skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Lásky chlupaté
prohledat
4607 příspěvků (zobrazeno 201 až 250) od 08.06.2009 do 21.06.2025, založil/a Jirik grilovaný - zrušená registrace
-> Jindas 02.11.22 08:17:05: Fešák.
-> StepaNoFUN:

-> StepaNoFUN: Dozlatova. 

-> MATTESS: No ty woe. Muj prvni pohled na fotku v telefonu - hezky vypeceny selatko...
-> palinator: myslim že tohle je už připravený dost

V pátek dopoledne ještě vstřebával zážitky ze čtvrtečního výletu

-> saskyn2:
Jojo, připraví každé auto na leštění...
Jojo, připraví každé auto na leštění...

-> saskyn2 24.10.22 19:12:04: Podobne topenie si uziva moja pani...mna sa ten beťar akosi strani.
Ale hreje neskutocne.
Ale hreje neskutocne.
-> saskyn2: topení a uspávání v jednom. To když sme měli ještě kocoura tak kdykoliv přišel takhle se pomazlit tak to znamenalo teď se bude spát 

-> Pavel P..: k nam na zahradu chodi koucour a sere normalne na travnik to sem jeste nevidel :-/
-> Sita:
Ale jo, to je manželky auto 

-> MATTESS: tak uz mu to dovol... :D
kočičák nám roste... už je u nás jako doma
dokonce se sám naučil chodit srát a chcát na písek..

Setkání zrzavý rodiny (resp. části)
Máma, táta, čtyři potomci (jeden na fotce chybí). A všichni "torpéda"
Náš odpočíval ještě druhý den dopoledne
Máma, táta, čtyři potomci (jeden na fotce chybí). A všichni "torpéda"

Vleze všude.... naposled jsme ho našli zalezlýho pod sprcháčem

-> saskyn2: samo prislo

-> Pavel P.. 13.09.22 15:43:50: tvl ty se strašněopičiš
nejdřív si koupí passata teď si zase sežene dvojnika naší nový kočky co k nám před měsícem přišla. 

Nam na barak dochazi takovej mazel ze sousedstvi, vypada to ze zadnej domov ani nema. kdyz tu jsme cely den tak se tu mota s nama. Mlada nakoupila v akci nejaky kapsicky, tak po trch je jak divej, docela vyhublej, ale hlady asi netrpi protoze samotny granule mu zas tak nejedou 
ja ho zas tak nemusim ale mazlit se chodi nejvic ke me, hajzlik

ja ho zas tak nemusim ale mazlit se chodi nejvic ke me, hajzlik

-> Bukaj 13.09.22 11:24:46: Ja som myslel min 10km od domu
(nie som na mačky),u nás by z toho psi rýchlo urobili lego.

A hned začal ostatní místní kočky šikanovat...malej tyran

Tak náš pan Kočička nám před měsícem zdrhnul nebo ho spíš někdo ukrad.... a před dvěma týdny se tu objevil novej kočičák....

-> Bukaj: Tak to je dobrá volba. Ale ošívat se bude stejně. Nejhorší je, když se to kápne mimo a kočka se k tomu dostane jazykem. To pak mele hubou, jak politik v Nedělní Partii 

-> U-Geen 13.09.22 02:34:48:
-> růža 13.09.22 08:45:22: Domluvil jsem se s kamarádem Veterinářem na tom, co píše -> saskyn2 13.09.22 08:46:19: - je to nejen na ekto-, ale i na endoparazity a je to asi nejméně nepříjemná varianta léčby (pro kočičáka i pro "obsluhu")
-> isti: Však je to venkovní kocourek, ale bude mít i omezený přístup do domu (na verandu, když jsem doma)...

-> růža 13.09.22 08:45:22: Domluvil jsem se s kamarádem Veterinářem na tom, co píše -> saskyn2 13.09.22 08:46:19: - je to nejen na ekto-, ale i na endoparazity a je to asi nejméně nepříjemná varianta léčby (pro kočičáka i pro "obsluhu")

-> isti: Však je to venkovní kocourek, ale bude mít i omezený přístup do domu (na verandu, když jsem doma)...
-> Bukaj 12.09.22 21:33:52: Je na čase ho pustiť späť do prírody

-> Bukaj: Tohle je pipeta, dáš to na kůži za krk mezi lopatky aby si to nemohl olízat, jde to celkem jednoduše. Já mám zkušenost s těmahle dvouma že to funguje, je to i na odblešení i na ten svrab, akorát to není volně prodejný a musíš fakt přes veterináře, ten ti určitě poradí.
-> Bukaj 12.09.22 21:33:52: pěkný kocour
Pokud by léčba probíhala pomocí prášků, tak nám fungovalo schovaní prášku do kousku masa. Většinou měly kočky takovou radost, že ani moc nežvýkaly.
Špatná není ani taková injekční stříkačka (samozřejmě bez jehly), kdy se prášek vstřelí do krku. Ale je to hodně o rychlosti a trošku nepříjemné pro oba účastníky.

Pokud by léčba probíhala pomocí prášků, tak nám fungovalo schovaní prášku do kousku masa. Většinou měly kočky takovou radost, že ani moc nežvýkaly.
Špatná není ani taková injekční stříkačka (samozřejmě bez jehly), kdy se prášek vstřelí do krku. Ale je to hodně o rychlosti a trošku nepříjemné pro oba účastníky.
-> Bukaj: na to jsou nastesti navody...
Jak dát kočce prášek
1) Pevně kočku chyťte. Její hlavu si položte na loket, jako když dáváte miminku pít z láhve. Potichu říkejte: "Hodná čičinka!" Strčte tabletku do kočičí tlamičky.
2) Sundejte kočku z lustru a vyšťárejte tabletku zpod gauče.
3) Zopakujte bod 1, ale přidržujte levou rukou přední packy a pravým loktem zadní. Zastrčte tabletku do tlamky ukazováčkem.
4) Vyšťárejte kočku zpod postele. Vyndejte z tuby novou tabletku. (Zapuďte myšlenku na pořízení nové kočky.)
5) Znovu postupujte podle bodu 1. Tentokrát jakmile máte kočku v pozici pijícího dítěte, sedněte si na kraj křesla, nakloňte se co nejvíc nad kočku, přesuňte pravou ruku nad levý loket, zvedněte kočce horní čelist a rychle vhoďte tabletku. Protože vaše hlava spočívá prakticky na kolenou, nevidíte, co přesně děláte - na tom však nezáleží.
6) Nechte kočku viset na záclonách. Nechte tabletku ve svých vlasech.
7) Jste-li žena, poplačte si. Jste-li muž, poplačte si.
8) Seberte se. Vezměte kočku a tabletku. V poloze 1 proneste pevným hlasem: "Tak kdo tady poroučí?!?" Otevřte kočce pusu, vezměte tabletku a... zatraceně!
9) Tak takhle to nejde. Poddejte se zhroucení a po chvíli se zamyslete. Aha! Chaos způsobují drápy.
10) Připlazte se ke skříni s prádlem. Vytáhněte velkou osušku a rozprostřete ji na zem.
11) Vytáhněte kočku z kuchyňské linky a tabletu z květináče.
12) Natáhněte kočku na osušku hlavou u delšího okraje.
13) Připlácněte kočce nohy k tělu. (Odolejte pokušení rozplácnout celou kočku.)
14) Zabalte kočku do osušky. Spěchejte - čas a tabletka na nikoho nečeká.
15) Opět zaujměte polohu 1. Obtočte ruku kolem osušky s kočkou, aby dosáhla k hlavě. Stiskněte kočce čelistní klouby, jako když otvíráte okvětní plátky "zaječí hubičky".
16) Pusťte tabletku do tlamky a zastrčte ji prstem dál. Konečně!!!
17) Vyluxujte chlupy (kočičí). Ošetřete si šrámy (vlastní).
18) Vezměte si dva aspiríny a lehněte si.
Jak dát kočce prášek
1) Pevně kočku chyťte. Její hlavu si položte na loket, jako když dáváte miminku pít z láhve. Potichu říkejte: "Hodná čičinka!" Strčte tabletku do kočičí tlamičky.
2) Sundejte kočku z lustru a vyšťárejte tabletku zpod gauče.
3) Zopakujte bod 1, ale přidržujte levou rukou přední packy a pravým loktem zadní. Zastrčte tabletku do tlamky ukazováčkem.
4) Vyšťárejte kočku zpod postele. Vyndejte z tuby novou tabletku. (Zapuďte myšlenku na pořízení nové kočky.)
5) Znovu postupujte podle bodu 1. Tentokrát jakmile máte kočku v pozici pijícího dítěte, sedněte si na kraj křesla, nakloňte se co nejvíc nad kočku, přesuňte pravou ruku nad levý loket, zvedněte kočce horní čelist a rychle vhoďte tabletku. Protože vaše hlava spočívá prakticky na kolenou, nevidíte, co přesně děláte - na tom však nezáleží.
6) Nechte kočku viset na záclonách. Nechte tabletku ve svých vlasech.
7) Jste-li žena, poplačte si. Jste-li muž, poplačte si.
8) Seberte se. Vezměte kočku a tabletku. V poloze 1 proneste pevným hlasem: "Tak kdo tady poroučí?!?" Otevřte kočce pusu, vezměte tabletku a... zatraceně!
9) Tak takhle to nejde. Poddejte se zhroucení a po chvíli se zamyslete. Aha! Chaos způsobují drápy.
10) Připlazte se ke skříni s prádlem. Vytáhněte velkou osušku a rozprostřete ji na zem.
11) Vytáhněte kočku z kuchyňské linky a tabletu z květináče.
12) Natáhněte kočku na osušku hlavou u delšího okraje.
13) Připlácněte kočce nohy k tělu. (Odolejte pokušení rozplácnout celou kočku.)
14) Zabalte kočku do osušky. Spěchejte - čas a tabletka na nikoho nečeká.
15) Opět zaujměte polohu 1. Obtočte ruku kolem osušky s kočkou, aby dosáhla k hlavě. Stiskněte kočce čelistní klouby, jako když otvíráte okvětní plátky "zaječí hubičky".
16) Pusťte tabletku do tlamky a zastrčte ji prstem dál. Konečně!!!
17) Vyluxujte chlupy (kočičí). Ošetřete si šrámy (vlastní).
18) Vezměte si dva aspiríny a lehněte si.
-> saskyn2: Tak díky za včasné info. Zeptám se kamaráda zvěrolékaře, co s tím.
Jen mám trochu obavy, jak přesvědčím kočičáka, aby se nechal léčit - zatím není moc socializovaný - doteď žil jen ve společnosti sourozenců (poté, co je matka přestala kojit) a lidi znal víceméně jen z povzdálí. Za těch pár dní, co ho mám, si na mne celkem zvykl, už ví, že je tu doma a že já tu taky jsem doma, přes den si drží odstup, který se postupně zmenšuje (dnes už se mi občas otřel o nohu a nechal se pohladit), večer se nechá i chytit a chovat na klíně za současného hlazení, ale na aplikaci léčiv to asi zatím nebude...
Jen mám trochu obavy, jak přesvědčím kočičáka, aby se nechal léčit - zatím není moc socializovaný - doteď žil jen ve společnosti sourozenců (poté, co je matka přestala kojit) a lidi znal víceméně jen z povzdálí. Za těch pár dní, co ho mám, si na mne celkem zvykl, už ví, že je tu doma a že já tu taky jsem doma, přes den si drží odstup, který se postupně zmenšuje (dnes už se mi občas otřel o nohu a nechal se pohladit), večer se nechá i chytit a chovat na klíně za současného hlazení, ale na aplikaci léčiv to asi zatím nebude...
-> Bukaj: To hnědý svinstvo v uších, to je kočičí svrab. Bude si ty uši drbat, když to necháš, tak ho to bude svědit a časem se mu to může rozlést po celý hlavičce. Kup u veterináře nějaký Stronghold, Advocate to na to funguje dobře

-> saskyn2: Co to?
-> Bukaj 12.09.22 21:33:52: Dej mu něco na ten svrab v uších jinak se mu to rozleze.
-> růža: To věřím
Já si zrovna v pátek přivezl tohoto mladého kočičáka

Já si zrovna v pátek přivezl tohoto mladého kočičáka
Musel jsem se rozloučit s naším kocourem.
Před dvanácti lety ho táta dotáhl domů. Tenkrát rozcuchané kotě, co na každého syčelo. Postupně se z něho stal náš "pes". Na povely pojď, lehni, nech, poslechl vždy.
Víkendové sedánky u Světa motorů na gauči a kočky u nohou, už asi nikdy nezapomenu. Kamarád, co mě ráno i po návratu z práce pokaždé vítal doma. Kurva chybí mi
Před dvanácti lety ho táta dotáhl domů. Tenkrát rozcuchané kotě, co na každého syčelo. Postupně se z něho stal náš "pes". Na povely pojď, lehni, nech, poslechl vždy.
Víkendové sedánky u Světa motorů na gauči a kočky u nohou, už asi nikdy nezapomenu. Kamarád, co mě ráno i po návratu z práce pokaždé vítal doma. Kurva chybí mi

-> Matthes, záškodník z TechWebu: 

-> MATTESS: Má podsazenou? Blíže tyhle neznám..
-> Jozka: ta jeho srst mu právě pomáhá 

-> MATTESS: Vem si kožich a zkus fungovat v tomhle počasí..