skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jak na studené starty?
prohledat
59 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 26.11.2003 do 15.12.2003, založil/a
20:35:52
15.12.2003
15.12.2003
PPP
Pre baghiru a wekkyho. Tak som to zas az tak nepoplietol. Ventily vo favo hlave sa NEOTACAJU. Aspon podla knizky "favorit vyjizdi". Je tam dokonca napisane take nieco, ze celkove vyhotovenie ventilov, voditok a sediel umoznuje prevadzku favo motorom na bezolovnaty benzin.
07:59:15
08.12.2003
08.12.2003

Michalvb - zrušená registrace
-> Tomáš: naozaj sa pači vždy lepe.
23:14:03
07.12.2003
07.12.2003

Tomáš SK
-> MichalVB : Veď hej, ja som pred pol rokom pomeral káble k sviečkam, zistil, že sú na ..., vymenil ich a štartovalo to hneď dvakrát lepšie...
09:38:25
05.12.2003
05.12.2003

-> Racyk: psal jsem to všeobecně
09:37:27
05.12.2003
05.12.2003

-> Tomáš: Bude to i startérem,to je jasný,všechno se opotřebuje a pokud to má nekdo rozeštelovaný, co se týče karburátoru,nebo něco jinýho,tak to je pak jiná.
21:21:11
04.12.2003
04.12.2003

Tomáš SK
-> Michalvb: Štartovanie u akéhokoľvek auta závisí na celom zapaľovacom systéme + na stave motora. U 20-ročných škodoviek to určite nebude len o baterke 

12:56:56
04.12.2003
04.12.2003

Racyk
Michalvb: nechci prudit, ale tvoje hláška je mírně mimo mísu:)
08:40:26
04.12.2003
04.12.2003

studený start je u škodovek trošku problém, záleží hlavně na baterii,jinak je to bez problémů.
22:03:40
03.12.2003
03.12.2003

Baghira
PPP: teda sorry ale tvrdit, že ocel použitou na ventilech nelze zhutnit zaklepáním je trochu mimo. To jako když se pak zabrušují ventily, tak se jako zabrušujou ty usazeniny jo, když se ventily nezaklepávají ???? ...Žádná skripta, ale fyzika pro 7 třídy...
18:45:49
03.12.2003
03.12.2003
PPP
Ospravedlnujem sa wekkymu. Ako vidno uz som to cital asi pred dvoma rokmi, takze som vacsinu veci zabudol.
To o tych ventiloch nebolo pisane az tak ako som napisal ja (teda o tom, ze sa neotacaju vobec, to tam proste nie je, je tam len o rychlosti otacania), ale ani wekky, nema uplne pravdu.
Pre tych co chcu vediet viac je tu clanok na:
www.faqs.org/faqs/.../pre amble.html
Ono je tam toho viac, ale sediel sa tyka len prvy odstavec.
To o tych ventiloch nebolo pisane az tak ako som napisal ja (teda o tom, ze sa neotacaju vobec, to tam proste nie je, je tam len o rychlosti otacania), ale ani wekky, nema uplne pravdu.
Pre tych co chcu vediet viac je tu clanok na:
www.faqs.org/faqs/.../pre amble.html
Ono je tam toho viac, ale sediel sa tyka len prvy odstavec.
18:05:07
03.12.2003
03.12.2003
PPP
-> wekky: Pokial viem, tak na favo hlavach sa ventily uz neotacaju. ale mozno sa mylim. Knizku nemam pri sebe a nazriet do nej mozem az cez vikend. To o tych ventiloch mam z nejakeho US serveru, kde to nepisal nejaky tuner, ale boli to proste informacie o palivach pre motory ako keby vypisane z nejakej mudrej knizky alebo publikacii. Kedze s palivami suvisia aj prisady tak tam bolo vysvetlene aj zaklepavanie ventilov a prisady proti zaklepavaniu (aj ked len olovnate a spomenute, ze nove su na baze draslika). Cez vikend pozrime doma adresu a uvediem ju tu aby si si ten clanok mohol precitat a reagovat priamo nan.
K tvojim arugmentom: v tehnologickych skriptach asi tazko bude nieco o hlavach motora a "zhutnovani" sediel. A to, ze kovanim sa menia vlastnosti materialu je vec celkom logicka, akurat, ze pri kovani sa material deformuje a a navyse neviem si predstavit kovat taku tvrdy liatinu ako je hlava 105/120/130. Pri pokuse o kovanie (hoci aj ventilmi) moze dojst akurat tak ku jej prasknutiu. To by v tych skriptach tiez mohlo byt. Ale ty si odbornik, tak ma teraz zotri.
A k tomu jednostrannemu opotrebovaniu. To tam spominane bolo tiez a to sa prave riesi specialnymi sedlami voditkami a ventilmi, ktore sa tak lahko neopotrebuju. Neviem ci sa na favo hlavy pouzivali ventily z rovnakeho materialu ako na liatinove, ale navyse mali aj voditka a sedla (aj ked oboje malo aj ten dovod, ze ten hlinik zase nebol taky odolny ako liatina).
K tvojim arugmentom: v tehnologickych skriptach asi tazko bude nieco o hlavach motora a "zhutnovani" sediel. A to, ze kovanim sa menia vlastnosti materialu je vec celkom logicka, akurat, ze pri kovani sa material deformuje a a navyse neviem si predstavit kovat taku tvrdy liatinu ako je hlava 105/120/130. Pri pokuse o kovanie (hoci aj ventilmi) moze dojst akurat tak ku jej prasknutiu. To by v tych skriptach tiez mohlo byt. Ale ty si odbornik, tak ma teraz zotri.
A k tomu jednostrannemu opotrebovaniu. To tam spominane bolo tiez a to sa prave riesi specialnymi sedlami voditkami a ventilmi, ktore sa tak lahko neopotrebuju. Neviem ci sa na favo hlavy pouzivali ventily z rovnakeho materialu ako na liatinove, ale navyse mali aj voditka a sedla (aj ked oboje malo aj ten dovod, ze ten hlinik zase nebol taky odolny ako liatina).
10:39:26
03.12.2003
03.12.2003

Racyk
no uvidíme jak se to bude s těmi ventily měnit s najetými km, zatím to má 220km s překroužkováním a jak se vrátím domů, tak se dotáhne hlava, při jednom se doštelujou ventilky a uvidí se co a jak... takže tu nevedte diskuze, kde se stejne jenom dohadujete
07:32:17
03.12.2003
03.12.2003

wekky
-> PPP: Nemáš pravdu, ke zhutnění materiálu sedel skutečně dochází. A pak jsou sedla o něco odolnější (něco jako kování), přečti si některá základní technologická skripta...
A další blud: Není pravda, že jsou na tom lépe ventily, které se neotáčí, právě naopak. Otáčet se musí aby nedocházelo k jednostrannému opotřebení a následným netěsnostem...
A další blud: Není pravda, že jsou na tom lépe ventily, které se neotáčí, právě naopak. Otáčet se musí aby nedocházelo k jednostrannému opotřebení a následným netěsnostem...
21:21:36
02.12.2003
02.12.2003
PPP
Len pripomienku k tomu "zaklepavanie" ventilov. Ventily na liatinovych a nepodarkovych hlinikovych hlavach sa nezatlkavaju do sediel, ale po-otacanim ich obrusuju podla toho kolko necistot sa so spalin na sedlach a ventiloch usadi. Tieto necistoty funguju ako brusny material, takze cim je ich viac, tym skor sedla odidu. Na vybehanych hlavach tecie olej po drieku na ventil a dostane sa aj na sedlo a tym ho cisti a primazava takze sa tak lahko neobrusi. A s tym, ze na aditovany benzin sa sedla zhutnia nech ide J.C. niekam (aj ked inac v jeho clankoch tazko najst chyby). Tym chce vari povedat, ze liatinu proste stlacim tak ze zmensim jej objem a tym hustotu a tym sa stane pevnejsia? Nezda vam to ako volovina? A ak to zelezo nestlacim (co je fakt pekna konina), tak by sa muselo niekam podiet. Okrem toho toto teoretizovanie uz za nas vyreisili inzinieri, ktori zistovali preco sa ventily "zaklepavaju" a zisili, ze je to v skutocnosti zabrusovanie. Z toho si lahko vyvodite, ze hlavy, ktorych ventily sa neotacali (nemysim tym, ze boli v takom stave, ale ze boli tak vyrobene - napr. favo hlavy a urcite aj nejake liatinove aj ked nie akurat skodovacke), trpeli na vyfukove ventily podstatne menej. Samozrejme tvrdokov na ventiloch funguje, touto poznamou som nechcel povedat, ze je zbytocny. Len uz prosim Vas prestante s tym zhutnovanim sediel, lebo ma vystrie :( :))).
18:35:25
02.12.2003
02.12.2003

jb
king to zas ne sproste nadavam jenom dneska vypalovacce ... nejak si sni nerozumim ma ji od vcera..pokud neco o tom vite tak mi napistedo temata ktere jdu zalozit do pokec o vsem..
15:20:56
02.12.2003
02.12.2003

Racyk
drahou medicínu dopřávám, vždy jednou za týden, když dojíždím ke koleji, to přepínám na benál, abych pak následně na nej i za několik dní mohl nastarovat:) Takže nejsem čistokrevný LPG:)
08:57:17
02.12.2003
02.12.2003
King
2 jb: Uff, to jsem rad, ze se to vyjasnilo :) Nepochopeni druhe strany jsou tu na strankach spousty a nadavky do curaku prestavaj bejt vzacnosti :(
2 Baghira: Mas pravdu, ze po cca 50kkm na aditivovanej benal jsou sedla na litinovy hlave "zhutnela" (J.Cech -TW). Ve spouste pripadu pripadu by pak melo stacit jenom obcas prepnout na benal (1km na 100 ujetych - přiklad) a jinak jezdit na lpg. Jenze, co shade motor, to original. Prave na zaklade mych pripominek a toho,co jsem zachlech, pak Cech tu teorii poopravil v tom smyslu, ze motory s vetsim kompres. pomerem (120LS, 130) trpi min na zaklepavani ventilu, nez treba 105,120. Ale neda se to zevseobecnovat. Velkou roli hraje zakladni predstih a prubeh odstr. regulace. Proste pokud je v nekterym rezimu predstih mensi, nez lpg potrebuje, dohoriva smes jeste behem vyfukovyho zdvihu a ventily jdou do kytek (plati samozrejme i pro benal s vyssim OC).
Takze v prvnim kroku bych zkusil zvetsit zakl predstih za druhy vozit v nadrzi natural preaditivovanej nejakou srackou (benadit a spol.) a obcas doprat moturku tyhle drahy meduciny :)
2 Baghira: Mas pravdu, ze po cca 50kkm na aditivovanej benal jsou sedla na litinovy hlave "zhutnela" (J.Cech -TW). Ve spouste pripadu pripadu by pak melo stacit jenom obcas prepnout na benal (1km na 100 ujetych - přiklad) a jinak jezdit na lpg. Jenze, co shade motor, to original. Prave na zaklade mych pripominek a toho,co jsem zachlech, pak Cech tu teorii poopravil v tom smyslu, ze motory s vetsim kompres. pomerem (120LS, 130) trpi min na zaklepavani ventilu, nez treba 105,120. Ale neda se to zevseobecnovat. Velkou roli hraje zakladni predstih a prubeh odstr. regulace. Proste pokud je v nekterym rezimu predstih mensi, nez lpg potrebuje, dohoriva smes jeste behem vyfukovyho zdvihu a ventily jdou do kytek (plati samozrejme i pro benal s vyssim OC).
Takze v prvnim kroku bych zkusil zvetsit zakl predstih za druhy vozit v nadrzi natural preaditivovanej nejakou srackou (benadit a spol.) a obcas doprat moturku tyhle drahy meduciny :)
07:49:38
02.12.2003
02.12.2003

jb
to king: OK jinak me taky auto prepravuje z bodu A do B a to kazdy den nejakych 80km ..takze zadna garazova slecinka ... jen metrochu vytocilo to zarazeni
22:51:23
01.12.2003
01.12.2003

Baghira
Kuvňa se 130-tkou jsem ujel na LPG 35000 kiláků a nikdy žádnej problém, i když je fakt, že jsem měl tvrzený ventily. Prasklou hlavu lze poznat velice jednoduže tím, že to nejčastěji zavzdušňuje vodní okruh, protože u LPG vám hlava praskne u výfuk. ventilu. Voda je pak tmavší a tmavší a při chcípnutí motoru to vybublává do expanky. Ale nikdy to není tak velká prasklina, aby jste nedojeli, ještě jsem to neslyšel. Jinak pokud jde o ventily, tak pokud má motor už zaklepaný ventily od benzínu...tudíž najeto tak 50tis.km., tak by z 90% měl vydržet bez problémů i provoz na plyn.
21:09:26
01.12.2003
01.12.2003

SOMALECEK (martin120)
úplně normálně jako na teplé pokud je vše v cajku tak nema problema
19:34:52
01.12.2003
01.12.2003

Milošek
-> Ivour: uz mas okorodovany kontakt co kostri elektromotor starteru a je tam moc velkej odpor takte vetsina energie de na to aby ten proud prosel a na motor se ji moc nedostane-zkus si na baterku nasadit kontakty a nutahni je a zastartuj-uvidis co to udela-cvak vysune volnobezku a na motor el.motor nezbyde nic...vlastni zkusenost kdyz kamos si pucil baterku a neutahl kontakty(objimky)na elektrofdach baterie...nebo to jeste dela kdyz ti de do valce voda-prvni otoceni de ztezka-voda je spatne ztlacitelna a nez se otevre vyfuk,nebo sac.vent tak je to odpor jako svine nez ta voda nekam utece(opet vlastni zk.-na dalnici uprostred niceho je fakt super praskly tes pod hlavou a jet na 2-3 valce...
17:12:19
01.12.2003
01.12.2003
King
2 jb: sice jsem svoji reakci nadepsal "2 jb:" nicmene to bylo mineno obecne. Priznavam, ze skodovku mam jako dopravni prostredek - tj. ocekavam od ni, ze me dopravi denodenne z mista A do mista B a zpet. K tomu nepotrebuju mit na motoru novou hlavu a sehnat se da v rozumnem stavu nejen na vrakaci. Nikomu nebudu brat, ze jezdenim na naftu jezdi levneji nez na lpg, to je kazdyho vec, jak si dokaze spocitat naklady na 1km :) Jinak diagnoza bliziciho se prasknuti hlavy je mozna, malinko mi sla voda do oleje a po sundani hlavy bylo krasne videt, jak jsou vyfuck. ventily 2. a 3. valce zaklepany a mezi nima neznatelna prasklina. Samozrejme, ze kdyby muj vztah k autu byl vrelejsi, urcite bych sel do tvrzenych sedel. Reseni s favomotorem je cenove srovnatelne a navdavkem clovek dostane 40% vykonu navic. Myslim ze pro Racyka by to by to bylo lepsim resenim, nez se trapit se stelovanim ventilu na 130ce.....
15:24:32
01.12.2003
01.12.2003

Labros
-> Vojta: Sešlápnutím plynu spustíš akcelerační pumpičku, která ti stříkne do sání benzín, ten ti ve válci umyje se stěn olej a píst pak při pohybu krapet dře o stěnu válce.
Jestli SEDR nebo novější EDSR, nešlap na plyn předem, sytič ti tam dá benálu dost a chytneš i bez toho.
Jestli SEDR nebo novější EDSR, nešlap na plyn předem, sytič ti tam dá benálu dost a chytneš i bez toho.
15:23:04
01.12.2003
01.12.2003

jb
a ja mam k autu vztah a vedome ho nicit nebudu i kdyz se to vyplati
15:22:20
01.12.2003
01.12.2003

jb
jo apokud dokazes diagnostikovat kdy ti praskne hlava tak gratuluju.. ty mas spotrebku ja mam fungl novou hlavu i s ventilama a neminim ji dosrat a asi vis ze nova neni za par supu a nove ventily taky ne..no tak nevim kdo je konzument a jak to muze asi jezdit s hlavama z vrakace tesne pred smrti .. no kazdy jak umi...ja chci dojet domu ze skoly kazdy den. praskla hlava na dalnici je asi problem ale jestli vozis sebou rezervni a nevadi ti menit s baterkou v noci hlavu a mas dost casu tak pak ok
15:16:21
01.12.2003
01.12.2003

jb
to king : presny odhad jezdim presne takovym vozem jak rikas a dolejvam akorat jednou rocne naftu ... protoze je levnejsi
15:13:16
01.12.2003
01.12.2003

Ivour
Milošku,jak to myslíš to "ukostření-velký přechodový odpor"?Taky mám pocit (když se ochladí),že to první protočení je takový línější.Baterku mám silnou a dobrou.
14:48:07
01.12.2003
01.12.2003

martyCZ
-> Racyk: no koukni se taky na grafy spotreby, nejnizsi mezi 2000 a 2500, pak to roste, do 3000 je to unosny, 3500 to ma maximum, pak to klesa na 4000 je to opet slusny a pak to leti nahoru :o)
14:41:16
01.12.2003
01.12.2003

Racyk
2500-3000 ale co tak 3250?:) to je pro 130 rychlost 110kmh, tam mi končí zelene čárkování na otačkoměru
14:38:06
01.12.2003
01.12.2003

martyCZ
ja tocim 2500-3000 po dalnici trvale, je to myslim rozumen jak vzhledem k motoru tak i vzhledem k jizdnim vlastnostem a tem prasatum co na dalnici potkas
proste na otackomeru zeleny pole :o)
proste na otackomeru zeleny pole :o)
14:28:54
01.12.2003
01.12.2003

Racyk
to martyCZ tos mě trochu uklidnil, ale neví někdo, jaké otáčky jsou pro motor ještě příjemné, když jezdí dlouhé trasy (do týdne točím 230km a zpět) aby se mi motor neuhnal!
14:23:16
01.12.2003
01.12.2003

martyCZ
-> Racyk: nezaklepe, sedla zhutni a dalsi zaklepavani bude mnohem pomalejsi
ale uz jsem videl tri hlavy 120 co praskly behem nekolika mesicu po namontovani LPG
ale uz jsem videl tri hlavy 120 co praskly behem nekolika mesicu po namontovani LPG
14:19:48
01.12.2003
01.12.2003

Racyk
to King: no tak to je v rdeli, pokud se ty ventily budou zaklepavat furt, ja najezdim 2tis za mesic, takze štelováni ventilu jednou za měsíc, ještě jde, ale co pak na tom odejde? Sedlo ventilů, nebo co, bo hlavu měnit? Potřeboval bych ještě jednu na další motor, co mi jebla a ne na ten svuj co mám ted v aute i s překroužkovaním, což je teda docela poznat a auto jede od spodu jak divé:)
14:06:32
01.12.2003
01.12.2003
King
2 jb: Nebudu to zrovna rozdmychavat, ale LPG neni o strachu jestli odjedu nebo dojedu. Aspon si nepomatuju, ze bych za poslednich 110kkm na lpg kvuli lpg nedojel. Kazdopadne to neni nic pro dolevace provoznich kapalin, proste o tom musis vedet vsechno a krome toho umet diagnostikovat a resit problemy. Pro svatecniho pilota s oplastovanou S1xx to proste neni :o)
14:00:39
01.12.2003
01.12.2003
King
2 Racyk: Jestli ti ty ventily vydrzely 3000km, muzes si gratulovat. Ale neni to nic, co by te melo na litinove kebuli prekvapit. Ja jsem proste na zacatku kazdyho mesice pekne v noci po vychladnuti moturku posteloval vule a to se opakovalo v az do stadia, kdy vyfukove ventily uz nebylo mozno postelovat (stelovaky nadoraz) a hlava praskla. U moji 105ky jaxi neni co resit, 105kova kebule je spotrebka za par supu, takze vymena po kazdych 30kkm neni nic v porovnani s usporou na PHM. U 130ky uz to trosku problem je. Taxem se vybod na ventily a misto tvrzenejch sedel jsem od znamyho koupil favomotor za 2kkc a problem ventilu zmizel :o)
07:26:47
30.11.2003
30.11.2003

jb
jj duvod proc nemam LPG ... to mi za ty nervy nestoji kdy nedojedu .. to je to same jak kdyz kazdy chce tdi a najede 10 tisici rocne .. timto nechci opakuji nechci znova diskuzi co je lepsi LPG nebo benal ...ostatne vsichni maji nazor a asi ho nezmeni
21:41:02
29.11.2003
29.11.2003

Racyk
Veliké poděkolání patří Kingovi on jediný definoval moji závadu přesně! To že jsou(byly, dnes překroužkováno) v prdeli to na to nemá vliv, závada byla ve ventilech, jak řekl King všechny výfukové ventily byly na nule! Jak jsem se vrátil včera domů z kolejí, tak jsme po vychladnutí seštelovali ventilky a chytlo to uplně super a ráno to chytlo uplně v pohodě na první šup a na LPG!!!!!!!!!!!!!!!! Jinak díky za rady, ale určitě to zase nekomu něco přineslo jako mi, ale je zajímavé že se ty ventily zaklepnou po několika tis.km u mě 3000km
21:38:53
29.11.2003
29.11.2003

Racyk
Veliké poděkolání patří Kingovi on jediný definoval moji závadu přesně! To že jsou(byly, dnes překroužkováno) v prdeli to na to nemá vliv, závada byla ve ventilech, jak řekl King všechny výfukové ventily byly na nule! Jak jsem se vrátil včera domů z kolejí, tak jsme po vychladnutí seštelovali ventilky a chytlo to uplně super a ráno to chytlo uplně v pohodě na první šup a na LPG!!!!!!!!!!!!!!!! Jinak díky za rady, ale určitě to zase nekomu něco přineslo jako mi, ale je zajímavé že se ty ventily zaklepnou po několika tis.km u mě 3000km
15:41:22
29.11.2003
29.11.2003

Vojta - zrušená registrace
-> Milošek:
Ok dik mrknu se na to a uvidim.
Ok dik mrknu se na to a uvidim.
09:18:38
29.11.2003
29.11.2003

Milošek
-> Vojta: ukostreni-velkej prechodovy odpor..
22:47:18
28.11.2003
28.11.2003

Ja sice nijak velke problemy se starty nemam. Po delsim stani napumpuju pumpou pak par krat seslapnu pedal a jedu, ale posledni dodbou se mi stava ze i kdyz mam v poho baterku tak pri startovani to ten prvni pootoceni jde tak nejak tezce a pomalu a pak uz se to jakoby rozjede a je to v poho. Ze zacatku to vypada jako by vybita bat. ale pak to toci normalne, dela mi to i pri teplych startech. Nevim co to je.
22:42:55
28.11.2003
28.11.2003

-> Racyk: Tak to vidim ze se ti nejak sere.
No preju hodne stesti pri opravach.
No preju hodne stesti pri opravach.
11:10:58
28.11.2003
28.11.2003

Milošek
-> Racyk: to jsi rekl brzo ze mas tlaky v hajzlu

09:39:25
28.11.2003
28.11.2003

Racyk
nevím co tomu může být, ale jak jsem to chtěl dneska a včera natočit, tak ani prd, zatáhli jsme to na lano a chytlo to téměř na metru. Další co vím, že je v hajzlu jsou pístní kroužky, takže mám hodně slabý kompres, tak na to jdu o víkendu, pak se uvidí, seštelujou se ventily apod, ale alektrika to není, protože to hází jiskru kde má, i docela silnou (pokud už není baterka v...), takže tam problém nehledám, i když vše je možné.
21:09:21
27.11.2003
27.11.2003
PPP
Pri tom prvom pokuse si startoval rovno na benzin?
Ak ano, aku dlhu prestavku medzi naslapanim plynovym pedalom a tocenim starterom?
Ak si sa pokusal starovat na lpg a nevydalo, tak v sani mohlo byt dost vela plynu a + benzin = uchlastane. Ak si startoval rovno na benzin ale nepockal po naslapani aspon 10sekund (ja zatial oskrabem predne sklo a ak vyda tak aj bocne, co mi vyda asi na pol minuty) tak sa to tiez uchlastalo neodparenym benzinom. Uchalstanie znamena, ze sa sviecky zaliali benzinom a potom ti uz iskru nehodia. Este pomaha vymontovat sviecky a osusit ich, ale ak je kosa, tak to nie je ziadna sranda.
Toto pisem len preto, lebo ten uspesny pokus po dvoch hodinach tomu napoveda, ze si to najprv uchlastal apo dvoch hodinach si mal valce a sanie plne benzinovych par a sviecky suche a startovalo to jedna radost.
Ak ano, aku dlhu prestavku medzi naslapanim plynovym pedalom a tocenim starterom?
Ak si sa pokusal starovat na lpg a nevydalo, tak v sani mohlo byt dost vela plynu a + benzin = uchlastane. Ak si startoval rovno na benzin ale nepockal po naslapani aspon 10sekund (ja zatial oskrabem predne sklo a ak vyda tak aj bocne, co mi vyda asi na pol minuty) tak sa to tiez uchlastalo neodparenym benzinom. Uchalstanie znamena, ze sa sviecky zaliali benzinom a potom ti uz iskru nehodia. Este pomaha vymontovat sviecky a osusit ich, ale ak je kosa, tak to nie je ziadna sranda.
Toto pisem len preto, lebo ten uspesny pokus po dvoch hodinach tomu napoveda, ze si to najprv uchlastal apo dvoch hodinach si mal valce a sanie plne benzinovych par a sviecky suche a startovalo to jedna radost.
19:45:51
27.11.2003
27.11.2003
Koči
To je snad jako by byl problém v elektrice - chvíli to nejde, pak se něco pohne a je to, snad nějaký drátek, hází svíčky jiskry tak jak mají?
13:05:29
27.11.2003
27.11.2003

Milošek
ze by magie

21:34:26
26.11.2003
26.11.2003

Racyk
Karburator jsem pucoval o vikendu, byl zaneseny, ale nijak moc, Moje LPG ma najeto cca 3000km s tim motorem (130) jo a po dvou hodinach od neuspesneho startu jsem prisel, otocil klickem a motor naskocil, jako bych ho zrovna chcip!!!!!!!!
20:36:07
26.11.2003
26.11.2003

Baghira
Dej el. zapalování z Fava, svíčky silver a startuj na LPG. Pokud bude vše seřízený, tak i při -20 bez problému.
19:21:55
26.11.2003
26.11.2003
Koči
Já bych se taky přikláněl ke karburátoru, tipoval bych nějaké svinstvo, které karbec uspalo. Já bych to profoukl a nechal seřídit.