Tak mám dilema s tou vačkou - od Saskyna mám jetou vačku, která je sice o dost lepší, než ta, co jsem vyndal z motoru, ale není zdaleka dokonalá, Měřil jsem opotřebení jednotlivých vaček a naměřil jsem v nejvyšším bodě vaček toto (v mm, od rozvodového kola směrem k vakuové pumpě):
60,82/61,75/61,21/61,75/6
1,75/61,75/61,75/60,24
Pro srovnání původní vačka:
57,85/61,45/61,10/61,05/6
1,70/60,70/61,55/61,08
přičemž původní vačka má ještě o dost více vyběhanou drážku na pohon vakuové pumpy...
...zjevně má být u nepoškozené vačky rozměr těch 61,75 mm, u té hřídele od Saskyna jsou 3 vačky viditelně a měřitelně také nerovnoměrně ojeté (styčná plocha se zdvihátkem není rovná) - předpokládám, že by od počátku vydírala nová zdvihátka a docházelo by k dalšímu vydírání materiálu vaček...
Koupil bych tedy novou vačkovou hřídel, ale trochu mne děsí to, co mi říkal (a tady někde psal) Saskyn - že nová vačka nevydrží zdaleka to, co původní a po pár desítkách tisíc km bude horší, než toto...
Je zde někdo, kdo toto potvrdí či vyvrátí?
Originál hřídel určitě kupovat nebudu (zdvojnásobila by cenu vozu), ze "značkových" hřídelí na Autodilos.cz bych se asi přikláněl ke Kolbenschmidt za 4614 Kč, dále jsou v nabídce FEBI Bilstein za 3291 Kč, INA za 3460 Kč a Borsehung za 5675 Kč.
autodilos.cz/autodily/...
/motor-rizeni-motoru-vacko
vy-hridel?type=vacko...
A pak další "značky", ke kterým nemám důvěru...
Doporučili byste něco ze zmíněných nebo mám fakt dát na Saskynovu radu a použít tu jetou?