Jidlo bez krutosti Ii

prohledat
270 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 08.11.2007 do 15.11.2007, založil/a Jarda - zrušená registrace
řadit dle data
16:10:04
15.11.2007
Jarda - zrušená registrace
-> VeTëV: no, tak nebyt te udalosti v 10 letech, tak to ted pravdepodobne jim....
-> Tuxik: myslim, ze to byla jeho reakce na to, ze nekdo rikal, ze bez masa by zeslabl a ten boxer je vegetarian.. jinak me se z toho dela blbe, naposled jsem brecel u Milionove Baby
-> Reeaper 14.11.07 08:12:36: njn nerikam, ze to naivni neni, ale za to mi to stoji, alespon podle me, tak to mas i s volbama, Tvuj hlas take nic neznamena...4 a k tomu instinktu, povidal jsem jen istinkt, nic jineho 4
07:46:58
15.11.2007
Reeaper
-> Kloggie: tebe taky zaujal ten Černobyl.. nevím proč, ale ty kecy některých vegetariánů apod. mě přijdou s tou zmíněnou katastrofou jako řešení, jelsit se zvedne hladina moře, když se do ní vyčůrám.. 188
02:10:51
15.11.2007
Kloggie
-> Honza "Bobr": s tim metanem, to sem slyšel, že ve švýcarsku přišli s tim že jim krávy vypouštěj do vzduchu metan a tim zvyšujou skleníkovej efekt3 kurva to abych si dal do prdele špunt3 3
Jinak běžte se podívat na elektrárnu Tušimice nebo počerady, to je emisní žrádlo a nikomu to nevadí to je zajímavý4
20:09:57
14.11.2007
pinokio110
Ten zabiják z videa musí denně sníst 300kg pohanky.
18:05:54
14.11.2007
Honza "Bobr"
No, pánové, dobře to tu vedete. Dám další slovo do pranice. Každá slušná žrádelna má na výběr z několika jídel, tak i ta naše. Je tam vždycky něco bez masa, aby se náhodou zase někdo nečurdil, jak je diskriminovám atp. Tak jsem si dal teda tu mísu toho zelenýho sarjajtu . . . chutnalo to dobře, hlad sem měl dál a ještě sem musel za půl hodiny sehnat mísu - záchodovou - a pak sem si musel zajet do prvního bufetu a koupit si tam normální oběd.

-> xbax: Jo, splést se může každej, i já, ale prostě mi to na tom odkazu přijde přitažený za vlasy. Oni třeba : "bojují" protí kravskejm prdům (metan), ale vůbec NIKDE v žádným z těch hyperekobůhvíco hnutích, sdružení a klubech se neřeší ten skutečně závažný problém, tím jsou exhalace komínů tepelnejch elektráren, třídění a zpracování odpadů, to co vypouští spolana, úniky nafty z drážních vozidel, česká rafinérská . . . a tenhle výčet podniků - ve kterejch jsou takový prachy o kterejch se tady nikomu ani nezdálo, že se stát doslova třese strachy aby někdo nepřišel na to, jak se na to sere a ochcává se to jak jen to jde - by moh zabrat celou stránku. Nějak mi uniklo, že by si zelení dali do programu omezení výroby elektřiny z neobnovitelných zdrojů, nevim že by se něco změnilo na "kontrole" dodržování předepsaného stavu obsahu toxických látek v odpadech z výrobních podniků . . . atd, hlavně že furt píčujou o emisních limitech osobních aut, zavedení eko daně, umělé zvyšování cen uhlí . . . ten někňuba bursík je snad horší čurák, než paroubek. Takže asi takhle, dokud vy, ekologisti, budete pičovat nad věcma, který NIKOHO opravdu na životě neohrožují (a hlavně nezajímaj, zajímaj jenom vás), budete furt jenom kecat a poukazovat ale ve skutečnosti jenom sedíte doma na řiti, tak jste u mě useknutý prasečí nožky.

Doufám že si mě pochopil.
14:34:49
14.11.2007
RadstaR
Uff, fakt jsem rad za to, ze zeru vsechno a nemusim resit nejaky kyticky. Sice se me na video se zabijenim a stahovanim za ziva 2x nejlip nekouka, ale stejne pujdu a ten rizecek si dam. Clovek je vsezravec, tak nevim proc bych si mel hrat na nejakyho pojidace zrni 1 1 1
12:14:15
14.11.2007
VeTeV
-> Jarda: nechapu - jako kvuli tomu ze nesouhlasim s jatkama a nezeru maso tak to musim vsude hlasit a vnucovat ostatnim?
mam dojem ze clovek je smaostane uvazujici bytost a muze si na zaklade plusu a minusu zhodnotit zda-li bude ci nebud ejist, ale vnucovat nekomu svuj nazor to nechapu 8
10:46:53
14.11.2007
Pedros
-> xbax: ani rostlinnou potravou nenaženeš bílkoviny.. Třeba vyzdvihovanej humus typu sojové maso má sice na 100g dejme tomu 45g bílkovin,ale bohužel kvůli chybějící aminokyselině je stejně neztrávíš tak jak by se mělo a hlavně ta bílkovina má díky tomu nízkou hodnotu než třeba hodnota bílkoviny z masa nebo vajec..A také ti tvoji nadření krasavci na videu,ano třeba jsou vegetariáni,a mají svaly,ale to je daný tím,že berou preparáty které jim dodávají bílkoviny (proteinové nápoje),bez nich by opravdu takový svaly fakt neměl...Tihle makáčí musí mít denní příjem bílkovin zhruba 200-300g a to se opravdu ze zelenýho nabrat nedá.. :) Ano jsou ještě sýry,ale bohužel bývají buďto tučné a nebo jsou i bez tuku (např. olomoucké syrečky),ale tudy cesta nevede..
09:37:52
14.11.2007
Tuxik
-> xbax: nevim co je na techto vylizanejch mozcich s hroudou svalu chvalyhodnyho... premejslet to neumi ale hlavne ze to umi nekomu rozbit drzku a jeste se to tim zivi... to je horsi jak zvirata
08:12:36
14.11.2007
Reeaper
-> Jarda: takže podle tebe zvířata, která ti do ucha nezařvou, že je to bolí, řídí se instinktem (kuřátko se instinktem neřídí, viď6) tak netrpí40
Zajímavý teorie teda 3 Ale to tvý základní přesvdčení, že když nebudeš jíst maso, tak nějký to zvíře nezemře, ušlechtilé 52 leč bohužel trochu naivní 71
07:50:38
14.11.2007
CHIP
-> xbax: To ze nekde zachazej spatne se zviratama .. to ti vadi, ale ze nejakej clovek kope druhyho, kolenem do obliceje to ti nevadi .. zajimavy ...
Mimochodem .. nikde v tom videu nebylo receno, ze by dotycna tucna hrana nezrala maso, nikde jsem tam podobnou zminku nenasel. Takhle si muzes najit jakykoli video a prohlasit ze protagoniste v nem zobrazeni, nezerou maso.
Promin ... ale ani odkaz na clanek, ani odkaz na tohle video neni zadnej argument proc nejist maso.
00:43:24
14.11.2007
Tak este jednou, nejsem zadnej zelenej magor, to bych asi jako konicka nemel auta, ale nejakou zdravou vyzivu. Kvuli zdrave vyzive to vubec nedelam, jde mi ciste jen o ta zvirata. Zrat korinky je tky uplna kravina, proste jist normalne a jen to kvuli cemu nemuselo nic zemrit, pro me to teda znamena hodne. Nejaky brouky a cervy bych klidne jedl, protoze to jsou zivocichove, kteri nemaji rozvinutejsi centralni nervovou soustavu a ridi se pouze instinktem, mouchy a podobnou havet zabijim. Je tezky se o necem tu bavit, kdyz jeden mluvi o koze a druhej o voze, tim bych to ukoncil.5
00:28:16
14.11.2007
-> charon 13.11.07 17:26:08: kdo mluvil o Tve smrti3
-> VeTëV 13.11.07 14:55:02: njn, prave asi nemame stejnej duvod, proc to nejime...
22:46:49
13.11.2007
xbax
-> Honza "Bobr": A tady jeden z tech polochciplejch manicek co nezerou maso.
Jan Müller - promo
22:37:09
13.11.2007
xbax
Tak trosku pozitivniho videa - jeden muj kamarad 3 vegan!
Vegan Muscle Power
22:27:04
13.11.2007
xbax
-> pinokio110: Hele ted ho doma nemam ale az ho koupim tak to to sem pisnu. Jinak tady jsem nasel firmu od ktery bereme ale ta zminovana siska salamu je od jiny firmy. www.kalma.cz/sojove_uzeni ny.php
22:20:22
13.11.2007
xbax
-> Honza "Bobr": Moje nazory zdeluju a nikomu je necpu. Kazdej ma volbu tohle necist! Na statku jsem bydlel 1 rok jeste jako nevegetarian! Timto problemem se zabyvam uz cca 6 let a ve velkochovu jsem nekolikrat byl. Vsechny udaje o tyrani jsem se ale ponejvic docetl. Jine zas slysel od 2 znamych rezniku, kteri meli samy dost nehezky zkusenosti se zachazenim se zviraty. Jinak sorry za moji spatnou cestinu noooo splest se muze kazdej ne?
22:18:59
13.11.2007
pinokio110
Z čeho je ten vege-salám.Myslím,co tam je jako pojivo?Když tam nejsou kuže,omastek,že se nerozsype?Není to ode mě rejpání,jsem zvědavej,mě to nic neříká,mě je jedno,čím se kdo živí,občas mužu i hafika.
22:12:26
13.11.2007
charon
-> xbax: Vegetariánskej salám je proboha co? Jinak karcinogenní látky obsahuje kouř, ne teplej vzduch, co jde z dohne nebo grilu. Jako úplně bez kouře to neni nikdy, ale to vystavení je tak krýtký vzhledem k množství kouře, že ho můžeme s klidnym svědomim zanedbat. Pokud ti teda nehrčí olej ze steaů rovnou do plamenu nebo grilu ...
22:07:27
13.11.2007
xbax
-> charon: No nevim zase podle me spalovanim cehokoliv se uvolnujou karcinogeny a pak je uz otazka jestli to jde do masa jenom pokud se udi nebo i pokud je opekany v ohni. Sam nevim ale k ohni se dostanu malokdy tak ze tohle neresim no. Pokud jdeme treba grilovat tak si koupim sisku vege salamu a ogrilovany je to mooooc dobry. No a soju moc nejim ale na grilu je snad nejlepsi ale musi se umet udela a to je par let praxe.6
22:00:42
13.11.2007
Honza "Bobr"
-> xbax: Tak za prvé prd a ne prt a potom o tom vím možná víc než ty . . . ty seš namachrovanej jednim videem a jednim linkem na nějakej greensocialclub a hned seš hlava pomazaná, v životě si nikdy nebyl na statku a už vůbec si tam nikdy nepracoval, nikdy si nebyl na jatkách, nikdy si se nedostal do výrobní haly kde se dělaj ty straaaašně toxický a zabijácký umělý hnojiva, je fakt že to smrdí hůř jak siláž, takže prosím tě, mlč ty. Můžeš mi to věřit, nemusíš, je mi to u nohy.

A jestli ti ty povídačky co tam píšou přijdou jako 100% podložený a vědecky nezávisle dokázaný fakta, tak věz, že jsi se narodil do špatný doby.

Klidně si jez co chceš, třeba maltu, ale necpi tu svoji ideologii dalším lidem, to dělali komančové a koukej jak to dopadlo.

P.S. Jestli sem tě urazil, je mi to putna.
21:48:14
13.11.2007
charon
-> xbax: No, s těma uzeninama musim taky nesouhlasit. Je uzenina a uzenina. Kupříkladu opečenej buřt - co je na něm špatnýho? Pokud to nebude dělaný na nějakym smolnym dřevu, tak je to naprosto v poho, protože ten buřt je v podstatě vystavenej akorát teplu a ne kouři. Při udění je to něco trošku jinýho, to uznávám, ale udit se dá taky spousta způsobama
21:44:18
13.11.2007
xbax
-> Honza "Bobr": Prosimte uz radsi neprizpivej jelikoz fakt meles hovadiny na ktery se neda ani reagovat. Podle me o tom vis prt a nezbyva ti nez urazet...
21:41:48
13.11.2007
xbax
-> charon: jo jasne ja jsem to jako nemyslel na tebe ze to srovnavas ty. To byl slovni obrat nebo jak se tomu rika he he.
21:16:55
13.11.2007
charon
-> xbax: To tam srovnavaji oni 4 . Apoň já jsem to tak pochopil
21:15:46
13.11.2007
Honza "Bobr"
-> xbax: Ne, ale většinou vyvolávají další otázky a hlavně nejsou podložené, tak například:

Počátek otravování masa umělými - chemickými látkami :

Dobytek používá k potravě obilí, které vyrůstá na půdě s umělými hnojivy a insekticidy. Vzhledem k tomu, že dobytek spořádá až dvacetinásobek své váhy, tak se do jeho těla dostane značné množství chemikálií. Ke stimulaci růstu se používá široká paleta dalších chemických prostředků ( např. kyselina melengestrolová, zeranol, progesteron, testosteron-propionát, furazolidon, dokonce i v některých případech arzen - silný karcinogen, který je i hlavní součástí roztoků, jimiž se čistí kůže dobytku id virů, bakterií a jiných mikroorganismů). Běžně se užívají antibiotika v krmivu. Doplňování krmiva nízkou dávkou antibiotik zlepšuje váhový přírůstek. O to více se množí případy rezistentních virů. Před porážkou i během chovu zvířata často dostávají uklidňující prostředky, prostředky na zvýšení produkce mléka, enzymy urychlující "dozrávání" masa zabitého zvířete, prostředky, které zpomalují změny barvy masa po porážce. Při zabíjení zvířete díky stresu jeho nadledvinky produkují adrenalin. Pokud jíme tedy takové maso a jíme ho často, můžeme se stát agresivními. Aby se zpomalil rozklad masa, tak se maso nakládá často dusitanem a dusičnanem sodným, nebo se přidává sulfid sodný, který maskuje zápach rozkládajícího se masa. Celkem se tedy používá asi 143 jedů a pesticidů z toho je min. 42 podezřelých z karcogenity, 20 z toho způsobuje vrozené defekty plodu a 6 je mutagenních.

Pokud ovšem sníme uzeninu, tak si kromě toho dáme ještě další chemické přípravky, které se do uzenin používají, aby zlepšily chuť, podržely vodu a zvýraznily barvu. Uzením se pak do masa dostane například dehet, který je silně karcogenní. Sníme-li kupříkladu 100g uzeniny, je to jako bychom vykouřili 1-2 krabičky cigaret. A co takhle opékaný buřt !!!!!!!!!!!!!!!

Je to pičovina. Tady nějací nazelenalí magoři prosazujou kořínky, ale třeba tepelné elektrárny čezu jim nevadí. Takže, to co tu popsali je pravda max z 20% a ještě nikde nebyly dokázány nějaké neblahé účinky na nás. A hlavně se to takhle dělá už asi 70 let a zatim žádnej hromadnej úhin osob na řízky nebyl. Chtěl bych ty "prima lidičky" někdy vidět osobně, bude to banda polochcíplejch mániček co jim doma nedávali najíst.
21:07:15
13.11.2007
xbax
-> Honza "Bobr": A jak jsi na to prisel ze je to stranka nejakyho hnuti?
21:05:50
13.11.2007
xbax
-> Honza "Bobr": No a i kdyby tak to znamena ze informace tam napsany jsou lzivy? Nebo co jsi tim chtel rict?
21:02:42
13.11.2007
xbax
-> charon: to jo, nemuzes srovnavat slona a cloveka. Jde ale o to ze clovek o rostline strave nekonzumuje jenom a pouze rostliny narozdil od bilozravcu.
20:59:14
13.11.2007
Honza "Bobr"
xbax 13.11.07 20:35:04 napsal:
-> CHIP: Jasne to ti neberu. Ver tomu v cem mas sam duveru. Tady jsem o tom neco malo nasel. Precetl jsem to cely a dozvedel jsem se zas aspon novy veci. primalidicky.cz/indexy/in dex014.htm

Neuraž se, ale to je další proletářská agitačka hnutí dement . . . eh, duha, nebo podobnýho souboru uprchlíků z jedličkárny.
20:54:20
13.11.2007
charon
-> xbax: Např - ma konci píšou, že slon, kráva takový velký zvířata a vystačeji si jen s rostlinnou stravou. A v tom srovnání trávicích traktů se píše, že člověk má od býložravců odlišný trávení ... Tak jak pak může člověk zdravě vegetovat jen o rostlinné stravě?
20:51:43
13.11.2007
xbax
-> charon: Ja bych spis rekl ze je to tam podano docela nestrane. Jestly myslis to o tech krevnich skupinach, tak to me nikdy nak neoslovilo - spis tyhle teorii nak neverim.
20:47:34
13.11.2007
charon
-> xbax: Se mě zdá, že si tam trošku odporujou v tom článku
20:47:32
13.11.2007
Jožynek
-> xbax: 3 3 3 3
20:41:37
13.11.2007
xbax
-> jozynek1: jj sláva hovnu!
20:39:57
13.11.2007
xbax
-> CHIP: Jo a me morsky rasy taky nechutnaj, protoze v tom cejtim rybynu a ryby jsem nikdy moc nemusel, ale pokud das rasy do jidla tak je tam ani neucejtis. To sem nikdy nechapal moji mamu, tak si nabrala ryby tuk na polivkovou lzici a uplne si to prevalovala v ustech a vychutnavala 78 78
20:35:04
13.11.2007
xbax
-> CHIP: Jasne to ti neberu. Ver tomu v cem mas sam duveru. Tady jsem o tom neco malo nasel. Precetl jsem to cely a dozvedel jsem se zas aspon novy veci. primalidicky.cz/indexy/in dex014.htm
20:33:58
13.11.2007
Jožynek
-> Syny: mno ono v podstate život je založený na hovne lebo hovno je hnojivo a ked nepohnojíš zahradku tak nebude zelenina a ked neni zelenina tak nevies uvarit dobre jedlo atd...celé sa to tu zvrhlo a poriadne3 3 3
20:23:33
13.11.2007
CHIP
-> U-Geen: Nevim .. me jeden doktor rikal ze to, ze by strava a obzvlaste maso v travicim traktu hnilo .. neni vedecky dokazane .. takze tomuhle neverim ...
20:23:02
13.11.2007
Syny
-> U-Geen: Ses ji ptal jo? 3 3 3
20:22:21
13.11.2007
charon
-> CHIP: Já bych řekl, že pokud budeš mít nějaký potíže a bude to v tobě dýl než je zdrávo, tak určitý riziko zahnívání tam bude ...
20:21:37
13.11.2007
Honza "Bobr"
-> CHIP: No vono když se někdy utento, tak mi přijde, že ten šnicl tam pěkně zahnil . . . 1 1 1
20:21:35
13.11.2007
CHIP
-> Syny: Presne .. 1
20:21:24
13.11.2007
U-Geen
-> CHIP: muze hnit, alespon podle ty pani co tu se mnou bydli (ma na to skolu)
20:20:38
13.11.2007
Syny
-> CHIP: Tak a ted uz se da opravdu rict, ze tu je debata o hovne 3
20:20:28
13.11.2007
charon
-> Syny: Zálkeží jak moc smrdíš - když se to nedá vydržet, zahníváš 4
-> xbax: yVidiš, mořský řasy mě nenapadly. Nicméně ty mi nechutnaji, několikrát jsem to jedl, aleteda asi mám jinou chuť jak japoncí ...
20:19:50
13.11.2007
CHIP
-> xbax: Zkus .. muzou to byt maximalne zajimave informace ...
20:19:06
13.11.2007
CHIP
-> Syny: Nemyslim si ze jidlo v travicim traktu hnije, to neni uplne ono ... hovno, jsou stravene zbytky stravy, za pomoci ruznych travicich latek .. rozhodne ne shnily kompost ...
20:17:20
13.11.2007
xbax
-> charon: jj s tim jodem mas pravdu, treba stitna zlaza kterou ja jsem diky dedicnym vlivum dost ohrozenej. Proto mam pro denni potrebu jodu kvalitni morske rasy. Cca 2 cm morsky rasy ti pokryje denni potrebu jodu. Navic pochybuju ze lidi co jedi maso si davaj alespon obden nakou tu rybu.
-> CHIP: No ja jsem se o tom taky "jenom" docetl, ale schvalne se zkusim o tom informovat bliz.
20:10:46
13.11.2007
Syny
-> CHIP: Ja myslim ze v travicim traktu hnije vsechno - a pokud ne tak co je teda hovno? 3
Extreme Tyres