-> moucan - zrušená registrace 11.02.21 13:42:20: No co vím, tak všechny MB a i následně stovky víka nízká. Jejich vadou bylo možné prosakování oleje pod víčkem hlavně díky přímému ostřiku olej. To se vyřešilo částečně tímto komínkem, kdy je ta vzdálenost větší a možnost přímého obtékání po vrchu víka ztížena a olej musí překonat ,,překážku vzhůru'' a hlavně se to vyřešilo přidáním plechu proti přímému ostřiku oleje od vahadel pod víčkem, součástí toho ,,komínku'' byl ale vždy nákružek ke změně odvětrání karteru u 742, proto toto víko mi jaksi nikam nepasuje. Nevím také, jak jsou řešeny výztuhy proti prohnutí nadměrným dotažením, MB má jen jednu ,,L výztuhu'' uprostřed, proto ty víka odcházejí často na prohnutí, 742 víka mají tusím 3 ,,U'' výztuhy, které zároveň nahrazují nabodované ,,kloboučky'' u MB víka proti ostřiku a následnému vzlínání okolo M6 šteftů.
Jsem zvědavý, zda-li by někdo mohl původ tohoto víka osvětlit, podle tvé fotky je patrné jiné provedení základního výlisku víka, kde komínek přímo navazuje na víko, kdežto u mého příspěvku je prolisovaný lem základního výlisku a až na něj je připevněn ,,komínek'', také se zdá tento nalévací otvor vyšší.. Trochu uvažuji o úpravě vyztuženého 742 víka na MB vzhled díky vyšší odolnosti proti prohnutí jako ,,tuning'', ale teď mi zmátly tyto ,,mezityp - ND'' víka :D snad bude někdo chytřejší.
-> saskyn2: Koukám, že už to bylo déle, kdy se to tady řešilo, jsem se trochu ztratil v čase, ale někdo tu psal, že to jistojistě musí být šedivý vršek přestříkaný černým sprejem a že byla maximálně jedna várka, kdy ,,sešili'' nestandardní dvě černý části do jednoho tapce do auta nějakého ředitele Jikovu :D