Pomáhat a chránit

prohledat
214 příspěvků (zobrazeno 101 až 150) od 08.02.2008 do 08.05.2009, založil/a myl@s
řadit dle data
22:54:28
17.02.2008
myl@s
-> Tampajs: a jak teda prosimte vis,jak to chodi?kde jsi ty zkusenosti posbiral?
22:53:31
17.02.2008
myl@s
-> King: nazor od cloveka jako jses ty beru,kterej uz neco najezdil a neco zazil,ale nedokazu pochopit takovyhle nazor od cloveka,kterej videl ridicak na auto max. u rodicu, ono s tim merenim rychlosti je to tezky,podle me prvni vec,ktera by se mela udelat je dat dopr. znackam trosku logiku,aby to nebylo tak,ze je znacka pak dlouho nic a pak teprve zacina nejaka vesnice,ale pokud se ti stane,ze jses nekde zmerenej naprosto nesmyslne,tak mas samozrejme pravo se branit, ale i kdyz na nekterych usecich je minimalni sance nekoho ohrozit,tak vzdycky se ti na vesnici muze stat,ze tam bude jeden barak a vybehne ti dite ,jak by jsi popsal usek ve vesnici,kde je podle tebe zbytecny jet 50?podle jakych kriterii ho ty jako ridic,ktery pouziva mozek vyhodnotis?
22:49:25
17.02.2008
Tampajs
Příště se vyseru na to abych něco psal.. Chytat mě za slovo to mě fakt dokáže nasrat.. Ještě to nazvat definicí8
22:47:32
17.02.2008
Tampajs
-> myl@s: ¨Nějak tě nechápu.. Mě asi těžko někdo chytil když nemám řidičák.. Ale tak vim jak to chodí ne? Děláš jak kdyby si ty švestky měl rád
22:39:54
17.02.2008
King
-> myl@s: Pokuta za rychlost v obci - na to, že za volantem preferuju používání mozku před pintlich dodržováním všech zákonů, jsem za cca půl miloun km platil za rychlost v obci jenom 3x. Vždycky jenom banální překročení v místech, kde je zaručená maximální výtěžnost pokut a minimální šance někoho ohrozit4

Nepočítám pár případů, kdy se podařilo těm vykukům frnknout :) (nemám tím na mysli zběsilý honičky s hlídkama, ale vyhnutí se "výběrčím" :)

A to nemluvím o stovkách případů "mikrovlnek", který jsem na cestách viděl, kde z umístění vyloženě čišela snaha maximální "profit"

4

Jo pardon, jednou jsem viděl měřit ráno před školou a to mi málem upadla čelist údivem :)
22:20:07
17.02.2008
King
-> Baller: To je právě právě to, co omíláme pořád dokolečka. Kdyby "pomahači a ochranáři" zakvasili právě v tom nebezpečným místě úzký silnice s dvojitou plnou, tak za dopoledne chytnou jednoho magora a nebo taky nikoho. Jenže to by vypadalo, že se flákaj 4

Efektivnější je schovat filcku s bradafkou za poslední stodolu vesnice a kasírovat desítky nešťastníků za akceleraci kousek před "obecní" cedulí. Nebo viz Baghira.8
22:04:01
17.02.2008
myl@s
-> Tampajs: clovece musim se nad sebou zamyslet a zacit hulit,abych se nevymykal tvy definici a jeste jen tak pro zajimavost kolikrat jsi byl za svoji karieru ridice,ktera bude urcite hodne bohata byl pokutovan za prekroceni rychlosti v obci??
21:22:12
17.02.2008
Baller
-> King: jo jo, tady mi slo jen o tuto jednu konkretni situaci...4

jinak co se tech aut v protismeru tyce, tak ja s nimi v posledni dobe mam zkusenosti az az... je jasne, ze na dlouhe rovne ceste, kdyz ho vidim, ze by to nestihl se vrati, tak pribrzdim a jdu co nejvic ke kraji a vetsinou i ten ridic, ktereho zrovna predjizdi je rozumny a trochu ubere, aby se stihl ten co predjizdi zaradit.. ale oparvdu nechapu to predjizdeni na uzke ceste pres dvojitou plnou a jeste se zatackou, kam absolutne nejde videt.. to uz je pekny hazard a za to bych tem predjizdecum nejradsi nakopal pr*el...4
20:58:02
17.02.2008
Tampajs
Víte co je to nejhorší?? Že ty hovada si až teď uvědomily že jsou tu od toho že mají Pomáhat a Chránit a ne jen pokutovat za 56kmh na 50tce nebo zastavovat starý auta8

A kdo ví co z toho buude.. Stejnak je to jen banda vyhulenejch hipíku co to mají jen jako záminku pro nový auta8
20:33:47
17.02.2008
Pedros
-> King: Já byl nakonec rád,že vůbec dejchám a že to relativně dobře dopadlo,fakt jsem měl už nasráno a rval jsem to co to šlo.. Ani jsem tomu čoramedovi nic nenaznačil?Neměl jsem na to v tu chvíli ani pomyšlení,ale nějakej starej zmrdeček to byl,pamatuju si jasně,že to byla zelená felda kombík.. Můžu tě říct,že jsem byl vcelku vyklepanej,a to jsem jinak vcelku klidná povaha..Průser je tak říkáš v tom,že v případě nějaký bouračky to těžko nějak dokážeš,že ten zmrd zrychloval (pokud to teda přežiješ).. Myslím si,že pokud by nejelo proti nějaký tele,tak by se možná dalo projet to nouzově tři auta vedle sebe,ale fakt jsem byl dost nasranej z toho,že někdo může být až takovej čůrák..S tou trojkou,vím že šáde je schopná jet ve 4Q na trojku i do prudšího táhlýho stoupání kilo,kolikrát jsem toho využil ale i tak bych si na něj asi netroufnul když bych neviděl víc do dáli..A zas takovej přizdisráč v autě myslím nejsem,ikdyž :)

-> Syny: tihle čůráčcí jsou taky pěkní,nejlepší je když potkáš nějakýho htpčkaře nebo 50kW Ochcávku,co si myslí že je král silnic a nikdo na něj nemá8
20:24:17
17.02.2008
Baghira
Nedá mi to, se nepochlubit páteční akcí u nás v Liberci...Vzhedem k tomu, že se zde nyní koná on stupidní SP v lyžování, a protože jak je u nás zvykem je tato akce logisticky naprosto nezvládnutá a kvůli parkování se uzavřeli a omezily hlavní tahy celým městem, stalo se, že k naší firmě, která je 200 metrů od propíranýho areálu Vesec, byl omezen provoz formou zákazů a omezení. Ale takových zákazů, že se k nám v podstatě nedalo nikudy dostat a nikde nebyli značeny objížďky, takže zákazníci jezdili dokola a tápali kudy kam... No a naše slavná policie místo, aby se postavila na křižovatky a radila lidem jak se mají k nám dostat, vzala heslo "pomáhat a chránit" po svém, zašili se na nejbližší místo za "přidanou" jednosměrku a pomáhala všem akorát od peněz a chránila prázdné parkoviště, proti lidem, kteří si dovolili tam najet z opačné strany, protože neměli jinou volbu...

Takže tímto přeju organizátorům a všem na mistrovství světa v lyžování v Liberci roku 2009, aby bylo 15 stupňů nad nulou a prudce lilo...aspoň tu bude klid a nebudou se už podobný hovadiny pořádat...Malý mozek, silná stehna, Katka naše slavná běhna :-))....
19:55:29
17.02.2008
Syny
-> King: Hehe, vcera na svetlech nejakej pan v Octavii TDi neunes, ze sem na zelenou vystartoval rychleji nez on, tak mi hned ukazal ze jako TDi tu skodovku da 40 Mno asi by byl schopnej prejet kohokoliv kdo by se mu v tu chvili ukazal v ceste, pac me bral v mejch cca 70ti (tacho) ve meste... Ale nakonec me jako predjel a jak byl autem predemnou, tak zase pekne zvolnil :) Tak sem se na semaforech zaradil opet vedle nej a zatlaskal sem mu z okynka 3 Inu docela by ma zajimalo jak by koukal mit v aute tu 1,4ku od Sakyho 1
19:28:26
17.02.2008
King
-> Pedros: To je samozřejmě pravda s to škodnou, ale ani se 105engine zdechlinou jsem se nijak nežinýroval i co se týče kamiónů (holt "srdcař" :). Tragédie je v tom, že velká většina uživatelu se bojí pořádně ten motor při předjíždění vytočit a vyšlápnout si na kamión na čtyřku je obvykle bláhovej počin :)

To, že speciálně českej řidič je v průměru zakomplexovaný hovado, který nedokáže domyslet důsledky svejch naschválů, je smutná realita. Přesně tohle se mi taky čas od času stávalo. Jednou tady dokonce psal, že přesně takovou sviňárnu mi udělal starej zmrd ve feldě ue kterýho se vyklubalo bejvalý bengo a kterej si mě pak přes kamarádíčky policajty nechal zjistit a nechal mi doma vzkaz, že mám volat 158. Když jsem na tísňovou linku zavolal, předali hned bez ptaní toho zmrda a ten mě začal tepat, co ho mám co předjíždět a že dokonce odezíráním ze rtů zjistil, že jsem mu nadával do čuráků! :) Tak jsem ho ujistil, že odezíral dobře, ale že ve skutečnosti dostal jmen víc, protože zrychlovat předjíždějícímu autu je ta největší sviňárna, kterou může šofér šoférovi udělat a dokonce na to myslí i zákon. Dědek něco koktal, ale jeho trápení jsem ukončil seknutím s telefonem, zmrd, ještě dneska se mi ježej chlupy na prdeli, když si na něj vzpomenu :)

Právě to je jeden z důvodů, proč jsou víkendy takový masakry. Nedovedu si představit, jak by se při vyšetřování případný kolize s autem v protisměru zjistilo, jestli ten předjížděnej hajzlík schválně neakceleroval. Jak říkám, se škodivkou se mi to čas od času stávalo a pak jsem si s takovým hajzlem nebral servítky. Víckrát se mi stalo, že nějakej magor neunes pohled na předjíždějící shade a schválně udržoval svůj čumák na úrovni mejch zadních dveří ačkoliv shade pořád kupodivu akcelerovala. No mercy, jakmile se objevilo v protisměru auto, pravej blinkr a návrat doi svýho pruhu. A´t se klidně ten zmrd posere, jako svině se začal chovat on a já do toho nehodlám zatahovat nevinnýho v protisměru. Když jsem byl mladší, dostal návdavkem i prostředníček z vokýnka :)
18:01:30
17.02.2008
Pedros
-> King 15.02.08 21:45:51: máš recht,ale já jsem si popravdě s tou škodinou co jsem měl ani neodvažoval předjíždět kamión do nějakýho mírnýho stoupání nebo i po rovince,když proti nebylo vidět nějak dál..Možná jsem byl přehnaně opatrnej až srab,ale zase si držím heslo lepší dojet o 10 minut dýl,než nedojet nikdy..Ona ta škocna zas tak oslnivý výkon neměla,aspoň ta moje ne a předjíždět kamion kde nebylo vidět nějak extra dál bylo docela o hubu,aspoň jsem si to teda myslel a myslím.. Pamatuju si jedno svoje předjíždění ze začátku,kdy jsem začal předjíždět zmrdečka ve felicii,a ten kokot prásknul do kobyl a začal vyrovnávat rychlost.. za mnou jel nějakej passat a pár aut za ním,protože fakt ten felkař dost zdržoval,passat se nalepil za tu felicii a dohromady nebylo kam se vrátit..Kdyby ten kokot najednou nezrychlil,tak jsem ho v pohodě předjel,ale on jel najednou místo 80 kousek přes kilo,navíc začalo mírný stoupání a do toho škodinka zrychlovala těžko..No jako předjížděl jsem ho z mého pocitu dost dlouho a už to bylo fakt hodně o hubu,protože nebylo vidět pořádně dál,za horizont,silnice se lámala..Jako kdyby něco jelo proti tak je asi po mě,naštěstí nic nejelo,škocna chytla na mírným klesání druhý dech a toho kokota jsem předjel ve 130 dle škoda tacho..možná by se dalo zařadit se zpátky,ale už tak by to bylo docela dost o hubu,zvlášť když tam nebylo moc místo,protože se jeli dost za sebou a těžko říct,jestli by mě někdo pustil..nedokážu si ten manévr ani dost dobře představit...
16:45:02
17.02.2008
King
-> spartra: Jj, tuhle route 66 docela znám :) Jenže to pořád dokola ne o těch plnejch čárách, ale o těch joudech, co jim není zhůry dáno po stránce odhadu vzdálenosti a rychlosti (platí pro předjížděče i pro ty jedoucí v protisměru). Jinak nezpochybňuju cos napsal, ale co takhle čtu o těch krizovkách kvůli předjíždějícímu autu: možná jsem divnej, ale co si za těch posledních 12 let (ne)vzpomínám s předjíždějícíma autama v protisměru jsem měl krizovejch zážitků jak šafránu. Prostě vidím, že někdo začal předjíždět a bůhví jak to dopadne, tak se podle toho zachovám/připravím. Samozřejmě , že pro falešnej pocit bezpečí máme v zákoně vsuvku, že při předjíždění nesmí řidič omezit/ohrozit bla, bla, bla, ale.....Při dojíždění do prahy(slavná silnice č.12:) se shade jsem byl naopak nejednou svědkem, kdy auto přede mnou absolutně ignorovalo, že se na něj v protisměru řítí předjíždějící auto. Na týhle silnici kolikrát stačí jenom se uklidit k pravýmu okraji vozovky (kde by se dtto jezdit mělo :) a popř. za bohatě dimenzovanou krajnici. Blbečci chránění zákonem si ovšem dál štrádujou po svojí trase polovinou pruhu a na poslední chvíli brzděj a strhávaj řízení panicky doprava. O uražený zrcátka při rychlosti míjení přes 200km/h nebyla nouze (tragičtějšího následku jsem naštěstí nikdy svědkem nebyl). Samozřejmě primárně na vině jsou ty předjížděči a to kolikrát i zbytečně. To je vždycky fenomén pátečních odpolední (a víkendu obecně), kdy se sváteční závodníci vyřítěj z Prahy (odkudkoliv :) a předváděj doslova instruktážní videa na téma jak nepředjíždět. Do dneška nepochopím logiku svátečního předjížděče, kterej v souladu se zákonem při předjíždění udržuje víc než dostatečnej boční odstup od předjížděnýho, ale současně donutí auto v protisměru pomalu k výletu do škarpy a riskuje čelní střet 8 Až jim tohle někdo vysvětlí, možná nebude stavět 8mi násobný pomníčky na silnici do Chomutova. Jenže, než vysvětlovat je lepší naprat všude buzerbudky a kasírovat za banální překročení rychlosti 8
23:09:00
16.02.2008
Syny
-> spartra: tak blinkr k benzine a rozmlatit mu drzku vo stojan 40
18:59:19
16.02.2008
spartra
hmm, mě tak stačí jezdít jičín hořice, sem tam do hradce

zrovna v pátek se takovej strejc v brejlích rozhod předjíždět na plný v 70km/h úseku,

nebo další strejc v superbu se rozhod předjíždět, ale že jedu v proitsměu mu zjevně nedělalo potíž

další, se mě jal předjíždět ja se pomalu rozkejchával, opět auto v protisměru to mu asi taky nevadilo, tkže mě uděla myšu, tentokrá já do brzd, pač by se tam nevešel

pak takový rychlíci za mnou benzina, předjedou mě brzdy a k benzině
15:38:39
16.02.2008
King
-> Mr.Lumpy: A jak to prosím tě můžeš vědět?4 Pokud by se tolerovalo, jako jinde v civilizaci, aspoň 0,2-0,3 promile (zhruba malý pivko), stejně to nezabrání kokotovi, kterej má přes promile a cejtí se v pohodě, aby vyrazil. Jenže my tady máme dogma, že alkohol za volant nepatří - on tam samozřejmě nepatří, ale až míře, kdy ovlivňuje řidiče 4 Stejně tak nepatřej za volant reflexy srovnatelný s želvou a přesto se dá potkat legálně za volantem geront s brejlema jak dna popelníků, kterej celej život absolutně netuší, co se na silnici kolem něj děje. Zakážeme kvůli tomu řídit auto všem od 65 let nahoru paušálně? 4

Co se týče vzorku respondentů GfK, obávám se, že

je reprezentativní8

-> Baller: Jo takhle, tak jestli jde jenom o tuhle konkréntní situaci, pak jsou to fakt tukani. Já jsem taky takovej ten "pospíchálek", co předjíždí všechno, co se hejbe, ale vocamcaď-pocamcaď :)

S vychovávačema se 130 na tacho v levým jsem se už přestal nervovat. Když nepochopí přátelsky míněný upozornění blinkrem z 6. hodiny a uctivé vzdálenosti, "souběžnou jízdou v pruzích" se ho nenásilně zbavím :)
10:31:24
16.02.2008
Baller
-> Petr105l: -> pajavlk: -> King: zapomnel jsem tam dopsat, ze se to predjizdeni vztahuje k te dvojite plne a nasledne zebre pred krizovatkou... a tam by je opravdu tech 10s smradu, co by za mnou museli jet, od zacatku dvojite plne az po konec krizovatky, nezabilo... jinak samozrejme kdyz vidim, ze me nekdo chce predjet, tak ho pustim a nebudu mu v tom branit....

-> King 16.02.08 01:06:32: ono vem si jen, kolik je takovych kovboju, kteri na dalnici jedou v levem pruhu a drzi to co nejpresneji na tachometrovych 130 a chteji vychovavat ostatni.. tak pak se nemuzeme divit...4
01:19:37
16.02.2008
Mr.Lumpy
-> King: ale jak teď tak čtu ten dokument tak by mě zajímalo co je to za vzorek obyvatelstva...
01:15:20
16.02.2008
Mr.Lumpy
-> King: no možná proto máme i 0,0 promile povoleno... jak znám čechy (občany) tak jak by bylo povoleno i 0,1 začali by jezdit nachcaný jak broky 8
01:06:32
16.02.2008
King
-> Mr.Lumpy: Přesně tak, ale národ tupců si nic jinýho, než STOPky na každým rohu nezaslouží, viz. www.osbid.org/docs/1313_c z_int.pdf

-namátkou: 77pct respondentů hlasuje pro víc kamer a stacionárních radarů,

víc než polovina by onanovala nad povinným omezovačem rychlosti v autech na 130km/h

no comment :-/
00:51:10
16.02.2008
Mr.Lumpy
-> Syny: asi tak no... jenže ty seš relativně rozumnej člověk... znám místa kde bych pomalu sám dal stopku, jako já tam skoro vždy zastavím protože v ulicích do pravýho vingle nevidíš moc dobře za roh... ale stopka je spíš pro debily a čůračky (sry) který nepustěj ani babičku na přechodě
23:04:07
15.02.2008
Petr105l
-> Syny: mam na to uplne stejny nazor.

To ale simirove z nasi obecni policie misto aby vyhodili partu ozralejch bezdomovcu z namesticka pred obchodem, tak sedi ve sluzebni Octavce, stoji bobliz krizovatky za kerem a jak nekdo projede STOPku, i kdyz siroko daleko nejede po hlavni zadny auto, uz nahazujou majacky a jede se.

Vzdy se ve mne svari chcanky, kdyz jedu okolo a na jejich buzerplacku pobliz krizovatky maj odstavenyho nejakyho chudaka 8

Diky bohu, ze zatim nemaj laser, ale tuto cinnost zas obetave supluji benga ze Zdib, anobrz v cele nasi obci je "zona 40". Je skutecne radost tady bydlet 3
22:54:04
15.02.2008
Syny
-> Petr105l: tak jako ja znacku STOP celkove moc nechapu... Tak bud vidim ze se nic nedeje, tak nevim proc tam zastavovat jak tatar. A nebo pokud by byl blbej vyhled nebo najezd na frekventovanejsi ulici, tak stejne zastavim a zkouknu situaci at tam je stopka nebo trojuhelnik... Takze ve vysledku tam stejne delas ty prednosti dle okolnosti a ne podle toho jaka tam je znacka... S tim rozdilem ze na stopce "musis" jak magor zastavit i kdyz pul kilometru kolem nic nejede...
22:53:25
15.02.2008
David29
-> Petr105l: tak hlavně že se to vysvětlilo 1
22:47:19
15.02.2008
Petr105l
-> David29: nene, mam na mysli znacku STOP na krizovatce. U nas je to osazeny v kazdy p*deli, zastavi tam jedno auto z deseti a to stejne jen proto, ze dava prednost a vubec nic by se nestalo, kdyby tam misto tech STOPek dali normalni trojuhelniky. Stejne tu prednost musis dat, tak proc zbytecne zastavovat a zas se rozjizdet, kdyz je vzdy minimalne na 50m videt, ze nic nejede?

Aha, ja zapomnel, ku*vy z obecni policie by nemelo od koho vybirat pokuty 3
21:45:51
15.02.2008
King
-> Baller: Já jsem právě tohle o tom "útočení" na škodivky (popř. na cokoliv staršího) čet už hodněkrát. Je to asi tím, že na těch svejch asi 250tkm v shade, jsem to nijak zvlášť neřešil - buď jsem při dojíždění do práce "vrtal koleno" a ochotně pouštěl většinu aut před sebe a nebo jsem jel "vlastním tempem" a pak jsem předjížděl já a nebo občas někdo rychlejší mě, ale nedělal jsem z toho žádný závěry. Asi v tom bude v mým případě ona fíčura lidský paměti, vytěsňovat negativní zážitky z minula, ale fakt jsem se na tohle nijak zvlášť nesoustředil. Přece jenom se 136kou motorem na 4,22 4q už se dá vyjebat s kdejakým svátečním "agresorem" v modernějších pikslách :).

Proč, si ale spousta řidičů "automaticky" vyšlápne na dojetou shade? Už to tady padlo, velká většina smrdí (přiznejme si to :), bude přebržďovat zatáčky (na 165/80R13 OR34 nelze čekat adhezní zázraky :), v kopci v 90pct případů bude ztrácet na rychlosti a po dojetí první kamionu bude s velkou pravděpodobností v důsledku chybějících koníků (chybějících zkušeností) jenom překážkou pro jeho předjetí. Čest světlým vyjímkám :) Je to samozřejmě škatulkování, ale zkušenost je prostě taková4

S těma dědkama souhlas. Bohužel doba je taková, že systém se přizpůsobuje těm největším mantákům. To by mi nevadilo kdekoliv jinde, ale za volantem, kde jde o kejháky to pak logicky vzústí ke stavu, kdy se budeme ploužit padesátkou všude a na všech silnicích bude jednolitá nepřerušovaná dělící čára a paušální zákaz předjíždění, aby nikdo neohrozil "pana Klobouka". S tím souvisí i (IMHO opodstatněnej) bič na seniory v podobě pravidelnejch lékařskejch prohlídek, který by mohli účině selektovat kloboučnický utras. Jenže z důchodců se nám stává poměrně vlivná skupina (ekonomicky i politicky), takže se dá čekat, že to bude už jenom horší. Třeba rakouští soudruzi se loni snažili poukazem na rostoucí počty tragických nehod "klobouků" přitvrdit lékařský kontroly, ale gerontí lobby o tom nechce ani slyšet. I já si uvědomuju, že za pár let nebudu mladej, perspektivní a s bleskurychlou reakcí, ale zároveň doufám, že v sobě včas najdu sílů pověsit řízení na hřebík sám od sebe, než někoho sejmu.
21:21:13
15.02.2008
David29
-> Syny: Nevim...mě přijde že Petr105l navazujue ohledně těch majáků....
21:19:09
15.02.2008
Syny
-> David29: nerekl bych...
21:16:48
15.02.2008
David29
-> King: Řek bych že mluví o STOPce co maj policjati na rampě, ne?
21:13:21
15.02.2008
King
-> Petr105l: STOPka má na spoustě míst svůj význam, ale je zase spousta míst, kde slouží jenom k buzeraci. Pokud se najde aktivista, kterej dokope ouřad ke změně na "dej přednost v jízdě", jedině dobře.....
19:43:43
13.02.2008
pajavlk
-> Baller: právě já když můžu tak škodovky taky předjedu protože ten smrad se kolikrát nedá vydržet 8
19:38:41
13.02.2008
Martin2705
-> Petr105l: já bych byl pro růžovo-zelený majáky a pro to, aby policjati nosili tygrovaný tanga3
19:32:24
13.02.2008
Petr105l
-> Baller: ja se vubec nedivim. Zanovni BMW narozdil od Rapida nesmrdi, nedojde mu v prvnim stoupani dech a je mnohem mensi pravdepodobnost, ze se za jeho volantem vyskytuje, tupy, zakerny, nebo tupy a zakerny ridic, ktery predjizdeci manevr povazuje za utok na samotnou podstatu sveho byti.
19:22:13
13.02.2008
Baller
-> King: ja mam bohuzel s pospichalkama naprosto jine zkusenosti... i kdyz jedu jak jsem psal, tak kolem tech realnych 100-110 mimo obec a dalnici, tak me pospichalci chteji za kazdou cenu predjet jen kdyz jedu v rapidovi ci jine starsi skodovence, ale kdyz jsem mel jeden cas pujcene novejsi bmw ci treba passata, tak jim nedelalo problem jet za mnou a nesnazit se za kazdou cenu predjizdet a to jsem jel taky tech 100-110.... takze u nich je to spis podle meho o tom, ze kdyz vidi starsi skodovku, tak ji musi za kazdou cenu predjet, ale kdyz tak jede "normalni" auto, tak je to nevzrusuje a klidne jedou za tebou i kdyz maji misto na predjeti....:)

jojo, taky takove lidi potkavam, ale uz jen malokdy jedou ve stare skodovence, ale spis je vidim v novych autech-vetsinou je to starsi par, kde pan ma na hlave klobouk, pri 70 mimo obec hruzu v ocich a za nim dlouha kolona, protoze jeste jede po prostredku, aby ho nahodou nekdo nepredjel... ale bohuzel s tim nic nenadelam... ale tady by melo platit, ze jak se uz clovek neciti na auto, ze by to zladl, nebo se boji, ze to pri vyssi rychlosti nez 40km/h uz neuridi, tak by rizeni mel nechat, protoze pak uz je nebezpecny nejen sobe, ale i svemu okoli....
17:52:32
13.02.2008
David29
Nebo tahle Vista...

Jedna půlka červená, a dole diodový mrkačky..jak bílý na krajích, tak výstražný oranažový ..LIBOVÁ 6
zvětšit Pomáhat a chránit - obrázek od David29 vložen 13.02.2008 17:52:32
17:40:59
13.02.2008
David29
Mě se silně líbí tato rampa..škoda že vzhledově je hnusná...

A co sem slyšel tak taky nebliká nejlíp...
zvětšit Pomáhat a chránit - obrázek od David29 vložen 13.02.2008 17:40:59
17:14:37
13.02.2008
Petr105l
A ja sem pro zruseni znacky STOP 1

Kdo je jeste pro neco? 3
17:00:02
13.02.2008
King
-> Majkl: Pro to bych byl taky všema deseti.
13:31:09
13.02.2008
David29
Já sem všema deseti pro modro-červeno-bílou kombinaci...
13:26:05
13.02.2008
Majkl
vsema deseti jsem pro modrocervene majaky. byl o tom i dokument v TV ze to je mnohem vice videt.. v tom jsme dost pozadu..
12:35:30
13.02.2008
fine_ray
-> King: naprostej souhlas.... 4
12:18:13
13.02.2008
gim
kdysi davno u nas v pardubkach sme mivali pod panelakem zakaz stani, dost nepochopitelnej, mist bylo malo a tak se parkovalo kde se dalo. panelak 12partak se trema vchodama, bylo tam cca tak 50mist (max pro jeden vchod). tedle zahaz byl na betonovy plose za barakem o siri asi 15 metru a delce cca 70m, ktera byla lemovana z jedny strany garazema, ke kterejm se stavalo nakolmo a naproti na tom zakazu podelne. mezi autama se moh otocit pomalu autobus takze noproblema. policajti tam vubec nejezdili, ale jednoho dne nastoupil novej mladas kterej tam zacal jezdit a daval pokuty. soused kterej jezdil s dodavkou tam pravidelne parkoval aby necouhal z rady, si jednou za tyden vyzvedaval listek s pokutou. kdyz uz to bylo asi po 5 se nasral a tu znacku proste odmontoval. benga prijeli a jali se rozdavat pokuty. byl tam nekdo na navsteve a vracel se k autu, a kdyz je videl tak vybeh jestli sou normalni, ze tam zadnej zakaz neni. flojdi poposli o par metru, kde bejvala znacka a videli jen tyc. s vykulenym vyrazem se na sebe mrkli a rekli mu ze tady je proste zakaz stani a ze tu pokutu dostane. no jo akorat ze z toho pana se vyklubal sef dopravniho inspektoratu, kterej je zjebal jak maly kluky a ze i kdyby tam ta znacka byla ze je to sprosta buzerace mamit z lidi penize takovymdle zpusobem. za tyden se tam objevil bobket a vytrhnul tu tyc a jeste nam tam namalovali parkovaci cary :-)
20:27:33
12.02.2008
Luky
Ja tam tu znacku nedaval, tak nevim jak je to s platnosti. Ale je to bezna reflexni dopravni znacka, zadna doma delana. Navic na obrubniku je zluta cara. A parkovat nekomu pred vjezdem, to je prasarna ktera se nedela ani kdyby tam ta znacka nebyla...
19:52:00
12.02.2008
myl@s
-> Syny: asi kvuli §27 odst. 1 písmeno n zák. 361/2000 sb.:Řidič nesmí zastavit a stát před vjezdem na pozemní komunikaci z polní nebo lesní cesty nebo z místa ležícího mimo pozemní komunikaci, já jsem spis mluvil o tom,ze tahle dopravni znacka neni platna, tezko rict z ty fotky,jestli to je vajezd na pozemni komunikaci,ale asi bude
19:51:07
12.02.2008
King
-> Baller: Tak jasně, že jsou místa, kde by se za dvojtou plnou mělo nakopávat "narušitele" s rozeběhem do rozkroku.

Ale pár postřehů s běžnýho provozu všedního dne: škodivky - moje srdce behjalýho aktivního shádisty zaplesá, pokud je potkám v protisměru, méně už plesá pokud je dojedu :) V obci není problém narazit na kousky řítící se 40-45km/h a 70 mimo.

Zrovna minulej tejden jsem dostal poučnou lekci od řidiče-seniora v Š120. Za nejmenovanou vsí ve VČ kraji děda po výjezdu z obce vévodil minikoloně

osobáků, ze kterých většina asi doufala v zázrak dědkovi akcelerace :) Já, coby na zázraky nevěřící, jsem dědka i s jeho "věřícími" normálně a s uctivým obloukem předjel a za to jsem vyinkasoval

brutální palbu dědkových "dálek" (via vyrezlý paraboly) do zpětných zrcátek :) Dědek byl asi podle SPZ nějakej místní boss a proto si ho nikdo další na následujícím asi 1,5km volným úseku nedovolil předjet :)

Dneska zase o pár km východně v nesnesitelně dlouhý obci, pěknej červenej Rapid 135, ovšem s malou "tělesnou vadou" - za volantem nějaká starší tetka a top speed 40. Opět předjetí a opět zuřivá gestikulace a až se tetka sejde po jízdě se sousedkou Vomáčkovou, zase to "ty pražáci", co jezděj jako prasata, pěkně schytaj :)

Ještě k těm rychlostem mimo dálnici: O tom že "pospíchálci" si moc limitama hlavy nelámou něco vím :) Ale můj obvyklej mimoobecní limit je kolem 120 (reálně 115) a aut, který mě za tejden předjedou, by spočítal na prstech jedný ruky i pracovník na pile :)
19:34:24
12.02.2008
Syny
-> myl@s: mno ale proc se teda odtahujou auta co stoji u vyjezdu a vjezdu?
19:28:13
12.02.2008
myl@s
-> Syny: a pokud jde o takovy znacky,ktery si tamhle Franta v JZD nakresli v garazi na kus plechu,tak ty bych vubec neresil4
Extreme Tyres