Průsere v práci! Pomoc! Potřebuju rady

prohledat
254 příspěvků (zobrazeno 101 až 150) od 14.05.2008 do 21.06.2008, založil/a Martin/125/
řadit dle data
13:13:15
15.05.2008
Pedros
-> Martin/125/: myslím si že to není tvoje starost,ale starost zaměstnavatele,ty jsi prostě dělal to,co ti řekl.. On má povinnost seznámit tě s tímhle..Zkusím se zeptat přes jednu madam,má nějakýho právníka,třeba to bude vědět
13:12:20
15.05.2008
petr s
-> Martin/125/ 15.05.08 13:10:13: Ale to tě nutil pod pohrůžkou že tě vyhodí s práce
13:10:47
15.05.2008
Pedros
-> Martin/125/: no doufej,že tam nic takovýho nebylo,navíc by jsi měl pokud vím dostat kopii pracovní smlouvy,ne?Navíc pokud jsi měl jezdit původně na něčem jiným,a on to po podepsání smlouvy změnil,tak tě měl seznámit s obsluhou té Lízy,je to jeho povinnost
13:10:13
15.05.2008
Martin/125/
-> Pedros: ale zase: Neni to tak že když jsem to teda nepodepsal,a že když jsem teda s tim nebyl seznamenej,tak že bych do toho neměl sednout?
13:07:29
15.05.2008
Martin/125/
-> Pedros: Kua,ja už si to nepamatuju...ale asi jsem nic takovýho nepodepisoval,mam jen pocit že jsem podepisoval jak se chovat na pracovišti atd....ale žadnej navod na liazku atdp...to jsem v životě neviděl...pruser je že jsem podepsal a ani nevim co...už je to 2 měsíce...a ja si nepamatuju co jsem podepsal přesně...ale původně jsem měl jezdit s 8kolovym Ivecem,ale pak si tam sehnal známýho,a mě šoupnul na starou vykurvenou Liazku
13:06:07
15.05.2008
Pedros
13:04:13
15.05.2008
Pedros
-> Pedros: *a věděl to,tak smolík..ovšem pro něj
13:03:08
15.05.2008
Pedros
-> Martin/125/: pokud ti manuál neposkytnul,a ty jsi nepodepsal nějakej canc v tom smyslu,že jsi byl seznámen s návodem k obsluze,tak tě to trápit nemusí..že musíš kontrolovat olej každej den že tě to říkal je sice hezký,ale nemusel jsi to slyšet..plus právě od toho tam ta kontrolka mazání je,když nefungovala a věděl jsi to,tak smolík
13:03:00
15.05.2008
petr s
-> Martin/125/ 15.05.08 13:00:33: Tak jeho povinnost je tě seznámit s obsluhou a dát ti návod k obsluze a nechat si to podepsat že jsi byl seznámen s obsluhou
13:02:50
15.05.2008
Mr.Lumpy
-> Martin/125/: a podepsal si že ti ho poskytl resp. že si byl seznámen s údržbou vozidla ?
13:00:33
15.05.2008
Martin/125/
Manuál na Liazku mi neposkytnul...jen mi řikal at ten olej kontroluju-on totiž věděl že teče...vždycky pod tim bylo rano par kapek...8 ale ja vul jsem ho nekontroloval...ale zase na druhou stranu,od začátku věděl že tam nefunguje kontrolka na mazání...kdyby fungovala,tak by sem hned zastavil a všechno by bylo ok8
12:58:17
15.05.2008
Jaktak
Nevim jestli to plati jeste ted ale kdyz jsem delal autoskolu tak jsme se ucili co se ma delat pred jizdou a bylo tam ze se ma zkontrolovat funkcnost ovladacu a sdelovacu, coz by mel byt pripad ty tvoji kontrolky mazani.
12:55:54
15.05.2008
petr s
-> Pedros: Proto se od začátku ptám ale zatím na to neodpověděl
12:53:13
15.05.2008
Pedros
-> petr s: jde o to,zda mu ten manuál poskytnul a zda mu o tom řekl..měl by i podepsat ěnco v tom smyslu,že byl seznámen s návodem k obluze
12:52:10
15.05.2008
Pedros
-> Martin/125/: den předtím jsi s tím jel taky ty a nikdo jinej?

-> Syny: dobrá,ale tak kontrolka fungovat měla,je to signál,že je něco špatně a je to o hubu,takhle se tě to může zadřít v půlce cesty s tím,že olej tam byl a ulítla hadice a ještě se vymrdáš..A pokud ho na tuhle věc upozorňoval víckrát,tak není co řešit,má minimálně spoluvinu
12:50:52
15.05.2008
Mr.Lumpy
-> Syny: ale když sem kontroloval třeba tu brzdovku večer tak se dá předpokládat že tam bude i ráno... kdybych měl tohle všechno kontrolovat tak bych byl většinou všude dřív pěšky 4 jinak máš pravdu

-> petr s: a sakra
12:45:41
15.05.2008
petr s
12:43:03
15.05.2008
Syny
-> Mr.Lumpy: Tak to je pekna kravina, jako ridic si zodpovednej za to v jakym stavu ja auto... Spravne bys mel vsecky tyhlety kravoviny kontrolovat pred jizdou. Tim spis kdyz vis ze nefungujou kontolky a ze to je prutokovej ohrivac oleje... A bejt na strane sefa, tak by mi asi taky sralo kdyby prisel nekdo novej a za 14dni mi zadrel motor u auta. Ale asi bych to neresil hned takhle vostre. Ale hlavne - ja bejt zamestnanec a nekdo me pridelit takovyhle auto a jeste s tim ze si tma TK a ME nalepim sam, tak se mu asi zasmeju a pudu o dum dal... To totis mohli bejt v coudu i brzdy a to by bylo jeste lepsi vysvetlovani az by se pokosilo z kopecka par aut i lidi :) A pak se prislo na to ze se kontrolovala brzdovka pred tejdnem a od ty doby ne - u takhle staryho pekace. To i ja u ty skodovky to kontoluju castejs nez jednou za tejden. Ale z duvodu, ze se nechci nekde zabit 4
12:36:29
15.05.2008
Jaktak
Jestli je to sef nakyho velkyho podniku tak ma vetsinou znamosti, takze proti nemu nema prakticky sanci.
12:36:26
15.05.2008
Labros
wow, dílenská příručka Š7069
12:36:18
15.05.2008
Jaktak
-> Labros: Kamos se takhle nesoudi se sefem ale se stavebni firmou. Jen jsem daval priklad jak soudy v CR pracujou takze kdyz tam ma nekdo znamy tak bud soud urychli nebo zastavi.
12:34:55
15.05.2008
Mr.Lumpy
-> Pedros: přesně tak když jezdím svým autem tak předpokládám že když klakson fungoval včera že bude fungovat i zítra
12:32:21
15.05.2008
petr s
12:31:59
15.05.2008
Labros
-> Mr.Lumpy: já to slyšel jinak, ale to je jedno, kdyžtak to budeme řešit v jiným tématu
12:31:22
15.05.2008
Labros
myschaak 14.05.08 20:36:30 napsal: -> Martin/125/: co já jezdim s tatrou tak ta vezme za měsíc 10l oleje jak hovno a emisema by neprošla,jedovatej kouř...takže ta liána musela bejt dobrá dýmovnice
ani bych se nedivil, a co teprv co vypouštějí starý avie..
12:30:02
15.05.2008
Labros
Jaktak 15.05.08 12:20:26 napsal: Tak jestli to sef pozene k soudu tak to mas docela blby v tomhle state. Kamos se takhle soudi uz 2 roky a vysledek porad zadnej. Za pravnika uz dal 15t. a porad nekde lita. Soudi se s lidma ktery maj znamy na soudech a na policajtech takze se to porad vlece. Obzalobu podaval on a nakonec ho obvinili z sireni pomluvy nebo tak neco. Proste to v tomhle state nema cenu.
tak v tom případě to má blbý spíš ten šéf, ne?
12:25:38
15.05.2008
Mr.Lumpy
-> Labros: já si taky nejsem jistej protože jsem ji dělal před rokem a takovýhle kraviny člověk hned vypustí z hlavy 1 ... nicméně ty technický otázky spojka: slouží k přenosu síly motoru na převodovku, při sešlápnutí se rozdělí a já můžu řadit... takhle je to asi podrobný
12:25:05
15.05.2008
vaclav785
-> Martin/125/: jinak na každém uřadě práce by měli mít právníka se kterým se můžeš dojít zadarmo poradit
12:22:03
15.05.2008
Pedros
-> Martin/125/: mrkni do toho návodu k obsluze,podle mě je blbost aby jsi to kontroloval každej den,to že nefungovala kontrolka mazání a ty jsi mu to říkal je jen a jen jeho blbost,to tomu mohlo zabránit,ovšem neřešil to..A že motor žere xy litrů na vz kilometrů není tvůj problém,dle mě jsi nic neporušil,navíc se podívej do tý tvojí smlouvy,co je tam všechno napsáno v tomhle smyslu,podepisoval jsi něco,kde je psaný,že musíš kontrolovat olej každej den?
12:20:26
15.05.2008
Jaktak
Tak jestli to sef pozene k soudu tak to mas docela blby v tomhle state. Kamos se takhle soudi uz 2 roky a vysledek porad zadnej. Za pravnika uz dal 15t. a porad nekde lita. Soudi se s lidma ktery maj znamy na soudech a na policajtech takze se to porad vlece. Obzalobu podaval on a nakonec ho obvinili z sireni pomluvy nebo tak neco. Proste to v tomhle state nema cenu.
12:17:17
15.05.2008
Labros
-> Mr.Lumpy: tak možná sestřenka kecala, já sám dělal autoškolu před 13 lety a to jsme nemuseli umět s autem naprosto nic, dneska se tam učej jak pracuje spojka a převodovka... (a přitom požadavky na řidiče se vyvíjejí úplně opačným směrem)
12:15:46
15.05.2008
Labros
-> Syny: u nových aut je to už spíš kontrolka stavu oleje (taky že i u nových aut kolikrát ten olej valí vejfukem jak ze škůdky..)
12:15:04
15.05.2008
Mr.Lumpy
-> Labros: dle mého se to učí tak že olej máš kontrolovat v intervalech určených výrobcem... před jízdou máš zkontrolovat auto vizuálně

pokud se pletu tak mě opravte 6
12:14:18
15.05.2008
Labros
Kdyby bylo takhle jednoduchý vysoudit peníze, pak by pro zaměstnavatele nebylo jednodušší cesty, jak si opatřit nový motor.

Vzpomněl jsem si, jak jsme předminulý víkend byli s partou v Rakousku. Kámoš tam byl služební oktávkou, celou cestu už z Prahy mu svítila jak kontrolka motoru, tak kontrolka oleje!! a sral na to, že to bude řešit až doma..
12:13:23
15.05.2008
Jozka
-> Martin/125/: Držím ti palce a shodně s ostatníma si myslím, že to byla na tebe bouda. Prober si hlavě, co jsi všechno podepsal (BOZP, zaškolení..), mrkni do Zákoníku práce (§ 250 a další), kterým se řídí náhrady škod a pamatuj, že zavinění škody musí být prokazatelné a důkazní břemeno je na zaměstnavateli. Sice si nedovedu představit, jak někdo platí nějaký mechanoskopický expertízy, ale nespoléhej na to, že do soudu Pan Šéf nepůjde. Vím o blbovi, který nechtěl babce vrátit 1500 za zbastlenou opravu a raděj na tom prosoudil 12500 čistých soudních výloh.
Než půjdeš za právníkem, můžeš to zkusit (zdarma) zkonzultovat na OIP Středočeský: Praha 10, Průhonická 55/3180, Telefon: 272 767 643. To je inspektorát práce, čili strážce Zákoníku práce, a když se mi ozveš, mohl bych je upozornit, že se objevíš...
12:08:48
15.05.2008
Syny
-> P@nis: od toho aby kontorlovala tlak mazani za jizdy... A stejne byla nefunkcni jak rikal...
12:07:25
15.05.2008
Labros
-> P@nis: totiž na většině starších aut když se rozsvítí kontrolka oleje, tak už je pozdě. Máš pravdu, že je to blbost, ale v autoškole se to prostě tak učí.
12:04:16
15.05.2008
petr s
-> Martin/125/: Na internetu je návod k obsluze
12:00:22
15.05.2008
P@nis
-> Labros: Podle mne nám v autoškole říkali akorat jak často se ma olej měnit případně po kolika Km se nechava vyměnit. Jinak Kontrolovat olej před každou jízdou je podle mne blbost, od čeho by pak byla kontrolka oleje?? -)
11:57:43
15.05.2008
Martin/125/
-> Mr.Lumpy: dorbý nápad...najdu na netu někde příručku kontroly stavu oleje.
11:47:59
15.05.2008
Mr.Lumpy
-> Labros: pokud s ní jezdil sám tak bych se možná mrknul do příručky jaký je interval kontroly stavu oleje
11:34:11
15.05.2008
lubor
-> Labros: No těžko říci jestli dolívat a nebo spíše překontrolovat stav-ale to je jedno.
Vzhledem k tomu, co jsem musel absolvovat za důkazní řízení já (a to jsem byl v právu),přičemžjsem si najal i známého advokáta-a stejně bez úspěchu bych to v jeho případě s tou X desítek let starou Liazkou neviděl rozhodně černě.
11:31:58
15.05.2008
Labros
lubor 15.05.08 11:12:19 napsal: že zaměstnavatel nemá vůbec právo po tobě něco chtít a pokud ano, pak má cestu k vymožení velmi,ale skutečně velmi obtížnou-a to on určitě moc dobře ví.

přesně tak a proto tě teďka zastrašuje, abys pokud možno zaplatil co nejvíc hned a on to pak nemusel řešit přes dokazování nebo dokonce soud, kde by se řešilo co on sám prosral, co neudělal za školení, co dává zaměstnancům řídit za vraky atd.
11:29:54
15.05.2008
Labros
-> lubor: ale obávam se že i dneska v autoškole se učí že před každou jízdou se má dolívat olej
11:12:19
15.05.2008
lubor
Ale stále totéž, ten mechanik přece může být jeho známý, kamarád atd.Tzn. že tvoje tvrzení má u soudu stejnou váhu jako tvrzení jejich.
Směrodatné ovšem je, že i přes to že to slyšel někdo další, to že jsi ten olej nedolíval by pak bylo na zaměstnavateli dokázat z jakého důvodu se ten motor zničil a na to má svědectví toho mechanika pramalý vliv.
V tomto případě by si musel majitel nechat zpracovat posudek (na starý vůz ho nikdo nebude chtít nejspíš ani dělat protože by to bylo kontraproduktivní)od soudního znalce v oboru a pak se může s něčím takovým možná ohánět-teď nemá v ruce vůbec nic, to mi věř.

Podívej, prostuduj si pečlivě pracovní smlouvu, kterou jsi podepsal (když už jsi tak neučinil při podpisu) a na tom pak stav své kroky. Je možné, že zaměstnavatel nemá vůbec právo po tobě něco chtít a pokud ano, pak má cestu k vymožení velmi,ale skutečně velmi obtížnou-a to on určitě moc dobře ví.
11:04:42
15.05.2008
UltraFan.
-> Martin/125/: kamarade to ti fakt nezavidim8 i kdybys ten soud vyhral (coz nejspis vyhrajes) tak sou to zbytecny komplikace pro tebe a zbytecne na to budes myslet, platit a nervovat se....mam strach aby se mi nekdy neco podobnyho nestalo...stat se muze cokoliv8 Preju ti pevny nervy a hlavne hodne stesti at to dopadne co nejlepe4 6
11:02:39
15.05.2008
Martin/125/
-> lubor: jenomže ten mechanik neni jako od toho šefa mýho...to je normální mechanik ze servisu kam se ta liazka pak odtahla...ten mechanik nemá nic společnýho s mym šefem...(tet už byvalym),a dneska mi řek šef,že má svědka toho mechanika jak sem řikal že sem ten olej nezkontroloval8
10:59:04
15.05.2008
lubor
No tak to slyšel mechanik.Dá se říci že to není objektivní svědek, zaměstnavatel mu může vyhrožovat vyhazovem pokud nebude tvrdit to co chce. Podivej co jsi řekl někde nějakému člověku je jedna věc, pokud by to bylo u soudu pak bude muset protistrana prokazat že ke zničení motoru došlo pouze z důvodu brutálního zanedbání údržby ze tvé strany a to se u starého motoru,který by jinak nikdy technickou neprošel pokud by nebyla podplacena bude prokazovat velmi těžko, ba co víc-je to podle mého soudu(i když nejsem právník-ale zkušenosti nějaké mám) téměř nemožné.Pokud by to byl vůz nový, pak by to bylo asi jinak, i když těžko soudit.
Další věc je ta, zda jsi byl vůbec zodpovědný za stav toho vozu po mechanické stránce, nemáte dílnu a odborný personál-smluvní servis?Máš své povinnosti napsány v pracovní smlouvě? A jaké?
Nechci předjímat a podle mě jsi z obliga, u starého vozu totiž cokoliv prokázat je obrovský problém a to mluvím z vlastní zkušenosti kdy jsem s oprávněnou žalobou na zamlčenou závadu staršího vozu (8 let) neuspěl.
10:47:54
15.05.2008
Martin/125/
-> lubor: no jenomže ja mu řek že sem ho kontroloval před asi tydnem...a on tam u toho byl už i mechanik u ty liazky kdyz sem mu to řikal...takže ma svědka,ktery slyšel ž esem řek že to nekontroluju každej den
10:39:29
15.05.2008
lubor
Vypadá to že na tebe zaměstnavatel ušil pěknou boudu, není přece možné aby po tak krátké části zkušební doby kdy jsi neabsolvoval jistě žádná školení a poučení(musíš mít jistě i nové referentské zkoušky) po tobě najednou chtěl uhradit vyloženě ještě nad rámec zákona nějakou škodu která byla způsobena z největší pravděpodobností stářím vozidla.
V případě konfrontace bych být tebou tvrdil, že jsi ten olej pravidelně doléval(co jsi řekl šéfovi prvně je jedno, je to tvrzení proti tvrzení) a že se ztratil náhle při jízdě což bylo pak příčinou zadření motoru.Obyčejný servis posudek udělat stejně nemůže, to může pouze soudní znalec v oboru a toho jistě volat nebudou protože je to jednak velmi nákladné a pak by se taky mohlo zjistit jak to s tím vozem ve skutečnosti bylo.Čili posudek servisu je víceméně k ničemu.

Pořádně se poinformuj, zajdi třeba za právníkem(což ale budeš muset zaplatit), konzultace je cca 1000kč/hod) a nastuduj si příslušnou legislativu ať víš co po tobě může a nemůže chtít. No a pak, pokud bude mít odvahu to dát k soudu na něj počkej a najmi si advokáta.Myslím že soud jednoznačně nakonec prohraje a protože to ví tak do něj ve finále ani nepůjde a bude pouze vyhrožovat.
Toť celé.
Extreme Tyres