Jidlo bez krutosti

prohledat
223 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 05.11.2007 do 08.11.2007, založil/a xbax

Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:

prodáno he he he he

Zastavil:xbax

řadit dle data
22:23:36
08.11.2007
xbax
Chtel bych rict ze jsem tohle tema zalozil abych se dozvedel nazory lidi kterym je tahle vec vzdalena a nechtel jsem slyset urazky, nebo posmech. Ode me jste to taky neslyseli. Nemam duvod se posmivat lidem kteri jsou na mase vychovani, nebo z vesnice kde je situace uplne jina a nedivim se ze tohle pobrat absolutne nedokazou. Abych to zjednodusil tak pridavam jeste odkaz pro toho koho to zajima. Diky za debatu a pokud jsem dal alespon jednomu z vas impuls k tomu aby nad touto veci zacal(a) do budoucna premyslet tak je to pro me uspech. Skode zdar

www.kyklop.bloguje.cz/346 990-vegetarianstvi-aneb-zi j-a-nechej-zit.php
20:26:10
08.11.2007
charon
Jak říká klasik (Švejk): "Maso je maso, maso i pes rád ..."
20:14:53
08.11.2007
Bagrr- máma mele Emu
-> Tuxik: Hmm to by taky mohlo býti moc dobroučký:o) Ale je to dietní3 A nebo že bych si kousnul teda něco bez masa? Míchaný jajce s knedlíkem, posypaný nastrouhanym sejrem:o)119
20:11:48
08.11.2007
Tuxik
-> Bagrr: jj ja si k veceri dam rozsekanou mrtvolku kurete, chudinku museli utyrat abych ho ja mohl snist... jak jen muzu byt takhle krutej.. 1 (tu uz trosku prehanim 3 )

pekne kureci masicko neco na zpusob ciny s rejzi :)
20:09:14
08.11.2007
Bagrr- máma mele Emu
-> Tuxik: Hmmm A k večeři si nachystám něco narychlo osmahnutýho na pánvy ala přírodní řízeček40
20:08:37
08.11.2007
Syny
-> Tuxik: Tyvoe ja z toho nemuzu 3 3 3
20:05:40
08.11.2007
Tuxik
no ja dneska k obedu mel normalne mrsinu kravy (nevegetariansky receno hovezi) s kari omackou a 6ti knedlikama, k tomu polivku s kouskama zdechlejch zviratek (nevegetariansky receno gulasovku) a bylo to taky moc nam nam :-)
20:04:03
08.11.2007
Bagrr- máma mele Emu
-> Tuxik: Ale prd, normálně to bylo v nabídce v budvaru v podnikový vývařovně tak sem si to dal:o) Zvěřina je holt zvěřina:o)) Kor když je to ala svíčková5 Mňamkyty mňam119
20:01:42
08.11.2007
zdenekz
-> xbax: v sousedství znám jednu ekoložku ta je tak praštěná a ž to s ní tříská,vemte se spolu za ruce a můžete jít budovat ty vaše ideály.3
20:01:34
08.11.2007
Tuxik
-> Bagrr: tywe takhle se pekne vyziras holomku... no tak jelen - bydlis u lesa, jmenujes se Hajny, uz to chapu 3
20:00:15
08.11.2007
Bagrr- máma mele Emu
-> Tuxik: Mi tak připomíná že sem dneska měl výborné papu:o) Jelen na smetaně s osmi houskovýma a dva talíře polívci a jako dezert tiramisu40
19:57:43
08.11.2007
Tuxik
-> petr s: jezisi tam jsou hrozny kecy... "Jestliže úplně přestaneme jíst živočišné potraviny, tak úmrtnost snížíme asi o 40%. Z 10 milionů obyvatel ČR by se tímto způsobem asi 4 miliony lidí mohly zachránit před zbytečným předčasným úmrtím." 3
19:45:14
08.11.2007
petr s
-> xbax: Tady ti poradí
www.vegetarian.cz/
19:21:26
08.11.2007
bitmap - zrušená registrace
-> xbax: v tom pripade by ses mel obratit na policii, ze mas podezreni na porusovani zakona :) Tim, ze nebudes jist maso nic nezmenis.

Nelibi se ti chov dobytka na rostove podlaze, ale zaroven ani to, kdyz se valeji ve vlastnich vykalech. Jak by sis to teda predstavoval, pokud pomineme to, ze bys cely velkochov nejradsi zrusil?
19:20:38
08.11.2007
Bagrr- máma mele Emu
-> p.b. 08.11.07 18:19:56: Přesně tak...
18:59:13
08.11.2007
xbax
-> zdenekz: aaale kdopak tady prudi? Rikam ti snad ja aby si zral mrtvolky drzel hubu?
18:53:54
08.11.2007
xbax
-> p.b.: Delas si prdel??!! Komu tady nadavas? Ty o me neco vis ze muzes rikat ze vim vsechno z par videi?? Jsem curacek kvuli tomu ze argumentuju?! MAS SEMNOU NEJAKEJ PROBLEM?!! Myslim si ze si se mel nejdriv zeptat co tim myslim kdyz jsem napsal slovo farma. Tim sem myslel farma kozesinova a ne drobny podnikatele nebo bio farmare kteri pestujou hospodarska zvirata a vetsinou se jim radne venujou. Vadi mi velkochvy ve kterych se ke zvyratum nechovaj tak jak maj! Kde prasata nebo kravy zijou na nevyhovujici roštove podlaze nebo ve vlastnich vykalech. Kde je privazujou k ohradce retezama ktery jim pusoby bolest atd. Proste porusovani zakona o tyrani!!! Chapes???!!
18:27:09
08.11.2007
CHIP
-> p.b.: Drsne, ale presto velmi vystizne receno .. mam uplne stejnej nazor ..
18:22:24
08.11.2007
zdenekz
-> xbax: žer kořínky a nepruď
18:19:56
08.11.2007
p.b.
-> xbax: -> xbax: A co se děje ve velkochovech a na farmách speciálně třeba u krav?

Já jsem se narodil na vsi, měli jsme krávu, jalovici i prase. A když tady čtu typříspěvky, tak mě to hodně zvedá ze židle. Kvůli těm zvířatům vstávali naši o hoďku nebo dvě dřív, večer jsme sekali trávu, krmili, dojili, v létě sušili seno. Ty zvířata si lidi doma doslova vydřeli pro jedinej cíl: aby z nich měli užitek a následně je zabili a snědli. Ne proto aby je mohli týrat. Ty nám tu předsouváš fakt nepochopitelnou rovnici že kdo jí případně chová zvířata, tak je zároveň týrá. Příbuzný maj farmu a co se tam jako má dít za zvěrstva? Od rána do večera kvůli tomu dobytku lítaj. Jsi prostě čůráček co viděl pár videí, sežral moudrost světa a teď poučuje.

Jdi do už s těma nesmyslnejma kecama do hajzlu, díky.
18:06:28
08.11.2007
xbax
-> bitmap: Aha a ti co se koukaj okolo sebe, neni jim lhostejny co se deje ve velkochovech, na farmach, v laboratorich, tak jsou lidi nerozumny? Hmmm dobra myslenka.... Mluvis o tom ze "cim mensi poptavka tim mensi nabidka" nema smysl protoze poptavka bude porad - to nechapu. Na testovani kosmetiky dnes mame pocitacove simulace ktere jsou uz dost presny. I kdyz se neco otestuje na zvireti tak stejne se to v konecne fazi testuje na lidech ponevad pokud vyjde do prodeje novy vyrobek otestovany na zviratech tak nikdo nemuze zarucit ze nezpusobi problemy lidskemu jedinci a jako ze takovych pripadu je spousty, protoze lidske a zvireci telo nejsou jedno a to same.
18:02:57
08.11.2007
CHIP
-> xbax: No neshodneme se vubec v nicem. Snad jenom v tom ze ubit zvire tyci pro zabavu je hnus.
-> p.b.: Beru to tak jako ty. Navic kdyz jsme pestovali kraliky a kachny, pestovali se s tim ze se snedi, usmrtil jsem je, nemyslim si ze se tim ze me stal vrah nebo neco.
Mimochodem kdyby se stalo ze bych si jidlo musel ulovit, v nouzi a podobne, udelam to, dle kazdeho prirodovedce stojime na vrcholu potravniho retezce, nevidel bych ani jedinej duvod proc umrit hlady, aby jinej tvor mohl zit. Vsude v prirode plati, prezije nejsilnejsi.
17:34:41
08.11.2007
zdenekz
Tady toto je vo hovně a propagace vegetariánství.Kdo chce ať žere kořínky a kdo ne tak maso.Abych řešil takovýhle problémy a pak z toho měl výčitky vůči zvířatům,tak to můžu rovnou chcípnout hlady.
13:31:22
08.11.2007
p.b.
Já furt nechápu jak se trápěj zvířata kvůli jídlu, asi jsem zaostalej. Kráva žije, zabije se, sežere se. Prase žije, zabije se, sežere se. Kde je tam to trápení? To těch pár videí z youtube opravdu někoho přesvědčí že zabit = týrání?
13:10:05
08.11.2007
bitmap - zrušená registrace
Problem je ten, ze na svete bude porad drtiva vetsina lidi rozumnych, ktery nejaky videa o chovu zvirat a testovani kosmetiky vubec nezajimaj, takze zalezitost "cim mensi poptavka tim mensi nabidka" ztraci smysl, protoze ta poptavka tu bude porad i kdyby se ochrancu zvirat na hlavu staveli :)
-> xbax: Btw, na cem chces aby se ta kosmetika testovala, kdyz ne na zviratech? Na tvoji pritelkyni? 6
13:00:06
08.11.2007
xbax
A kurňa uz jsem mel bejt v praci... mizim...
12:48:44
08.11.2007
xbax
VeTëV 08.11.07 09:00:44 napsal:
nezbejva nez se smat - opravdu tato debata nikam nepovede - jedni maso hajej druhy zatracujou ...

-> xbax: mohu mit skromne vlezlej dotaz? vegetarianem ses proc? jak si k tomu dosel? a jak dlouho takhle kolem sebe kopes?
Kdyz jsem pred 7 mi lety potkal svoji pritelkyni, byla uz vegetarianka a ja jsem byl hrozne proti. Kolikrat padla i nejaka ta hadka kvuli jejimu presvedceni ale po kratkem case jsem se zacal zajimat o vyrobu masa bliz, o kozesinove farmy, o testovani zbytecny kosmetiky na zviratech atd. a zjistoval ze nejezeni masa je jedna kapicka k nastartovani pomoci zviratum = cim mensi poptavka tim mensi nabidka. Ze zacatku jsem mel obcas chut na maso ale pri vzpomince na videa o tyrani zvirat me chut presla. Cca po roce uz jsem si na maso ani nevzpomel. Rekl bych ze je to podobny jako prestat kourit - no o neco lehci. Tak asi tak...
12:24:46
08.11.2007
Reeaper
-> xbax: jelsit mi rozumíš - hlavní rozdíl je ten, že pro tebbe je týrání zvířat - jakýkoliv zabíjení zvířat (pouze) člověkem. Pro měje týrání zvířat to na těch videích. Humánní zabíjení (to je spojení 841) zvířat pro potřeby potravy je pro mě naprosto normální - potravní řetězec, stejný jako jakýmikoliv jinými masožravi/všežravi 40
12:19:34
08.11.2007
Reeaper
-> xbax: jo, to je super, že to u tebe tak nekončí 452* vyznělo to tak asi, ale já to tak nemyslel, šlo mi o tu konfrontaci..
Já osobně bych nebojoval proti velkovýrobě masa..z mýho pohledu není proč 4 bojoval bych proti týrání zvířat.. a to je mezi námi rozdíl..prot mě je týrání zvířat to, co je tu na těch videích, protože tohle je pro mě děsný..ne to, že se někde porazí kráva, nebo kuře, aby z toho bylo maso..protože tohle vím, že je normální, přirozený 6 pro tebe to je jakýkoliv zabíjení zvířat člověkem.. pouze člověkem. Protože zbytek řídí příroda a proti tomu není co dělat.. tohle taky uniká mýmu chápání.. člověk ano, ostatní tvorové ne.. tak buď všechno a nebo nic..
12:17:04
08.11.2007
xbax
Syny 08.11.07 11:47:34 napsal:
-> Kalibán123 08.11.07 11:37:53: 3 3 3
120
11:47:34
08.11.2007
Syny
-> Kalibán123 08.11.07 11:37:53: 3 3 3
11:42:20
08.11.2007
Kalibán123 - zrušená registrace
-> xbax: 3 3 3
11:41:35
08.11.2007
xbax
-> Kalibán123: 159
11:40:26
08.11.2007
xbax
-> Reeaper 08.11.07 09:16:47: Myslis ze by bylo smyslupne podporovat velkovyrobu masa a zaroven proti ni bojovat? Pokud jde o moje postaveni k tyrani tak ver ze u me tohle nekonci jenom u nejezeni masa, ale o tomhle se tady nebudu rozepisovat.
11:37:53
08.11.2007
xbax 08.11.07 11:35:36 napsal:
xbax 07.11.07 22:49:46 napsal:
JESTE BYCH POPROSIL DOTYCNY PRISPIVAJICI O PAR RADKU VEJS ABY SI KDYZTAK ZALOZILI SVOJE TEMA O MASE - KDE, JAKY, ZA KOLIK atd..... O TOMHLE TAHLE DEBATA FAKT NENI DIKY
tak dekuji za pochomeni heh

Není zač 1 nedáš si kuře? Ještě tu mám.
11:35:36
08.11.2007
xbax
xbax 07.11.07 22:49:46 napsal:
JESTE BYCH POPROSIL DOTYCNY PRISPIVAJICI O PAR RADKU VEJS ABY SI KDYZTAK ZALOZILI SVOJE TEMA O MASE - KDE, JAKY, ZA KOLIK atd..... O TOMHLE TAHLE DEBATA FAKT NENI DIKY
tak dekuji za pochomeni heh
11:34:00
08.11.2007
xbax
CHIP 08.11.07 07:28:52 napsal:
-> xbax: Na jednu stranu tady pises jak kocka nema rozum a nema na vyber a proto chyta mysi a muci je pred tim nez je sni. A na druhou stranu tady pises o tom jak se asi citi zvire pred porazkou ... neni to nejakej protimluv ? Podle tebe by to melo byt tak ze zvire kdyz jde na porazku, tak z toho nema rozum .. neciti nic.
Jo omlouvam se za to, ze jsem napsal, ze me tvuj nazor nezajima ... vyslechnu ho, ale mam naprosto diametralne odlisnej nazor.
A nevyjadril jsi se mi k tomu co rikas na to kolik kombajny a jiny stroje zabijou zvirat a broucku kdyz sklizej obili nebo kukurici ... zda se ti to v poradku ?
Tak jeste jednou - kocka nema na vyber a musi jist to co je, narozdil od cloveka ktery ma na vyber a NEMUSI trapit zvirata kvuli jidlu. Uz jsem tady psal o hrabosich a kombajnech a je jasny ze mi to vadi ale na druhou stranu co by jsme potom jedli? Je lepsi delat alespon neco a alespon eliminovat tenhle problem nez vsechno prehlizet a nedelat nic.
11:28:38
08.11.2007
Reeaper
-> Labros: co takhle kuře ála bažant? 883 ale tady se spíš chytneš na brambory s rohlíkem, nebo okurku, zapíjet to mrqovým džusem a přikusovat zrníčka rýže 4033
10:09:38
08.11.2007
-> Labros: Já chci taky mám hlad asi půjdu vybílit kvůli tobě ledničku
10:04:05
08.11.2007
Zazaa
-> Labros: jezismarjaaaa nech toho ja mam hlad ze bych tady prespal :(
09:54:08
08.11.2007
Labros
-> VeTëV: nevíš co je dobrý - přijď k nám na prase na kachně 4 Nebo pán ráčí spíš husu na krávě? 4
09:16:47
08.11.2007
Reeaper
-> VeTëV: mě se spíš nelíbí, že vegetariáni bojují proti týrání zvířat tím, že nejedí maso.. vs. já protože maso jím a chutná mi, tak s těmito postupy sympatizuji? Tohle mi z celý tyýhle debaty vyplývá a je mi z toho celkem zle 78
Můj názor je takovej, že ti maso nic nenahradí, ty máš jinej názor - pohodka, o nic nejde, normální debata, třeba se dozvím i něco novýho, proč ne..
Některý zvířata se prostě vybíjet musí..jenže to se bere jako samozřejmost, protože to prostě je nutný (viz krysy, potkani, hmyz, ptáci, ryby - to snad nejsou zvířata?).. ale kravičku každej lituje, protože bez ní se můžeme obejít (snad, možná, třeba jo..4) .. tenhle kontrast taky nechápu 41
Mravenci si taky tvoří farmičky houbiček, dokonce snad chovají i náký hmyz pro svou potřebu (kdysi jsem to slyšel - je to fakt zajímavý) - ale to je zase něco jinýho, pže to je příroda a my jsme lidi schopný empatie a chápání druhých.. Že by na tom třeba něco bylo, proč to celý příroda takhle zpískala? Je málo důkazů situací, který, kdyby člověk nechal jen na přírodě, dopadly by mnohem lépe, než když se to snažíme s ´lidským´ cítěním změnit..?
Ale to už jsem trohuc někde jinde, přesto si myslím, že ne až tak daelko od tématu..

jednoduše - Jím maso, tím týrám zvířata. Děkuji 4 78
09:00:44
08.11.2007
VeTeV
nezbejva nez se smat - opravdu tato debata nikam nepovede - jedni maso hajej druhy zatracujou ...

-> xbax: mohu mit skromne vlezlej dotaz? vegetarianem ses proc? jak si k tomu dosel? a jak dlouho takhle kolem sebe kopes?
07:28:52
08.11.2007
CHIP
-> xbax: Na jednu stranu tady pises jak kocka nema rozum a nema na vyber a proto chyta mysi a muci je pred tim nez je sni. A na druhou stranu tady pises o tom jak se asi citi zvire pred porazkou ... neni to nejakej protimluv ? Podle tebe by to melo byt tak ze zvire kdyz jde na porazku, tak z toho nema rozum .. neciti nic.
Jo omlouvam se za to, ze jsem napsal, ze me tvuj nazor nezajima ... vyslechnu ho, ale mam naprosto diametralne odlisnej nazor.
A nevyjadril jsi se mi k tomu co rikas na to kolik kombajny a jiny stroje zabijou zvirat a broucku kdyz sklizej obili nebo kukurici ... zda se ti to v poradku ?
01:06:42
08.11.2007
Jarda - zrušená registrace
-> xbax: njn vetsine to tady nevysvetlis8 nema to cenu, ja uz na to davno rezignoval... ale to mi stejne nebrani mapsat svuj nazor4 kvuli kteremu si tu nekteri mysleji, jakej nejsem chudacek3
23:50:32
07.11.2007
p.b.
-> xbax: Někdo to tu tvrdil že zvířata nemaj rozum a tak musí pojídat jiný zvířata, proto mi přišlo logický že nemaj rozum ani z toho jestli maj žít o pár dní víc anebo míň. Fakt netuším jak prožívaj svůj den, nejsem kůň. U zaklíněný nohy je to asi trochu jinak, tam pociťuje bolest, ale o tom jsem se nezmiňoval, takže nevim proč to nadhazuješ... Btw ty jsi vystudoval hnojárnu? .)
22:49:46
07.11.2007
xbax
22:47:16
07.11.2007
charon
-> zdenekz: No, na jídeláku nejni, to je pravda ... Ale my štamgastí ... Nějaký to mletý maso je vždycky a nám ho pan velkomajitel dělá poctivě, protože si nás musí předcházet, abysme mu nezačali chodit jinam ...
22:42:13
07.11.2007
xbax
p.b. 07.11.07 22:16:13 napsal:
-> xbax 07.11.07 21:06:18: A jakej je rozdíl mezi tím jestli ten kůň dožije někde ve stáji nebo ho po celoživotní práci a oddanosti :)) zabijou na jatkách? Prosím nesrovnávat s člověkem, zvířata z toho prej nemaj rozum (jak jsem se tady dočetl :)

Já jsem hodně rád že můžu jíst všechno a nemusím mít různý bezlepkový diety, nemam cukrovku apod. Užívám si to dokud můžu, nebudu se dobrovolně vzdávat něčeho co mi chutná...
No asi to ze nemusi podstupovat takovou drastickou proceduru a muze prave alespo za svoji praci za celej svuj zivot dozit v klidu. Zvirata s toho nemaj rozum? Co pak si myslis ze brobiha v hlave toho kone se zaklinenou nohou? Asi si rika ze se za chvili pujde napast na louku ne?
22:42:08
07.11.2007
zdenekz
-> charon: charon,charon,teda nevim,mám takovej špatnej dojem že tataráka oficiálně nedostaneš.Kdo by se s tím škrabal,i v restaurantu,ovšem neofiko a pouze na spešl přání,nám ho udělaj.Ale semelou ho a neodblaněj,kolikrát bych je za to kousnul do ......

Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:

prodáno he he he he

Zastavil:xbax

Extreme Tyres