skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Ach to turbo (aneb už zase nějaký otázky)...
prohledat
534 příspěvků (zobrazeno 201 až 250) od 24.06.2008 do 14.04.2022, založil/a Bagrr- máma mele Emu
-> Saky: ja to chapem.. mam tesne spoje, neskladam to z podradnych veci.. takze neviem, vsetky priruby a hadice su presne na priemer, cize ziadne pritahovanie filtra 55ky na trubku 50mm a podobne.. filter bol novy , impregnovany a neviem co sa stalo.. skratka turbo je co sa sacej vrtule tyka znicene alebo teda poskodene lebo funguje ale ma zjavne znamky poskodenia od necistoty nasanej do neho. foto dodam musim sa k tomu dostat
-> pistaa: jako tezko neco resit cim to bylo, jestli spatna montaz spatnej filtr atd.. ja jsem jen upozornil na to ze nejde hanit bavlnu a vychvalovat filtr z jedne jedine zkusenosti a jeste k tomu nekoho jineho.. jako me je to uplne fuk at si tam kazdy cpe co chce
proste je to to same jako ze si soused koupil Skodovku a vysrala se mu a ja si ji nekoupim a budu tvrdit vsude ze je spatna? proste blbost..
proste je to to same jako ze si soused koupil Skodovku a vysrala se mu a ja si ji nekoupim a budu tvrdit vsude ze je spatna? proste blbost..
-> Gemini: Když budeš mít natrženou jak říkáš ty šišku, tak je to možné, pokud je kvalitní tak neni možné mechanické poškození. Sám jezdím šišku od 18ti na všem do čeho sednu
.Navíc pro těch pár metrů na "pretieky"
. Kdysi sme měli na sprintech rozhovor snad s maratem bo s nekym od neho a jelikož on si dal tu snahu zkoušet ruzné změny a setupy při ladění svého auta CRXTurbo... tak např. ruzné přechody před turbem do čehož počítám tvůj modern-filter-stube dělal na jeho sestavě ztrátu 5PS na přechodu
. Tudíž osobně bych zvolil řešení pokud není třeba žádných podtlak pičovinek před turbem či váha vzduchu a podobně zvolit správny průměr houby či šišky či green ( to je jedno jak to nazveš) a nacpat rovnou na turbou. Navíc to působí hrozně esteticky oproti tomuto. Ale opět opakuji je to tvá volba, která navíc bude nejspíš i fungovat

-> Gemini:
-> Saky:
dam foto a poprosim vyadrenie co bolo zle :)ja sam neviem
-> Saky:
dam foto a poprosim vyadrenie co bolo zle :)ja sam neviem
-> Saky: neodisiel motor, na turbe su poskodene sacie lopatky, siska neodfiltrovala co mala..... a vykonovy zisk na velkom filtry nie je.....
dalsia vec, na sisku treba zase spravit nejaky box a priviest tam studeny vzduch, ja to mam automaticky vyriesene.....
dalsia vec, na sisku treba zase spravit nejaky box a priviest tam studeny vzduch, ja to mam automaticky vyriesene.....
-> Gemini: a protoze nekomu nekdy odesel motor s bavlnenym filtrem tak z toho plyne zaver filtr je nahovno papirak je lepsi.. ??
-> Saky: opytaj sa Pistu, co spravi turbo motor a siska.....
-> Saky: jo
ja mam svoje skusenosti s prachom..je to svina...a pokial na takych pretekoch ake jazdime tu na vychode nemas nasavanie s kabiny tak môzes generalkovat motor po 3-4pretekoch...pre mna je najvyhodnejsie pouzit origo filterbox...s toho uz mam 80ku ruru rovno do kabiny a do kabiny mi prudi vzduch cez dalsi filter:)

ja mam svoje skusenosti s prachom..je to svina...a pokial na takych pretekoch ake jazdime tu na vychode nemas nasavanie s kabiny tak môzes generalkovat motor po 3-4pretekoch...pre mna je najvyhodnejsie pouzit origo filterbox...s toho uz mam 80ku ruru rovno do kabiny a do kabiny mi prudi vzduch cez dalsi filter:)
-> gabo000000: a papirovej zazrak to všechno podrží.. škoda že na to ještě Ti hloupí nepřišli a vyhazujou prachy
-> gabo000000: "Alenotak" brrrr 

-> Vita ze Sudet: siska ti prach prepusti..a ked je kvalitna a naimpregnovana tak sa skoro zaprasi a prach sa tam dostane aj tak...
-> Gemini: Jo říkal sem si, že to jsou 80.léta.... čemu přesně na "šiškách" nevěříš? Ale je to tvé řešení a proti gustu žádný dišputát

-> Gemini: a co hribkovy molitanovy filtry? jinak dneska mi prislo celoplechovy tesneni pod hlavu. O vikendu nahodim hlavu a musim poupravit domek termostatu, pro cidlo vody. nejak neni cas.
skola blbaa 

-> Vita ze Sudet: je to original vec z R5 GTT, obrovsky papierak, siskam neverim.....
-> Vita ze Sudet: podobný airboxy se dávaly do peugeotu 205. sou to brutalni veci 

-> Gemini: Co to je za killer-filter lol 

-> Alenka: tak tak, Tcko u baroskopu....
parada michal,len tak dalej
kraaasa

Pekne se s tim peres, vypada to paradne.
Odkud beres olej k turbu, udelal sis Tcko u baroskopu?
Odkud beres olej k turbu, udelal sis Tcko u baroskopu?
vyfuk a filter hotovo
, pozapajat chladenie turba, vymenik, a kurenie....to bude hadiiiic

www.geminiracing.org/TURB
O.3GP - video prveho behu motora
stale cakam na zvarenie sacieho potrubia a este nevieme aky interkuler pouzijeme.....inac je skoro vsetko zapojene
edit : na fotke je vyroba nerez. tlmica
stale cakam na zvarenie sacieho potrubia a este nevieme aky interkuler pouzijeme.....inac je skoro vsetko zapojene
edit : na fotke je vyroba nerez. tlmica
-> Marcius: hlava je dlabanam, hrube zakazkove tesnenie a frezovane piesty....
-> pistaa: rikal jsem si, jestli nesoustruzil dna pistu.
-> gabo000000: sory, ja nectu vsechno. jak kdy je cas
-> gabo000000: sory, ja nectu vsechno. jak kdy je cas

-> Marcius: vsetko tu je napisane
-> Marcius: a ako inak?
.
-> Gemini: sorry teraz som dosiel domov..
.
-> Gemini: sorry teraz som dosiel domov..
-> Gemini: co kompresní poměr? jakpak si snižoval? takys dlabal hlavu?
-> Gemini:
fábie
och
tak to bude zabijárna 

-> Gemini: opochopitelne budeme lacni po videu prvniho startu 

-> pistaa: no cakal som na teba ze to nahodime do Rapidy a neprisiel si tak som to musel spravit sam.....zajtra startujem
-> Gemini: ano este do konca mesiaca.. ved pokecame konecne ako nezamestnany :D
-> pistaa: ty este pracujes ?? ze sa na to nevyseres .......
cakam Ta Pistinko

-> Gemini: po prai idem hned k tebe chlapec moj :)
-> pistaa: tak ta ocakavam, obed zabezpeceny 

-> Gemini: DOHODLEEE
-> pistaa: zajtra 

-> Gemini: a kedy mam doist??
-> pistaa: kto povedal ze zajtra aj budem startovat, vies ze to neni atmoska, ved pridi :)
-> Marcius: akoby nie....da sa vsetko,...uvidis ako to pôjde havlikovi onedlho

-> Gemini: tak preju stesti, makals jak barevnej . vcelku se stydym ze se tu s tim babram ctvrt roku a jeste to nejede a ty za par dni startujes motor
udelej pak motivacni videjo 

-> Gemini: věřím, ale ne v takovým rozsahu otáček, jako s turbem.
-> Gemini: ani ma nezavolas na startovanie? Hanba ti
-> Gemini: vymenim mamu :D
-> Marcius: 150 Nm sa da dostat z Fabie......moj ciel je 180 Nm, vykon 140-160 HP.....zajtra instalujem motor do auta, tak sa tesime vsetci....aj mama 

-> Marcius: 150 Nm sa da dostat z Fabie......moj ciel je 180-190 Nm, vykon 140-160 HP.....zajtra instalujem motor do auta, tak sa tesime vsetci....aj mama 

-> Alenka: ja nemam primo ciselny plan co se tocivyho momentu tyce, ale doufam v nejakych 150 Nm casem.
-> Alenka: pravda. nechame se prekvapit 

-> Marcius: tak, tak, mym cilem je tak 160 - 180Nm, v nejakem rozumnem rozpeti otacek, pricemz jak motor, tak ostatni veci kolem toho bych chtel udelat tak, aby to neco vydrzelo.
Jestli se to podari, uvidime.
Urcite tu z toho spousta lidi bude mit srandu, ze to bud nepojede, nebo to bude zrat, pripadne se to velmi brzo cely rozpadne, ale nejhorsi co muze nastat je, ze budou mit pravdu, tak co :)
Jestli se to podari, uvidime.
Urcite tu z toho spousta lidi bude mit srandu, ze to bud nepojede, nebo to bude zrat, pripadne se to velmi brzo cely rozpadne, ale nejhorsi co muze nastat je, ze budou mit pravdu, tak co :)
-> pistaa: vporadku, ja to chapu a hadat se nechci, abysis nemyslel, ze jo. to v zadnym pripade. ja smekam klobouk pred tebou.... vim penize ale dneska stoji uplne vsecko. ja vpodstate neinvestuju do niceho jineho nez jen do auta a veci okolo. Ani nechodim v patky a vikendy kalit s kamosema na disco, pac to co tam oni za jeden vecer nechaji, tak za to ja si koupil regulator tlaku paliva. penez nazbyt moc nemam, a proto se snazim jit zlatou stredni cestou. To, ze je to experiment o tom nepochybuju, nechci ho vsak tahnout do takovych vysin, aby to muj seriovy motor odnesl, i kdyz dnes je motoru plna prdylka. No nic, nebudeme uz tohle resit, videl bych to tak, ze si vemu ponauceni a s nejlepsim svedomim to dodelam do stavu funkcniho a pak se uvidi, jak to pujde. Nechame se prekvapit.
-> Marcius: no to jo, ja ked ti poviem co tam mam bude to zasa len draha varianta a varianta odladena na mojom motore.
Je mozne ze tebe to tak nepojde s mojimi svieckami a podobne.. hlavne poladit hej to je pravda a hlavne poriadne usporiadanie nie ako tu je velakat vidiet zbytocne zabity cas v zoradeni turbo-karbec- motor ... to je myslim uz za nami a vela inych kreacii ktore ludia bezhlavo skusaju a chcu tu okoliu nieco dokazzovat.
To vsak plati aj z svieckami, tesnenim, zvodom, sanim, kompresiou, rozdelovacom a podobne :) ale hlavne poriadne mazanie a olejove hospodarstvo, ci uz dokazat poriadne mazat a ci mazat kvalitne alebo dalsia nie menej podstatna vec ako je ohrev a chladnutie oleja :)
Ale moze tu clovek pisat, rozpravat snazit sa, kazdy ma vlastnu hlavu a kazdy si to obhajuje sam pred sebou ze to chce len na to a len na pokus a len skusk a potom ak to bude dobre, co nikdy nebude kedze to neni poriadne spravene sa to spravi poriadne....
Je to pokus a ten si vyzaduje len a len cas a peniaze.. nic ine.. vedomosti pridu casom a tie stoja ako som neraz povedal vo vysledk vela penazi a casu.. a aj preto neverim ze ako tu pisu niektory clenovia ze sa to vsade inde ako v SR hovori normalne.. tomu neverim, a spomen niekomu skodovkovy motor a turbo a potom mi prosim povedz kto ti co poradil :) ta vysmeju ver mi.. toto je nie ze cesta toto je chrastie a cestu si sekas sam..
Je mozne ze tebe to tak nepojde s mojimi svieckami a podobne.. hlavne poladit hej to je pravda a hlavne poriadne usporiadanie nie ako tu je velakat vidiet zbytocne zabity cas v zoradeni turbo-karbec- motor ... to je myslim uz za nami a vela inych kreacii ktore ludia bezhlavo skusaju a chcu tu okoliu nieco dokazzovat.
To vsak plati aj z svieckami, tesnenim, zvodom, sanim, kompresiou, rozdelovacom a podobne :) ale hlavne poriadne mazanie a olejove hospodarstvo, ci uz dokazat poriadne mazat a ci mazat kvalitne alebo dalsia nie menej podstatna vec ako je ohrev a chladnutie oleja :)
Ale moze tu clovek pisat, rozpravat snazit sa, kazdy ma vlastnu hlavu a kazdy si to obhajuje sam pred sebou ze to chce len na to a len na pokus a len skusk a potom ak to bude dobre, co nikdy nebude kedze to neni poriadne spravene sa to spravi poriadne....
Je to pokus a ten si vyzaduje len a len cas a peniaze.. nic ine.. vedomosti pridu casom a tie stoja ako som neraz povedal vo vysledk vela penazi a casu.. a aj preto neverim ze ako tu pisu niektory clenovia ze sa to vsade inde ako v SR hovori normalne.. tomu neverim, a spomen niekomu skodovkovy motor a turbo a potom mi prosim povedz kto ti co poradil :) ta vysmeju ver mi.. toto je nie ze cesta toto je chrastie a cestu si sekas sam..
-> pistaa: pak mi budou stačit i nějaký normál Brisk . Až podle toho, jak to půjde, uvidím dál. Já nepoznám jestli to jde dobře nebo špatně, bude to můj první motor takovýhohle ražení. Nechci to postavit a hned tomu nakládat a ždímat z toho co jde. To přijde časem. Nejprv to hlavně dodělat.