-> StepaNoFUN: Jasně, já bych třeba teď taky mohl založit tu MaxBank a polepšit si ještě o pár desetinek ale hrotit to nejspíš nebudu... na to už jsem línej. Hlavně protože to co na těch spořácích teď mimořádně mám plánuju postupně rozpustit jinam, ne to tam držet. Ale když jsem u AirBank vytekl z limitu, tak kliknout u ČSOB (kde už jsem běžný účet měl) spořák bylo celkem easy - no a u Monety mě přesvědčil ten úrok + ta 1500 Kč akce.
Ono držet velké objemy peněz dlouhodobě na spořáku beztak asi není nejmoudřejší strategie, ale nějakou "pohotovostní rezervu" třeba jo. Jakože když dám měsíčně za jídlo 25t, tak jestli to rovnou nechám na běžném účtu, nebo to odleju na spořák a na běžný to dávkuju po týdnech, tak to udělá při současných úrocích ~~ 750 Kč za rok. Opět, každý si musí spočítat, jestli mu to za to stojí.
Mně jo, protože když nechám těch 25t Kč na běžném rovnou, tak to prožereme moc rychle a musím tam moc dosypávat, když to dávkuju po týdnu, tak je manželka alespoň trochu obezřetnější