Rozebírat altík na odpočívadle bez zázemí se mi nechtělo (asi jediné, co mohlo odejít, byla dioda v bloku, nebo nějaký uklepaný kontakt, takže bez páječky zbytečnost), tak jsem zhasl světla, povypínal vše ostatní a vydal se hledat autodílnu, servis, vrakoviště (v neděli - nic moc vyhlídky) nebo někoho, komu stojí na zahradě vrak Favorita, Feldy, nebo třeba Zetoru...
...u místních v nejbližší obci jsem moc nepochodil, jen získal informace, že ve městě je nějaký nonstop servis. Cestou do města jsme zabloudili - na silnici hořel karavan, tak jsem se museli otočit, ale zastavil jsem u jednoho domu, před kterým stálo staré Volvo (často se ve Skandinávii najde krásně zrenovovaný old- či youngtimer, ale víc tu frčí Hot-rod a podobné styly - normálně na značkách - za co by u nás byl pomalu trest smrti, to tam normálka jezdí po silnici - toto mělo blíže k tomu druhému), tak jsem si říkal, že tam bych mohl pochodit.
Chlapík doma čučel na bednu se dvěma holkama, uměl anglicky (ostatně jako úplně všichni ve Skandinávii), půjčil mi nabíječku na baterku, ale neměl ani garáž, ani dílnu, ani náhradní altík, nicméně jsem jej považoval za záruku toho, že tam nezkejsnu, tak jsem vyndal altík a začal rozebírat (pak za mnou ten chlápek přišel, že mne s tím altíkem kdyžtak odveze do města do servisu).
Zjistil jsem, že závada je vpodstatě banální - úplně uvolněné matice šroubů, které spojují diodový blok (ještě před odjezdem jsem kontroloval dotažení matic zvenčí altíku, ale nerozebíral jsem jej - vypadal hodně slušně a před rokem jsem jej dával nový)...