skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jste pro zavedení limitu 0,5 promile?
prohledat
201 příspěvků (zobrazeno 51 až 100) od 06.09.2007 do 14.09.2007, založil/a Martin2705
09:27:48
07.09.2007
07.09.2007

Martin2705
-> Peca: Ale tam jde o to proč si odpustit potěšení, když tím, že budu mít třeba 0,2 nikomu neuškodim.
08:35:41
07.09.2007
07.09.2007

Peca
Me se libi tato diskuze a rozhodne se nepovazuju za nejakeho radikala, co se zde hada a brani postoje sve BESIP - KSČ byvale ucitelky a podobny narazky, ze Kingu...
Co me vsak nepresvedci, je jediny argument protistrany, ze "proste to pivko nebo vino k jidlu patri", mozna jeste tak, ze to funguje jinde v EU a u nas ne. Tolik veci funguje jinde a u nas ne nebo naopak, to prece neni nosny argument. A menit zakony podle toho, ze si lide neodpusti pivo po jidle?
A proc si nedat po jidle tedy nealkoholicke pivo, kdyz ty sladky tlamolepy s bublinkama stoji opravdu za hovnec? Nerikejte mi, ze takovy nealko Zlaty Bazant nebo Radegast neni lepsi nez tonik ci fanta. Tak holt pak dojedu domu a tam si dam tu desitku na spraveni.
Co me vsak nepresvedci, je jediny argument protistrany, ze "proste to pivko nebo vino k jidlu patri", mozna jeste tak, ze to funguje jinde v EU a u nas ne. Tolik veci funguje jinde a u nas ne nebo naopak, to prece neni nosny argument. A menit zakony podle toho, ze si lide neodpusti pivo po jidle?

A proc si nedat po jidle tedy nealkoholicke pivo, kdyz ty sladky tlamolepy s bublinkama stoji opravdu za hovnec? Nerikejte mi, ze takovy nealko Zlaty Bazant nebo Radegast neni lepsi nez tonik ci fanta. Tak holt pak dojedu domu a tam si dam tu desitku na spraveni.
07:58:15
07.09.2007
07.09.2007

Martin/125/
-> Reeaper: jak sem psal já,prostě třeba kdo by měl nad 0,8 nebo tak nák,tak okamžitě třeba by měl přijít o papíry na 5 let...priste by si to uz rozmyslel... kua po jednom pivu se cítim naprosto v pohodě...myslím že když si dám 1 pivo jezdím bezpečnějc než ten kdo v autě třeba kouří,nebo jí,nebo se mu chce spát,nebo je nemocnej nák...atd...nemluvě třeba o 80ti letých řidičích-ty mají reflexy tak pomalý jako bych měl v sobě třeba 6 piv...
07:41:43
07.09.2007
07.09.2007

Reeaper
nulová hranice alkoholu u spousty lidí budí strach a nesednout si za volant, pokud měli skleničku vína, i když se cítí fpohodě. Jakmile bude hranice vyšší, i když se v pohodě cítit nebudou, za volant sednou, s vírou, že se vejdou do daný hranice. A k maléru už je jen krůček..
Ale zase je pravda, co psal taťka King, že hovado se nachmelí a sedne za volant stejně, i kdyby za to policajti stříleli..
Ale zase je pravda, co psal taťka King, že hovado se nachmelí a sedne za volant stejně, i kdyby za to policajti stříleli..

23:41:17
06.09.2007
06.09.2007

D00little
-> Pavel P@nkáč: bolo to myslene trosku zartovne, ale osobne by som nemal s dvoma pivkami problem sadnut zavolant...nerobim to len pre to, ze nahoda je blbec a nechcem dojst o papiere:) inak pohoda, ale bez moznosi jazdit autom by som sa asi zblaznil
23:32:17
06.09.2007
06.09.2007

Pavel P@nkáč
-> D00little: to je slovo chlapa

23:31:26
06.09.2007
06.09.2007

D00little
som za...kludne 0,8 alebo 1 cele promile

22:56:28
06.09.2007
06.09.2007

Syny
-> King: Nevim proc kdyz mam jinej nazor na tohle nez ty bych hned nemel bejt rozumnej... Proste si myslim ze 0 je spravna... Jak ty si myslis ze ne...
Ale je jesny ze pokud 0,5 by bylo povoleny tak kazdej bude normalne pit a treba si da 3 a bdue doufat ze se bud vejde a pokud by se do 0,5 nevesel tak ze to ukeca...
Ja sem pro 0 a myslete si o me co chcete...
Ale je jesny ze pokud 0,5 by bylo povoleny tak kazdej bude normalne pit a treba si da 3 a bdue doufat ze se bud vejde a pokud by se do 0,5 nevesel tak ze to ukeca...
Ja sem pro 0 a myslete si o me co chcete...

22:09:10
06.09.2007
06.09.2007

Pavel P@nkáč
-> King: jo je to prekvapeni i pro me, kdyz se normalne bavim s lidma tak jsou vsichni pro nehajej to nejak "intelektualne" proste si chteji dat 1-2 kousky a sednout za volant aby se nemusely bat...
21:50:42
06.09.2007
06.09.2007

King
-> Pavel P@nkáč: Jo už spinkaj :) Musel jsem nasadit několik kol intelektuální karetní hry "prší" hrané s odkrytejma kartama :)
Ale fakt mě překvapilo, kolik kategorických "NE" na otázku názvu tématu se tady vyrojilo i od lidiček, který jsem považoval (dobrá - i nadále považuju :) za vcelku rozumné a přemýšlivé tvory :)
Ale fakt mě překvapilo, kolik kategorických "NE" na otázku názvu tématu se tady vyrojilo i od lidiček, který jsem považoval (dobrá - i nadále považuju :) za vcelku rozumné a přemýšlivé tvory :)
21:29:19
06.09.2007
06.09.2007

Pavel P@nkáč
-> King: pises to pekne:) naprostej souhlas, svisti uz spi?:))
20:53:47
06.09.2007
06.09.2007

King
-> Syny: Nejsem žádnej závislák, ale zapíjet šnycl na obědě v hospě fanta/cola/sprajtem nebo pizzu tonikem mě nějak nerajcuje
Když má někdo v práci třeba narozky, pak office based soudruzi si s oslavencem přiťuknou sklenkou bohemky a my ostatní si kvůli dementnímu zákonu srkáme Bonaqu. Stejně tak mě sere, když v Německu jedeme na společnou večeři s kolegama a náš školitel si během dlouhý večeře dá 2 pivka a s čistým svědomím nás odveze do hotelu
Pokud příjde řeč na alkohol za volantem, většinou nevěřícně kroutěj hlavou, že v EU se najde země, která někoho kriminalizuje řidiče třebas za 0,2 promile.
BTW: Jenom hlupák zaplatí pokutu za 0,2-0,3 promile při buzerkontrole. Než se moje krev dostane na analýzu, hladinka ještě klesne a žádnej biochemik při smyslech neoznačí člověka s koncentrací ethanolu v krvi 0,2 promile za "pod vlivem alkoholu". Pak to jde do správního řízení, kde na základě výsledku rozboru krve (foukání na silnici je jenom orientační měření) musej případ odložit. Policajt musí zbytečně sepisovat, odesílat, stát pak musí zbytečně platit několik stovek za rozbor krve a úředník na odboru dopravy se tím zbytečně zdržuje a řidič je zbytečně vyklepanej jak to dopadne. Všichni vědí, že zákon stojí za hovno, ale musej si splnita a zaplatíme to na daních všichni
To všechno proto, že 0,0 vypadá tak "správňácky" :)
Kdy už konečně většině doteče, že nezodpovědný hovado si nachmelený sedne za volant bez ohledu na povolenou hodnotu nebo výši trestu?
A to prosím píšu jako skoroabstinent

BTW: Jenom hlupák zaplatí pokutu za 0,2-0,3 promile při buzerkontrole. Než se moje krev dostane na analýzu, hladinka ještě klesne a žádnej biochemik při smyslech neoznačí člověka s koncentrací ethanolu v krvi 0,2 promile za "pod vlivem alkoholu". Pak to jde do správního řízení, kde na základě výsledku rozboru krve (foukání na silnici je jenom orientační měření) musej případ odložit. Policajt musí zbytečně sepisovat, odesílat, stát pak musí zbytečně platit několik stovek za rozbor krve a úředník na odboru dopravy se tím zbytečně zdržuje a řidič je zbytečně vyklepanej jak to dopadne. Všichni vědí, že zákon stojí za hovno, ale musej si splnita a zaplatíme to na daních všichni

Kdy už konečně většině doteče, že nezodpovědný hovado si nachmelený sedne za volant bez ohledu na povolenou hodnotu nebo výši trestu?

A to prosím píšu jako skoroabstinent

20:38:15
06.09.2007
06.09.2007

Syny
-> Luky.: tak je v prdeli jako kdyz te dneska zastavi s 0,3 hned a ne za 4 hodiny 

20:36:57
06.09.2007
06.09.2007

Luky
-> Syny: Nějak to převracíš na ruby
A co když bude mít 0,8 a zastaví ho hned, a né až za 4 hodiny, HE? 

20:32:34
06.09.2007
06.09.2007

Syny
-> Zazaa: hmm ale budes mit tech 0,3 co prece nikomu neublizi
Radsi 0,3 nez 0,8

20:28:36
06.09.2007
06.09.2007

Pavel P@nkáč
Ja jsem v celku zvedavej jak to dopadne, nemyslim tady ale jestli to projde celkove, ale opravdu me prekvapuje kolik lidi je tu proti no ono jich zas vlastne tolik neni jen tu nekteri krici jak o zivot

20:12:24
06.09.2007
06.09.2007

Zazaa
-> Syny: ted si me pobavil :))) to je uplne stejne zneuzivani jako ze ted je povolena tolerance 0.0 tak si dam jedno pivo a mam 0.3 coz je vo drzku a az me za 4 hodiny chytej tak mam 0.0 a sem v pohode ...
-> Reeaper: precti si muj prispevek ... ja si neodporuju , ale je to jen dalsi pripad toho co me vadi ... ten zbytkovej alkohol kterej te uz neovlivnuje , ale stopu mas v krvi protoze ho pomalu odbouravas ...
-> Reeaper: precti si muj prispevek ... ja si neodporuju , ale je to jen dalsi pripad toho co me vadi ... ten zbytkovej alkohol kterej te uz neovlivnuje , ale stopu mas v krvi protoze ho pomalu odbouravas ...
19:54:56
06.09.2007
06.09.2007

P@nis
Jsem pro, 0,5 promile snad neovlini vyrazně schopnosti řídit a když to funguje jinde tak proč ne i unás ve statě pivařů 

19:45:19
06.09.2007
06.09.2007

Samantus
Jsem pro, pac jedna desitka nemuze nikdy uskodit......
19:44:13
06.09.2007
06.09.2007

Syny
-> Luky.: to jo ale uz vidim to zenuzivani jako ze nekdo do sebe naleje 0,8 coz uz vo drzku je a pojede a zastavi ho za 4 hodiny a uz ma jen 0,3 dejem tomu a reknou: V poradku, naschle...
19:42:34
06.09.2007
06.09.2007

Luky
-> Syny: Nejde o to nepít když jedu autem, jde o to, když jsem před hodinou měl jedno pivo, abych se nemusel bát že mi seberou papíry za 0,1 promile, protože to je hodnota tak malá, že se v praxi snad ani neprojeví...
19:40:59
06.09.2007
06.09.2007

Luky
Reeaper 06.09.07 18:16:47 napsal: Zazaa 06.09.07 16:09:02 napsal: -> Luky.: jen jedno upozorneni ...a to ze tuky zpomaluji odbouravani alkoholu ... takze se odbourava pomaleji a ty nic necejtis a presto by ti ten alkohol namerili v krvi po delsi dobutakže zbytkáč by tam byl, přesto, že by ses cítil ouplně fit.. to si odporuješ :-)
Proč? Můžeš se cítit v pohodě (tím myslím jako že fakt v pohodě, bez nějakého přetvařování a machrování), ale nějaká ta desetinka tam mezitím v krvi kolovat může, mrška jedna
Proč? Můžeš se cítit v pohodě (tím myslím jako že fakt v pohodě, bez nějakého přetvařování a machrování), ale nějaká ta desetinka tam mezitím v krvi kolovat může, mrška jedna

19:39:17
06.09.2007
06.09.2007

Syny
-> King: Ja nevim ale to fakt nikdo nevydrzite nepit kdyz jedete autem?
19:33:49
06.09.2007
06.09.2007

King
-> Martin/125/: Jsem docela rád, že aspoň někdo tady používá mozek a ne jenom papouchuje BESIP-like dogmata :) Dík i ostatním - Zaza a další. Jsem ovšem docela překvapenej, jak početný a militantní jsou "puristi" (0,0 promile) 
Jenom takové připomenutíčko - alkohol prostě tak nějak patří ke (zlo)zvykům naší, řekněme euroatlantický, oblasti. Někdo si dá občas sklenku (já a spousta ostatních), někdo má potřebu si pořádně vylejt makovici denně. Ve většině (civilizovaných) evropských zemí proto kvůli rozumný většině a po letech zkušeností platí jistá tolerance pro alkohol za volantem (0,4-0,5 promile). Vychází se z toho, že kvůli pár zmrdům z tisíce nemá cenu zbytečně buzerovat zbylých 99? slušnejch řidičů. Většinou to kupodivu funguje ke všeobecný spokojenosti. Jenom u nás se z bolševických časů dochoval způsob uvažování, že jedině nulová tolerance k čemukoliv nastolí ráj na zemi
Prostě Pepíček občas mluví ve škole sprostě, ale chytrá soudružka učitelka rozhodne, že pokud Pepíčkovi ulítne sprosté slovo, pak celá třída bude hodinu po škole
.....teď musím dát sviště spát, takže to be continued :)

Jenom takové připomenutíčko - alkohol prostě tak nějak patří ke (zlo)zvykům naší, řekněme euroatlantický, oblasti. Někdo si dá občas sklenku (já a spousta ostatních), někdo má potřebu si pořádně vylejt makovici denně. Ve většině (civilizovaných) evropských zemí proto kvůli rozumný většině a po letech zkušeností platí jistá tolerance pro alkohol za volantem (0,4-0,5 promile). Vychází se z toho, že kvůli pár zmrdům z tisíce nemá cenu zbytečně buzerovat zbylých 99? slušnejch řidičů. Většinou to kupodivu funguje ke všeobecný spokojenosti. Jenom u nás se z bolševických časů dochoval způsob uvažování, že jedině nulová tolerance k čemukoliv nastolí ráj na zemi

.....teď musím dát sviště spát, takže to be continued :)
18:32:17
06.09.2007
06.09.2007

Martin/125/
Nechapu proč to většina nechce,myslim,že po jedný 10ce se nikomu nic tak zásadního nestane,a navíc je to ve většině zemí...nebylo by fajn když někam jedete si dát třeba nekde oběd a k tomu jedno pivko?
Určitě jo,a lepší než náká cola
... udelal bych to takhle:0,5promile-žádná pokuta a body dolů-jen by policista doporučila at tak nejezdim,ale zádný trest,nad 0,5promile brutální trest,třeba zákaz řízení na rok,a nad 2 promile zákaz řízení na 5let!!!

18:16:47
06.09.2007
06.09.2007

Reeaper
Zazaa 06.09.07 16:09:02 napsal:
-> Luky.: jen jedno upozorneni ...a to ze tuky zpomaluji odbouravani alkoholu ... takze se odbourava pomaleji a ty nic necejtis a presto by ti ten alkohol namerili v krvi po delsi dobu
takže zbytkáč by tam byl, přesto, že by ses cítil ouplně fit.. to si odporuješ :-)
-> Luky.: jen jedno upozorneni ...a to ze tuky zpomaluji odbouravani alkoholu ... takze se odbourava pomaleji a ty nic necejtis a presto by ti ten alkohol namerili v krvi po delsi dobu
takže zbytkáč by tam byl, přesto, že by ses cítil ouplně fit.. to si odporuješ :-)
18:13:34
06.09.2007
06.09.2007

Reeaper
-> Peca 06.09.07 15:44:27: přesně tak
já mám sice řidičák od prosince, ale mám uplně stejnej názor 

17:41:13
06.09.2007
06.09.2007

Luky
-> Zazaa: No, řešil bych to asi tak nějak jako ty. Jen buď udělat menší toleranci než 0,5, nebo udělat vyšší pokutu. Třeba 2000,-
Ale to už jsou jen pozměňovací návrhy ve druhém čtení
Ale to už jsou jen pozměňovací návrhy ve druhém čtení

16:27:41
06.09.2007
06.09.2007

Martin2705
-> Zazaa: Přesně, to je to co tu obhajuju od začátku, oddělit "alkoholiky" co si dali před hodinou k jídlu pivko a blbečky co sou nachcaný jak mraky
16:23:45
06.09.2007
06.09.2007

Zazaa
moznost by byla ze by se alkohol nepovolil, ale treba do te 0.5 promile by to byla sazba treba 500,- bez zadnejch zaznamu a nad 0.5 plna palba s odebranim ridicaku ...
na tech 0.5 uz klidne muze bejt ostra hranice pac to je hodnota kterou uz kazdej na sobe pozna ze neco v krvi ma a na osetreni toho co me vadi na soucasne nulove toleranci by to stacilo ...
na tech 0.5 uz klidne muze bejt ostra hranice pac to je hodnota kterou uz kazdej na sobe pozna ze neco v krvi ma a na osetreni toho co me vadi na soucasne nulove toleranci by to stacilo ...
16:18:17
06.09.2007
06.09.2007

Zazaa
-> Peca: no treba pro me by to duvod byl ... nez se klepat jestli za hodinu po dvojce cerveneho nadejcham nebo nenadejcham tak budu radeji vedet ze kdyz me namerej 0.1 tak se nic nedeje ....
celej problem je v tom ze neni rozlisene jestli cloveku namereji 0.1 pac si dal den predtim o pivo vic a nebo spatne odhadnul jestli po obede muze jet za hodinu nebo hodinu a pul
a mezi tim kdo si da 5 piv v hospe a jede pak autem domu ....
celej problem je v tom ze neni rozlisene jestli cloveku namereji 0.1 pac si dal den predtim o pivo vic a nebo spatne odhadnul jestli po obede muze jet za hodinu nebo hodinu a pul
a mezi tim kdo si da 5 piv v hospe a jede pak autem domu ....
16:16:18
06.09.2007
06.09.2007

Peca
To samy pry i kofein, takze kafe po prohyrene noci kupodivu sice probere, ale alkohol v krvi zustane o to dele...
16:09:02
06.09.2007
06.09.2007

Zazaa
15:49:09
06.09.2007
06.09.2007

Peca
-> Luky.: Mam takovy pocit, ze tolerance biologicky vyrobeneho alkoholu telem a samozrejme i odchylka mereni pristroju prece uz existuje...
15:46:49
06.09.2007
06.09.2007

Luky
Těžká otázka... 
Povolit asi ne, ale je naprd, když si dam k husičce k obědu jedno pivko a za hodinu mam někam jet. Je pravda že sedne pokaždý jinak, takže jet hned i po jednom pivu už nemusí být vždy zrovna ideální, ale za hoďku po jednom pivu na mastný jídlo už musí být i ten nejzapřísáhlejší abstinent ve stavu střízlivosti, problém je v tom že neví jestli už má 0,0 nebo 0,1 promile, přičemž jeho jízdy by vypadala naprosto stejně, protože 0,1 je takový prd, že to neni vlastně nic. Takže nějakou občasnou drobnou toleranci bych možná i uvítal
Samozřejmě že pokud jedu hned po jídle, tak si pivo nedávam.
Jinak svádět alkohol v krvi na rumový pralinky je pěkná pitomost, neboť ty neobsahují ani kapku alkoholu. Chutnají po rumu proto, že se do nich dává rumová tresť, stejně jako do lihu aby z něj vzniknul rum
Jo, a prý že když je člověk brutálně nalitej, tak po nějaký delší době už zbytkáč nenadýchá, zatímco v krvi mu pořád koluje...

Povolit asi ne, ale je naprd, když si dam k husičce k obědu jedno pivko a za hodinu mam někam jet. Je pravda že sedne pokaždý jinak, takže jet hned i po jednom pivu už nemusí být vždy zrovna ideální, ale za hoďku po jednom pivu na mastný jídlo už musí být i ten nejzapřísáhlejší abstinent ve stavu střízlivosti, problém je v tom že neví jestli už má 0,0 nebo 0,1 promile, přičemž jeho jízdy by vypadala naprosto stejně, protože 0,1 je takový prd, že to neni vlastně nic. Takže nějakou občasnou drobnou toleranci bych možná i uvítal

Jinak svádět alkohol v krvi na rumový pralinky je pěkná pitomost, neboť ty neobsahují ani kapku alkoholu. Chutnají po rumu proto, že se do nich dává rumová tresť, stejně jako do lihu aby z něj vzniknul rum

Jo, a prý že když je člověk brutálně nalitej, tak po nějaký delší době už zbytkáč nenadýchá, zatímco v krvi mu pořád koluje...
15:44:27
06.09.2007
06.09.2007

Peca
-> Zazaa: To, ze si muzu doprad bazanta na vine nebo chlazeny pivko na zizen neni prece padny duvod k meneni zakonu.
Jde spis o psychologicky efekt. Jakmile se to jednou povoli, tak padne ta pomyslna hranice "pijes - neridis" a spousta lidi si to pak nedokaze ohlidat. Jakmile jednou zacne to "pojd s nama na pivko, na dve, pak nas hodis domu" a bude to legalni, tak to akorad bude na pruser. Kdyz si nekdo da pivo, dve, tak proc by si nedal i treti a tezko si bude v hospe pred kamosama merit, kolik ma zrovna v krvi.
A moje razitko na ridicaku je uz osm let zaschle, krome toho bych nerad, aby nejaky sufan, co si dal kilo pralinek a zapil to v letnim horku pivem, srazil treba myho syna.
Jde spis o psychologicky efekt. Jakmile se to jednou povoli, tak padne ta pomyslna hranice "pijes - neridis" a spousta lidi si to pak nedokaze ohlidat. Jakmile jednou zacne to "pojd s nama na pivko, na dve, pak nas hodis domu" a bude to legalni, tak to akorad bude na pruser. Kdyz si nekdo da pivo, dve, tak proc by si nedal i treti a tezko si bude v hospe pred kamosama merit, kolik ma zrovna v krvi.
A moje razitko na ridicaku je uz osm let zaschle, krome toho bych nerad, aby nejaky sufan, co si dal kilo pralinek a zapil to v letnim horku pivem, srazil treba myho syna.
15:24:03
06.09.2007
06.09.2007

Reeaper
-> Zazaa: btw nikdo mi nic do hlavy netloukl.. ale nechci si vyčítat, kdyby se nedejbože něco stalo, že sme si to pivo mohl odpustit a třeba by k tomu nedošlo. Třeba došlo, ale přoč si přidávat závaží na nohy pod smyčkou.. 

15:21:24
06.09.2007
06.09.2007

Reeaper
-> Zazaa: to že nic necejtíš = nemám na tebe vliv?
waw 
btw seš o 7 let starší taťko, to zase není tolik
Já s tím prostě nesouhlasím.. a zodpovědnej řidič za volant nesedne když má něco v krvi! Já bych si toho bažanta na víně prostě nedal, když řídím :-) Kolikrát sem měl chuť na pořádný pivko a dal sem si birella..žiju? žiju no (jen mám tiky v pravým oku
)
S tou poslední větou máš pravdu, bohužel to tka je..

btw seš o 7 let starší taťko, to zase není tolik

Já s tím prostě nesouhlasím.. a zodpovědnej řidič za volant nesedne když má něco v krvi! Já bych si toho bažanta na víně prostě nedal, když řídím :-) Kolikrát sem měl chuť na pořádný pivko a dal sem si birella..žiju? žiju no (jen mám tiky v pravým oku

S tou poslední větou máš pravdu, bohužel to tka je..

15:20:41
06.09.2007
06.09.2007

p.b.
Já jsem pro... Nad tím číslem bych teda ještě špekuloval, ale rozumná tolerance by měla bejt...
15:17:01
06.09.2007
06.09.2007

Zazaa
-> Peca: -> Reeaper: nejsem blbej ... tim nic necejtim myslim ze proste NECEJTIM=NEMA NA ME ZADNEJ VLIV a ne ze sem vylitej jak kbelik a myslim si ze sem king ....
nevim jestli ste o piti jen slyseli nebo ste vsichni mladici s mokrym razitkem na ridicaku kterejm v autoskole tloukli do hlavy ze alkohol je nejhorsi stejne jako to tloukli komunisti do hlavy vsem a clovek mohl udelat kdejakej pruser a vsecko proslo, ale jak udelal neco "pod vlivem" tak mu nepomohl snad ani strejda na UV KSCM :) ....
ale proste kdyz se clovek napije (napr jedno pivo nebo dvojka vina) tak to lehce pocejti na vnimani a napr po hodine uz nezustane nic, presto v krvi by jeste slo namerit :(
a s tema reakcema ste jak maly .... bylo x ruznejch testu kde lidi pri treba 0.3 namerenejch meli naprosto stejne reakce jako za strizliva ... stejne tak s travou atd kde pri velmi male davce dokonce reakce byly lepsi atd...
a nedat si toho bazanta na vine by me opravdu SRALO a to tak ze velmi ... proste k nekterejm jidlum sklenicka vina patri nebo nejaka basta delana na portskem bez nej proste nejde :)
mimochodem myslim ze nejsem zavislej na alkoholu ... do hospody se dokopu s problemama jednou do mesice a dokonce si myslim ze chlast je daleko vetsi svinstvo nez nektere mekke drogy a navic je i statem podporovanej :(
nevim jestli ste o piti jen slyseli nebo ste vsichni mladici s mokrym razitkem na ridicaku kterejm v autoskole tloukli do hlavy ze alkohol je nejhorsi stejne jako to tloukli komunisti do hlavy vsem a clovek mohl udelat kdejakej pruser a vsecko proslo, ale jak udelal neco "pod vlivem" tak mu nepomohl snad ani strejda na UV KSCM :) ....
ale proste kdyz se clovek napije (napr jedno pivo nebo dvojka vina) tak to lehce pocejti na vnimani a napr po hodine uz nezustane nic, presto v krvi by jeste slo namerit :(
a s tema reakcema ste jak maly .... bylo x ruznejch testu kde lidi pri treba 0.3 namerenejch meli naprosto stejne reakce jako za strizliva ... stejne tak s travou atd kde pri velmi male davce dokonce reakce byly lepsi atd...
a nedat si toho bazanta na vine by me opravdu SRALO a to tak ze velmi ... proste k nekterejm jidlum sklenicka vina patri nebo nejaka basta delana na portskem bez nej proste nejde :)
mimochodem myslim ze nejsem zavislej na alkoholu ... do hospody se dokopu s problemama jednou do mesice a dokonce si myslim ze chlast je daleko vetsi svinstvo nez nektere mekke drogy a navic je i statem podporovanej :(
14:45:01
06.09.2007
06.09.2007

Reeaper

Když uvažujeme stejnou hodnotu v danou chvíli. Je v tom rozdíl?
14:43:08
06.09.2007
06.09.2007

Reeaper
-> Tom.t: jojo chápu.. ale jak potom pojmenovat ty, co by to chválili..že jsou oni nezodpovědní? i když to je na každým no.. 
-> Zazaa: 1)nejde o to, jeslti něco cejtíš, nebo ne.. jde o to, že tvý reakce můžou bejt zpomalený, přesto, že ty se (zdánlivě) cítiš na WR ve šplhu dalekém
2) holt si nedáš ten bažant na víně na tebe počká do příště? je to nepřekonatlený problém?
léky apod jsou prokazatelný 
3) viz 1)

-> Zazaa: 1)nejde o to, jeslti něco cejtíš, nebo ne.. jde o to, že tvý reakce můžou bejt zpomalený, přesto, že ty se (zdánlivě) cítiš na WR ve šplhu dalekém

2) holt si nedáš ten bažant na víně na tebe počká do příště? je to nepřekonatlený problém?

3) viz 1)

14:37:19
06.09.2007
06.09.2007

Peca
Je totiz dost dobre mozny, ze 90% vsech ridicu na silnici na sobe 1 pivo nebo dve deci vina neuciti a jsou v pohode. Ale zbytek 10% ridicu to uciti, a i kdyby z tech 10% havarovala jen petina, a jen petina z te petiny by zabila cloveka, tak smysl to ma. Jsem v tomhle proste humanista.
14:33:56
06.09.2007
06.09.2007

Syny
-> Peca:

14:32:42
06.09.2007
06.09.2007

Peca
-> Zazaa: Ty nic nemusis cejtit, ale druhej jo. Ale na silnici byste vyjeli oba.
14:22:38
06.09.2007
06.09.2007

Zazaa
ja sem PRO
hned z nekolika duvodu ... jednak se muze stat ze proste clovek po ranu jeste ma trosku zbytkac i kdyz to uz ani necejti
dalsi duvod je ze do toho detektoru se da nafoukat nejaka hodnota i kdyz clovek nic nepil ... staci neco snist atd
a posledni je treba to na co sme si zvyknul na sluzebce ve francii kde je 0.6promile povolene ... proste si clovek da obed po obede dvojku vina, posedi pokeca a jede ... a i kdyz NIC necejti tak pri kontrole by nadejchal ....
stejne tak se clovek na nejake akci boji dat si 2h pred odjezdem jedno pivko aby mu nahodou svestky nenamerili 0.1 a nesebrali papiry + 50litru pokuty a jine nezmyslne sankce
hned z nekolika duvodu ... jednak se muze stat ze proste clovek po ranu jeste ma trosku zbytkac i kdyz to uz ani necejti
dalsi duvod je ze do toho detektoru se da nafoukat nejaka hodnota i kdyz clovek nic nepil ... staci neco snist atd
a posledni je treba to na co sme si zvyknul na sluzebce ve francii kde je 0.6promile povolene ... proste si clovek da obed po obede dvojku vina, posedi pokeca a jede ... a i kdyz NIC necejti tak pri kontrole by nadejchal ....
stejne tak se clovek na nejake akci boji dat si 2h pred odjezdem jedno pivko aby mu nahodou svestky nenamerili 0.1 a nesebrali papiry + 50litru pokuty a jine nezmyslne sankce
14:17:04
06.09.2007
06.09.2007

party_boy - zrušená registrace
Kdy konečně někomu dojde, že ten chlast za ten volant nepatří? To ste tak v pí*i, že už bez toho nevydržíte ani ránu?
13:59:05
06.09.2007
06.09.2007

Tom.t - malej ale vychcanej překupníček
-> Reeaper: já bych nepovolil

13:56:43
06.09.2007
06.09.2007

Peca
-> Syny: Jakto ze nevi? Vzdyt to neni zalezitost stara par let, huli se od nepameti, stejne jako pije, zvyka, dymkuje, kouri, tetuje, sexuje ...
13:53:04
06.09.2007
06.09.2007

Reeaper
-> Tom.t: jenže co ti, který u nás povolí hranici 0,5 třeba? jsou nezodpovědní? to je taky pozastaveníhodný
bavíe se tu o tom, že zodpovědnej člověk neseddne za volant, když má v sobě alkohol, raději nepije atd atd, ale přitom by někdo povolil hranici 0,5 (0,2....) ?