-> dragon_cb_cz:
No, já si tak nějak hraju s myšlenkou, bych některý starší zařízení na 3xAA předělal na 14500 Li-ion... Akorát že v týhle konfiguraci jich zas tak moc není.
Jinak trochu OT, co jsem koupil klasickou svítilnu od GP, to je mazec:
www.czc.cz/gp-led-nabijec
i-svitilna-cr41/.../produk
t
Má to klasickou vyměnitelnou 18650, jen ten článek musí mít v sobě BMS, ale to není dnes problém, jen to ten článek trochu prodražuje. Nabíjí se to přes USB. Svítí to jak hovado, i když na plný kule to vydrží jen v řádu hodin. Líbí se mi na tom, že je to připravený na výměnu baterií. V extrému bys moh mít víc těch 18650 nabitejch a tím mít výrazně zvýšenou dobu použitelnosti, což je v případě integrovanejch baterek a řešením přes powerbanky hodně krkolomný.
Co je trochu blbý, tak tim jak je ta baterka masivní, celá z kovu, tak je na svoje rozměry těžká jako prase a nejde svítit hubou, protože máš po chvíli prokousnutý rty.
Nicméně chci říct, že technologie sice můžou jít kupředu, ale takhle overpowered baterka bych řekl že bude použitelná klidně i za 20 let, dá-li čip štěstí. Nemusíš řešit, že se ti rozbije nabíjecí konektor nebo nebude pasovat. Prostě baterku vyndáš, postaru nabiješ a zase zandáš.
E: Ale ty moje důvody jsou hlavně taková Bukajovina žejo.