-> dragon_cb_cz 06.01.24 12:40:49: Jo to souhlasím, jen bych tu chtěl mít stát jako autoritu na kterou se můžu spolehnout a ne jako podvodníka co mi něco nabídne a pak v půli cesty mi to zase sebere. Pak by se lidi mohli spolehnout na stát, na dodržení podmínek a neměli by potřebu investovat tolik ve velkém do nemovitostí a celá tahle debata by byla úplně zbytečná
-> dragon_cb_cz 06.01.24 12:37:46: Mě se líbí jak srovnáváš nasrovnatelný, USA, Švýcarsko a ČR. Akorát mě už trochu nudí ti to po několikátý opakovat. Švýcar má několikanásobek CZ platu a má na to, a ani nemá kam emigrovat(aby si nesnížil životní úroven), zatím co z ČR by všichni rozumní zdrhli pokud by tyhle tvoje myšlenky nějaká vláda realizovala. Mimochodem kdyby tohle měl někdo ve volebním programu, tak rovnou říkám že budu raději volit STBáka než takový neokomouše a to ho fakt hodně nemám rád.
K tvému příkladu. Takže z něj vlastně vyplývá, že Ty budeš pak makat 2x tolik, obhospodařovat navíc sousedovi zahradu, aby měl soused na daň
-> dragon_cb_cz 06.01.24 12:17:15: Jsem si říkal kde to bereš, a ty to opisuješ z komentářů na fb
-> Bukaj 06.01.24 10:16:45: Ale na lidských potřebách tady bohatnou všichni, konec konců když lidem sekáš zahrady tak to je v podstatě taky bydlení a zadarmo to neděláš. Jako Ježíš bys měl jít příkladem

A nezapomen že na bydlení-hypotékách a úvěrech bohatnou banky, ale kdyby tohle nedělali(banky, investoři, majitele), tak ti lidé nebydlí vůbec. Jinak souhlas, s vlastnickým bydlením nevidím problém, to je taková mantra neokomunistů kteří na to svádějí nedostatek volných bytů, ale ten je jen a jen o problémech s výstavbou neschopností s tím něco udělat.
-> darklord 06.01.24 09:39:19: Jo, přesně tak. Sice i nemovitost ti můžou zbourat, ale třeba když Čína půjde do Taiwanu a vyvrbí se to nějak špatně, tak si s akciema můžeš vytřít spodek zad. Proto je dobrý mít rozstrkáno v různých aktivech, aby to kdyžtak tolik nebolelo. Jinak souhlas.
-> msar 06.01.24 09:17:52: Jo to máš asi částečně pravdu, ale mnohem větší problém je, že jako zaměstnanec živíš spoustu šéfů se stotisícovými platy jejichž pracovní nasazení neodpovídá ani tý poslední uklízečce. A teda pak ještě nechápu proč teda když víš, že jako osvč budeš odvádět mín, tak proč takovou příležitost nevyužiješ, vždyt zítra můžeš dát výpověd a živnosták máš zařízený za jeden den...