skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes našli
-> Petrson: Asekol, nebo Elektrowin ? 

-> m8rinek: A to se vyplatí.

nasol totok web.datriware.com/Skoda_S
uperSport_vyvojova_studie-
english ale asi SJC coo?
ale totok je mazec web.datriware.com/Zavodni _a_sportovni_vozy_Skoda_se _vstrikovanim-english
ale totok je mazec web.datriware.com/Zavodni _a_sportovni_vozy_Skoda_se _vstrikovanim-english
V balení Mp3 adapteru místo chargeru od číňana jsem našel 8gb flashku plnou hitovek. Docela fajn dárek :D. https://www.youtube.com/w
atch?v=nLU0twQ2eb4
nasol som ze mi niekto ukradol fotku a pouzil v inzerate auto.bazos.sk/inzerat/...
/skoda-felicia-bez-tp-spz.
php
img.skoda-virt.cz/vase_au ta_upload/.../6577_2011-12 -22_16-01-33_50.jpg
img.skoda-virt.cz/vase_au ta_upload/.../6577_2011-12 -22_16-01-33_50.jpg
-> Eidy: tak to bude na dlouho 

-> Rapid135 - doktor: Já na ní zatím nemám čas, ale kompletně umyto, korba provizorně přidělaná, aby nepadala, a je zatím odstavená u mě v pokoji
.

-> Honzaloun: Tatru v uplně stejné barvě mě koupila žena k narozeninám před 6ti letama,mám ju tady pěkně vystavenou.už sem stihl udělat boční okna,na přední sem eště nic nesehnal a jak bude chvilka tak jí udělám zadní čelo 

Haldy krásnejch fotek www.wallpaperup.com/39/..
./23
Kdyby někdo chtěl, tak jsem viděl u silnice odložené pěkné přední hnědé sedačky z favorita... konkretně je to na staré benešovské, ve směru od Prahy za Horníma Jirčanama jak je ta Avie a prodávaj tam zeleninu.....teď už budou asi trochu prolitý od deště.
-> Petrson 12.11.14 16:45:36: toto sme mali doma dlhe roky, to gramoradio
-> OTA-MTX: ten je Trabantí 

-> Petrson 12.11.14 16:45:36: Presne na tomhle gramu jsem jel vsechny pohadky jako dite:)
a stále k mání odkaz z -> Petrson 15.10.14 16:17:25:
-> Bukaj: No však jak říkám, unašeč je "trochu" jiný 

-> dragon_cb_cz: Fa tripoid má stejný vnitřek, ale jiný "obal" (jiná délka tisícihranu a jiný průměr dosedací plochy gufera...
Jinak vnější klouby nesháním - ty u škodovek neodcházejí - maximálně vnitřní tisícihran na ježku v kleci. Asi nejvíce se opotřebovávají právě vnitřní klouby v místě styku prstýnků s tělem kloubu. Pak také tisícihrany na spojovací hřídeli. A problematické bývá poškození těla kloubu (vydření, koroze) na ploše, kde dosedají břity gufera...
Jinak vnější klouby nesháním - ty u škodovek neodcházejí - maximálně vnitřní tisícihran na ježku v kleci. Asi nejvíce se opotřebovávají právě vnitřní klouby v místě styku prstýnků s tělem kloubu. Pak také tisícihrany na spojovací hřídeli. A problematické bývá poškození těla kloubu (vydření, koroze) na ploše, kde dosedají břity gufera...
-> Bukaj: Starý favo má pokud vím stejný tripod jako vlečka... Unašeč v převodovce je taky skoro stejný, ale snad má jinou délku hřídele.
Pokud bys chtěl tyhle vnější klouby na vlečku, tak ještě dva roky zpátky jich v jedné mototechně měli plnou krabici (takových 30 kousků minimálně), ale cena byla tržní, tak jsem je tam nechal.
Pokud bys chtěl tyhle vnější klouby na vlečku, tak ještě dva roky zpátky jich v jedné mototechně měli plnou krabici (takových 30 kousků minimálně), ale cena byla tržní, tak jsem je tam nechal.
-> Strašlivý Píďa (aka PeťaKlíč):
No, v tý době ty klouby z Almery zase budou dost odjetý, ale možnost koupit nový třeba v Kelly je fajn
Ona to nebude jenom Almera, ale dle mého názoru stejný kloub bude v daleko více autech...
...nevím třeba, jak je to ve Favoritu a ve Felicii, ale tipoval bych, že to bude totéž...
No, v tý době ty klouby z Almery zase budou dost odjetý, ale možnost koupit nový třeba v Kelly je fajn

Ona to nebude jenom Almera, ale dle mého názoru stejný kloub bude v daleko více autech...
...nevím třeba, jak je to ve Favoritu a ve Felicii, ale tipoval bych, že to bude totéž...
-> Bukaj: no víš co jednoho dne už žádný škodovkový klouby nebudou
takže možnost upravit unašeč z almary by se mohla hodit

-> dragon_cb_cz: -> Strašlivý Píďa (aka PeťaKlíč):
No, prakticky identické znamená 100% kompatibilní - rozdíl jsem zaznamenal pouze ve tvaru horního růžku obliny největších otvorů v kleci a asi bude nějaký rozdíl v materiálu...
Určitě budou klouby na Almeru dražší, ale zato běžně dostupné.
Ne, že by vnější klouby u vlečky odcházely (oproti té Almeře, kde jsou na přední nápravě, tudíž mají větší akční rádius a jsou vydřené na větší ploše a rychleji odejdou manžety), ale někomu se může hodit 100% kombinovatelnost kloubů poloos těchto dvou vozů - ať už jako varianta předního náhonu a vlečkové převodovky, nebo spíše zadního náhonu s agregátem z Almery.
Ale spíše jsem to zmínil jako zajímavost, jak dlouho se něčí licence udrží ve výrobě...
No, prakticky identické znamená 100% kompatibilní - rozdíl jsem zaznamenal pouze ve tvaru horního růžku obliny největších otvorů v kleci a asi bude nějaký rozdíl v materiálu...
Určitě budou klouby na Almeru dražší, ale zato běžně dostupné.
Ne, že by vnější klouby u vlečky odcházely (oproti té Almeře, kde jsou na přední nápravě, tudíž mají větší akční rádius a jsou vydřené na větší ploše a rychleji odejdou manžety), ale někomu se může hodit 100% kombinovatelnost kloubů poloos těchto dvou vozů - ať už jako varianta předního náhonu a vlečkové převodovky, nebo spíše zadního náhonu s agregátem z Almery.
Ale spíše jsem to zmínil jako zajímavost, jak dlouho se něčí licence udrží ve výrobě...

-> Strašlivý Píďa (aka PeťaKlíč): Nepředpokládám, že by byly levnější než ty vlečkový, který se daly sehnat okolo pětikila cca?
-> Bukaj: dobře,, a jak jsme na tom s dostupností japonskejch homoušů a s možností jejich úpravy na vlečku? 

-> Bukaj: A jak moc identické znamená to "prakticky" ?
Vlevo "Made in Japan" 1997, vpravo "Made in Czechoslovakia" 1984
(Nissan Almera N15 vs Škoda 130L) - vnější kloub poloosy - klec s kuličkami prakticky identická, včetně tisícihranu.
To kdyby třeba někdo chtěl použít vlečkovou převodovku pro pohon předních kol...

(Nissan Almera N15 vs Škoda 130L) - vnější kloub poloosy - klec s kuličkami prakticky identická, včetně tisícihranu.

To kdyby třeba někdo chtěl použít vlečkovou převodovku pro pohon předních kol...

O víkendu jsem našel (pro mne nový) poznatek...
...najdete rozdíl?
...najdete rozdíl?

-> Bajou: Já si taky kupuju Modely, ale jako Tatrovka na písek, je trochu jiná úroveň kámo

-> dragon_cb_cz: Však v pohodě, jen říkám jak to je, mě taky ukradly z písku Bowden Traktor, vím jaký to je, ale tej tatrovky mi bylo fakt líto, dřív nebo později by jí vzal někdo jinej...
-> Honzaloun: Ze srandy jsem ji teď "našel" na netu a hádej, přesně tahle verze
A s tím kupováním... Proč si tady lidi kupujou kultovní autíčka a podobně? Aby si s nima jezdili? Asi ne. Ale nebudu to tu zbytečně zasírat, nemá to cenu.

-> Honzaloun: V pohodě, nechtěl jsem tě z ničeho obvinit 

-> Bajou: Upřímně, vím že se prodávají, ale už to jsou jenom verze s kýčovatejma barvama...(př. fialový kola, modrá korba, zelená kabina...)navíc, tahle už nikomu nechyběla..
E: navíc, proč bych si kupoval Tatru na písek v 15 letech?, byl to můj sen, ale kupovat si to fakt nebudu, už nejsem dítě co chodí na píseček :D
E: navíc, proč bych si kupoval Tatru na písek v 15 letech?, byl to můj sen, ale kupovat si to fakt nebudu, už nejsem dítě co chodí na píseček :D
-> Honzaloun: To je takovej problém si ji koupit? Podle koleček je to stejně novější verze, která se ještě prodává... 

-> dragon_cb_cz: Tady když si děcka něco nechaj na hřišti, tak to vždycky zmizí, bydlím na sídlišti a mám tu zkušenost, že si tady děcka něco nechaly na písku, třeba na druhej den, takový sklápěčky, a nějakej hajzl je ukradl...Jinak našel jsem jí v takový uličce, mezi dvouma panelákama na opušteným hřišti, kde už je jen ten písek, a zbytek už tam není.Ač se možná nezdá, Tatra měla nádhernou patinu, kterou jsem na fotkách už umyl, a ta špína tam stejně zůstala, už tam asi musela chuděra ležet hodně dlouho, když se na ní zažrala špína, tak jsem jí dneska vzal, vím že je to čorkařina, ale když se po ní nikdo ne schání, tak lepší jí vzít a splnit si sen z dětství (vždycky jsem chtěl takovou Tatrovku), než aby jí někdo vyhodil, nebo rozmlátil.
-> Honzaloun: A kde jsi jí takhle našel? Tady u nás si běžně děcka nechávaj hračky na veřejným hřišti... tak aby se pak po ní nesháněly 

A je doma
, lepší než aby jí někdo rozmlátil nebo vyhodil, já z ní mám radost
.

-> Syny: Tak moje mastny sklicko vydrzi podle toho co se po nem chce. Kdyz volam a sedim na netu tak od rana do vecera. Kdyz jsem doma a telefon jen lezi a volam si jen s nejblizsimi tak 3 dny neni problem.
-> su.tech – nezodpovědný hajzlík: A dokonce po 7mi letech mi vydrzi furt nabitej 3-4 dni s puvodni origo baterii. Coz je asi tak o 4-5 dni vic, nez ty dnesni mastny sklicka 

-> Syny: K750i je vybornej telefon.
Kdyz zvazim co vsechno se mnou zazil a kde vsude se mnou byl tak s tebou souhlasim.

-> Kocvin 22.10.14 17:25:19: Funguje :) A nikdy jsem ho nemenil ani necistil a to ze ten mobil uz neco zazil. Do dneska mam reprak plnej pilin od rezani flexou (kdyz jsem vyvaroval 120tku) :) Celej uz je takovej dojebanej a vosuntelej, ale vse porad funguje jak ma :) Mam ho uz 7 let :)
-> Mr._Nosferatu: Já si akorát kupoval novou baterku a kryt. Ale už to mám zase doškrabaný 

-> Strašlivý Píďa (aka PeťaKlíč): No jo, je to veterán..

-> Kocvin: což o to, hned bych si ho koupil,, ale za 6,6'k ?!? 

-> Mr._Nosferatu: Můžeš si koupit nový www.retromobilky.cz/Sony-
Ericsson-K750i-d107.htm 

-> vhml: tak oni byly v hájí kontakty na baterku stačilo nechat na palubce a nastartovat a byl vyplej... Takže tak ...
-> Bajou: Me K750i tak před 3mi týdny spadla a už se nezapla. Takže jsem musel jít do tech moderních ...