a pak jsem jeste u nivy zkontroloval vsechny oleje a napnul rozvodak, takze si to zas chvilku nebudou vsichni plest s naftakem :), zitra jestli bude trochu pocasi, tak budu zas menit lambdy na 1.4 mpi, to mam radost

a pak jsem jeste u nivy zkontroloval vsechny oleje a napnul rozvodak, takze si to zas chvilku nebudou vsichni plest s naftakem :), zitra jestli bude trochu pocasi, tak budu zas menit lambdy na 1.4 mpi, to mam radost

dvakrát se mi protrhl

Když budu předpokládat že asi nemáš elektrickej přímotop a k tomu vybitou 110 Ah baterku.
... a mně teda kravál nedělala samotná seklá volnoběžka, ale kmitající napínák.
) volnoběžku má. A je teda zajímavý, že HTP altík ji nemá, když zrovna tříválec bude kmitat asi o něco víc než normální motory.

origos tam je iskra 80A a verze s klimou ma 100A a stale klasickej klinak, ten jsem chtel puvodne sehnat, ale 6500,-kc za nej dat nehodlam...:/

Viem, že s tou gumou to nie je úplne vhodné, ale funguje to tak už dlho. Až teraz na ten strihnutý šrób no, ale to som už prerobil. A zatiaľ ma nič lepšie nenapadlo. A chcem, aby to bolo ľahko zameniteľné kedykoľvek nazad za origo altík. Dvojité horné upevnenie tým pádom neviem, ako by som vymyslel.
, plochej remen by mohl pomoci, u rapida ho mam, ale altik jen pal 70A, chtel jsem dat zkusmo iskru 80A, (ale jeden clovek si pujcil vsechny 3ks a nemohu je od nej dostat z5 :/), ale rekl bych, ze to take chce dvojite horni uchyceni

) zistil, že sa mi pri 3000 ot. v úzkom spektre otáčok prenáša do karosérie od altíka ostrá silná rezonancia. Teraz to pri upevnení bez gúm robilo pre zmenu zas tento popisovaný strašný rachot pri 2500-2700 ot. cca. Je to až neskutočné, aký bordel dokáže robiť alternátor. čo sa zvukov a vibrácií týka. Dal som tam nazad gumy pod podložky a je ticho.

ale casto se s tim da dojet i tisice km, ze ho necim zapres a on tsm jen tak lezi:) akorat potom klinak nebyva v ose no:(

V samotnom motore to nebude. Ale prenáša sa to do celého agregátu. V otáčkach okolo 2500, ale nie je to až také úzke spektrum otáčok. Pod a nad tieto otáčky OK. Silno to rezonuje. Akoby niekto nasypal hrsť matíc na šusplech a to tam všetko tancovalo.