do tehlech kravin, bere to na splátky. Jako třeba chalupářský řešení, jak vidět zprávy, nebo karavanový řešení když chčije a nejde bejt venku, asi pro nekoho možná dobrý. Ale šilhat do displaye a poslouchat zvuk z plastu, je pro mě otřesný. A nejde mi ani o filmovej zážitek na velký tv a 6 repro v celý místnosti.... Ale nějakej normální zvuk. Aspoň co leze ze dveří kdejaký škodovky dneska. Stačí.
-> Tomaso435: A slysels nekdy ten Dolby Atmos z ctyrreprakovyho tabletu? Ja netvrdim, ze to je top hudebni zazitek, ale oproti obyc mobilu za par korun to je rozdil sakra velikej. A klidne se na tom tabletu na celej film kouknu, co je na tom za problem? Pokud nekdo chce super filmovej a akustickej zazitek, tak zas hafo penez vysype do nejaky televize a domaciho kina...
-> Syny 01.06.25 07:19:32: tobě vážně vyhovuje slyšet zvuk z repra v plastu o velikosti koruny?
Jakmile slysim zvuk z dnešních televizí, notebooků i mobilů byť jento nejvyšší jabko, dělá se mi nevolno. A on je to opravdu nekdo schopnej poslouchat ve stylu že nemá doma ani tv a platí si na tom netflix a on se na tom kouká na celej film. Absolutně nechápu.
Jakmile slysim zvuk z dnešních televizí, notebooků i mobilů byť jento nejvyšší jabko, dělá se mi nevolno. A on je to opravdu nekdo schopnej poslouchat ve stylu že nemá doma ani tv a platí si na tom netflix a on se na tom kouká na celej film. Absolutně nechápu.
-> David29 01.06.25 01:47:37: Tak zrovna fotak je dost podstatnej. Pro tebe mozna ne, ale ja si rad nekde vyfotim malou a fakt nechci aby to fotilo nahovno. Jelikoz s sebou vsude netaham bezzrcadlo, tak zrovna kvalita fotaku u telefonu je pro me podstatna.
Plno mobilu ma dneska uz stereo repraky a to je taky zvuk o necem jinem. Kdyz jsem domu poridil tablet, tak jsem cumel jako blazen jak to hraje. 4 repraky, Dolby Atmos a ziral jsem...
Jasne, pro tebe to dulezity neni, pro nekoho zase jo. Proto tobe staci telefon za 3000 a nekomu ne. A nekomu dokonce i dneska staci tlacitkovej
Plno mobilu ma dneska uz stereo repraky a to je taky zvuk o necem jinem. Kdyz jsem domu poridil tablet, tak jsem cumel jako blazen jak to hraje. 4 repraky, Dolby Atmos a ziral jsem...
Jasne, pro tebe to dulezity neni, pro nekoho zase jo. Proto tobe staci telefon za 3000 a nekomu ne. A nekomu dokonce i dneska staci tlacitkovej

-> Matthes, záškodník z TechWebu: To co jsi vyjmenoval, jsou pro telefon úplný krávoviny - by mě zajímalo kolik uživatelí k něčemu použije lepší foták (tipuju že 80% nepozná rozdíl) nebo nedejbože kvalitu zvuku - a teda nevím v čem to je u telefonu lepší, když zvuk z telefonu je vždycky na hovno 
Možná tak ta odolnost, s ND jsem neměl žádný problém (výměna konektoru).
Rychlost neposoudím, asi je mi jedno jestli se zpráva odešle za 0,7s nebo 2s

Možná tak ta odolnost, s ND jsem neměl žádný problém (výměna konektoru).
Rychlost neposoudím, asi je mi jedno jestli se zpráva odešle za 0,7s nebo 2s
ja mam na telefonu postavenej soubeh zamestnani s podnikanim. Sefovi nevadi, ze denne nesedim u PC 8-16, ale kdyz je neco akutniho, musim bejt schopnej se pripojit a reagovat. Par reseni problemu pres teamviewer a netmeetingu z kabiny traktora uz bylo
. Mozna by to slo delat i s plastovou krabickou se slabsim vykonem, ale nevidim duvod proc vsechny srat tim, ze mi neco mrzne nebo pada.
iphone SE 2015 uz pouzivam jen na testovani nasi appky, pred 3 tejdnama jsem presel na iphone 14 plus, kterej jsem mel uz driv, ale byl jsem neochotnej na nej prejit, ze je velikej (dalsi hloupej blok
). Staci si trochu davat pozor a neni s tim zadnej problem...

iphone SE 2015 uz pouzivam jen na testovani nasi appky, pred 3 tejdnama jsem presel na iphone 14 plus, kterej jsem mel uz driv, ale byl jsem neochotnej na nej prejit, ze je velikej (dalsi hloupej blok

Já aktualizace registruju snadno. U mýho obscénního osahávacího nesmyslu mají totiž zcela "neocenitelný" bonus - často (nebo vždycky?) se mi po nich stáhne zvuk vyzvánění na nulu..

-> David29 30.05.25 22:53:22: Já mám asi podobný telefon jak Ty. Možná je jen 3 letý a o dvojku dražší, držím ho kvůli tomu že je odolný a vzhledem k tomu že mi padá tak 7x týdně tak mám průměrnou životnost ochraného skla do prvního prasknutí tak 3 dny
Rozdíl mezi tímhle a telefonem za 20t bude např. v tom jak fotí, když pominu že tohle fotí úplně na vyližprdel kvůli tomu jak mi to padá, tak ani jako nový se to s nějakým telefonem za dvacku nedalo srovnávat. Pak tam asi bude podstatný rozdíl v paměti a v tom kolik se ti tam těch fotek a aplikací vejde.

-> David29 30.05.25 22:53:22: Bezpecnost, rychlost, aktualizace, odolnost (IP6X), dostupnost ND, kvalita foto, kvalita zvuku (prostorovy zvuk, Dolby Atmos), displej, vybava (NFC...).
Tady se bavíte o whatsappu, posílání fotek atd...
V čem to umí telefon za 20tkč lépe, než smartphone za 3000?
Jinak já mám telefon starej takovejch 5let, stál max. 5000kč (byl to "dárek" od operátota) a funguje normálně. Nějak mi uniká, v čem by to jako na telefonu za 20tkč mělo bejt lepší. Debilní cookies na něm budu muset odklikávat tak či tak
V čem to umí telefon za 20tkč lépe, než smartphone za 3000?
Jinak já mám telefon starej takovejch 5let, stál max. 5000kč (byl to "dárek" od operátota) a funguje normálně. Nějak mi uniká, v čem by to jako na telefonu za 20tkč mělo bejt lepší. Debilní cookies na něm budu muset odklikávat tak či tak

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Jo těch možností kdy ty výhody použiješ je nesčetný množství. Třeba kdykoliv kdekoliv čekáš-dochtor, technická atd tak si pořešíš co potřebuješ a nečumíš do zdi jak tydýt. Ale jak říkám, je nesmysl nutit to někomu kdo je rád že vidí na klávesnici, nebo někomu kdo prostě tyhle věci už nepobírá, ale i je nesmysl to nevyužívat jenom z důvodu nějakýho osobního bloku. Já taky nejsem žádnej génius ani podporovatel všeho novýho, spíš naopak strašně nerad měním něco co už umím ovládat za něco jiného, ale prostě se překonám, protože vidím že zaseknout se ve středověku není nic dobrýho a hlavně na to budu (snad) mít dost času až budu starej a nebudu takový věci pobírat.
-> saskyn2 30.05.25 21:12:04: No vidis, to me nenapdlo, to vlastne kdyz chce Bukajuv zakaznik neco resit, tak je v prdeli.
Ja kdyz loni delal zamkovku, tak sem uhanel mistni borce, aby mi to vykopali a furt se nedarilo, nemeli cas. Pak mi volali hele muzem prijet za hodinu, no ja byl ve Zline... Tak jsem z mobilu nahodil dohledovou kameru, udelal screen, na mobilu jsem namatlal cary odkud kam maj co kopat a pohoda. Kdyz sem prijel vecer domu, tak to meli hotovy.
Ja kdyz loni delal zamkovku, tak sem uhanel mistni borce, aby mi to vykopali a furt se nedarilo, nemeli cas. Pak mi volali hele muzem prijet za hodinu, no ja byl ve Zline... Tak jsem z mobilu nahodil dohledovou kameru, udelal screen, na mobilu jsem namatlal cary odkud kam maj co kopat a pohoda. Kdyz sem prijel vecer domu, tak to meli hotovy.
Já si myslím že když na to někdo nemá rozumově, tak je blbost se cpát do nových technologií, ale pokud to zvládá tak není jediný důvod si komplikovat život a žít ve středověku.
Třeba ted aktuálně důchodce-75 letá matka kolegy od manželky z práce dala přístupový údaje od bankovnictví a revolutu nějakýmu ukrajinci co jí zavolal, stálo je to 0,5m. Takovej člověk nemá mít revolut a asi i má mít omezenou svéprávnost, nebo jeden účet na kterém má max jeden důchod a žádný kontokorent. Ale tenhle druhej extrém kdy sebemrskač typu Davida rád tráví život ve frontě na poště se složenkama, nebo Bukaje který sice ušetří pár korun za telefon ale pak nemůže ani klientovi poslat fotku, nebo musí posílat poštovního holuba to je teda taky něco
Třeba ted aktuálně důchodce-75 letá matka kolegy od manželky z práce dala přístupový údaje od bankovnictví a revolutu nějakýmu ukrajinci co jí zavolal, stálo je to 0,5m. Takovej člověk nemá mít revolut a asi i má mít omezenou svéprávnost, nebo jeden účet na kterém má max jeden důchod a žádný kontokorent. Ale tenhle druhej extrém kdy sebemrskač typu Davida rád tráví život ve frontě na poště se složenkama, nebo Bukaje který sice ušetří pár korun za telefon ale pak nemůže ani klientovi poslat fotku, nebo musí posílat poštovního holuba to je teda taky něco

Zajimalo by me, jak bych delal moji praci, kdybych nemel smartfoun 
Asi nijak
To bych musel bejt furt u kompu a mimo pracovni dobu by byli vsichni v prdeli, kdyz nam vic jak 3/4 objednavek chodi mejlem ve dne v noci... O tech vyhodach, co psal saskyn, ani nemluve... To furt vidim notifikace z banky, ze mi nekdo vraci tady neco za nakupy, tamhle neco... treba to udela mesicne 600, coz teda neni moc, ale proc si ty penize nechat utect.
Kolega si nedavno koupil xiaomi asi za 16. Ja si vybrecel ve stejnou dobu ajfouna 15 za nejaky viceprace, takze muzem porovnat jak komu vydrzi... Co jsem mel androidy, tak i kdyz sem si koupil samsunga nejakyho stredniho, tak proste nedal vic jak 2,5 roku. Sice fyzicky byl v pohode, ale dokundily ho postupny aktualizace. Ty se sice vydavaj, ale proste to je pracovne uz nepouzitelny...

Asi nijak

Kolega si nedavno koupil xiaomi asi za 16. Ja si vybrecel ve stejnou dobu ajfouna 15 za nejaky viceprace, takze muzem porovnat jak komu vydrzi... Co jsem mel androidy, tak i kdyz sem si koupil samsunga nejakyho stredniho, tak proste nedal vic jak 2,5 roku. Sice fyzicky byl v pohode, ale dokundily ho postupny aktualizace. Ty se sice vydavaj, ale proste to je pracovne uz nepouzitelny...
-> Bukaj 30.05.25 20:39:19: Vidíš, já to používám úplně na všechno. Už si ani nepamatuju, kdy jsem měl naposledy zapnutej počítač.
-> Bukaj: tak o tomhle jsme se tu už bavili ne? Ty sice ušetříš 4000 na telefonu, ale někdo se smartphonem vydělá 40000 na ušetřeným čase a dalších 40000 na různých slevách v lidlu atp. nebo na tom že může poslat platbu okamžitě kdekoliv a tak třeba vyzobnout nějakej pěknej díl z bazoše ke kterému se s nokií z minulého tisíciletí nikdy nedostaneš. Jako jasně že se dá žít i úplně bez telefonu, natož bez smartphonu, ale nechápu proč si dobrovolně komplikovat život bez fotáku, whatsappu, zásilkovny, bankovnictví, internetu atd...
-> David29 30.05.25 19:26:40: Jsem na tom podobně, za takovou spotřební věc na pár let vyhodit tisíce...
Já za telefon nikdy nedal víc, než 300 Kč a za díly na servis (baterka, telefon na díly) víc, než dvě kila. A zánovní "smrtphony" bych mohl mít zadara od kamarádů, kteří dostanou co dva roky nové od zaměstnavatele, ale nechci - ani kdyby mi za to platili...

Já za telefon nikdy nedal víc, než 300 Kč a za díly na servis (baterka, telefon na díly) víc, než dvě kila. A zánovní "smrtphony" bych mohl mít zadara od kamarádů, kteří dostanou co dva roky nové od zaměstnavatele, ale nechci - ani kdyby mi za to platili...

-> David29 30.05.25 19:26:40: to víš no. Někdo tím žije. Kolega bejvalej jak vyšlo nový jabko, doplatil 20 a šel pro něj a starej tam nechal.
Osobně me je ve výsledku jedno jesi mě spadne na zem android nebo apple. Stejně zdechne. Ale jinak zastávám podobnej názor jako v tom vtipu, který auto je nejlepší offroad, závoďák stěhovák a tahoun ... Služební
Osobně me je ve výsledku jedno jesi mě spadne na zem android nebo apple. Stejně zdechne. Ale jinak zastávám podobnej názor jako v tom vtipu, který auto je nejlepší offroad, závoďák stěhovák a tahoun ... Služební
-> David29 30.05.25 19:26:40: tady neni rec o telefonech, ale o smartphonech, nevim proc se zapojuje clovek co plati slozenky na poste 
edit: ja mam michacku na beton za 4000 vubec nevim jakej model a jaky ma otacky a objem a postavil jsem s ni celej barak, je komicky ze nekdo utrati za domichavac miliony? ne

edit: ja mam michacku na beton za 4000 vubec nevim jakej model a jaky ma otacky a objem a postavil jsem s ni celej barak, je komicky ze nekdo utrati za domichavac miliony? ne
Já mám nějakej XiaXao, nevím jakej model, vůbec ne rok a vůbec netuším, kdy a jak se to aktualizuju - jestli vůbec 
Nevím, že někdo nějakej blbej telefon tak prožívá a kdo do toho vrazí 20tkč. Nechápu.
A ty věčné debaty jestli jabko/android mi přijdou fakt komický

Nevím, že někdo nějakej blbej telefon tak prožívá a kdo do toho vrazí 20tkč. Nechápu.
A ty věčné debaty jestli jabko/android mi přijdou fakt komický
-> Milan 136 30.05.25 17:44:56: jenomze tady to vyrostlo na tom ze iphone je predrazenej, ze platis za brand a ja nevim co jeste a dostali jsme se k tomu ze kdyz koupis stejne drahej android, tak je taky dobrej, coz beru jako dukaz sporem, ze iphone neni predrazenej a neplatis za brand :D
-> StepaNoFUN 30.05.25 16:13:07: Přesně. Mám S21, minulý týden Android 15 a rychlý to je pořád stejně.
A je stejně zcestný to porovnávat s nějakým androidem za 6. Protože to bude chca nechca shit.
A je stejně zcestný to porovnávat s nějakým androidem za 6. Protože to bude chca nechca shit.
-> StepaNoFUN: jasny no, nic neni zadarmo...
-> Sita 30.05.25 16:36:16: Jinak ja s tema levnejma androidima telefonama zkusennost nemam. Teda kdyz pominu, co se mi obcas dostane do ruky, ze na tom mam neco nastavit atp. S chytrejma telefonama jsem zacinal u S4, pak 6, nasledne S8. Vse bazarovy, nebo zdedeny telefony a slouziliy mi vetsinou vic jak 3 dalsi roky. Ted mam od predlonska S21 FE 5G. Muj prvni novej dotykac. Kupovanej jako vybehovej model (uz nejakou dobu byla S24) za 10k...
To ze nekdo koupi telefon za 3-5tis. a nadava vo je to za srac nejak nepochopim. Dneska to ma mit vykon jak stolni pocitac, tak to musi bejt nejak cenove srovnatelny...
To ze nekdo koupi telefon za 3-5tis. a nadava vo je to za srac nejak nepochopim. Dneska to ma mit vykon jak stolni pocitac, tak to musi bejt nejak cenove srovnatelny...
-> Sita 30.05.25 16:36:16: Servis snadnej je, pokud nechces servisovat nejakou vykopavku. Mne i s Galaxy S poslali do prdele (v autorizaku). Teda neposlali, ale nedostupnost dilu o tom rozhodla. Ja ten dil sice mel (original z doby, kdy byl dostupnej), ale jako autorizak nemuzou prej pouzit dil od zakaznika a novej nejde objednat. Ale byl to typove pres 8 let starej telefon. A do neautorizovanyho servisu jsem nechtel, protoze vsude rekli, ze ty zada bez poskozeni oni nerozlepej a ze oprava bez zaruky.
A on Ti Apple opravi kde kdo. Ale pozor, abys nedopadnul jako kolega. V praci se o obede vsadili, ze telefon nehodi do kyble s vodou. Prej neni problem, ze se s nim potapel v mori a fotil a telefonu se nic nestalo. Tak hodil. Vyhral krabici chlebicku. Objevilo se par bublinek, displej zcernal a telefon byl na vyhozeni.
Pak si vzpomel, ze od ty doby na tom nechal v nejakym levnym servisu menit nabijeci konektor a jaksi asi vodotesnost se uz nekonnala.
Galaxy S by taky melo mit IP68. Ale riskovat to nebudu...
A on Ti Apple opravi kde kdo. Ale pozor, abys nedopadnul jako kolega. V praci se o obede vsadili, ze telefon nehodi do kyble s vodou. Prej neni problem, ze se s nim potapel v mori a fotil a telefonu se nic nestalo. Tak hodil. Vyhral krabici chlebicku. Objevilo se par bublinek, displej zcernal a telefon byl na vyhozeni.
Pak si vzpomel, ze od ty doby na tom nechal v nejakym levnym servisu menit nabijeci konektor a jaksi asi vodotesnost se uz nekonnala.
Galaxy S by taky melo mit IP68. Ale riskovat to nebudu...
-> StepaNoFUN: -> palinator: Já coby celoživotní linuxák nejsem žádnej Apple fanda. Renomé Android telefonu je imho mizerný právě díky levnejm modelům, tohle Apple nikdy nedopustil a myslím, že udělal dobře. Sracky kazdou znacku na dlougho poskodi a tezko se to taha zpet, viz treba Dacie
.
Já jsem si koupil nejdražší nový nějaký HTC s Andridem 4.1 za 6500 v 2012 (zajímavý, že některý věci si pamatuju pořád). Byl to fajn telefon, ale podařilo se mi rozbít displej a naštavlo mě, že to nikdo neuměl opravit. Pak jsem si prošel séríí strašnejch androidů, který se vezly na vlně "neplaťte za značku apple, my vám dáme to samý za půlku". Jenomže vždycky něco byla tragédie. typicky fotak, displej, rychlost... Tak jsem v roce 2018 koupil na bazoši Iphone SE 64gB za 5000 a to byl jinej svět. Perfektní zpracování, na moje potřeby perfektní fotak, atd. Nikdy jsem ho nemusel restartovat... Taky se mi podařilo rozbít displej, oprava za 1000. Takze za sebe rikam, ze do Androidu jsem nasypal vic penez za kratsi dobu a za to jsem mel vetsinou srackovej HW a sluzby. Je to asi moje chyba, ze jsem si rovnou nekoupil nejakou premiovku, ale porad mi ten droidi svet prijde hrozne roztristenej a nejsem si uplne jistej, jestli treba i ten servis bude tak snadnej jako s iPhonem?

Já jsem si koupil nejdražší nový nějaký HTC s Andridem 4.1 za 6500 v 2012 (zajímavý, že některý věci si pamatuju pořád). Byl to fajn telefon, ale podařilo se mi rozbít displej a naštavlo mě, že to nikdo neuměl opravit. Pak jsem si prošel séríí strašnejch androidů, který se vezly na vlně "neplaťte za značku apple, my vám dáme to samý za půlku". Jenomže vždycky něco byla tragédie. typicky fotak, displej, rychlost... Tak jsem v roce 2018 koupil na bazoši Iphone SE 64gB za 5000 a to byl jinej svět. Perfektní zpracování, na moje potřeby perfektní fotak, atd. Nikdy jsem ho nemusel restartovat... Taky se mi podařilo rozbít displej, oprava za 1000. Takze za sebe rikam, ze do Androidu jsem nasypal vic penez za kratsi dobu a za to jsem mel vetsinou srackovej HW a sluzby. Je to asi moje chyba, ze jsem si rovnou nekoupil nejakou premiovku, ale porad mi ten droidi svet prijde hrozne roztristenej a nejsem si uplne jistej, jestli treba i ten servis bude tak snadnej jako s iPhonem?
-> Sita 30.05.25 14:21:18: Mam s21 FE, coz je telefon z ledna 22 (nicmene vychazejici z kladicky s21, ktera je z roku 21) a tenhle tejden se do toho jako aktualizace nahral android 15... Zakze podpora androidu 15 jeste nejakou dobu pobezi.
Pritelkyne ma A54, coz je telefon z brezna 23 a aktualizace na novejsi android se zatim nekonnala. Takze ono taky asi zalezi na rade toho telefonu. Prece jen S je brany jako nejvyssi rada. I kdyz v mym pripade je to takovy orezany S, ale porad S.
Pritelkyne ma A54, coz je telefon z brezna 23 a aktualizace na novejsi android se zatim nekonnala. Takze ono taky asi zalezi na rade toho telefonu. Prece jen S je brany jako nejvyssi rada. I kdyz v mym pripade je to takovy orezany S, ale porad S.
-> Sita:
Xiaomi asi sedí, ale u Galaxie mám teď v jakési tabulce uvedenou podporu 7 let.
Xiaomi asi sedí, ale u Galaxie mám teď v jakési tabulce uvedenou podporu 7 let.
ja se nechci uplne hadat, mam nejaky velmi omezeny osobni zkusenosti, takze tady je doufam nestrannej nazor 
EDIT: jen podotykam, ze me chodi bezpecnostni aktualizace a nejaky zaplaty na iPhone SE 2015 dodnes.

EDIT: jen podotykam, ze me chodi bezpecnostni aktualizace a nejaky zaplaty na iPhone SE 2015 dodnes.
-> Jirik_Tuňák1983 11.05.25 10:44:50: minulý týden jsme R5 dovezli na firmu. Moc příjemný auto. Zatím vyzkoušený dojezd přes 350km+ dalo se 2x centrum Prahy a zpět + Liberec tam a zpět (dálniční rychlost 135km/h) celkem 280km a dojelo to s necelými 20% baterky (dojezd necelých 100km). Interiér hezky zpracovaný a příjemné materiály, spousta venkovních detailů co se mi líbí. Jede to super, 150 koní je až až, na mokru to mělo i v 50km/h tendenci hrabat. Kolo v každém rohu, takže do města obratné až až.
-> Borderer 30.05.25 12:16:53: prave ze ten brand stoji dost na to, aby android za stejnou cenu fungoval prinejhorsim stejne.
-> Milan 136: Upřímně, kolik % kupní ceny toho Ajfounu stojí brand a kolik samotný železo?
Reálně v tom takový rozdíl nebude a dohání to SW. Ber to tak, že srovnávám telefony s podobnými rozměry, vlastnostmi. Pádla s třema čočkama pod androidem už budou zase fotit jinak než to SE, ale to mi je k hovnu, pokud mi telefon v kapse brání volnému pohybu. 

-> Borderer 30.05.25 11:55:21: Tak to ale vůbec není adekvátní srovnání 

-> Milan 136: Ne, stál polovinu. Xcover 4, Xcover 5 a teď iPhone SE. Hlavním kritériem byly vždy rozměry a krytí IP. Telefon se nesmí plíst v kapse a zároveň musí vydržet, když se při pracovní náplni namočí.
-> Borderer 30.05.25 07:47:10: A byl ten Android cenově odpovídající tomu jabku?
-> Sita: Jo, máš pravdu v tom, že Android dokázal sám sebe během tří let zaplevelit tak, že zabíral polovinu paměti telefonu a o plynulosti bych se raději moc nevyjadřoval. A to sem do telefonu za ty roky nainstaloval akorát pracovní GIS, bankovnictví a whats up.
Jak si bude stát iOS ve stejným režimu, uvidíme. Zjistím za dva a půl roku.
Jak si bude stát iOS ve stejným režimu, uvidíme. Zjistím za dva a půl roku.

-> Sita 29.05.25 11:12:14: jako máš pravdu, kolikrát jsem bojoval při připojovaní do F3 s Androidem, po přestupu do IOS jsme za celou dobu 2 roky nic neřešil. A to nemám nejnovější. Ale Iphone X který už nemá žádnou podporu od výrobce. Už jsem chtěl přejít na 16Pro ale zase jsem oddálil třeba 17.
-> palinator: Mojí mladé úplně to samé, taky komplet prázdný kalendář na Iphonu...
-> Sita:
Ona to právě v cloudu neměla...
Ona to právě v cloudu neměla...
-> palinator 29.05.25 13:29:43: jestli ji zmizely i z cloudu, tak si myslim, ze vim jak je jde obnovit. Nijak
(ne ze by mi to prislo vtipny z hlediska tvy zeny ale spis z toho jak jsem problem rychle (ne)vyresil)

-> Sita:
Ženě teď na iOS zmizely data z kalendáře a zatím se nepřišlo na to, jak je obnovit...
... a já zase když jsem na S24 Ultra nainstaloval novej OS, s telefonem napájeným z USB z dokiny, tak po restartu telefonu mi přestala na dokině jít LANka
Ženě teď na iOS zmizely data z kalendáře a zatím se nepřišlo na to, jak je obnovit...
... a já zase když jsem na S24 Ultra nainstaloval novej OS, s telefonem napájeným z USB z dokiny, tak po restartu telefonu mi přestala na dokině jít LANka

-> Jarda/felda: Tak to priste napis rovnou... To je jako koupit si nejlevnejsi TDI na bazosi a pak se divit... Celkove nevis jak se k tomu autu kdo choval... Stejne jako kdyz u spalovaciho jezdis plnej za studena, nechas ho uvarit, tak baterii dlouhym staním na 100% nebo na 0% taky zkurvis... Ale opravdu nejde rict generálně, že ty baterie vydrzí jen 5 let a 200tkm, tohle uz je dávno vyvrácené... A jeste napises tenkrát.. porad je dobrý si uvedomit, jakou cestu ušli EV dejme tomu od roku 2010, když se zaclo neco dit a co jezdí dneska.. Jak to bude vypadat za 5-10let si netroufám odhadovat.
-> pavucina 29.05.25 09:12:35: tohle nebylo na záruku
tenkrát koupil nejlevnější teslu, chvíli pojezdil až protě nastala ta výměna 

-> Borderer 29.05.25 10:46:17: ty telefony jsi shrnul docela ferove, akorat jsi zapomnel ohodnotit support Applu. To, ze aplikace pro iOS maj trosku jinej level testovani a schvalovaciho rizeni a i diky tomu jsou bezpecnejsi a stabilnejsi, to ze Apple dela support 10 i vice let starym zarizenim a hlavne to, ze iOS se ti za par let vlastnim behem nezasere tak, ze telefon prestane fungovat ma proste taky svoji cenu.