Výběr projetků-stavba Rd

prohledat
74 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 21.02.2009 do 02.03.2009, založil/a Vita ze Sudet
řadit dle data
22:06:57
02.03.2009
Risan
-> pyroman: Sem to moc nepochopil, sorry. Takže když ten projektant maluje barák, kterej se bude stavět svépomocí, tak na projektu vydělá míň než na projektu baráku, co bude stavět firma?
19:41:29
02.03.2009
pyroman
-> Baghira: jj je to tak, ale pak kolikrát podle toho ty projekty vypadají
19:30:52
02.03.2009
Baghira
No neměl bych to říkat, protože je to takový malý "know-how", ale pokud chcete opravdu levnej projekt, tak zajděte na první stavební průmyslovku v okolí. Obvykle tam má 90% profesorů autorizaci a hotovej projekt je do 15 tisíc a nově vypracovanej podle vlastního návrhu do 40...žáci o hodinách nakreslej, že :-)...
17:28:48
02.03.2009
pyroman
-> Risan: nejjednodušší způsob jak to projektant zjistí je ten že se na to zeptá a nebo má konexe u firem a rovnou zákazníkovi navrhne, že má známou firmu, se kterou spolupracuje a ruka ruku myje... dost taky záleží jaká je konkurence, protože normálně by se podle uniky účtovalo 23% na projektový práce, ale známej účtuje 19%, což u tohodle typu objektu dělá na projektu rozmezí 12-14t což si myslím, že není zanedbatelná částka... navíc tím výpočtem sem chtěl nastínit, jak se většina sólo projektů počítá
16:19:10
02.03.2009
Kloggie
-> Risan: No a vo vo vo vo tom to jeee :) To by to jinak za těch 40 neprodávali, to je jako s těma samolepkama, čím víc jich bude tím to bude levnější :) Njn, to sou takový cihlový Fábie. Neurazí, nezaujme, někomu se to i líbí...

Ale stejně by mě ty tabulky zajímaly, kolikrát hádáme cenu pomalu z křišťálový koule.
13:13:11
02.03.2009
Risan
pyroman 02.03.09 10:18:01 napsal: jinak pokud budete stavět svépomocí, tak se dá brát, že cena baráku je cca 3/4 původní ceny, takže to vychází 2 625 000 a z toho se cena pohybuje 36 280 – 59 980

To by mě zajímalo, jak se dá při objednávce projektu poznat, jestli se bude stavět svépomocí nebo to postaví firma, aby projektant věděl, jestli má chtít 70 700 - 82 500 nebo 36 280 - 59 980?

Ale myslím Pyromane, že na to nejdeš od lesa. Podívej, ten gservis nebo kdo ten projekt prodává sice za 40 000, ale když se podaří nakreslit ten domek dostatečně šmoulovský, uděláš tomu pěkně pastelovou fasádu a červenou střechu a bílé balustrády a hnědá okna, takže se bude líbit hodně těm mladým stavebníkům, tak to prodáš za 40 několikrát a máš vejvar, na který špičkový architekt projektující zakázkovou vilu sotva dosáhne. Chce to jen trefit se do vkusu masových konzumentů.
10:35:53
02.03.2009
pyroman
-> Kloggie: bavil sem se se známým co dělá projekty, takže to počítal spíše on, ale zkusím se s ním domluvit, protože by se to hodilo i mě

jinak myslím, že vydavatelem je ÚRS Praha
upraveno 1x, naposled 02.03.2009 10:36:43
10:32:40
02.03.2009
Kloggie
-> pyroman: kde si vzal ty tabulky? Tohle by se mohlo v budoucnu hodit.
upraveno 1x, naposled 02.03.2009 10:33:04
10:18:01
02.03.2009
pyroman
tak to tu malinko obnovíme

bavil sem se s člověkem, který dělá projekty a počítali sme cenu projektu tý arie 2 bez garáže a postup vychází takto:

- obestavěný prostor je dle toho, co píšou 840m3

- cena za m3 si myslím že bude stejná jak na lounsku, tak i na náchodsku a činní 4200kč/m3

- takže cena baráku je cca 3,5 mega

- podle tabulek vychází minimální cena za projekt 70 700 a maximální cena 82 500 pokud si necháte barák postavit od nějaké firmy

- já bych byl ochoten udělat ho v cenové relaci 58 500 - 68 150, protože na to budu mít razítko přes jednoho člověka a ten si to nechá zaplatit

- jinak pokud budete stavět svépomocí, tak se dá brát, že cena baráku je cca 3/4 původní ceny, takže to vychází 2 625 000 a z toho se cena pohybuje 36 280 - 59 980

- pokud by si k tomu chtěl i garáž jako jeden celek tak by byla cena 52 300

je to počítané podle uniky

- jinak ještě pro doplnění, od 1.1.09 se musí na každou stavbu vypracovat energetický štítek budovy, což je za cca 10 000 a tahle cena není zahrnuta v ceně projektu

- dál si je potřeba ještě uvědomit velikost objektu, protože do 150m2 se nemusí vyběhávat stavební povolení, se kterým je více práce, nejen běhání po úřadech, ale i náročnost projektové dokumentace
23:17:17
27.02.2009
Mishoooo
Ono vela ludi nema predstavu co taky projekt obnasa... ja som bol pri kresleni domu kde teraz byvame... a teraz sa krsli nas dom uz 3 mesiace a to sme tak v polovicke... chudak svokor pri tom travi vsetok volny cas... kiez by som mu s tym vedel pomoct ale neviem...

ono nakreslit vsetko podla platnych noriem zo vsetkych pohladov, urobit k tomu sprievodne papiere kde su rozpisane jednotlive komponenty, urobit statiku, rozvody... to je neuveritelne vela prace....!
20:29:35
27.02.2009
Saky
-> Risan: no tohle chapu, akorad me to vyznelo trosku jinak predtim..

jinak clovek muze delat zadarmo proc ne-) ale musi byt z neceho zivej..
16:18:07
27.02.2009
Kloggie
-> Risan: Jj, mluvíš mi z duše, bohužel tohle moc lidí nechápe a nedokáže ocenit.
13:42:41
27.02.2009
Risan
Saky, já dělám hodně věcí zaradmo, možná bys se i divil, jen pro příklad - jsem namočený v aktivitách třech občanských sdruženích (dvě jsem zakládal, u třetího jsem hodně aktivní posledních 8 let jeho existence, ale založili je lidi dnes už mrtví) a nic za to neberu. Ale to nechme stranou, to je naprosto mimo tuto diskusi a vůbec to nesouvisí s tím, že jsem napsal, že by se "plánky" (jak se to zde nazývá) na stavbu domu měly dát stáhnout z internetu.

Myslím, že jsi mne nepochopil, snažil jsem se tady místním nastavit zrcadlo, aby si uvědomili, že projektování čehokoliv NENÍ jako kopání kanálů. Krumpáč a lopatu může vzít kdokoliv a ta práce má skutečně cenu jen "počet hodin krát pár stovek". Například takový architekt ale musí hodně věcí umět a mít hodně zkušeností. A taky musí mít něco, co se dost dobře nedá naučit. Talent, nápady, atd. Tohle všechno je třeba zaplatit, když si platím projekt na dům. Projekt je drahý ne proto, že "dá moc práce" (hodně hodin), ale protože člověk, který to dělal, do své dovednosti investoval kus života a prodává něco vzácného, svůj talent. Myslím, že to tady hodně lidí nechápe. Ty to asi chápeš, ale zase nechápeš, že si z nich dělám prdel.
11:10:26
27.02.2009
Saky
-> Risan: vis ono si muzes vybrat bud jit k lopate a vis ze za hodinu hazeni dostanes treba 80kc tak si to muzes snadno vynasobit.. a nebo muzes udelat projekt treba za 14dni mesic a rict si za nej treba 50000 (to ze ho pak prodas jeste dalsim 5ti je jen dobre) kazdy muze delat co uzna za vhodne.. a hlavne to na co ma..

ono sedet u netu a vzdychat ze tohle, tamto je drahe a vykrikovat at to dela nekdo zadarmo a da to na web je pekne.. ale stejne dobre muze vykrikovat nekdo jinej at mu nejakej lopatak jde vykopat zaklady taky zadarmo.. atd.. a co treba ty jsi udelal pro koho zadarmo?
10:42:05
27.02.2009
Risan
No to víš, že mám hodně životních zkušeností 1 A ta největší zkušenost je, že cena nějaké tvůrčí práce se nerovná "hodinová sazba krát počet hodin strávených malováním čárek".
09:13:02
27.02.2009
Vita ze Sudet
-> Risan: Kdo tady něco hovoří v nejakym treadu o stahnutí zadarmo rozumbrado 5. Tvé slova jsou odvážná a čiší z nich velké životní zkušenosti113
07:18:34
27.02.2009
vaclav785
-> Saky: přesně mladá se tím živí to bych se z toho posral jako že by jí to stálo takový času a pak to dala na net no to ani náhodou
22:12:57
26.02.2009
Saky
-> Risan: ano vsechno zadarmo a ti co to naprojektovali se budou past-)
09:40:42
26.02.2009
Risan
Ta představa, že mi u baráku třikrát do týdne zazvoní boreček, co dovez svou těhotnou buchtu ve felicii, aby si prohlídla můj barák, že "je poslal gservis, ať se podívaj, jak to vypadá - oni budou mít taky takovej", ta je prostě úchvatná.

No jo, to je daň za to, že jsem si vybral konfekční baráček, co se líbí všem, co maj ten oný správný "fkus". Nechtělo se mi platit pár set tisíc za "plánky" nějakýmu slušnýmu architektovi. Ale proč chtěj ti architekti tolika peněz za ty "plánky", když správně by se to mělo dát stáhnout v PDFku z internetu zadarmo, že?
18:59:57
25.02.2009
Zdeněk.
-> Kloggie: -> Baghira: to mi nedošlo, se stavařema jsem byl v kontaktu max. na chodbě ve škole tak o tomhle moc nevím42
16:49:09
25.02.2009
Saky
-> Vita ze Sudet: u takoveho gservisu a podobnych kdyz koupis projekt tak mas trosicku jistotu ze ten dum uz nekde stoji mas sanci se na nej jit podivat a i planky maji pripadne doladene chyby na ktere nekdo prijde a da jim vedet.. ja sem mel v planku taky par chyb.. ale kdyz to porovnam s plankama kamose kterej ma luxusni rezidenci a za planky dal 150000 a v jednom pohledu mel okno a v plankach ne-) (asi se to stat muze a je to detail na ktery stavitel jiste rychle prijde) a spousty dalsich technicky nerealizovatelnych veci ktery proste nekdo navrhl.. a ve skutecnosti se museli predelavat .. tak to je u typovejch domku podle me minimalizovany. nebot v podstate vse je mrsknuty podle podobneho kopyta a az to pak budes stavet tak te asi nic neprekvapi.. ale vyhodu bych videl v tom ze zavolas oni ti reknou kdo to koupil a muzes se jit podivat.. to je celkem slusna vyhoda zvlast pro manzelky (nechci zadnou urazit, hlavne ne tvoji) ale vetsina si proste pod tema carama nic nepredstavi a pak kdyz prijde do hotoveho tak se divi ze tohle chtelo tam a tohle tam... a takovouhle navstevou se to da predejit.. prece jen je to investice na delsi dobu ..
13:40:07
25.02.2009
Baghira
-> Vita ze Sudet: Myslim, že to je docela dobrá cena, nevim na jakej barák to je, ale pokud to není na 2+1 o 60 zastavěnejch metrech, tak je to v pohodě :-).
09:29:46
25.02.2009
Vita ze Sudet
Takže je tech 40K za projekt optimal?
23:23:48
24.02.2009
Baghira
-> Zdeněk.: Tak projekt od studenta bez autorizace ti je jaksi k ničemu...takovej projekt ti za 20 tisíc nakreslim i já, ale to razítko nějak chybí :-).

-> Saky: Tak mezi top materiály můžeš řadit třeba daleko kvalitnější izolační pásy (Unifit, Isophen), který jsou o 50-70 % dražší, než normálně používaný, dále TOP polystyreny na fasády, do podlah, na sokly, nebo střešní polystyreny (Extrudovanej polystyren, polyuretan), ty jsou o 200-300% dražší, než běžně používaný, okapovej a střešní systém Lindab, taky o 100-200 % jinde než standard...atd, atd. Myslim, že těch 6 mega jsem ještě při zemi, když nad tím přemejšlim, tak bych to uměl možná i za 10 mega :-))).
22:37:38
24.02.2009
Kloggie
-> Zdeněk.: 20K kč za projekt pro stavební povolení, tedy výkresy v měřítku 1:100 a bez TZI? A co prováděčka?
22:15:36
24.02.2009
Zdeněk.
-> Vita ze Sudet: jj to je on, o hodně levnějc by vyšlo jak vybrala Miru, což je vlastně to samý a dvougaráž postavit vedle, což by bylo možná i praktičtější6

A pokud má člověk čas postarat se o stavbu baráku sám a má tůhle a támhle nějaký kontakty, tak není co řešit. Projekt konkrétně na Gservisu stojí 40tis. nebo to můžeš dát nakreslit nějakýmu studentovi, třeba i s nějakýma svýma úpravama a dát mu těch 10-20tis. za který bude rád4 Upřímně bych nikdy 6 mega za dům, který můžu mít za půlku nedal, za ty 3mega bych mohl zaplnit tu dvougaráž3
22:03:13
24.02.2009
Saky
-> Baghira: pro zajimavost (nijak nerejpu) jen se ptam ktery je TOP material ktery zvedne cenu o 50pct? kdyz vezmu ze v Gservisu uvadeji treba cenu hrube stavby u domu za 3mega cca polovinu tedy 1,5mega tak pri 6ti mega by ten material stal 3x tolik.. (samozrejme material plus ta prace s nim)
21:40:31
24.02.2009
Baghira
-> miru skoro ze sudetova: Osobně bych za to takhle bez garáže nedal víc jak 3 mega na klíč, ale to je dnes hold trh...navíc G-servis není z těch levnějších :-). I když teda nevim co tam cpou za materiály, on takovej barák může bejt při určitý skladbě materiálů za 3 mega nebo taky ten samej s TOP materiálama za 6 mega.
13:41:15
24.02.2009
Saky
-> miru skoro ze sudetova: a to se vyplati za par kliknuti vydelat pul mega-)
13:38:51
24.02.2009
miru skoro ze sudetova
-> Baghira: našla jsem ten baráček na jiných stránkách a cena je o 500 tisíc menší.
13:34:04
24.02.2009
miru skoro ze sudetova
-> Sita: no vidíš, já jezdím c3 a trest to pro mě rozhodně není... 36 každý máme jiný vkus...
11:49:25
24.02.2009
Sita
Risan: jasne, promin, to bylo pro Kloggieho. Jinak mame zda se podobnej vkus :)
10:30:24
24.02.2009
Risan
-> Sita: Já sem žádný návrhy nedával, já jen remcám, to si mně asi pleteš s Kloggiem.

-> Zdeněk.: Tyhlety ARIE nebo co s těma balustrádovejma balkónama a sloupama u vchodu jako parodie na koloniální styl, to teda není podnikatelský baroko? Ty návrhy mi připadají asi tak pro stejnou cílovou skupinu jako Fabia (ARIE) a Octavia (ARIE plus) - sen každé české rodiny.
09:02:32
24.02.2009
Sita
Risan: ja nemyslel ty radovky - ty ignoruju, ale ty prvni 3 navrhy co jsi sem dal. Ale to je jedno... Nejsem zadnej architekt, ani stavar, hodnotim to jen podle svyho oka a svych zkusenosti ze sveta. Domy, to je to hlavni co me v cizine zajima, nastesti diky praci toho mam moznost dost videt...
06:55:17
24.02.2009
Vita ze Sudet
-> Zdeněk.: Pokud se nemylim tak ten co sem davas je Arie 2 plus(5,9mega!!!!!). To je vetsi verze s dvema garazema od nasi zminovane Arie 2 (3,9mega). Ta cena tedy dost vysoko. Jak bych tak řekl nadpoměry1
00:55:44
24.02.2009
gim
-> Baghira: to je fakt, sice takle v mladi neuvazujes, ale k tomu se dopracujes s vekem.

Strejda stavi 3 barak, prvni byl zacatek 90let gigantickej dvoupatrovej "bungalov" a komplet podsklepenej, v prizemi 4x1 a nevyuzity podkrovi, kdyz si spocet ze rocne da jen za vytapeni skoro 80klacku, tak ho radsi prodal. Ne ze by se s tim nedalo nic udelat, zateplit a novy okna, ale to by padlo skoro pul mega. Druhej byl mensi cca 7x15m bez sklepa, 3x1 a tak, ale pak mu docvaklo na co mit velky podkrovy, ktery melo bejt pro sestrenky, ktery tam stejnak nejsou a staci jim jedna cimra v prizemi. Takze tedka bydli v byte v praze a stavi 3. dum, kterej uz bude konecne podle jeho predstav. Dole jen obyvak s kuchyni, loznice, koupelna a v patre jen jedna velka mistnost kdyz prijedou sestrenky.

Jinak ja osobne mam radsi tradicni baraky, klidne i prestavet stodolu na barak. Podnikatelsky baroko co je po vsech satelitech me moc nebere. To radsi nejakej ulet jako ma kloggie.
22:24:24
23.02.2009
Baghira
-> Zdeněk.: No hlavně musíš při tý stavbě trochu počítat s tím, že na starý kolena v něm pravděpodobně zůstaneš sám se starou a na co pak živit 6+1, že? Znám dost lidí co dnes na důchod pěkně "krvácej" na energiích a údržbě ve zbytečně velikym baráku.
21:54:51
23.02.2009
Zdeněk.
mě se moc líbí tenhle, cena je teda dost vysoká, ale myslím, že by se dalo dostat na těch 50-60% ceny v pohodě (vlastními silami a kontakty samozřejmě), je velkej, ale já pořád říkám, že než abych jednou stavěl nějakej malej dům, to můžu rovnou bydlet v paneláku4 beru to samozřejmě s ohledem na to, že nestavím v Praze, ale u nás a ceny pozemků, služeb atd. jsou dost odlišné...
zvětšit Výběr projetků-stavba Rd - obrázek od Zdeněk. vložen 23.02.2009 21:54:51
21:35:03
23.02.2009
Kloggie
-> Sita: A co čekáš od podobnejch baráků?? Ten řaďák stojí 2,5 mega s pozemkem. Tam nemůžeš chtít nějakou nadčasovost nebo podobný věci. Když už hledáš na archiwebu, tak si zadej do hledáčku plecháček, to je zajímavej dům:)
21:33:06
23.02.2009
Saky
-> Baghira: asi starnem-))
21:17:01
23.02.2009
Baghira
-> Saky: Asi proto, že jsme se nedostali na žádný konkrétní téma :-)...ale co se týká těch satelitů musim souhlasit a je to vlastně všude okolo větších měst stejný. Pokud chceš pozemek, máš z 80% nabídky v satelitech...jinde to je za ranec, nebo na severní stranu, u tratě, bez sítí atd atd...hold těch možností dnes moc není.

-> miru skoro ze sudetova: Mě se ten barák celkem líbí (v rámci reálnejch možností), za to se mi teda vůbec nelíbí cena :-)...na to že je to i bez garáže, celkem mazec.

-> Sita: Tady to dokonce funguje tak, že vůbec nemusíš být v CHKO, aby ti stavební úřad shodil ze stolu třeba dům s pultovou střechou, mezi domy se sedlovou...prostě je to na libovůli nějaký krávy a neuděláš s tim vůbec nic :-/.
19:47:29
23.02.2009
Saky
-> Risan: ono je satelit a satelit.. to co predvadeji spolecnosti central group atd je hruza.. ale nekde kde si kazdy stavi sam co se mu zlibi a neni to moc velke to docela jde..

jako ono se to krasne rika nestav v satelitu.. ale vem si ze mas pozadavky vlastni dum a Praha a okoli.. kde co sezenes? ano je spousty krasnych parcel v cene treba 6000 a vic/m2.. kdyz budu stavet nekde na vesnici kde stoji metr 30kc tak si koupim klidne 3000m2 abych byl krytej od zbytku "sveta" a je to o nicem jinem, ale pokud jsi nucen kupovat pozemek v cene 1500 a vic za m2 a nechces utratit za pozemek vic jak za barak tak uz tak jednoduche rozhodovani neni..
17:27:51
23.02.2009
Sita
Klogie: zajimavy navrhy, ale zatim bych si nevybral... Zatim tem vasim projektum chybi podle me nadcasovost...

Ale abych jen nekritizoval, neco z toho co by se libilo mne je tady: www.archiweb.cz/buildings .php?action=sho...

Je ale jasny, ze tahle stavba uz nemuze stat na nejaky 1000m2 parcelce za mestem...
16:49:24
23.02.2009
Kloggie
A zatím poslední - Bytový dům o 3 - 4 bytových jednotkách, opět Nová Ves u Prahy, ale jiný investor. Celkem je těch domů dvacet, přízemní byty mají terasu se zahrádkou.
zvětšit Výběr projetků-stavba Rd - obrázek od Kloggie vložen 23.02.2009 16:49:24
16:45:41
23.02.2009
Kloggie
Toto jsou řadovky v Nový Vsi u Prahy, to už stojí. V jednom tom "domečku" jsou dvě bytový jednotky. Všechno už je prodaný, zbývá posledních pár domků.
zvětšit Výběr projetků-stavba Rd - obrázek od Kloggie vložen 23.02.2009 16:45:41
16:37:34
23.02.2009
Kloggie
A abyste neřekli, tak jsem se taky zapojil do procesu stavby a rozvoje satelitních sídlišť. Tohle jsou Kožlany u Plzně, je to dvojdům. Jestli to stojí to nevim.
zvětšit Výběr projetků-stavba Rd - obrázek od Kloggie vložen 23.02.2009 16:37:34
upraveno 2x, naposled 23.02.2009 16:50:20
16:31:35
23.02.2009
Kloggie
-> Risan: Já bych tam taky nemoh bydlet, to je něco šílenýho. Kdyby mi ho někdo nabízel zdarma tak beru, ale obratem ruky prodávám a kupuju nějakou samotu, nebo odlehlý pozemek, kde bych si postavil něco co bych si sám navrh:)

Jinak ten druhej dům vypadá z druhý strany takhle:
zvětšit Výběr projetků-stavba Rd - obrázek od Kloggie vložen 23.02.2009 16:31:35
upraveno 1x, naposled 23.02.2009 16:34:30
15:15:45
23.02.2009
Sita
Risan: CHKO umoznuje postavit jen to, co architektonicky zapada do puvodniho razu krajiny. Nevim jak jinde, ale ja stavim v CHKO Blansky Les, takze pisu svoje poznatky odsud. Bez povoleni od CHKO se s tebou stavebni urad vubec nebude bavit, takze s tou odvolackou nevim.

Jinak lituju vsechny co musi bydlet v satelitech v domkach jak poslal link "miru skoro ze sudetova"... To je jak dostat dozivotni trest jezdit FABII 3
14:06:46
23.02.2009
Risan
-> Saky: Já bych to mezi ty pastelový vilky s červenýma střechama nešoupl ne proto, že bych musel mít barák jako ostatní, ale proto, že pozemek v takovým šmoula-ghettu bych nechtěl.

-> Vita ze Sudet: Přítelkyni proškol v architektuře a pokud je neproškolitelná, tak utíkej 4 Pokud jde o stavební úřad, pak nechápu, co by se jim nelíbilo třeba na tom prvním obrázku od Kloggieho. Vztah k přírodě je tam demonstrován tím kamenným obkladem (když použiješ místní kámen, tak je to tutovka) a tašky to žádný nemá. Jestli jim nevadí CHKO zasírat šmouladomkama a tohle by jim vadilo, tak to fakt nechápu a je to na odvolačku.
13:57:43
23.02.2009
bflm
-> miru skoro ze sudetova: Tam není garáž ale vypadá pěkně
Extreme Tyres