D29 - Pěknej debil 07.02.09 01:37:12 napsal:
→ LiMaK: A když ti vypíšou totálku, tak ty to auto
MUSÍŠ nechat sešrotovat?
NEMUSIS....
tento pojem pro pojistovnu znamena, ze oprava by stala víc, než aktuálni hodnota na trhu, takže ti vyplatí JEN AKTUÁLNÍ HODNOTU TVÉHO MODELU....
to jestli si auto opravíš, záleží na tobě, ale z vlastní kapsy....
vyložene ti to reknu na prikladu 6let staré fabie....
fabku trefí nekdo na čumák a zezadu taky.
AKTUÁLNÍ CENA TOHO MODELU na trhu je 150 000tisíc, oprava by teoreticky stála treba 200 000tisíc s lakem.
pojistovna tedy vyplatí jen tech 150 a ty jdeš a koupíš si stejnou seriovou nebouranou fabii.
kdyby jsis ji chtel opravit, DOPLATIŠ z vlastní kapsy jeste 50tku a porad mas tu samou težce zbořenou fabii,sice opravenou....
tohle znamená totálka...nikdy neproplatí opravu drahší než je aktuální cena modelu na trhu dle kilometrů,vybavy atd....
pojem totálka PRO POJIŠTOVNU vlastne znamena, že oprava by byla nerentabilní,nesmyslná,je
likož by cena opravy prekrocila cenu auta. a proto ma pojistovna pravomoc neproplatit v tomto pripade cenu opravy, ale jen skutecnou cenu stejneho auta....
PRO NÁS,MILOVNÍKY ŠKODOVEK to znamena, že když máš škodu na aute 10 000, tak nedostanes víc než 6000 totálky, a ty chybejici finance si das z vlastní kapsy....pojistovne se to zdá nesmyslné, platit 10ti tisicovou opravu auta, které má \"prý\" cenu jen 6000,- (a bude hůř....za 5 let už podle tabulek bude zbytkova hodnota skody 120 jen 4000)
takže pojem totálka pro nás, v žádnem pripade NEZNAMENÁ likvidaci auta...je to jen pojem, jak lidi balamutit a šetřit prachy pojistoven na odskodném....
taky jsem tak dopadl. totálka vypsaná na 10 000,- auto opraveno za 15 000
(práce z 80% já u sebe v garáži,takže zdarma,jen rovnání na stolici stálo 7čku...),
--> 5ka zaplacena z vlastní kapsy....
není možnost dostat od pojistovny celých 15....
tech 10tisíc si nevykládej blbě, papírama jsem dokládal že mám 3 roky starou karoserii, cenu totálky to po neskutečných hádkách \"trochu\" nadzhvihlo...
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
alkoholtestr v povinné výbavě....to je konec!
prohledat
79 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 30.01.2009 do 07.02.2009, založil/a LiMaK - 742 forever
01:37:12
07.02.2009
07.02.2009

David29
-> LiMaK: A když ti vypíšou totálku, tak ty to auto MUSÍŠ nechat sešrotovat?
17:43:45
06.02.2009
06.02.2009

LiMaK - 742 forever
Mr.Lumpy 06.02.09 16:53:14 napsal:
by mě zajímalo jak bude v praxi probíhat odhad škody – protože
třeba i ten blbej blatník stojí novej 500,– (120) a hlavně na autě
může bejt potom zpousta zkrytejch vad o který výslednou částku ještě
zvednou
tak v praxi to funguje tak, že prijde pojistovak, koukne ti na auto a pokud se mu zdá, že oprava bude drahší než aktuální hodnota auta, tak ti pojistovak rovnou vypíše TOTÁLKU.
mají na to v zákoně možnost, protože v podstatě oprava auta by byla drahší než stejný model a výbava, takže je logické auto sesrotovat a vyplatit totálku. od té aktuální hodnoty si ale odečtou "použitelné zbytky", což je dneska kravina, protože při šrotaci auta vpodstatě nemůžeš žádné použitelné zbytky prodat...ale v zákoně je to tak.
nakonec dopadneš tak, že ti někdo NAPŮL zruší felicii glxi s 40tkm, podle tabulky zjistíš, že aktuální hodnota je 40 000,- odečtou použitelné zbytky -20 000,- a vyplatí ti 20t kč.
je to bordel, ale je to tak. za tech 20 co ti daj si vpodstatě nic nekoupis.
Zbytek skody muzes soudne vymahat po vinikovi, ale to pocitej s nekonecnou navratnosti investice, spis bych rekl s tak 10% šancí....
s tím blatníkem na škodovce....tabulková hodnota škodovky je kolem 6ti tisíc.
ikdyby jsi ji mel celou vyvařenou,v novém pozlaceném laku a s ručně šitýma sedadlama....tak proste podle tabulky je její hodnota +- 6000,- víc než 6ku počítej že nedostaneš. při opravě blatníku se dává určitý odhad pojištováka na hodnotu opravy. pokud se rozhodnes pro likvidaci ROZPOCTEM, tak ti napocitaj tabulkove hodnotu dilu, a tabulkouvou praci a vyplatí love.
pokud jsi chytrejsi, zvolis lividaci "FAKTUROU ZA OPRAVU" tady je nevýhoda v tom, že musís mit u sebe prachy,v servisu zaplatíš, a fakturu posles na pojistovnu. pokud ti to bude zpravovat solidni a duveryhodný servis, tak pojistovna možná někdy proplatí fakturu, od které samozrejme odecte jen amortizaci na díly,na práci se amortizace nevztahuje.... proplatí treab 4tisíce za opravu, ale opet to musí být méně než těch 6kkč. solidní opravář v tu chvíli napíse smesnou cenu za díly, a vyssí cenu za práci,protoze prave jak ty rikas, pod pokrivenym blatnikem muze byt zkriveny nosnik, a to zjisti az v servise pri oprave.......
by mě zajímalo jak bude v praxi probíhat odhad škody – protože
třeba i ten blbej blatník stojí novej 500,– (120) a hlavně na autě
může bejt potom zpousta zkrytejch vad o který výslednou částku ještě
zvednou
tak v praxi to funguje tak, že prijde pojistovak, koukne ti na auto a pokud se mu zdá, že oprava bude drahší než aktuální hodnota auta, tak ti pojistovak rovnou vypíše TOTÁLKU.
mají na to v zákoně možnost, protože v podstatě oprava auta by byla drahší než stejný model a výbava, takže je logické auto sesrotovat a vyplatit totálku. od té aktuální hodnoty si ale odečtou "použitelné zbytky", což je dneska kravina, protože při šrotaci auta vpodstatě nemůžeš žádné použitelné zbytky prodat...ale v zákoně je to tak.
nakonec dopadneš tak, že ti někdo NAPŮL zruší felicii glxi s 40tkm, podle tabulky zjistíš, že aktuální hodnota je 40 000,- odečtou použitelné zbytky -20 000,- a vyplatí ti 20t kč.
je to bordel, ale je to tak. za tech 20 co ti daj si vpodstatě nic nekoupis.
Zbytek skody muzes soudne vymahat po vinikovi, ale to pocitej s nekonecnou navratnosti investice, spis bych rekl s tak 10% šancí....
s tím blatníkem na škodovce....tabulková hodnota škodovky je kolem 6ti tisíc.
ikdyby jsi ji mel celou vyvařenou,v novém pozlaceném laku a s ručně šitýma sedadlama....tak proste podle tabulky je její hodnota +- 6000,- víc než 6ku počítej že nedostaneš. při opravě blatníku se dává určitý odhad pojištováka na hodnotu opravy. pokud se rozhodnes pro likvidaci ROZPOCTEM, tak ti napocitaj tabulkove hodnotu dilu, a tabulkouvou praci a vyplatí love.
pokud jsi chytrejsi, zvolis lividaci "FAKTUROU ZA OPRAVU" tady je nevýhoda v tom, že musís mit u sebe prachy,v servisu zaplatíš, a fakturu posles na pojistovnu. pokud ti to bude zpravovat solidni a duveryhodný servis, tak pojistovna možná někdy proplatí fakturu, od které samozrejme odecte jen amortizaci na díly,na práci se amortizace nevztahuje.... proplatí treab 4tisíce za opravu, ale opet to musí být méně než těch 6kkč. solidní opravář v tu chvíli napíse smesnou cenu za díly, a vyssí cenu za práci,protoze prave jak ty rikas, pod pokrivenym blatnikem muze byt zkriveny nosnik, a to zjisti az v servise pri oprave.......
16:53:14
06.02.2009
06.02.2009

Mr.Lumpy
by mě zajímalo jak bude v praxi probíhat odhad škody - protože třeba i ten blbej blatník stojí novej 500,- (120) a hlavně na autě může bejt potom zpousta zkrytejch vad o který výslednou částku ještě zvednou
16:45:47
06.02.2009
06.02.2009

Syny
-> D29 - Pěknej debil: A kdo by to opravoval? Ja teda ne 

15:27:09
06.02.2009
06.02.2009

David29
-> Syny: Tak jasně
Ale tak zase by sis tam mohl napsat totálku, i když by to třeba bylo (leč složitěcj) opravitelný, ne?

15:11:56
06.02.2009
06.02.2009

Syny
-> D29 - Pěknej debil: Tak jinak - rozhodne pokdu rozmlatim auto tak nebudu psat papir pro pojistovnu, kdyz by mi stejne dali hovno 

15:11:41
06.02.2009
06.02.2009

David29
-> Syny: Ajo
A nezvýšily to náhodou?

A nezvýšily to náhodou?
15:10:22
06.02.2009
06.02.2009

Syny
-> D29 - Pěknej debil: No vozi se to proto ze do 50ti tisic nemusis volat policajty ne? (myslim ze do 50ti tisic), ale na mym aute tech 50 fakt nebude :)
15:08:35
06.02.2009
06.02.2009

David29
-> Nwkt: Tim líp, pač ho nemám 

15:08:15
06.02.2009
06.02.2009

David29
-> Syny: On se ten papír snad vypisuje, jen když je škoda nad 50 škoda?
15:06:09
06.02.2009
06.02.2009

Nwkt
-> D29 - Pěknej debil: leno neni ve výbavě ani teď
15:05:53
06.02.2009
06.02.2009

Syny
-> D29 - Pěknej debil: No a ty uznej ze i kdybych tu shade totalne roztriskal tak na ni nebude skoda 50 tisic :) Leda ze bych tam vezl 3 plazmovy televize 

15:04:30
06.02.2009
06.02.2009

David29
-> Syny: Heled, ale zase uznej sám, že je blbost, aby vydadli zákon, že vozidla mladší 15 let u sebe budou vozit papír o nehodě, pač má cenu to u nich sepisovat... To je stejný, jako kdyby vozidla mladší 10 let nemusela mít lano nebo trohúhleník, že tolik nehrozí že se něco vysere...
15:00:46
06.02.2009
06.02.2009

Syny
-> LiMaK: Mno, tak pokud sestrelim/budu sestrelen BMW v hodnote 2 miliony, tak at si to vozi s sebou on
Meto bude k nicemu a akorad mi to bude vlhnout za zadnima sedadlama 

14:59:10
06.02.2009
06.02.2009

LiMaK - 742 forever
Syny 06.02.09 14:42:15 napsal:
→ Nwkt: Proc mam vozit naky papiry, kdyz cena myho auta je
tak 5000 a to jen diky zanovnim zimakum a centralu s dalkou a alarmem…
Vesty mam 3, povinny bude jednu mit, ale uz neni povinny ji pouzit…
Ach jo…
protože TVÝM vozem, s hodnotou 5tisic, můžes srazit nakladak s novými mercedesy, kterej se te lekne a hupsne s tím do prikopy....anebo prehlidneš vlak,mašina v pitchi bo ji vykolejíš a 4 mrtví....
tak potom(už mrtvý) vytáhneš papír od pojištovny a jediným tvým ukolem bude presne orezanou tužkou sepisovat škodu :-))))
→ Nwkt: Proc mam vozit naky papiry, kdyz cena myho auta je
tak 5000 a to jen diky zanovnim zimakum a centralu s dalkou a alarmem…
Vesty mam 3, povinny bude jednu mit, ale uz neni povinny ji pouzit…
Ach jo…
protože TVÝM vozem, s hodnotou 5tisic, můžes srazit nakladak s novými mercedesy, kterej se te lekne a hupsne s tím do prikopy....anebo prehlidneš vlak,mašina v pitchi bo ji vykolejíš a 4 mrtví....
tak potom(už mrtvý) vytáhneš papír od pojištovny a jediným tvým ukolem bude presne orezanou tužkou sepisovat škodu :-))))
14:42:15
06.02.2009
06.02.2009

Syny
-> Nwkt: Proc mam vozit naky papiry, kdyz cena myho auta je tak 5000 a to jen diky zanovnim zimakum a centralu s dalkou a alarmem... Vesty mam 3, povinny bude jednu mit, ale uz neni povinny ji pouzit... Ach jo...
14:39:50
06.02.2009
06.02.2009

Nwkt
10:05:59
03.02.2009
03.02.2009

King
-> D29 - Škaredý debil: Nápodobně!

10:04:08
03.02.2009
03.02.2009

King
-> LiMaK: Koukám, že jsem nebyl jedinej paranoik se škodovkou :) I když teda náhradní baterka, to už je hard-core :)
Jinak, co to bylo za kauzu z tím amnestovaným pedofilem? Měl si asi na mysli institut presidentský milosti, ale nějak si nevybavuju žádnýho omilostněnýho peďáka....
Jinak, co to bylo za kauzu z tím amnestovaným pedofilem? Měl si asi na mysli institut presidentský milosti, ale nějak si nevybavuju žádnýho omilostněnýho peďáka....
09:58:52
03.02.2009
03.02.2009

David29
-> King: Tak bavim se o většině.... tebe nepočítám ty si zvláštní případ 

09:48:49
03.02.2009
03.02.2009

King
-> D29 - Škaredý debil: Třeba mě vůbec nevadí, že policajti už nemusej jezdit ke každýmu ťukanci, ale na druhou stranu fakt, že měsíčně cpu do křtánu státu nepěknou sumičku na dani, mi dává jakýsi morální právo chtít po státu, abych za ty prachy případně dostal aspoň minimální kvalitu \"služeb\". Co jsem koukal do vejplatnice, tak tu šesticifernou sumičku na daň v Kč/rok za \"pár stovek\" nepovažuju 

03:03:04
03.02.2009
03.02.2009

LiMaK - 742 forever
dodatek:
to že vozím v autě ssebou....6kghasičák,20kg bednu s nářadím a všemi dostupnými šroubky,sadu žárovek,pájku,cín,kalafun u,rezervní rozdělovač a univerzální hadice,rezervní baterku,poloosu,2lékarny, rezervní ventilky,montérpáky a duši,2xsnehové řetezy(v zime),pilku na dřevo a železo,rezervní víčko nádrže,oleje a vody,3heverysadu drátů a koncovek.....
to pokládám za normální občanskou a řidičskou pripravenost,nikdy me ješte nic neprekvapilo,ani u jadranského moře se 130tkou :-)
ALe kterej stát mě bude NUTIT,abych formou zákona ssebou vozil TUŽKU?PAPÍR?PITOMÝ SPREj NAHOVNO--ehm teda na jakési pochybné lepení?
To mě bude nutit TEN SAMEJ stát,jehož poslanci navrhujou povinné alkoholtesty a přitom zrovna ten konkrétní poslanec CHLASTÁ ,ŘÍDÍ A BOURÁ???
ten samý stát co vrahy posílá na 3 roky do basy? podvodníky pouští na podmínku a pedofilům umožňuje pracovat ve skautovi???Nedávno to bylo v televizi...pedofil dostal AMNESTII PREZIDENTA a dokonce aji s výmazem v rejstříku...a co POTOM udělal??? znásilnil 13letou holku....co si ta holka do života vezme? zážitek na amestovaného pedofila a to, že až dosáhne 18ti a udělá si papíry, tak ji TEN SAMÝ STÁT PŘINUTÍ vozit u sebe reflexní vestu a sprej na prasklou gumu?At jí nekdo vysvetlí, že ten co ji ve 13 odpanil,že tu gumu nemel.....
hej holá, trošku sem se odvázal, ale opravdu povinným vozením tužek v autě tady z toho bordelu lepší stát udělat nelze!....
to že vozím v autě ssebou....6kghasičák,20kg bednu s nářadím a všemi dostupnými šroubky,sadu žárovek,pájku,cín,kalafun u,rezervní rozdělovač a univerzální hadice,rezervní baterku,poloosu,2lékarny, rezervní ventilky,montérpáky a duši,2xsnehové řetezy(v zime),pilku na dřevo a železo,rezervní víčko nádrže,oleje a vody,3heverysadu drátů a koncovek.....
to pokládám za normální občanskou a řidičskou pripravenost,nikdy me ješte nic neprekvapilo,ani u jadranského moře se 130tkou :-)
ALe kterej stát mě bude NUTIT,abych formou zákona ssebou vozil TUŽKU?PAPÍR?PITOMÝ SPREj NAHOVNO--ehm teda na jakési pochybné lepení?
To mě bude nutit TEN SAMEJ stát,jehož poslanci navrhujou povinné alkoholtesty a přitom zrovna ten konkrétní poslanec CHLASTÁ ,ŘÍDÍ A BOURÁ???
ten samý stát co vrahy posílá na 3 roky do basy? podvodníky pouští na podmínku a pedofilům umožňuje pracovat ve skautovi???Nedávno to bylo v televizi...pedofil dostal AMNESTII PREZIDENTA a dokonce aji s výmazem v rejstříku...a co POTOM udělal??? znásilnil 13letou holku....co si ta holka do života vezme? zážitek na amestovaného pedofila a to, že až dosáhne 18ti a udělá si papíry, tak ji TEN SAMÝ STÁT PŘINUTÍ vozit u sebe reflexní vestu a sprej na prasklou gumu?At jí nekdo vysvetlí, že ten co ji ve 13 odpanil,že tu gumu nemel.....
hej holá, trošku sem se odvázal, ale opravdu povinným vozením tužek v autě tady z toho bordelu lepší stát udělat nelze!....
02:38:16
03.02.2009
03.02.2009

LiMaK - 742 forever
Tyvole...já se asi poseru...
povim vam jeden pribeh....
17.12.2008 do mě vrazil zezadu týpek. já stál v poklidu na červené a týpek mě jaksi přehlíd. jedinné štěstí bylo,že sem čuměl do zpěťáku a aspon odbrzdil auto. I presto auto našrot.
týpek vyskočil z auta,začal hulákat,že byla zelená,načež jsem ho zpražil dlouhym nepřerušeným souvětím,za které by se ani K.Čapek nestyděl...teda co se týče délky, obsahu by se styděl i sám lucifer.
Než jsem stihl v šoku donést POVINNÝ trojúhelník za obě auta,podotýkam v noci a za deště...týpek se taky činil, hbitě nastoupil do své turbolaguny a bez chladiče a přední stěny se jal ujíždět.Možná to bylo tím, že později,při odchytu nafoukal 2.28 promile- takový malý zbytkáč.(výjezd a zásah tří policejních felicií na majáky!!!)
asi 2 minuty mi trvalo,než jsem přerušil další velice hlasitou větu rozvitou,plnou krásných slov,ze které by se daly citovat snad jen spojky.
poté telefonát na jedinné číslo 158,kde sem si tak zhruba vzpoměl jak se jmenuju a co se mi vlastne stalo....název ulice sem hledal daší 2 minuty,protože dneska sice máme značení kdečeho podle EU,ale jaksi ulice tomu nepodléhají.
Jediné stěstí bylo, že celou situaci videl řidič dodávky,kterému skláním hluboký obdiv,jelikož se jal pachatele pronásledovat a telefonicky byl ve spojení s PČR, kterou vlastně přímo navigoval za oním onanem.A díky jeho iniciativě ho vůbec dopadli....Díky ti, neznámý řidiči dodávky...rád bych s tebou zašel na pívo...a ne jedno :-)
Žena moje,se kterou sme jeli tou dobou z pohotovosti a bylo jí dost zle DODNEŠKA nesedne za volant,obrovské problémy ji činí už jen nasednout jako spolujezdec na nejnutnější trasy,nemusím vyprávět co se s ní děje když brzdím na semaforu a za námi třeba autobus.Zatím kecá s psychologem,ale mám pocit,že už řídit nebude.
A TEĎ K JÁDRU VĚCI....
KDO Z VÁS SI DOVEDE PREDSTAVIT, JAK S TÍM KOKOTEM BYCH SEPISOVAL NEJAKEJ PAPÍR O NEHODE, NEDEJBOŽE MU STRKAL POD NAS ALKOHOL TEST??? To ho mám jako já, prostý občan, přemlouvat?Co když mě pošle doprdele a flákne mi s tím testerem o zem?Když dneska ani pitomý revizor v tramvaji nemůže po člověku chtít občanský průkaz, KDO mi zaručí, že hovado ožralé přinutím si dýchnout????????????
když to hovado nezjistí ani,jestli nejsme JEHO VINOU zraněni???
podle mě policie je tu od toho, aby pomáhala a chránila.....a pokud jsem v šoku z nehody, jednoznačne potrebuji pomoc a ochranu.
Pokud nezaviním nehodu, a bude relativně vážná....tak já je ty hovada policejní zavolám....ať si klidně naučtujou výjezd....milerád pošlu na pojištovnu viníka účet...
povim vam jeden pribeh....
17.12.2008 do mě vrazil zezadu týpek. já stál v poklidu na červené a týpek mě jaksi přehlíd. jedinné štěstí bylo,že sem čuměl do zpěťáku a aspon odbrzdil auto. I presto auto našrot.
týpek vyskočil z auta,začal hulákat,že byla zelená,načež jsem ho zpražil dlouhym nepřerušeným souvětím,za které by se ani K.Čapek nestyděl...teda co se týče délky, obsahu by se styděl i sám lucifer.
Než jsem stihl v šoku donést POVINNÝ trojúhelník za obě auta,podotýkam v noci a za deště...týpek se taky činil, hbitě nastoupil do své turbolaguny a bez chladiče a přední stěny se jal ujíždět.Možná to bylo tím, že později,při odchytu nafoukal 2.28 promile- takový malý zbytkáč.(výjezd a zásah tří policejních felicií na majáky!!!)
asi 2 minuty mi trvalo,než jsem přerušil další velice hlasitou větu rozvitou,plnou krásných slov,ze které by se daly citovat snad jen spojky.
poté telefonát na jedinné číslo 158,kde sem si tak zhruba vzpoměl jak se jmenuju a co se mi vlastne stalo....název ulice sem hledal daší 2 minuty,protože dneska sice máme značení kdečeho podle EU,ale jaksi ulice tomu nepodléhají.
Jediné stěstí bylo, že celou situaci videl řidič dodávky,kterému skláním hluboký obdiv,jelikož se jal pachatele pronásledovat a telefonicky byl ve spojení s PČR, kterou vlastně přímo navigoval za oním onanem.A díky jeho iniciativě ho vůbec dopadli....Díky ti, neznámý řidiči dodávky...rád bych s tebou zašel na pívo...a ne jedno :-)
Žena moje,se kterou sme jeli tou dobou z pohotovosti a bylo jí dost zle DODNEŠKA nesedne za volant,obrovské problémy ji činí už jen nasednout jako spolujezdec na nejnutnější trasy,nemusím vyprávět co se s ní děje když brzdím na semaforu a za námi třeba autobus.Zatím kecá s psychologem,ale mám pocit,že už řídit nebude.
A TEĎ K JÁDRU VĚCI....
KDO Z VÁS SI DOVEDE PREDSTAVIT, JAK S TÍM KOKOTEM BYCH SEPISOVAL NEJAKEJ PAPÍR O NEHODE, NEDEJBOŽE MU STRKAL POD NAS ALKOHOL TEST??? To ho mám jako já, prostý občan, přemlouvat?Co když mě pošle doprdele a flákne mi s tím testerem o zem?Když dneska ani pitomý revizor v tramvaji nemůže po člověku chtít občanský průkaz, KDO mi zaručí, že hovado ožralé přinutím si dýchnout????????????
když to hovado nezjistí ani,jestli nejsme JEHO VINOU zraněni???
podle mě policie je tu od toho, aby pomáhala a chránila.....a pokud jsem v šoku z nehody, jednoznačne potrebuji pomoc a ochranu.
Pokud nezaviním nehodu, a bude relativně vážná....tak já je ty hovada policejní zavolám....ať si klidně naučtujou výjezd....milerád pošlu na pojištovnu viníka účet...
01:17:41
03.02.2009
03.02.2009

David29
-> Bagrr- máma mele Emu: Tak nebudu psát pár tisíc, když jsou to ticíce sotva dva 

23:15:59
02.02.2009
02.02.2009

Bagrr- máma mele Emu
-> D29 - Škaredý debil: Pár stovek z daní? Panáčku jestli ti mejch průměrně 1890-2250 (jen daně) měsíčně přijde jako pár stovek, tak bych chtěl vidět co je pro tebe nemalej peníz....
23:06:11
02.02.2009
02.02.2009

U-Geen
osobne ten papir, resp moznost vyresit si "malou" DN mezi sebou, prijde docela fajn, nez cekat hodku na policajty :) a papir je zatim jenom doporucenej, ale ani az bude povinej, tak me misto na jeho ukryti (prip. i pasma a tuzky :-) snad nezabije
co se tuce alkoholtesteru, tak to je dle me absolutni kravina, i kdyz projit by to mohlo :)
co se tuce alkoholtesteru, tak to je dle me absolutni kravina, i kdyz projit by to mohlo :)
22:59:05
02.02.2009
02.02.2009

David29
-> charon: Tak já zase třeba nechápu tvrzení charon 02.02.09 21:18:48 napsal: ze svejch ne zrovna malejch
daní na ně přispívám, …
Daně platíme všichni, a nevim jak můžeš vědět, že zrovna těch tvejch pár stovek měsíčně de na policii... Kdybys jim na výjezd platil něco na ruku, tak to pochopim, ale tohle... asi tak stejný jako regulační poplatky ve zdravotnictví...
S tim hasičákem máš pravdu, ale zase to stejný co lékarnička...
daní na ně přispívám, …
Daně platíme všichni, a nevim jak můžeš vědět, že zrovna těch tvejch pár stovek měsíčně de na policii... Kdybys jim na výjezd platil něco na ruku, tak to pochopim, ale tohle... asi tak stejný jako regulační poplatky ve zdravotnictví...
S tim hasičákem máš pravdu, ale zase to stejný co lékarnička...
21:18:48
02.02.2009
02.02.2009

charon
Mě by zajímalo, proč se většina pozastavuje nad tou rezervou. Já jí v autě nevozil, pak jsem píchnul kolo,aždý 3 km dofukoval pumpičkou ale těch 15 km domů jsem dojel a od tý doby rezervu vozim. sice mi kapku překáží, bo mám plynivku, ale pro klid duše ji v auě mám. Pokud někdo věří sprayum na opravu gumy ať rezervu nevozí - je to jeho volba, maximálně zůstane viset na cestě a bude shánět náhradní kolo po všech čertech.
Alkohol tester je podle mě hovadina. K čemu? Protiúčastník řekne - já ti nedejchnu nebo řekne máš to rozbitý, bla, bla, bla ... A podle mě je stejná hovadina povinnej hasicí přístroj - jednak když bude blbě přidělanej, může v případě nehody udělat víc skody než užitku. A potom - já nevim, když někdo přiběhne k hořícímu autu s hasičákem v ruce, rozvalí kapotu a ono mu to blafne přímo do xichtu ... Taky to nebude asi košer. A pochybuju, že si lidi budou někde nějaký informace hledat.
A volání policajtů k nehodě? Asi tak - ze svejch ne zrovna malejch daní na ně přispívám, ak aˇdělají svojí práci. Samozřejmě, že bych je nevolal k nějejm odřenejm dveřím a podobně ...
Alkohol tester je podle mě hovadina. K čemu? Protiúčastník řekne - já ti nedejchnu nebo řekne máš to rozbitý, bla, bla, bla ... A podle mě je stejná hovadina povinnej hasicí přístroj - jednak když bude blbě přidělanej, může v případě nehody udělat víc skody než užitku. A potom - já nevim, když někdo přiběhne k hořícímu autu s hasičákem v ruce, rozvalí kapotu a ono mu to blafne přímo do xichtu ... Taky to nebude asi košer. A pochybuju, že si lidi budou někde nějaký informace hledat.
A volání policajtů k nehodě? Asi tak - ze svejch ne zrovna malejch daní na ně přispívám, ak aˇdělají svojí práci. Samozřejmě, že bych je nevolal k nějejm odřenejm dveřím a podobně ...
18:46:16
02.02.2009
02.02.2009

Turda
-> King: ano povinný by to být nemuselo, na druhej pád mi to prostě přijde naprosto prakticky logický stejně jako žárovky, lékarna atd, máš i jistotu pro sebe, stát se může něco i tobě samotnýmu, třeba řízneš se o nůž když si dáváš svačinku na odpočívadle, zalepíš hotovo, prostě to co je dneska bráno za povinnou výbavu, to beru, ale vozit sebou papíry o nehodě a pásma atd mi přijde fakt ujetý, jak už tu bylo řečeno-když nabourám tak budu rád že sem vylezl z auta živej a zdravej a ne že z rozbitou hlavou pujdu sepisovat kdo odkud jel a kdo to zavinil.....vždycky to řešila POLICIE, bylo tomu X let, proč se všechno takhle sere teda???proč tomu neni nadále?? protože to je v tý vládě samej kretén,protože se serem do sraček, do kterejch nám nic neni, je hezký že předsedáme Evropský ounii, ale stejně všechno odsere prostej lid, to knírkáty hovado na hradě ten je do konce života za vodou, vem si třeba Švýcary, nikam se nenasrali, žádná EU a podivej jak se maj, žerou sejry, čokolády, je tam čisto zákony odpovídající zločinům (samozřejmě tam maj taky svý...) a ne jak tady, tady nějakej zmrd znásilní (nedejbože zabije) ženskou jenom aby ukojil to svoje úchylácky ego a u soudu ještě špekulujou o podmínce a o pětiletejch trestech, tohle je na blití, takovýmu bych uříznul péro a pověsil bych ho za bradavky z okna...já vim že se mnou nebudeš souhlasit, nezažil sem tolik co ty, ale svůj názor na to mám a ten mi nikdo nevezme!! ale zpět k tématu!
18:28:56
02.02.2009
02.02.2009

dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
To ste ještě neslyšeli, že budeme vozit i pokutový bloky a sami si udělovat pokuty?? 

18:00:39
02.02.2009
02.02.2009

King
-> red.bill: Jistě, několik příkladů existuje, ale i úřednická "věrchuška" EU se začíná vymykat kontrole začíná vznikat Svaz Evropských (eko)Socialistických republik 

17:58:26
02.02.2009
02.02.2009

King
-> Turda: Podívaj se Khon.... :).....Vozit sebou rezervu je poměrně rozumný - na druhou stranu nevidím jedinej důvod, proč by to mělo bejt povinný
Je samozřejmě pravda, že kdo píchne na nějakým vyloženě blbým místě, překáží nebo dokonce ohrožuje ostatní, ale za to může bejt flastr a každej si pak dobrovolně rozmyslí, jestli rezervu vozit či ne. A ne, že na jaře naženou nasraný benga na silnice a ty budou proaktivně šmejdit v autě, jestli je rezerva nafouklá na nejvyšší tlak na autě.
Lékárnička dtto to samý - jsem povinnej poskytnout první pomoc - při tý se obvykle nehraje na expiraci obvazu nebo na přítomnost/absenci nůžtiček. Takže do akutního tepennýho krvácení klidně vrazím špinavej prst a dejchání z huby do huby udělám přes děravej igeliťák od svačiny, ale hlavní je tam to POSKYTNUTÍ pomoci - nějaká úhledná krabička s dvoustránkovým seznamem kravin, která se při dvojitým saltu přes boudu zahnízdí neznámo kde, je stejně na houby.
Zeměkouli jse objel asi 15x, ale z lékárničky jsem potřeboval (zaplaťpámbu :) jenom ty gumový rukavice, abych si nezasral ruce při čištění ucpaný trysky v kvádru :)

Lékárnička dtto to samý - jsem povinnej poskytnout první pomoc - při tý se obvykle nehraje na expiraci obvazu nebo na přítomnost/absenci nůžtiček. Takže do akutního tepennýho krvácení klidně vrazím špinavej prst a dejchání z huby do huby udělám přes děravej igeliťák od svačiny, ale hlavní je tam to POSKYTNUTÍ pomoci - nějaká úhledná krabička s dvoustránkovým seznamem kravin, která se při dvojitým saltu přes boudu zahnízdí neznámo kde, je stejně na houby.
Zeměkouli jse objel asi 15x, ale z lékárničky jsem potřeboval (zaplaťpámbu :) jenom ty gumový rukavice, abych si nezasral ruce při čištění ucpaný trysky v kvádru :)
17:57:12
02.02.2009
02.02.2009

red.bill
já bych do toho EU moc netahal, protože v týhle zemi jsme papežtější než papež, EU něco doporučí a ČR to veme jako písmo svatý a ještě si k tomu přidá aby se ukázali jaký to jsou koumáci

14:14:18
02.02.2009
02.02.2009

Turda
Mě osobně přijde tenhle stát totálně na píču, ať už poslanci, EU a všechny další svinstva...jednou bych chtěl být politik, být tlustej jak prase, vozit si prdel v superbech a v audinách a dělat všechno aby se lidé v naší kráásné zemi měli nádherně (to myslim ironicky) pardon, ale když sem slyšel ve zprávách že chce nějakej kretén zrušit vození rezervy v autě, to je moc....jak řikáte-žárovky zrušej, rezervu všechno, ale hlavně když budem mít formuláře a alkoholtester....za chvilku nám řeknou ať nevozíme lékárničku ale ať máme v mobilu uložené číslo 112 a ihned voláme kdyby se něco stalo....nedivil bych se....zkráceně - chtělo by s tim něco dělat, lidí by bylo určitě dost, udělal bych defenestraci, vyházel bych ty zmrdy z oken a dole bych je rovnou házel do velkýho hrobu....tohle jestli pujde takhle dál, tak se máme na co těšit, pokud opakuju ve svym příspěvku něčí slova tak se omlouvám, ale už u prvního příspěvku Limaka se mi začlo chtít blít tak sem ani neměl sílu dál číst!! jsem hrdý na Evropskou Unii.....ty vole zase sem akorát nasranej!!

12:28:37
02.02.2009
02.02.2009

King
-> pinokio110: Že vymejšlej pikačoviny je jasný, ale je to buzerace vůči všem - ty "dělnická třído" :)
00:10:02
02.02.2009
02.02.2009

Syny
-> pinokio110: to uz tady je i tema...
20:04:40
31.01.2009
31.01.2009

pinokio110
Vymejšlej pí....ny na chudou dělnickou třídu,jen prachy z nás tahat,po dnešních zprávách jsem zase zhnusen,nákej nalitej doktor zas někoho sejmul,dejchačka ani krev nic,a život jde dál---zasranej kocourkov,kdo má prachy a zatopí,tak si muže dělat co chce---k zblití.
19:06:31
31.01.2009
31.01.2009

zidlik
-> U-Geen: pojedu po ráfku

15:50:03
31.01.2009
31.01.2009

U-Geen
Nwkt 30.01.09 16:48:04 napsal:
→ myl@s: Mě je to buřt, třeba pro plynivkáře to bude +,
ale když ti někdo to kolo veme kudlou, tak je ti sada na opravu víš
k čemu
tak ti proreze dve a je ti rezerva zas na nic :-)
→ myl@s: Mě je to buřt, třeba pro plynivkáře to bude +,
ale když ti někdo to kolo veme kudlou, tak je ti sada na opravu víš
k čemu
tak ti proreze dve a je ti rezerva zas na nic :-)
23:47:41
30.01.2009
30.01.2009

red.bill
-> Syny: nejspíš jo, ono už moc dušových nejezdí v poměru s bezdušákama... ale každopádně za tím vším je jen kšeft a už to tu padlo že si nějaký známý namastí kapsu. Jak jsem řek komu ta rezerva nepřekáží ten jí stejně nevyhodí takže je to spíš jen alternativa a máš aspoň možnost volby
23:40:17
30.01.2009
30.01.2009

Syny
-> red.bill: Takze to je lepitko gum pro bezdusaky... Tak to je mi stejne na nic 

23:38:10
30.01.2009
30.01.2009

red.bill
-> Syny: ono nejde o to že by to ty lidi nemohli vozit jde spíš o to že u nových aut musíš skoro půlku auta rozebrat aby ses k tý žárovce vůbec probojoval takže mi ty náhradní žárovky taky přijdou dnes už celkem zbytečný... a k tý soupravě na opravu gum to neni žádnej flek jak si tady půlka lidí myslí, to máš buď sprej nebo "vodu" kterou neleješ přes ventilek do gumy a má to tu díru "zalepit" na jak velký díry to jde použít těžko říct a popravdě kdo v autě tu rezervu má a nezabírá mu místo ten ji tam bude vozit dál... jen dodatek k těm formulářům o nehodě, pásmu atd. to nejsou věci který jsou povinností vozit ale jsou jen doporučený aspoň zatím
22:35:31
30.01.2009
30.01.2009

Don_pepe
-> RON: Právě že nemám

22:19:39
30.01.2009
30.01.2009

RON
-> Don_pepe: jestli nemas znamy ve vlade, tak moc kseftu mit nebudes

21:57:38
30.01.2009
30.01.2009

Don_pepe
No alkoholtester má stejně přesnost+-0,3 promile a bez kalibrace ukazuje relativně dobře tak tři měsíce? takže aby honem zajistili síť servisních míst pro alkoholtestery (klidně bych si jedno otevřel jestli tahle kravina projde, bude to dobrej kšeft)

21:08:10
30.01.2009
30.01.2009

David29
Mě je to fuk... Je to moje auto, a budu si tam vozit co chci, nebo co bych mohl potřebovat... třeba si koupim vozejk, a v něm malý pneuservis...
19:22:11
30.01.2009
30.01.2009

Syny
Ja bych neveril jakej je pro plno lidi problem, mit v aute zakladni povinnou vybavu... Jako fakt nechapu co je na tom mit v aute vsechno co tam byt ma a tim padem se vyhnout vasemu "buzerovani" policii...
-> ZdenoR: U auta co ma xenony a ledky je celkem logicke, ze zarovky mit nebude, ale takovejch je dneska zatim minimum (alespon u nas v CR)...
-> ZdenoR: U auta co ma xenony a ledky je celkem logicke, ze zarovky mit nebude, ale takovejch je dneska zatim minimum (alespon u nas v CR)...
19:07:34
30.01.2009
30.01.2009

ZdenoR
K alkoholtestru se nevyjadruju to je pi... ale to co resite s rezervou a zarovkama je jeste vedsi.Nikdo vam nerika ze je nemate vozit ta vyhlaska je kvuli novym autum.K cemu vam jsou zarovky kdyz mate vepredu xenony a vzadu ledky kdyz je stejne sami nevymenite... to s rezervou je taky logicke aspon vas PCR nebude buzerovat za chybejci rezervu v aute s runflatama nebo jinym resenim.
18:55:41
30.01.2009
30.01.2009

Syny
-> myl@s: ale zrovna to zniceny kolo je na nasich cestach pravdepodobny a znemozni jizdu dal... I kdyz sem zatim za celou dobu co jezdim pichnul jen jednou... A to vlastne jeste ne ja, ale kamos, co ridil moje auto
Ale abych to tam nekde vecer lepil, diky, to radsi vyndam rezervu a za 10minut jedu dal...