Jste pro zavedení limitu 0,5 promile?

prohledat
201 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 06.09.2007 do 14.09.2007, založil/a Martin2705
řadit dle data
13:49:36
14.09.2007
King
-> Reeaper: Jaká tam je morálka? Plusmínus stejná4 A mnohdy uvolněnější, akorát je tam ježdění pro většinu rutina a ne jako u nás, kde se třeba o víkendu konfrontuju začátečníci s "věčnejma" začátečníkama a proti nim stojej lehce pokročilí testosteronisti (nou fýr a nou limits :)
09:54:08
12.09.2007
Reeaper
jaj tu to žije 33
jak tady padlo..pokud zakázat, tak všechno. a Pkud něco, tak pro všechny 3 neeee..taky bych eliminoval telefonování za jíézdy, byť přes HF, papání za jízdy, kouření za jízdy (staší mi jen než to cigáro vytáhnu, najdu zapík, zapálím si a koukám, kolik sem toho ujel, kolikp řechodů atd.. takže od toho taky upouštím - je to prasárna odpoutávající pozornost)
-> King: možná, že máš i docela pravdu, jak to tak čtu (pokaždý 2x, abych to pochopil 3) Osobně mám opravdu obavy, že když se povolí nějaká ta hranice (´IMHO rozumná´), dodá to odvahu těm, co se nebojí sednout za volant po nákým sosnutí něčeho ostřejšího.. Jsou rozumní řidiči, který ví, co od sebe můžou očekávat a třeba sito raději odpustí; a nebo si dají, ale pak jedou opratrněji.. Ale najde se hejsek, kterej se nabumbá a pak pojede jako drak, pže alkohol jak známo uvolňuje 6 Já bych si tohle třeba raději odpustil, pže ještě nejsem tak vyježděněj, uježděnej, naježděnej atd 40 Uznávám, že pak ti slušní a zodpovědní doplácí na ty tramtadády namachřený 8
Pořád tu padají argumenty, že v jiných zemích je taková a taková hranice, jen u nás ne a bla bla bla.. ale jaká tam je morálka řidičů celkově?
14:49:24
11.09.2007
Syny
A vite co - me to je u prdele - stejne jezdi vetsina nachcanejch uz ted, takze vono to by to moc zmen neprineslo 4 A aspon si dam po vobede pifko...
13:48:02
11.09.2007
VeTeV
-> Komár 1981: cece ja kdyz vidim dnes a denne co se deje na silnici tak mam dojem ze tech co maj vic nez nejakejch 0,3 moc nebude - je to spis o dobytkem za volantem
18:17:53
10.09.2007
King
-> Komár 1981: Dobrá, ale znova pokládám otázku: Jak souvisí případná tolerance min. množství alkoholu s faktem, že spousta lidí nedodržuje bezp. odstupy, neumí předjíždět, nedokáže odhadnout "přiměřenou rychlost" a volant je pro ně prostředkem pro řešení vlastních mindráků? To jsou totiž hlavní příčiny nehod. A pak samozřejmě alkohol za volantem - akorát se cudně mlčí o tom, kolik procent z těch "alko-nehod" tvořej ty s 0-0,5 promile. Moc jich asi není a navíc se do toho počítaj i případy, kdy nehodu zavinil někdo jinej a kvůli zlomku promile má spoluvinu i druhej řidič.....
17:17:43
10.09.2007
Komár 1981
nejsem pro. lidi ridej uz tahle jako hovada.
16:39:54
10.09.2007
King
-> VeTëV: Ano, ale proč to nejsou schopni pochopit zdejší "0,00" fans? :)
16:20:05
10.09.2007
VeTeV
-> King: a tady nastava prave ta alternativa kdy nadejchas sice prd kulo do 0,2 ale musis s epodrobit kolecku na odber krve apod...
ale 0 je 0 a musi se dodrzet .-))
16:16:59
10.09.2007
King
-> King: prej "zkrupulí" :) Kua, čti si to po sobě Kingu! :)
16:14:40
10.09.2007
King
-> VeTëV: Jasně. Jednak to byla rozlučka s kolegou, takže hafo žrádla a pak jsem ty nealka do sebe lámal frekvencí 1kus/hod., takže ač dokážu rozpoznat i sebemenší množství alkoholu, z tohodle humáče, jsem fakt nic necejtil :) Druhak to taky bylo asi před 4ma lety, kdy ještě platil relativně rozumnej zákon 361 ne zkurvená 411tka, takže i kdyby mě hlídka vyhmátla, tolik by to nebolelo. -> aceboss: Ale asi se shodneme, že nejsme na periferii Prahy rok po WW2, takže model "Obecná škola" netřeba opakovat 4 To, že pár kokotů bez zkrupulí řídí s opicí, ještě není důvod proč zbytečně šikanovat drtivou většinu 4
15:21:48
10.09.2007
VeTeV
-> King: je fakt ze zalezi na tom jestli si to das nalacno nebo k zradlu, ale obecne prej plati, ze 1 ci 2 k jidlu na klid - ale dat si jich treba 6 a vyjet tak to je zle - ja mu taky neveril, ale byl jsme pocten merenim na tom jejich kokot stroji a proste aktualni 0 tam nestvitila
15:02:19
10.09.2007
aceboss
Pokud můžu mluvit za sebe tak bych žádnou hranici nepovolovakl už ted jezdíme jako ,,prasata''(ale ne VŠÍCHNI!!!!) a i tak se moc pije.A když to kolik krát vidí jak to odjíždí někde z disky tak se docekla divil že je tam příští víken vidím zas 9 blbci mjaí hold štěstí
vzpomente si že už jednou to byl návrh aby mohly kněží respektivně faráři kteří slouší mši pít že je to jen symbolické ale jak se tu u nás říká to by bylo víc farářú než lidí1
15:02:03
10.09.2007
King
-> VeTëV: Hmmm :) Tak tos mě docela zaříz :) Občas ztrestám na večeři s kolegama tak 2-3 nealko pifka, ale pamatuju, jak jsem nezodpovědně řídil i po 6ti Birrelech :)
Doteďka jsem se držel toho, že ten obsah 0,5pct, co je v nealko pivech je tak malej, že průměrnej chlap ho při běžný rychlosti popíjení průběžně odbourává.
Inu, další argument pro to, že "absolutní nula" je kokotina4
14:22:42
10.09.2007
VeTeV
-> Zazaa: no a proto sem pro nejakou tu mensi hranici - ne 0,5 ale neco kolem 0,2-0,3 jo - by se usetrila ta zbytecna a nakladna agneda co se deje ted
13:38:15
10.09.2007
Zazaa
-> VeTëV: no to je tim ze treba ten doporucovanej Birel ma asi 0.5% ....
09:52:33
10.09.2007
VeTeV
osobne taky chlast za volantem rad nemam a bojim s ereakce nekterych lidicek v CR ale nejakou hranici jako 0,2 ci 0,3 bych klidne odporoucel...

BTW ja si dal dve nealko pivka s kamosem dopravakem a taky sme si neco nadejchnuli 3
00:18:07
09.09.2007
King
-> Hurdis: No jistěěěě! :)
Mě právě takhle ten můj cifršpión v kanclu plným lidí odlapil a schválně nahlas se mě zeptal, na co že jezdí ten můj vrak. Poudám, že na BA91 Speciál :) A on opět ostentativně nahlas: "A co ta samolepka LPG na okně?!"
...."Hm, to je alternativní palivo, já jezdím na BA91 speciál!" :)
00:09:03
09.09.2007
Hurdis
-> King: no vidíš, teď jsme najali nového kolegu, který čeká na nový dehet a zatím musí tak cca 2 měsíce jezdit fáčkem s LPG, takže když mu seženu účtenky na N95 bude malá domů 1
00:03:29
09.09.2007
King
-> bitmap: Mno počkat! :) Ten černej trh s účtenkama na PHM funguje už nějakej ten pátek. Namátkově si vzpomínám, jak jsem chudinku stoprda-plynivku občas najímal do služeb naší firmy za cesťák 5,50Kč/km. Po takovým plošným upgrade SW ústředen na celý Jižní moravě, bylo hned vyděláno na následnej upgrade na 136ku, 5q a vlečku :)
Problém byl v tom, že zákeřnej firemní cifršpión ze závisti neuznával účtování PHM podle průměrný ceny PHM, ale dožadoval se účtenek. Dost ho sralo, že já a jeden kolega účtujeme benzín a drze nám na autech "svítěj" samolepky LPG :) Mno tak jsem halt při každým tankování LPG vysomroval účtenku na Speciál a frajer utřel :) Někde dali účtenku při pohledu na shade "social edition" zdarma, někde vyžadovali 10pct ceny na účtence :)
23:41:59
08.09.2007
bitmap - zrušená registrace
King 08.09.07 23:36:30 napsal: -> Hurdis: Dědci budou muset kromě platný lékařský prohlídky při kontrole ukazovat aspoň 5 účtenek na plnou nádrž s s datumem ne starším, než 1 rok :)

Uz vidim ten obrovskej cernej trh s uctenkama, postupny zavadeni ochrannejch znamek, pak vydavani na VIN atd. az to nakonec bude 1500,- za plnou + 500,- za uctenku 3
23:40:43
08.09.2007
Hurdis
-> King: tak to bych bral, kdyby mi děda tankoval ročně aspoň 5x55 L nafty, tudy cesta asi nepovede, ale škoda
23:36:30
08.09.2007
King
-> Hurdis: Neseru se :) Sám taky budu muset při nejbližší příležitosti upgradovat na minus 0,8-1 dioptrii, což je pro mě taková magická hranice :)
Kontrolu vyježděnosti? Dědci budou muset kromě platný lékařský prohlídky při kontrole ukazovat aspoň 5 účtenek na plnou nádrž s s datumem ne starším, než 1 rok :)
23:26:29
08.09.2007
Hurdis
-> King: hele do dioptrií se neser, sám mám na obou zornicích 3,0 a nějak mě to neomezuje od řízení čehokoliv (bez ohledu na paperwork, holt job is job 1) a na některé aktivní účastník toho vlákna se vykašli, už z příspěvků čpí životní optimistická zkušenost

každopádně ta myšlenka s najetými km / rok je jistě velice zajímavá, určitě bych to při mých slabých 20 uvítal, ale nedokážu si představit tu kontrolu
22:31:20
08.09.2007
King
-> ceman: Mno a proč za volant nepatří ani minimální množství alkoholu, který reakce výrazně neovlivňuje?4
To bych taky moh vykřikovat, že za volant nepatřej všichni řidiči nad 65 let, protože maj v průměru reakce vzrušenýho lenochoda a 3,5 dioptrie jako bonus 4
Nebo horovat pro pro nějaký omezení řidičů, co jezděj míň než 2000km/rok, protože v průměru se motaj jak čerstvej absolvent autoškoly - líbí? 4
22:22:36
08.09.2007
ceman
omyl nezlob se ale je to muj nazor a za tim si stojim
22:19:13
08.09.2007
ceman
-> King ja si proste myslim ze alkohol proste za volant nepatri i kdyby byl zbytkovej,kdys mam druhej den ridit tak ten vecer proste nepiju,nezlob se ale meho nazoru nema byt a za tim si proste budu stat90
21:55:02
08.09.2007
King
-> Hurdis: Já jsem taky vždycky hloubal nad tím, proč třeba na rovný silnici 1. třídy, kde jsou 2 pruhy do kopce a jeden z kopce, je ve směru z kopce "dvojitá plná", takže musíš zbytečně kvasit za LKW i když v protisměru není ani živáčka. No a pak si takhle jedu po tom novým úseku dolů od Teplic k dálnici na Prahu a koukám, že najednou v tom samým případě z kopce předjíždět legálně jde - jsem z toho volaký zmatený :)
S těma plnejma čárama mám občas pocit, že lobby majitelů fábijí postupně prosazuje plný čáry i v místech, kde do teď nebyly. Je to krásně vidět, jak po čase ta původní přerušovaná čára vysvitne. Když nemůže bezpečně předjet Franta s HTTP, nebude předjíždět ani Pepa s Rudou :)
21:26:04
08.09.2007
Hurdis
-> King: nj, asi moc virťáků s námi souhlasit nebude, nechme to být, ale ta plná čára by také stála za samostatné téma, dokud u nás bude fungovat kamionová doprava, ani dvojitá čára mě na některých úsecích (převážně stará státní na Prahu, či Brno) vadit nebude, zvláště na přehledných úsecách s autem o kroutícím momentu rovnajícím se hodnotám nad 3,5 felicie

zkrátka se asi shodneme, že anarchie na současný silniční zákon v rámcio zdravého rozumu je na místě, i když se jedná o boj s větrnými mlýny, a časem na nás všechny rebelující dojde a radost budou mít jen zmrdi s velkou klikou, páni v klobouku a uctívači tohoto pochybného zákona
20:50:40
08.09.2007
King
Já už to vzdávám :)
"Táto, proč alkohol za volant nepatří?"
"Protože tam nepatří!!!" :)
20:46:47
08.09.2007
King
-> myschaak: Mě zas celou řidičskou kariéru obouchávaj auta střízliví řidiči :)
0,5promile už je prostě výsledek pití jakýhosi množství alko nápoje. Samozřejmě, že lidský tělo není žádnej stroj, kterej pracuje u všech lidí podle stejnýho mustru. Proto i míra ovlivnění smyslů při požití stejnýho množství alkoholu je u každýho jedince individuální. Ale pokud budeme zkoumat vzorek různejch lidiček (malý, velký, tlustý, ženský :) s hladinou 0,5 promile, míra ovlivnění reakcí bude +-podobná. A to taková, že ještě umožňuje jakštakš bezpečně řídit auto.
Samozřejmě, že pokud by zákonodárce osvítil "Špiritus sancti" a povolili by jistou (IMHO rozumnou) toleranci, nemám nic proti tomu, aby případnej účastník nehody, kterýmu se něco málo v krvi naměří, měl spoluvinu. Ale preventivně hned člověka obírat o peníze a body při náhodný kontrole kvůli trošce alkoholu je zhovadilost. 4
Je to stejný, jako když moudrá hlava uzákoní, že předjíždění přes plnou čáru je zločin za X tisíc a 6 bodů, bez ohledu na to, že při při tom nikdo nebyl ohroženej ani omezenej a nebylo ani ublíženo zvířátkům :)
20:40:06
08.09.2007
MI.hkMDS
Já jsem proti chlast za volant nepatří. Já bych za chlast bral papíry na fleku a za trest dlouhej zákaz řízení.
19:47:51
08.09.2007
myschaak AZNP K.Hora
-> King: soused mi přidranej orval celej bok na šáde,proto jsem možná tak zaujatej...že 0,5 nic neznamemá to beru,ale jak u koho..
19:44:18
08.09.2007
King
-> Jarda: To je v případě průměrnýho chlapa se 6ti litrama krve v "chladícím systému" asi 3ml čistýho alkoholu v řečišti. To sice žádnou představu o ovlivnění reakcí nedává, ale tak to prostě je :)
19:40:35
08.09.2007
King
-> myschaak: Dopadne to zhruba stejně jako ve státech, kde ta tolerance tj. ne hůř, než u nás 4
Není to sice úplně analogickej příklad, ale prohibice v Emerice taky vyhořela a napakovali se na tom zmrdi z mafie. U nás na tom buzeračním "0,0" rejžuje spodina PČR 4
19:38:20
08.09.2007
Jarda - zrušená registrace
ja jsem pro a to temer nepiju4 alkohol za volant nepatri, ale co je 0,5 ?4
19:38:09
08.09.2007
Hurdis
King 07.09.07 21:19:05 napsal:
-> Hurdis: Já jsem si tu práci se čtením dal :)

Tak já už taky a nestačím se divit, ovšem komentovat nebudu, jenom si do pánů s vyhraněným názorem dloubnu: "Opravdu máte tak čisté svědomí, např. při odjezdech ze srazů a podobných akcí?" Aneb kdo jsi bez viny hledej šutr. Asi by jich moc nepřiletělo. 4
19:33:23
08.09.2007
myschaak AZNP K.Hora
jsem proti,jak bude nějaká tolerance tak si dost lidí řekne něco jsem popil ale to se vejdu...a pak se uvidí jak to bude dopadat...
19:22:00
08.09.2007
King
-> ceman: Ano, i já bych jednou chtěl mít tak vyhraněné postoje a ve všem jasno :)
19:14:34
08.09.2007
ceman
Zasedne ne90
00:37:53
08.09.2007
King
-> haso: Nevím sice kolik vážíš a jak je na tom tvůj metabolismus s odbouráváním ethanolu, ale třeba já bych si za volant s deckou šampusu/jednou desítkou/dvoudeckou vína klidně sednul. Ostatně nemusím používat ani podmiňovací způsob, protože jsem si to v Itošce i v Říši vyzkoušel a všichni spolucestující žijou :)
Já chápu, že pro někoho, pro koho je řízení auta občasný hobby, není problém zasednout za volant s "čistou hlavou", ale po jednom malým pivu skutečně nemám pocit, že reaguju jako 70letej důchodec nebo že musím nutně jet jako driver z Carmagedonu 4

-> Peca: Hele a nevadí ti, že máme povolený telefonování za volantem? Nejdem sice žádnej expert, ale dovolím si tvrdit že to jedno svačinový pivko je prd v porovnání s tím, jak s pozorností a reakcema zacvičí blábolení do hands-free.
Ano i já mám obavu, že ta mírná tolerance může pár tukanům dodat odvahu k řízení pod vlivem, ale....
23:20:56
07.09.2007
haso
-> haso: este podotknem ze som isiel peso (!) a v ziadnom pripade by som nesadol za volant aj po minime alkoholu4
23:19:33
07.09.2007
haso
necital som to cele, ale teraz zrovna idem z oslavy a nejako to vidim takto1, 0,5 sa mi zda moc, ale napriklad ze dat si fakt 1dcl sampusu by sa mohlo dovolit (neviem kolko je to promulle) proste, ze vodic pride, aby sa oslavenec neurazil si da len jedno deci proste a za 3 hodiny pojde domov...toto by som dovolil ale ne ze pivo a tak, to uz za volant nepatri ale fakt minimum alkoholu by som dovolil, a presne jak tu niekto zozaciatku pisal, ak ten co ma ten povoleny limit alkoholu sposobi nehodu je vina na nom...proste dovolene zlo by som to nazval4
21:19:05
07.09.2007
King
-> Hurdis: Já jsem si tu práci se čtením dal :) A abych nebyl v očích fanoušků "zero-point-zerou&qu ot; hned za kořalu, dodávám, že bych se spokojil i s tou 0,3 promile hranicí :)
Sice je to už hodně profláklý, ale pokud čtu podobnou argumentaci, vždycky se mi vybaví legendární slova školního výchovného poradce ze Southparku: "Děti, drogy jsou špatné...., protože jsou špatné...ááááno?!" 2
-> Syny: Nevím, jak si přišel na to, že moje diplomatická větička (snaha byla :) je mířená na tebe4 Ostatně jak koukám, tvoje příspěvky jsou ve stylu: "ne, ale....", takže netřeba se hned družit s hejnem potrefených husí :)
-> Peca: To, že to tak je v zemích kde bohudík dělnická třída nezvítězila nad zdravým rozumem, např. pro mě osobně argument je. A to, že to funguje a že počet ožralů za volantem je na západ od Rozvadova míň nebo aspoň stejně, je argument IMHO taky. ...prodalženije slédujet....
20:31:33
07.09.2007
P@nis
-> Martin2705: ještě jsem nebyl na Objasněni sveho přestupku, ale jakmile mi přijde dopis at se dostavím k vysvětlení tak si pak necham , udělat kopii sve vypovědi a toho všeho tam by mělo byt přesně uvedene promile a čas 4
20:02:31
07.09.2007
Hurdis
nečetl jsem ani jeden příspěvek, tak jen reakce na otázku:
ano, ale spíše pro limit 0,3, kvůli zbytkáči
19:57:09
07.09.2007
red.bill
Tak sem si to přečet celí a podle mě je to s tou únavou jako s alkoholem můžeš si vybrat jestli pojedeš nebo ne 4 když je tu tolik zodpovědnejch a rozumnejch řidičů proč musej bejt tak přísný pravidla?? teď tu začněte vykřikovat že vy nic že to ostatní za to můžou... Vždyť když člověk bude rozumnej tak tu hranici nepřekročí pokud to bude násoska je mu jedno jaká hranice je a pojede tak jako tak...
19:48:39
07.09.2007
Martin2705
-> P@nis: Tak tomu nevěřim ani za mák, protože odbourat za 10 hodin 2,5 promile se mi zdá jako kravina
10:33:44
07.09.2007
P@nis
Sice nevím jak který odbouráva alkohol ale zbytkače se už moc nebojim vzhledem k události co jse mi stala. Večer kolem pulnoci jsem v hospodě jako svědek nadýchal cca 2,5 promile druhy den v 10:30 na fizlarně mi davali dychat znova a nadýchal jsem 0,0. btw vše bylo dýchano do přístrojů PČR 4
09:47:41
07.09.2007
Luky
Tak mě ani tak nejde o to abych si moh hned před jízdou dát pivo, spíš jde o to, když pojedu třeba hodinu, nebo tak. Protože zbytkáč 0,0 nebo 0,1 vyjde nejspíš úplně nastejno. Nicméně pokud se nic nepovolí, tak to taky přežiju. Ale je fakt že pokud je to zavedeno vesměs napříč celou Evropou, tak takhle málo desetin asi fakt ničemu nevadí.
Zkrátka bych to řešil asi tak, že do řekněme 0,5 pokuta, nad 0,5 veliká pokuta a papíry k tomu, podobně jako je tomu dneska...
09:29:28
07.09.2007
Peca
-> Martin2705: No prave.
Extreme Tyres