Vymiraji?

prohledat
236 příspěvků (zobrazeno 51 až 100) od 10.12.2007 do 17.12.2007, založil/a Syny
řadit dle data
20:16:14
12.12.2007
MerHanz
-> Tom.t: na skůtru je zima 3 3
20:14:50
12.12.2007
MerHanz
-> Tom.t: opraveno není, je tam venku zima jak sviň a není čas. asi tenhle motor zpravovat nebudu už tam pohrkavali čepy na pístech, takže seženu inej snad, je to teď problém sehnat LS ve slušným stavu.
20:12:46
12.12.2007
Tom.t - malej ale vychcanej překupníček
-> MerHanz: tak to si kup radeji skútra1 3
20:11:46
12.12.2007
-> Nwkt: njn, to máš pravdu, ale když si nekdo mysli že si koupi 10let starou ojetinu u aaa auto a v živote na to nesáhne páč je to moderní vuz tak se hodne plete a je jen otazka času kde a kdy ho to nekde nechá1
20:09:47
12.12.2007
-> MerHanz: je tam rozvodovej retez a dve kola - na klice a vačce ... maximálne se ti rozpadl držák rozdelovače .. že by se ti roztrh rozvod tak to jedine ze bys zadřel vačku ... a už opraveno ?1
20:07:59
12.12.2007
MerHanz
-> Tom.t: ono taky jde o spotřebu paš většinou jezdím couráky do 20KM a to je pak docela rozdil 10-12, nebo 6
20:06:56
12.12.2007
MerHanz
-> Nwkt: tak omu řikám pech
20:05:47
12.12.2007
MerHanz
-> Tom.t: prostě to nejdnou z ničeho nic zdehloa konec tak sem to postupně rozebíral a rozrbíral přez zjišťování jestli to dává benzín sem došel k tomu, že zo nepálí tak sem vymněnil cívku, kladívka taky v pořádku tak sem se sháněl po kondíku a když sem volal bráchovi poprvý tak sem mu nadiktoval co má v garáži vzít a o koupit. pak se si vzpumněl jestli se vubec točí pale a netočil, tak sem vyndal rozdělovač a tam hyba nebyla a to už sem věděl že už neodjedu. Prostě klika se točí,a le rozvody stojej. prostě pech jak prase, dom 40Km a v autě kámošky. takže mazec.
20:02:38
12.12.2007
Nwkt
-> Tom.t: Tady jde spíš o to za jak dlouhou dobu ho někde nechá, pokud si koupíš nějaký nový auto tak pravděpodobnost že se něco vysere je o dost menší než u starý škodovky, s tim že se o oboje nestaráš. I když znam i takový případy, že na novym autě najeto 6000 km a ojnice prorazila blok 3 3500 km od domova 3
20:01:08
12.12.2007
MerHanz
-> p.b.: o se týče tej bezpečnosti a airbagů konkrétně je to taková výmluva paš to škodovka nemá. Ale je taky pravda, že když někde jen tek hloupě ťukneš a vyletí ti pytel, tak je to docela drahej špás.Každopádně bezesporu, že auta jdou echnicky dopředu
19:59:43
12.12.2007
-> MerHanz: tak kdyz nemáš čas pod tim ležet tak te časem nekde necha jakekoliv auto .. proste jeste nebylo vyrobeno auto ktere by nepotrebovalo udržbu4 a co se ti vysralo ?
19:58:06
12.12.2007
p.b.
-> Sita: Nemá to cenu ale: Zvládal jsem údržbu, zvládal jsem opravy, rapid mi startoval i v -20ti na plyn, topil taky dobře, ale nejsem tak zabržděnej abych nedokázal uznat že nový auta jsou prostě lepší.

Tobě ten škopek stačí, ale drtivě převažujou lidi co se škodovek zbavujou a kupujou si lepší auta. Proč myslíš že to asi dělaj? Protože jsou horší?

Fakt nechápu proč je tady tak in pomlouvat nový auta (a zvlášť fabie HTP - to nechápu už vůbec), když někdo napíše že šáde už na běžnej provoz není.

A kecy typu: kdo potřebuje v autě komfort? já přece nebourám! ABS a airbagy jsou úplně na nic! - to už fakt nejde ani komentovat.
19:55:59
12.12.2007
MerHanz
Lidičky i já se postupně připojuju k majitelům nějakýho inýho auta. Moje kráska mně nechala na silnici bez schopnosti pohybu ve vzdáleným mněstě a to se dvěma kočkama v autě. a když sem zjistil, že už se nehne a volal bráchovi aby pro mně přijel s lanem a našim aby mu pujčili auto. A to si sebou ještě vezmu 2 kočky.Prostě to byla poslední kapka, asi pujde z baráku a já šáhnu po nějakým nafťáku. Pač už rok pořebuju auto spíš jen k ježdění a to škodka není, docala to žere a ta spolehlivost, když nemám čas pod tim ležet je taková všelijaká. Ale každopádně u mně v srdci bude mit svý místo porát, přecejenom je to pěkný auto, ale ne na denní ježdění. Budu se s ní těžko loučit. Ještě před rokem bych si za takovýhle řádky nafackoval, ale potřeby se mnění.
19:55:11
12.12.2007
samozrejme se nebavime o autech v cenove relaci za odvoz nebo 2000,-kč ktere jsou prohnile durch a opotrebovane, v tom bych teda nejezdil ... a takove paštiky na silnici nemaj co delat ..ale kdyz je auto v top stavu a ma tu udrzbu tak je to jedno jestli je to 120,fávo, felda atd ...
19:54:41
12.12.2007
MOLSO
-> Tom.t: presne tak si na to kápnul 1
19:51:56
12.12.2007
-> Sita: -> Tuxik: sem s váma chlapi ! 1 at si rika kdo chce co chce se maximalne spokojenej... provoz na lpg, motor 742.136 po go + 5Q a neni co řešit 5

mno a pro ostatni ohledne toho lezeni pod autem - kazde auto potrebuje udrzbu, jak ta 120-tka tak fabka atd proste vsechny .. pro me je vyhoda ze si na aute udelam vsechno sam a nemusim za to nikomu platit a vim ze si to udelam poradne protoze to delam sam sobe a muzu se pak na to auto spolehnout .. 5
19:37:37
12.12.2007
haso
Sita 12.12.07 16:48:05 napsal:
haso:
stromy: proc bych jezdil do stromu? myslis ze jsem 15ti letej ksiltovkar kterej vsude leti 150 a nezvlada auto? opakuju - 99% mych kilometru je mezi barakem a praci. Jedu v kolone aut pohybujici se max. 60km/h... Jaka je pravdepodobnost srazky se stromem a nasledneho umrti? Neprijde ti vtipny mit 150ti konovy auto s 8mi airbagama na popojizdeni v kolone? A bude hur - aut je vic a vic, silnice nerozsiris...

ked to nekde napalis, a budes dolamany tak mozno zistis ci sa ti oplatilo toto tvrdit...
18:22:23
12.12.2007
JoseA
O.K, škodovka pro mě není, jako svářeč si ju vyvařím, ale furt pod ní ležet nezvládám, rači pujdu místo toho času stráveného pod škodovkou do práce a vydělám na mladší auto. Dokázal sem to přiznat! A jdu sa projet bratrovou škodovkou kolem vesnice :-). Ale to mi stačí, na dovolenou nebo jinou delší cestu bych ji už nebral 4 . Závidím lidem to umění nechat si mrznout koule nebo roztláčet každé ráno škodovku, to je opravdové umění3 3 3
17:54:59
12.12.2007
MOLSO
Sita 12.12.07 16:48:05 napsal:

*** skodovka je pro vyvoleny *** 3900 mesicne na lizing na fab2 sezene kazdej *** odjezdit zivot ve skodovce zvladne malokdo

;-)))))
mas rect kamo :-) skodovku mam a mat budem pretoze sa mi paci ... neni to o veku ani o financnej situacii ..... jednoducho sa mi paci a hotovo
17:35:47
12.12.2007
bond007
-> Sita: 156 156 156 *** skodovka je pro vyvoleny *** 3900 mesicne na lizing na fab2 sezene kazdej *** odjezdit zivot ve skodovce zvladne malokdo
52
17:24:09
12.12.2007
havlik
-> Sita: mno nevim umim všechno z toho co jsi vyjmenoval ale kdybych měl lepší auto tak bych se rozhodně nezlobil
17:22:54
12.12.2007
venni
-> Sita: 3 3
16:50:43
12.12.2007
Sita
venni: ok, ja mam taky jasno, jen chci docilit toho aby si lidi odpustili ty pausalizacni vyroky... roc Jirik, nebo P.B. nebo JoseA nenapisou treba: Pro mne us zkodovka neni, nezvladam udrzbu, nezvladam opravy, neumim ji startovat v -10, studi mne v ni koule, stara me ji zakazala.... :-))))
16:48:05
12.12.2007
Sita
haso:
rizeni - mas problem tocit na miste se skodovkou? v tom pripade ses temer invalida... posilovac je tvuj invalidni vozik ;-) mimochodem - prilis silnej posilovac je pekne nebezpecnej, znama vec

motor: jasne ze od seriovy 120 necekas zazraky, jasne ze kdyz dupnes na plyn 100kW octe, ze to jede, ale vsimni si ze o tomhle tady ta rec neni. nikdo tu nerika ze ma 120 proto aby gumoval a lital 200 po dalnici

ctyrpisty: a) nejsem blondyba abych bezmyslenkovite dupal na brzdu - a davat si celo o sklo uz vubec nepotrebuju. Navic, k cenmu jsou dobry zablokovany kola?

zbytek: fyzika plati pro vsechny, ABS te nespasi...

stromy: proc bych jezdil do stromu? myslis ze jsem 15ti letej ksiltovkar kterej vsude leti 150 a nezvlada auto? opakuju - 99% mych kilometru je mezi barakem a praci. Jedu v kolone aut pohybujici se max. 60km/h... Jaka je pravdepodobnost srazky se stromem a nasledneho umrti? Neprijde ti vtipny mit 150ti konovy auto s 8mi airbagama na popojizdeni v kolone? A bude hur - aut je vic a vic, silnice nerozsiris...

JoseA: hele, ja nerikam ze je skodovka pro vsechny. vy pausalizujete: vyroky jako ridic skodovky=chudak, kdyby mnel prachy koupil by si lepsi, Svata Pravda, atd...

*** skodovka je pro vyvoleny *** 3900 mesicne na lizing na fab2 sezene kazdej *** odjezdit zivot ve skodovce zvladne malokdo

;-)))))
16:34:17
12.12.2007
venni
-> Sita: no vidíš tuctovost a od toho abych se odlišil mám eRko a na to normální ježdění mi spotřebák nevadí,teda je fakt že jsem se chtěl odlišit a koupit alespon pořádný hlíny,ale další investice do spotřebáku je zbytečná.Prostě mám škodovku na hraní a nedovedu si představit že s ní budu lítat každý den,nikdo to má jinak a už bych to neřešil 5
16:28:16
12.12.2007
Sita
jo a ctyrpisty mam v zakladu a palubku z feldy bych si teda nikdy nedal, takovej vul teda nejsem... jsem ochotnej prejmout jen prvky ktery neco zlepsujou... palubka a topeni v garde mi staci
16:25:39
12.12.2007
Sita
JoseA: zase vedle - je par prvku na tech autech lepsich, ale proc stoji 25x tolik? Nebo jinak - kdyby nova fabie stala 30 tisic, tak bych - mozna - v zajmu usetreni prace s udrzbou skodovky o ni uvazoval... ale stejne asi ne na dlouho. srala by mne ta nuda a taky ten pocit mit neco co ma kazda druha babka pred panelakem... je to taky o image, tuctovosti, apod...
16:17:10
12.12.2007
Mr.Lumpy
-> haso: hele to je prostě o skromnosti někomu to opravdu stačí a investuje peníze do věcí který jsou pro něj důležitější. A hlavně ve škodovce se naučíš řídit v ostatních autech jenom jezdit 1
15:47:32
12.12.2007
haso
este podotknem, staci mi ked vidim to, ja pridem k autu, idem nastartovat v uplnom lejaku, nic, motor toci, a rozdelovac vlhky, musim ist k motoru, *ebkat sa tam stym v dazdi...

pride kamos ku felde, nastartuje, ked ne tak proste NE ale nenastartuje raz za 5 rokov, a ide prec, a moze sa akurat ponuknut ze ma roztiahne3 proste pre ludi co sa radi rypu v autach fajn, ale inak ne-e
15:44:47
12.12.2007
JoseA
A super je, jak si tady každý nacpe do škodovky čtyřpístky, palubku z felicie, motor z fabie a pak jen nadává, jaké jsou fabie a feldy šmejdy 3
15:41:18
12.12.2007
haso
-> JoseA: -> venni: suhlas
15:39:34
12.12.2007
haso
este pre doplnenie, ja sa furt bavim o normalnych skodovkach, nie tych co sa rozpadavaju, ale takych s ktorymi clovek jazdi a nema cas sa s niecim hrat pokial to ide, to jest napriklad to co mam teraz ja, jazdili sme so skodovkou ako s rodinnym autom, teraz pripadla mne, neni hrdzava, brzdit brzdi, aj svieti, riadenie toci, ale stale mi neposkytne tie vyhody jak novy stroj...ale ked ho komplet by som z generalkoval tak nevravim, vtedy moze zacat konkurovat aj ked v bezpecnosti zaostava na plnej ciare...4 ale zas to uz je lestenka a ne auto do soli a dazda
15:38:50
12.12.2007
venni
Ty pičo další tema kde se řeší škodovka versus HTP.Já už jsem se s tím smířil že je to web kde jsou i škodovky na denní ježední.Já mám eRko jako koně a fabii na každodenní luxusní dojíždění do práce,prostě mi ten luxus vyhovuje když chvátám z práce 170 km/h 47
15:37:39
12.12.2007
JoseA
metalíza vcelku není výhoda, ale pozink karoserie už jo, posilovač, abs, airbagy, el výbava, klima, atd... samozřejmě každý neocení, ale na pohodlí to určitě přidá. Ačkoliv to taky nepotřebuju, tak si myslím, že to je jasná věc. Já jedu s tím, do čeho mě posadí, jestli je to wartburg nebo mercedes už je vedlejší. Ale nechápu, jak můžete pořád vyvracet názory jako je Jiříkův, když (ať už chceme nebo ne), je to v podstatě svatá pravda.
15:37:20
12.12.2007
haso
-> Sita: a pozri sa na statistiku nehod, tych istych napriklad strom vs. fabka a strom vs. 120ka, co myslis kde bude to precento prezitia vacsie? alebo len zranenia, ja si myslim ze v prospech toho noveho
15:34:27
12.12.2007
haso
-> Sita: hreben...a neni nahodou pokrok to ze ked stojim na mieste mozem aj jazykom dat plny rejd a v skodovke musim posilovat dvoma rukami (ano repasni si riadenie, hehe, je to sice pekne slovo ale len na obranu, lebo jasne aj ty vies ze ten posilovac je pri parkovani super)

motor...nema nahodou nove auto lepsi motor? dupnes tomu na pedal a ides 20,40,70,100 a ani nevies ako...v skodovke dupnes najprv rev zpod kapoty a potom sa zacne hybat rucicka (ano sprav si GO a bude ti to jazdit, zas len obranna veta lebo vies ze je to proste tak jak pisem)

stvorpiesty...taktiez v novom aute dupnes na pedal a skoro hlavou rozbijes okno, spravis to v skodovke a nic, ides dalej (ano repasuj brzdy, ale to uz je o "fanatizme" ze ta to bavi, ale vacsina skodoviek je takych ze slapnes a "nic")40

a veci ako abs a podobne zistis raz ked fakt budes v krizii a nebudes sa zamyslat nad tym jak budes brzdit ci prerusovane a vsetko ostatne ale proste len dupnes na brzdu lebo sa to vsetko stane tak rychlo...
15:31:21
12.12.2007
Tuxik
-> haso: evoluce :)
15:30:48
12.12.2007
Sita
haso: s tou bezpecnosti to je taky vselijaky... nenarazis na 120, narazis na avii... a podivej na Hlinku v Superbu jak dopadl...
15:29:55
12.12.2007
haso
-> Tuxik: a ja si este rypnem, ja budem zly na admina...1 3

stale si mi neodpovedal na otazku, preco vlastne doslo k modernizacii vyroby z litra vzniklo kilo, z kila stodvacka? no? sak aj ten liter jazdil, stiral a secko, tak preco to zacali vyrabat? preco ich ludia kupovalie tie nove modely? preco uz teraz nejsu na ulici litriky? jasne vzdy budu zberatelia ktory ich budu mat, ale mne ide o ten global, tak jak raz vypadnu z ulic fabie tak vypadnu aj 120ky a zostanu len tie pekne kusky
15:28:17
12.12.2007
Sita
haso: no oproti 1000MB je ten pokrok (treba v garde) opravdu znat: hreben, motor,vlecka,chlazeni,cty rpisty (a i ty sedacky...)

ale rozdil mezi garde a htp? vic elektroniky? metaliza? mozna bych uznal ze nebyl spatnej ten stavitelnej volant...., ale to se v garde da za vikend taky poresit... a veci jako ABS, ASR a spol. mne zatim neoslovily, tim padem to nemuzu uvadet jako vyhodu
15:26:56
12.12.2007
haso
-> Tuxik: ja tiez jazdim v 120ke a zatim mi nic nechyba, ale chapem jirikov nazor ze ked uz jazdis denne vela tak to chce novsie...
15:23:32
12.12.2007
Tuxik
-> haso: hm nevim :) a je mi to fuk, mam skodnou na jezdeni a druhou skodnou na hrani a naprosto mi to tak vyhovuje...

ale to je vec nazoru
15:23:27
12.12.2007
haso
-> Sita: ne pretoze ked v klepajucom htp narazis do dedka v skode 120 tak dedusko bude na maderu a ty prezijes, o to ide, o bezpecnost a vsetky aspekty ktomu podobne, mne tiez ked som presadol do 120ky prisiel ten motor skvely oproti htp...ale je to len dojem
15:21:41
12.12.2007
haso
-> Tuxik: ja vim svetla sviti, stirace striraji, ostrikovace ostrikuji a vsetko funguje, ale to iste mala aj ta 1000ka40 a aj tak je tu 120ka...preco? lebo na TU DOBU sa zvysil komfort cestovania, po motorickej stranke to bolo bezpecnejsie napr. pri predbiehani, brzdy brzdili lepsie, svetla lepsie svietili, menej hucal motor do kabiny a toto vsetko ovplyvnuje na dlhej trase aj unavu, celkovu podrazdenost, neviem si uz predstavit ist v narvatej na prasknutie 120ke napriklad 500km, pretoze uz som si zvykol ze napcham nove auto doplna, a stale tam mam priestoru, nepocujem hluk v kabine, v lete sa vtom nepotim jak prasa a tak dalej...

a aj ked to tak nevyzera, mam rad skodovky, ale na kazdodenne vozenie ee, ano pre studenta je to v pohode, pretoze ide par desiatok kilometrov, ale jazdit denne 200km v skodovke by bolo nieco ako krok dozadu...podla mna
15:19:06
12.12.2007
Sita
Tuxik: presne tak, komfort at maj lidi v obejvaku ;-))))
Haso: jasne, hodne lidem HTP staci a mne je vpodstate ukradeny... jenze vem to takhle, auto z roku 2006 za 250 se klepe a cuka jako traba wartburgy (a nebo klidne i 120ka) ze 70-80tejch let ktery jsou zadara... neni na tom neco spatne?
15:16:44
12.12.2007
Tuxik
-> haso: skodovka mi jede, topi, brzdi, funguje mi v ni autoradio, svetla svitej, sterace fungujou... co vic clovek pro jizdu potrebuje ? resp. co vic nalezne v novem aute ?

ja jsem naprosto spokojen a nevim nevim jestli bych se z duvodu ze jezdim skodovkou kazdej den mel oznacovat za socku a hned bych mel utikat do AAA koupit si nejakej zahranicni pekac...
15:15:59
12.12.2007
haso
-> Tuxik: a ja mozem dat zas otazku, naco vlastne vyrabali 120ky, ked vlastne ta skoda 1000mb taktiez jazdila, tak naco robit nove modely ako Š100 ci Š120? zbytocne, sak tam sa len zvysil komfort40

proste, pokrok ide dopredu a zastavit sa neda, a ked raz si zvyknes na iste vymozenosti novych aut tak sa ti nechce robit krok spät...
15:12:59
12.12.2007
haso
-> Sita: ja som bol "zjebavany" v autoskole za to, ze som si z nicoho nerobil tazku hlavu, a ked som sa popojizdal v kolone tak som si skrabal nohu a zaroven drzal volant, alebo robil daco ine1 ano berem to ze som sa sustredil viac, ale podla mna to pre niektorych ludi staci ten motor...
15:12:48
12.12.2007
Tuxik
-> haso: a k cemu na jezdeni potrebujes komfort ??
15:10:48
12.12.2007
haso
-> Jirik : a suhlasim s jirikom, proste, ked sadnes do novsieho auta tak uz si zvyknuty na nejaky ten komfort...
som isiel do autoskoly stym ze viem jazdit so 120kou, presadol som, furt som nadaval na tu fabku, ku koncu som si ju nevedel vynachvalit, na moje jazdenie to stacilo, pak po autoskole som presadol do 120ky a som mal obrovsky nezvyk, slapol som na brzdy "nic", isiel som tocit volantom na mieste no poriadne som sa "nadrel", zakuril som3 3 no neviem, proste jak si zvyknes na komfort tak 120ka na kazdodenne jazdenie nieje....vidim to na otcovom forde ked mu ho preparkuvavam obcas, sadnem, na prvy krat nastartujem, jednotka a idem, ziadne sklbanie nic, proste, nove auta su na cestovanie, a skodovka je na jazdenie na zrazy, a pre zabavu...(moj nazor)6
Extreme Tyres