-> palinator 16.05.24 12:37:47:
Achjo... od pondělka najeto 700 km a že by se mi to auto dostávalo nějak pod kůži, to teda vůbec. Nedá se s tim v defaultním režimu jezdit efektivně, oproti Rapidu spotřeba o 1,5 litru výše, ve městě a poskakování na polňačkách apod i o několik litrů. To DSG je čertův vynález. Spotřeba znatelně klesne poté, co to člověk narve do manuálu.
Startstop se chová dementně. V kolonách a stání na dlouhejch semaforech jsem ho chtěl nechat zapnutej, ať to teda na desítky vteřin zdechne. Jenže systém řekne ne! Buď to chcípne a za několik vteřin zase nastartuje a nebo to nechcípne vůbec. Jindy to chcípne ještě když auto ani nestojí a za vteřinu když se auto předemnou rozjíždí, tak to zase startuje. Takže to nemá žádný význam a je dobrý to vypnout úplně.
Jinak auto komfortní, víc než dobře vybavený, jezdí se s tím pěkně, pěkně to brzdí, s kickdownem a šlápnutím na plyn o 2 vteřiny dřív, než člověk chce vyrazit, to umí ve městě i vychytávat mezery.. ale jinak mi přijde že ne o moc lepší jízdní dynamika je vykoupena strašlivou spotřebou a nevim, jestli se timhle směrem má automotive vyvíjet. Je to auto pro padesátníky a více..