Jidlo bez krutosti

prohledat
223 příspěvků (zobrazeno 51 až 100) od 05.11.2007 do 08.11.2007, založil/a xbax

Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:

prodáno he he he he

Zastavil:xbax

řadit dle data
22:34:06
07.11.2007
charon
-> Syny: Okoštuj, pak můžeš kritizovat. Heleď, já to řeknu takhle - každej, kdo to viděl, řekl: "prasata, jak můžete dát do huby syrový maso?!" A každej pak okoštoval a každej si příště dal zas ...
22:32:00
07.11.2007
charon
-> Nwkt: To jo, ale kdo by se s tim šudlal aby naškrábal 20 dkg masa? DOmy se mi to mlet nechce a šmrdlat taky ne, u nás v knajpě je tatarák dobrej a bez práce, s dvojitejma topinka bratru za 120 Kč
22:31:14
07.11.2007
Nwkt
-> Syny: Tomu nerozumíš, jsi to v životě nejed
22:30:40
07.11.2007
xbax
Peca - No konecne nekdo kdo mluvi k veci a ma inteligentni poznamky. Respektuju tvoje nazory ale kdyz u mluvime o te prirozenosti tak kterej savec krome cloveka pije mleko po cely zivot? Mnoho krav má tak velká vemena, že nemohou ani pořádně chodit. Velmi rozšířenou nemocí je pak mastitida – bolestivý zánět vemene. Krávy jím trpí pravidelně, protože produkují velké množství mléka. Dojnice musí být neustále uměle oplodňovány, neboť jen tak u nich dochází k tvorbě mléka.
22:30:32
07.11.2007
Syny
-> Nwkt: 78
22:26:22
07.11.2007
Nwkt
-> charon: To já radši domácí, ten je lepší 1
22:25:23
07.11.2007
charon
-> Nwkt: To já až v pátek, až půjdu na pívo, tak si ho poručim, s dvojitejma topinkama 2
-> p.b.: Já bych řekl, že hodně lidí naráží na to, že je zabít a zabít ...
22:16:13
07.11.2007
p.b.
-> xbax 07.11.07 21:06:18: A jakej je rozdíl mezi tím jestli ten kůň dožije někde ve stáji nebo ho po celoživotní práci a oddanosti :)) zabijou na jatkách? Prosím nesrovnávat s člověkem, zvířata z toho prej nemaj rozum (jak jsem se tady dočetl :)

Já jsem hodně rád že můžu jíst všechno a nemusím mít různý bezlepkový diety, nemam cukrovku apod. Užívám si to dokud můžu, nebudu se dobrovolně vzdávat něčeho co mi chutná...
22:12:42
07.11.2007
Nwkt
-> charon: Tataráček, už vim co si dam zejtra k večeři 2
21:54:07
07.11.2007
Kalibán123 - zrušená registrace
-> charon: No tak to díky moc měl jsem hlad ale najednou po tom co jsi napsal obsah špekáčků ho nemám a chce se mi blinkat 3 ono toho masa tam stejně nikdy moc nebude
21:52:20
07.11.2007
charon
BTW - třeba kus pořádně propečenýho bůčku, kvalitní sekaná, klobásky, jelítka, ovárek, bifťour, tatarák - to vám vegetariánům fakt nechybí?
21:50:20
07.11.2007
charon
-> Kalibán123: V těch opékáčkách je soja, brambory a kousky semletý kůže nebo strojově zpracované maso - což jsou kosti protažený mašinou, která z ních obeze zbytky ...
21:47:26
07.11.2007
xbax
U-Geen 07.11.07 13:12:13 napsal:
-> Peca: ne to vubec ne. Clovek od pradavna ji vsechno. Krava odpradavna ji travu.
Clovek jedl od pradavna korinky a bobule nez obevil mršiny a pote dospel k loveni !
21:38:27
07.11.2007
xbax
U-Geen 07.11.07 11:35:57 napsal:
-> xbax: tak zacneme od zakladu, zacnes rikat kockam ze nemaj jist mysi?
Kolikrat musim jeste rict ze my mame na vyber, prostredky a svuj mozek aby jsme se rozhodli co jist narozdil od kocky. Jinak nikomu nerikam ze nema jist maso, jen si obhajuju svoji teorii staci?
21:11:58
07.11.2007
xbax
CHIP 07.11.07 11:29:34 napsal:
-> xbax: Otevru tohle tema ... to jsi napsal pekne .. a co jsi tim chtel dokazat .. je to jako svedci jehovovi, kteri tukaj u nas na dverich ... je krasny ze maj svuj nazor, ale me ho prosim nevnucujte, ani me nezajima. Jim veskere druhy masa, zkousim ruzne speciality. A zvire se zabit nebojim, pokud bylo dopredu pestovano s tim ze se jedna o potravu, jako treba kralici, kurata, kachny a podobne.
Tohle uz na me zkousel jeden kluk na vysoke, snazil se dlouho .. asi 2 roky, pak mu dosly argumenty.
Mimochodem vis kolik zvirat, hmyzu a jinych zivych tvoru je zabito kdyz ti sklizej tvoje obili nebo kukurici ?
Hej tak tvuj nazor me fakt nasral! Tak proc sem lezes a prispivas kdyz te to nezajima??! Nikdo ti nic nevnucuje. Tohle tema jsem otevrel pro lidi ktzery to zajima nebo ktery o tom chtej debatovat a ne proto aby sem lidi psali ze je to nezajima. Docela stupidita ne?
21:06:18
07.11.2007
xbax
gim 07.11.07 10:30:10 napsal:
-> xbax: ale ty kone ocividne nebyly v poradku takze jim kratili utrpeni. Uznavam ze ten posledni trpel, ale to bylo tim ze je tam nahnali jak prasata do chlivku, kazdej kun ma bejt pri preprave uvazanej a tydle nebyly. ten vozejk ani nebyl pro kone ale pro kravy...
Ocividne nebyli v poradku? A co jsi vydedukoval z tech zaberu ze je tem konim? Kone se posilaj na jatka kdyz doslouzi a uz se o ne nechce nikdo starat, se zlomenou koncetinou ktera se da vylecit atd. Proste po celozivotni praci a oddanosti k majiteli je kun za odmenu poslan na jatka heh.
21:05:00
07.11.2007
Labros
-> VeTëV: ale ty jsi pořád radikál :)) to se ti to říká, když ti maso odmalička nechutnalo - já zase chleby s pomazánkama schovával ve školce pro ségru
18:34:36
07.11.2007
U-Geen
no a ja sem mel k obedu Tofu v takovy zeleninovy smesi a ryzi. mnam.
18:34:10
07.11.2007
Syny
-> Kalibán123: To sou takovy ty burty o das do huby a chce se te z ty sracky co v tom je blinkat?
18:31:13
07.11.2007
-> VeTëV: Hele a co takhle říkáš na párky typu špekáčky za 39kč/kg? To by sis taky nedal? Tam stejně za tu cenu žádné maso být nemůže 3
18:24:38
07.11.2007
VeTeV
nestacim se divit co se tady rozjelo za debatu, ale ne ze bych 99% nazoru uz neslysel asi 50x

kazdej at se rozhodne co on chce - zadne presvedcovani nic ...

ja se osobne rozhodl ze maso jisti nebudu a ak ho nejim - jestli to pomuze byt jen jedne krave je to velice dobre, ale u me to bylo za 1) maso jsem nejak nepochopil jidlo od mlada - uz ze skolky sem nosil ty dobrutky domu v kapsicce a krmil tim psika.... proste me to nechutna
2) prislo me levicove - rebelantske obdobi a tam ta moje nechut nasla odpovedi ve stylu veganstvi apod - no postupne jsem dospel jen k vegetarianstvi, ale je to moje osobni volba...

takze nesnasim ty radoby nazory kdy clovek se na dva roky stane radikalem, zacne kolem sebe kopat a vnucovat vsem, ze jedine bez masa to je spravne... po 2-3 leeh ho to prestane bavit a je tam kde byl .-)))

takze at je jak je nikomu jeho masne produkty z nasich peklo jatek neberu, ale ja to kupovat nebudu ...
17:56:54
07.11.2007
-> Pavel P.: 3 taky mě to stejné napadlo proto jsem to sem napsal. Jako neříkám zítra budu mít třeba k obědu květákový řízečky s bramborama, ale maso je maso
17:52:55
07.11.2007
Pavel P..
-> Kalibán123: já měl zase grilovaný a s rohlíkem.. a ať se vegetariani kvůli tomu třeba poserou 1 3
17:23:50
07.11.2007
Hmm dneska jsem měl k obědu kuřátko a těstovinama to byla mňamka 2
17:17:17
07.11.2007
Labros
Jestli mám opravdu genetický dispozice k tomu, abych byl na masu závislej víc, než jiní, tak by pro mě měla být výzva, překonat to a přes ty dispozice s masem přestat. Ale v tomhle případě to nefunguje, prostě mi maso tak chutná, nebo jsem tak línej, že maso jíst nepřestanu.
15:17:20
07.11.2007
Zazaa
-> U-Geen: hele ty s tou slepici pred nickem ... neprovokuj :)))
15:15:05
07.11.2007
U-Geen
a nejlepsi maso je zajeci ruzove :-)
15:12:46
07.11.2007
Zazaa
kdyz masozravci nedate maso tak chcipne
clovek je sice vsezravec, ale ja to riskovat nebudu :)

BTW> videli jste nekdy nekdo kocku co dokaze delat s mysi nez ji zabije a sezere ?? to je opravdove zradlo s krutosti .....
rozdil mezi kockou a s clovekem je jasnej, kocka z toho nema rozum, proto podle me pokud clovek to svoje budouci jidlo zabije co mozna nejrychleji a bezbolestne tak na tom neni absolutne nic kruteho
14:37:23
07.11.2007
bitmap - zrušená registrace
Peca 07.11.07 14:12:52 napsal: lidem sice na jedne strane vadi zabijeni zvirat, na strane druhe jim ale nevadi je jist.
A bitmapovi nevadi ani jedno. A jestli bude muset kvuli milovniky zvirat vylobbovane ultra hi-tech setrny porazce platit o pet korun za deka vic, tak ho to pekne nastve 6
14:35:56
07.11.2007
Peca
-> U-Geen: A me treba zabijeni cehokoli vadi, ja bych nezabil ani kure, byt setrne a ohleduplne... A pak o vikendu jdu a udelam masovy gulas. To je paradox.

Nekde jsem nedavno cetl, ze podle noveho vyzkumu maji lide vrozene geneticke dispozice k tomu, co jedi, co maji radi za jidlo a co ne. A proto nekdo muze s masem prestat okamzite, a nekdo se bez masa nenaji. Ja treba osobne bych rad prestal s masem, ale prakticky nejsem schopen odolat vuni rizku nebo klobasky... imho obed bez masa je pro mne polovicni porce.
14:15:44
07.11.2007
U-Geen
-> Peca: me zabijeni zvirat nevadi... pokud neni zbytecne kruty a ponizujici, stejne jako pestovani slepic po X kusech v prostoru o velikosti ani ne 2nasobku jejich telesneho objemu apod.

Nahrazky masa nevim jestli jsou to prave, co vegetariani hledaj, kazdpadne treba sojovy maso neni vubec spatny.
14:12:52
07.11.2007
Peca
Proste ve zkratce, at se nezamotavam. Priroda dala cloveku zuby, tesaky i trhaky, aby mohl dobre zpracovat potravu vcetne masa. Je to pro nej prirozene. O tom snad není sporu.
Ale clovek uz neni zvire, co jedna pouze prirozene, muze veci ovlivnovat a menit. Verim, ze adekvatni nahrazky masa jsou. Take verim, ze prestat jist maso muze byt pro mnoho lidi oduvodnene nemyslitelne.

Ted jen, jak doresit tu schizofrenii, kdy lidem sice na jedne strane vadi zabijeni zvirat, na strane druhe jim ale nevadi je jist.
14:12:14
07.11.2007
U-Geen
-> Peca: no, asi se moc neschodnem, mame kazdej jiny nazory. Me jenom prijde takovy to "militantni" vegetariantsvi trochu usmevny, proti lidem co nezerou maso a nepoznaj vtip nic nemam :)
14:07:42
07.11.2007
Peca
-> U-Geen: ok, opustme od uvazovani nad monogamii...

Chtel jsem tim rict, ze ne vzdy jsou veci prirozene pro cloveka to nejlepsi, co muze udelat. Ze kdyz u toho zapoji rozum, muze veci prirozene zmenit. A ze treba jednou muze byt jezeni masa povazovano za neco prekonaneho, ik dyz puvodne prirozeneho... ten priklad s monogamii je sporadicky, ok.
13:57:56
07.11.2007
U-Geen
-> Peca: presne tak. Ale ty si napsal:

Asi tak stejny jako ty, ze je vsezravec... pokud se nepletu, tak monogamii jako moralni standard zavedlo az krestanstvi, ne?

coz je podle me hodne divnej smer uvazovani, nebo sem te spis nepochopil.... jist maso totiz neni moralni standart ale prirozeny chovani, naproti tomu monogamie muze byt oboje, to asi nedokaeme vedet, tam bylo asi ruzne chovani podle skupiny lidi.

Osobne pro me monogamie neni nic, co bych nejradsi zrusil.
13:57:45
07.11.2007
Tuxik
-> Labros: myslis ? ja bych rekl ze maso na svete ji tolik lidi, ze se jen tak nekomu nepovede jich dostatecnej pocet presvedcit aby nejedli neco co jim chutna... nehlede na to ze 99% lidem je uplne jedno ze zerou zviratko... proste jdou do mekace tam sezerou hamburgr nebo kureci prsicka a jsou spokojeny... zijeme v konzumni spolecnosti, ne v idealnim svete
13:55:53
07.11.2007
Labros
-> Tuxik: ale když přesvědčí dostatečnej počet jiných lidí, tak nakonec se těch zvířat bude chovat míň, nebo ne?
13:54:09
07.11.2007
Tuxik
-> Peca: ale prd, pokud se mi nelibi zabijeni zviratek, tak proti tomu budu neco delat aktivne, to ze zviratka nebudu jist nic nevyresi..

treba greenpeace se nelibi zabijeni tulenu a lachtanu, tak jedou na antarktidu (ci kde tyhle zviratk a vlastne zijou) a neco s tim delaji - at uz kozesinu tech zviratek znehodnotej nesmejvatelnou barvou, cimz kozesina ztrati pro pytlaky cenu; a nebo jakakoli jina forma odporu...

ale nejist maso z tohohle duvodu neni vubec zadny reseni, tim si clovek maximalne sam sobe dokaze ze je mu tech zviratek lito, ale to je tak vsechno...
13:50:09
07.11.2007
Syny
Uz se poprali? 40
13:47:09
07.11.2007
Labros
Já bych byl taky rád býložravec a nedokážu to, prostě můj žaludek je udělanej jinak a vyměnit ho nemůžu, tak budu muset jíst dál maso, budu se aspoň snažit třeba jíst to co po většinu života žije normálně v přírodě, ne chudáky vychovávaný od narození ve velkovýkrmně na porážku a zmasování.
13:46:06
07.11.2007
Peca
-> U-Geen: Moment, prirozenost se prece neridi moralnimi standarty, ale instinkty, ne? Necim, co vzniklo bez ucasti cloveka... neco vrozeneho, dedicneho, proste prirozeneho?

Pro me je prirozena monogamie asi tak jako lidske zamestnani. Dneska se bez toho neobejdes, ale oboji bys nejradeji zrusil.

Co takhle tlupa pracloveku, kde ma vedouci samec hlavni roli? Kde si vybira samice pro kvalitni potomky? Matriarchat, kde je jedna matka rodu a hodne otcu? Usporadani skupin se menilo, ale celozivotni monogamii bys hledal jen tezko. V prirode je monogamie ve vyrazne mensine...
13:43:59
07.11.2007
Labros
-> Kalibán123: právě, při vzpomínce na křečky ty tanga radši nech na sobě 3
13:38:58
07.11.2007
Peca
Tuxik 07.11.07 13:14:23 napsal:
jako je dost ulitly nejist maso proto, ze nemam rad zabijeni zviratek... tim ze nebudu jist maso s tim urcite udelam hodne... je to stejna pikacovina jako treba hladovka na protest proti necemu... uplne zbytecny sebeposkozovani...

No jo, ale tim, ze nebudu delat nic, se jeste nikdy nic samo od sebe nespravilo... to je pristup jak prase, omlouvam se, ale ted jsi to tedy rozhrabnul. Tim, ze jeden hlas zmeni hovno, tak nepujdu volit? Tim, ze jeden clovek zmeni malo, tak radsi budu drzet hubu a krok? Neni to nahodou lhostejnost?

Nerikam, ze mas nebo nemas jist maso, ale to, ze kdyz jeden clovek hovno zmuze, tak to je lepsi to rovnou zabalit. To mi vadi.
13:34:43
07.11.2007
U-Geen
-> Peca: moralni standart != prirozenost ... to jak to bylo pred krestanstvim vis?

dukazy o tom ze je clovek vsezravec jsou. minimalne ostatky zabitych zvirat v pravekych obydlich atd.
13:30:33
07.11.2007
Peca
-> U-Geen: Asi tak stejny jako ty, ze je vsezravec... pokud se nepletu, tak monogamii jako moralni standard zavedlo az krestanstvi, ne? Co treba patriarchat?
13:23:22
07.11.2007
Tuxik
-> U-Geen: mne prijde ulitlej ten duvod
13:22:51
07.11.2007
U-Geen
-> Peca: jaky mas dukaz ze je lidska prirozenost byt promiskuitni?
13:22:36
07.11.2007
Syny
Ja myslim ze nez resit to jestli nekdo maso zere nebo ne (coz je kazdyho vec) by se spis melo resit jak ty zvirata teda nejsetrnejs zabit. To si myslim ze je ten prolem... A pokud nekdo necho che resit tak by mel tedy spis tohle...
13:21:05
07.11.2007
Peca
Popletl jsem nejak tagy, tak jeste jednou 133

Co treba zmena spolecenske normy? Kdyz se dokazala prirozena promiskuita zmenit ve spolecnosti na monogamii, proc se nedokaze prirozena vsezravost zmenit na nemasozravost?

Ja potravni retezec chapu, nic proti tomu nemam, jen si myslim, ze clovek uz neni takovou "bezbrannou" obeti prirozeneho vyberu a potravniho retezce, ze s tim muze dal pracovat.

Pro cloveka je prirozene spousta veci, ktere si musi odeprit. Ale od toho je clovek clovekem, aby dokazal jednat rozumove a ne pouze instinktivne.

SAM MASO JIM, NEJSEM VEGETARIAN A NIKDY JSEM NEBYL. Jenom reaguji na tu berlicku zastancu masa diky tomu, ze je to proste prirozene, snazim se zde vyrovnat oba tabory...
13:20:05
07.11.2007
U-Geen
-> Tuxik: to mi zas tak ulitly neprijde, ulitli mi prijde presvedcovat ostatni ze je to prirozeny atd :)

Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:

prodáno he he he he

Zastavil:xbax

Extreme Tyres