Zdravim vsecky skutecne odborniky od fochu a znalce motoru VW TDI.
V rodine a po znamych mame same 1.9TDI, klasicke O1 / Golfy s rotacnim cerpadlem 66 nebo 81 kw (ASV, AGR, ALH). Raz jsem se zminil ze musim letos na svojem delat rozvody a hned kazdy tez ze ho to brzy ceka a podobne reci, no kurde vypada to ze mam pred sebou vymenu 8x

Tuz to nechci zrobit vylozene na prasaka fixou ale chci si koupit pripravky pro usnadneni roboty a nez take nakoupim rad bych to tez zkonzultoval. Vychazim z dilenske prirucky:
1) pripravek na aretaci vacky srubujici se misto podtlakove vyvevy
- takze neco takoveho
www.mojedilna.cz/aretace-
rozvodu-vag-ford-19-tdi-sd
i-quatros-qs10317 ?
2) pripravek na aretaci rotacniho cerpadla
- ten je asi v kazde sade, kolik ma vlastne prumer? nekde jsem cetl ze se da nahradit 5,5 vrtakem

Ale tez nachazim koliky udajne na rotacku ale tluste pomalu jak malicek tuz nevim.
3) aretace klikove hridele
- v prirucce se o ni nepise, orientuje se to podle horni uvrati 1. valce a jejiho hlidani na setrvacniku v otvoru v prevodovce. Jenze ja to budu robit cele sam, tuz si rikam at nemusim porad skakat, ze by bylo asi tez dobre ji zaaretovat. Je lepsi toto
pegasdily.cz/aretacni-pri
pravek-na-setrvacnik-kliko
vou-hridel-vag-1-9-tdi-sdi
-2 nebo prilozka k ozubene remenici
cdn.myshoptet.com/usr/...
/1139-2_aretace-rozvodu-va
ckove-hridele-skoda-vw-aud
o-seat-1-9-tdi-sdi-klic-na
-napinani-remene.jpg?606ec
521 pokud je ji tam kaj zapichnout - vhodnou diru jsem nenasel (na fotce je to aji s kolikem na cerpadlo viz bod 2 a pakou na napinaci element, kterou si musim tez koupit).
Existuje pripadne nejaka proverena sada primo na motory TDI s rotacnim cerpadlem? Vsade nachazim jenom jakesik sady na CR nebo PD motory to je k nicemu,,, nebo tez 30+ dilne sady na cely konzern za hruzu penez ze kterych pritom temer nic nepouziju.