vlečka

prohledat
126 příspěvků (zobrazeno 51 až 100) od 04.08.2007 do 19.08.2007, založil/a bond007
řadit dle data
00:54:23
08.08.2007
Saky
-> PeterP136: jeden o voze druhej o koze.. Acka cili nakloneni kola vuci svisle ose je jedna vec a druha vec je obecna funkce napravy a to naklaneni kol opet vuci ose pri properovani coz je dane konstrukci napravy a deje se u vsech naprav s jinym uhlem kyvani nez 0st tohle druhe je samozrejme zavisle na pruzine a delce pruziny (neboli properovani, zatizeni unaveni pruziny atd).. o tom se tady nikdo nepre ze to tak je.. ja tvrdim ze kdyz je auto OK tak ma pri bezne provozni hmotnoti kola rovne cili zadne Acka.. samozrejme pri plnem nalozeni nebo pri properovani se Acka tvorej to je dano konstrukci napravy a o tom nema smysl se bavit.. nicmene tenhle uhel bude relativne malej treba 10stupnu, kolik to je presne ti klidne spocitam dodasli parametry aby mohla byt debata podlozena fakty jak porad chces a nic pro to nedelas.. a pak mame poskozene auto ktere uz ma Acka pri bezne provozni hmotnosti auta treba 20st a pri nalozeni properovani atd se budou zvetsovat az na etch treba 30st.. ja tvrdim ze toto je dano vyhradne deformaci podelnych ramen.. nikoliv pruzin nebot vezmu li rozumne unavenou pruzinu tak ta nesnizi auto nijak drasticky a uhel kola se zmensi minimalne treba 3, 5 st ta v podstate nasimuluje jen stav castecneho zatizeni vozu nic vic to neudela a vzniknou castecne Acka. jenze aby to melo nejaky vyznamny vliv tak by ty pruziny musely byt unavene tak moc aby auto kleslo treba o 5cm.. a pokud vymenis pruziny za nove tak opet dostanes auto do roviny kola kolmo k vozovce cili nulove Acka ale eliminujes tim pouze ten sklon dany funkci napravy.. za predpokladu ze das nove pruziny a kola uz mas do Acka pak uz muzes udelat akorad to ze ty pruziny znovu podlozis cimz se dostanes do stavu ze mas jakoby delsi pruzinu a opet Acka vyrovnas, ale opet je duvodem funkce napravy.. a skutecny problem to nevyresi..
23:48:59
07.08.2007
PeterP136
Idemspat, dobru noc, pokracujeme zajtra. 4
23:48:30
07.08.2007
PeterP136
-> Saky: Co je na tom argumente zcestne. Ja tvrdim ze Acka su vdaka pruzinam. Slaba (alebo aj ziadna) pruzina sposobi Acka. Ty tvrdis ze pruzina na Acka nema zasadny vplyv, ze Acka su kvoli deformacii ramena. Tak vezmi vystuzenu skodovku a vyber jej zadnu pruzinu. Uvidime ci bude mat potom Acka alebo nie. Ved jazdit s nou kvoli tomu netreba, daj tam spalik aby sa guma neposkodila o blatnik ale aby bola k nemu co najblizsie. Ja tvrdim ze Acka budu ako prasa, svina, osipana, brav a co ja viem co este. Aj keby si dal miesto pozdlzneho ramena kolajnicu. 1
23:44:23
07.08.2007
PeterP136
kua hnusny noteboook a este hnusnejsi tuchpad.
Takze ked nebudes utahany pozri si planik vlecky v knizke a uvidis ako to vlasten je. Nech ta nemylia ciarkovane osi iduce capom v priecke prevodovky to je len na pomylenie. Pretoze vdaka silentbloku tam ziadan poriadna os nie je. Rameno sa v priecke kruti ako prave potrebuje rovnako ako pozdlzne v ulozeni (kym ho nema z hajzliaku ako to co som kupil ako ND teda 1mm plech vtedy sa kruti aj to ulozenie :) ).
23:41:09
07.08.2007
PeterP136
-> Saky: Ako pisem, je lahke napisat: nemas pravdu. Citujem: "argument ... je scestny" ale neuviedol si preco. To s tymi mracitkami v prenesenom vyzname slova tvrdis Ty. Pozri si zajtra alebo ked si najdes cas a nebudes utahany
23:39:45
07.08.2007
PeterP136
A dokaz sporom (ktory ale poniektori matematici neuznavaju) mi tiez vysiel. Pretoze tvrdenie ze kratke a dlhe pruziny sice sposobuju Vecka aj Acka ale na Acka maju mizivy vplyv je nezmysel.
23:38:57
07.08.2007
petr s
-> Saky: To je zbytečné popisovat
23:38:37
07.08.2007
Saky
-> PeterP136: jenze argument vyndejte pruzinu je scestny uplne stejne jako ze zamraceni dela Acka.. dneska uz nebudu premejslet treba zejtra budu mit jeste naladu..
23:38:15
07.08.2007
PeterP136
Pripada mi to ako v tom vtipe o pavukovi ktory "ohluchol" ked mu utrhli vacsinu noh. Tvrdit ze pavuk ohluchol kvoli tomu je pre nas sice jasne ale skuste to vysvetlit tomu vedcovi. Ved predsa ak pavuk neskace tak musi byt hluchy. To je ako s tym "argumentom" ked to vystuzovali tak to urcite preto aby podporili teoriu ktoru obahjuje Saky. Ze to mohlo byt pre nieco ine to je proste tabu. Ze pomohlo vystuzenie ramien odstranit Acka. Tak to musi mat hlavny co hlavny totalny vplyv na Acka. To ze to len pomohlo odlahcit pruziny a ze sa pruziny chvilu povalovali v kute kde si oddychli to je tabu.
Afrumenty Sakyho som vyvratil. Sice len pre toho kto je ochotny citat cele elaboraty a nie je zaryto presvedceny ze pavuk nevyskoci len ak je hluchy.
23:33:06
07.08.2007
PeterP136
-> Saky: Ved som uz pisal, vyberte pruzinu a uvidime ci ma alebo nema na Acka zasany vplyv. Ked tvrdis, ze sklon poloosy a teda celeho sikmeho ramena je ovplyvneny len a len pozdlznym ramenom. A ak sa toto rameno zohne do vrtule alebo sa zdeformuje len v mieste styku (ale do vrtule ak som spravne pochopil a a nie ze sa cele splosti) tak sa proste sikme rameno ktore je asi z gumy prehne a umozni poloosi dostat naklon zvany Acka. Ved to sikme rameno je pevne ukotvene v priecke (v ramci moznosti silentbloku). a aj ked pozdlzne rameno pomaha pruzine (uz sa opakujem ako papagaj) tak nema vyznamny podiel v ramci pruzenia. Vezmi si unibaly. Tam sa pozdlzne rameno nema sancu skrutit, pretoze sa moze vdaka unibalu tocit v ulozeni ako treba a nie je vobec namahane na krut. Ibazeby som nepochopil co su to unibaly. V rukach som ich sice nemal ale tusim su to vykyvne (alebo vyklopne?) loziska.
TO o tych veckach v pripade deformovania pozdlzneho ramena som pisal pretoze som stale nechcel uverit ze pises o deformacii do vrtule. Preco vid poznamka o gumenom sikmom vyssie.
Vysuzovat ich podla mna zacali preto, lebo vdaka tvrdsiemu silentbloku sa deformovali tak ako pises s vojtikom. Chceli tymto deformaciam zabranit. Ale tato deformacia nema na Acka hlavny vplyv len vedlajsi. Proste pozdlzne rameno so silentblokom svojim pruzenim v krute pomaha pruzine ale nenahradzuje ju (vravim skuste pruzinu vysmarit a uvidite), takze ma len vedlajsi ale nie hlavny vplyv na Acka. Acka u vlecky su sposobovane tym ze je to v podstate to iste ako kyvka, len miesto poloosi v nohavici tu mame poloos v sikmom ramene. Kym u kyvky poloos konci v ulozeni v unasacoch v diferenciale, tak u vlecky konci v ulozeni na priecke prevodovky. Takze jeden bod mame, je to stred kruhu ktore opisuje napr. koleso pri preperovani. Tomu aby koleso neslo nahor nezabranuje blatnik :) ale pruzina. Ked ide koleso nahor, opisuje kruh a teda Ackatie. Ako protisila je tu pruzina, ktora paku (poloos a rameno) tlaci nadol smerom k Veckam. Pozdlzne ramena sice maju vplvy na pruzenie ale nie nejako vyznamny (vid pouzitie unibalov alebo stav vyhnitia silentblokov ako som popisoval).
Co je na tom na nepochopenie. Tvrdit ze napriklad zamracenie prednych svetiel ma vplyv na Acka je jednoduche ale skus to dokazat.
22:44:57
07.08.2007
Saky
ja sem vedel ze se do toho uz nemam montovat-))
22:44:25
07.08.2007
Saky
-> PeterP136: jinak to ze se deformuje rameno neznamena ze se stenci, ano ale pouze na jedne strane tzn ze se natoci nebo zkrouti nebo jak to budeme nazyvat.. a kdyby se zmensil tak jak pises ty tzn na obou stranach ramene stejne tak by to s Ackama neudelalo vubec nic ani nezmensilo ani nezvetsilo proc by jako melo?
jinak nechapu proc by se melo deformovat smerem k Veckam? to je proti fyzice.. prece kdyz mam paku se stredem otacenim vpravo (u leveho kola pohledem zezadu) a budu ji namahat smerem nahoru (coz je vaha auta) logicky prece musi dochazet k ohybu nahoru cili k Ackam, kde si sebral ze by se delali Vecka?
Je jednoduche vystupovat z pozicie autority lenze tuto zavadzas. tomuhle nerozumim.. resp druhe casti vety nerozumim.. ja tady nejsem proto abych uvadel argumenty myslim ze misto haldy kecu je lepsi videt vysledky a ty se vyztuzenim napravy dostanou.. a ono je to i celkem logicke pro me urcite. a kdo nema predstavu a geometrii naprav tak si muze polozit otazku typu proc asi konstrukteri z MB po vyrobe vlecene napravy zacli dodatecne ten spoj vyztuzovat? Odpovedi si muzeme vymyslet spoustu.. treba jedna z nich muze byt ta ze se po jiste dobe zacla naprava hroutit a kroutit nebot byla poddimenzovana (nebot vychazela z napravy kyvadlove kde byla namahana jinak a u vlecene to nevyhovovalo) a tak ji jednoduse 4mi kousky plechu vyztuzili a byl klid.. a nebo treba dalsi odpoved.. konstrukteri museli prokazat nejakou cinnost tak si vymysleli nesmyslnej kousek plechu kterej nekam nacpali.. -) jako tohle je verejne forum a muze sem psat uplne kazdej a je na kazdem ctenari (teda na tom ktery dosel az sem a jeste ho to bavi cist) aby si udelal vlastni nazor.. a cim vic nazoru tady je tim lip pro nej aspon ma na vyber a nemusi verit pouze jednomu silenci co sem neco napise..
22:27:35
07.08.2007
Saky
a kdyz uz sem se tak rozepsal tak me rekni kde sem napsal ze nemas pravdu? ja v klidu debatuju a prave ja sem jeden z mala ktereho argumenty zajimaj narozdil od kecu jedna pani povidala..
22:25:14
07.08.2007
Saky
chybi tam ze ten uhel neni moc velky v porovnani s uhlem ktery vznikne deformaci ramene...
22:22:53
07.08.2007
Saky
-> PeterP136: dobre tak kdyz chces argumenty tak se zacni vyjadrovat presneji cemu rikas treba Acka jako prase? uhel kola vuci kolmici je kolik? cemu rikas unavena pruzina? jeji volna delka je vuci seriove kolik? jeji tuhost je jaka? pokud budes mit tyto udaje da se to vsechno spocitat.. a dolozit grafem zavislosti uhlu kola na zatizeni vozu.. a ja tvrdim ze ten uhel neni moc velky.. dalsi udaj vezmi nove auto jeho vysku a plne zatizene auto a jeho vysku at jsou taky nejake hodnoty provoznich stavu, ono argumentovat tim ze kola lezou do podbehu ze neni guma ani videt-) je sice pekne ale takovy stav nikdy u normalniho auta nenastane pokud ho teda nepouzivaj cikani na kradeni traverz z Poldovky.. tak pokud chces debatu plnou argumentu proc ne ale dodej podklady
22:14:15
07.08.2007
Saky
-> PeterP136: co sem nepodlozil? uvedl sem profil 5x5cm zmensi si ho na jedny strane o 5mm a zmer si uhel a nebo si to jednoduse spocitej 5cm = 50mm jedna strana 5mm druha strana pak goniometricky funkce a vyjde ti uhel o kolik se to zmeni.. cili arctg 5/50 je cca 6st uznavam ze 7 sem chybne odhadl.. tak me rekni co nedolozim? ano nedolozim druhej vypocet jak se projevi snizeni pruziny nebot pomery a delky ramen bych jen hadal.. zmer si to a uvidis jen tvrdim ze vychyleni nahoru a dolu (coz ma na starost pruzina stlacena roztazena a nebo seriova a unavena ma mensi vliv.. a to sem uvedl nepatrne zdeformovani 5st obcas je videt rameno ktere je do vrtule ze by mu to mohl kterejkoliv letoun zavidet..
22:07:14
07.08.2007
Saky
-> PeterP136: asi takhle z 80pct za to muzou ramena a z 20 pruziny.. to tam chybelo dopsat..
22:04:23
07.08.2007
PeterP136
-> Saky: Ked tu uvidim argumenty (a nie hlasky: nemas pravdu) tak bud uznam chybu a rad sa poucim alebo tie argumenty vyvratim. Ale ako mozem vyvratit hlasku typu: nemas pravdu. Ja som argumenty uviedol. A v tvojom prispevku navise vidim ako pises pruzinami ovplyvni Acka a Vecka ale v podstate na to nemaju vplyv, tak si prosim Ta precitaj po sebe to co napises. Ja sice robim kopec chyb na tomto hnusnom notebooku ale nepisem taketo nezmysly.
22:00:40
07.08.2007
PeterP136
-> Saky: Ked zdeformujes pozdlzne rameno v spoji (cize ho stensis), tak sikme v mieste spoja posunies este nizsie a Acka by sa mali prave zmensit, takze to co pises je ako v tom vtipe o pavukovi ktory "ohluchol" po utrhnuti vacsiny noh. Nespravne zavery z dobreho pozorovania. Je pekne tvrdit nieco: "vezmi si podelne rameno ktere ma ve spoji profil cca 5x5cm ten kdyz zdeformujes nebo natocis treba o 5mm tak to hodi uhel nejakych 7st " lenze toto si nicim nepodlozil. Pri pohlade na napravu tych 7stupnov (ja som to nemeral :) ) ak ziskas tak akurat v smere k Veckam. Teda ak zdeformujes pozdlzne rameno v spoji so sikmym. AK mas na mysli len krut ramena, tak zase tvrdis opak toho co som napisal a podlozil som vysvetelnim ale nicim si to nepodlozil. Je jednoduche vystupovat z pozicie autority lenze tuto zavadzas. Ja sa na to mozem vykaslat, vez ludia co prejdu vystuzovanim a pravdepodobne aj vymenou pruzin dojdu v mnohych pripadoch k odstarneniu Acok. Lenze budu aj taki ktorym Acka zostanu a pritom mohli s mensou namahou dospiet k vysledku keby neuverili nezmyslom. Nemam nic proti tomu dat si napravu do poriadku a vylepsit ju, ale ked niekto tvrdi verejne nieco co nie je pravda musim reagovat. Ak uvedies argumenty (a nie ze vojtikovi a milion dalsim to pomohlo) tak budem rad aspon zistim kde robim chybu lenze ziadne argumenty si neuviedol.
Okrem toho na zatazenej vlecke su Acka ako prasa. Podstatne vacsie nez na nezatazenej. Asi si este nevidel naozaj zatazenu vlecku. Kym vrch pneu nezmizne za lemami tak tomu sa nehovori zatazena naprava :).
21:31:50
07.08.2007
Saky
tak teda jeste posledni vec k tomuto tematu.. ano to co pises je v podstate pravda samozrejme dasli kratkou pruzinu budou Acka a naopak dasli dlouhou budou Vecka.. nicmene ja tvrdim ze hlavni pricinou Acek je deformace podelneho ramene ve spoji s sikmym.. neco malo na tom pridaji taky pruziny.. ale nakresli si to a uvidis.. vezmi si podelne rameno ktere ma ve spoji profil cca 5x5cm ten kdyz zdeformujes nebo natocis treba o 5mm tak to hodi uhel nejakych 7st abys dostal 7st na pruzine musel bys ji zkratit (unavit ) daleko vic ale to si muzes nakreslit o kolik.. jak se zmeni uhel kola pri plnem nalozeni u zdraveho auta? prakticky minimalne a to jdou pruziny o nekolik cm dolu..
kdyz ty pruziny podlozis ano samozrejme Acka zmizej resp zmensej ale ten spoj se bude nadale deformovat a podelne rameno dal stacet a bude to potom zase to same, proste pokud odstranis pricinu a to poddimenzovane podelne rameno mas klid, pak za predpokladu ze nejsou vytrhane domky z kastle tak je to rovne.. zeptej se lidi co si koupili nove pruziny jestli jim to pomohlo? a zeptej se lidi co vyztuzili a dali nove podelne ramena jestli jim to pomohlo? a udelej si statistiku co je pricinou..
21:02:12
07.08.2007
PeterP136
-> Vojtik: To nema vyznam, stale opakujes to iste. Ja Ti to neberiem a suhlasim az na tu pozamku ze pruziny maju na Acka mizivy vplyv. Pruziny maju na Ackatenie zasadny vplyv ako na kyvke tak aj na vlecke. Staci si pozriet ako ta naprava vyzera, ziadne spekulovanie ani pokusy robit netreba.
Ja nevravim, ze pozdlzne ramena na Acka nemaju ziaden vplyv ale oproti pruzinam je to slabota. A Sakyho poznamka ze po podlozeni pruzin sa prehnutie ramena zhorsi (ale netusim ake, takemu co kreslil vojtik sa praveze podlozenim pruziny zabrani) a Acka sa vratia je sice pekna ale je to tvrdenie bez akejkolvek opory. Zatial co ja na tvrdenie toho ze je pruzina hlavny vplyv na Acka mam v nakrese napravy. Poloos sa totiz toci v kruhu okolo uchytu sikmeho ramena v priecke. Aby sa hmotnostou auta neotocila natolko ze sa koleso v brutalnom Acku nezabori do blatnika je tu pruzina, ktora nesie celu (alebo takmer celu) hmotnost auta (teda tej casti ktora tej polnaprave prislucha). Takze pruzina zastavi kruhovy opis poloosy a ak je pruzina dost dlha a pevna zastavi to skor nez pojde poloos nahor od stredu auta. ak je prilis dlha a pevna tak zastavi kruhovy pohyb poloosi skor nez vo vodorovnej polohe a vznikaju Vecka. Teraz napisete ze sa mylim, ze takto to ma kyvka. Ano na kyvke je to uplne jasne a jednoduche, avsak to ze na vlecke je to rovnako , akurat ta "poloos s nohavicou" zacina na priecke prevodovky je uz menej zrejme a preto vznikaju taketo onicom diskusie.
Mne acka napriklad na chvilu (asi mesiac) zmizli potom co vymenili uchyty pozdlznych ramien, teda ich silentblokov. Povodne boli dost zhnite. Pritom ramena aj silentbloky nechali povodne a tie silentbloky uz neobsahovali rurky ktore novymi prechadzaju. Proste boli vyhnite. Acka zmizli jednoducho preto, lebo varenie chvilu trvalo, pruziny boli zatial vonku, trochu si oddychli a nez zase klesli tak Acka boli fuc. Opakujem pre tych ktori nemaju dostatocnu predstavivost aby nevideli ako naprava pracuje pri preperovani podla nakresu v mudrych knizkach: ramena aj zvysky silentblokov ostali povodne, okrem ulozenia silentblokov sa nic nemenilo. Dokonca ani zhnite tie puzdierka a skrutka ktore idu cez silentblok. a Acka na mesiac zmizli. Len obcas pri cuvani sa objavili a po mesiaci som si uvedomil ze Acka su nazad. Pruziaci ucinok silentblokov a pozdlznych ramien sa tu prejavit nijako nemohol. jednak ostali povodne a hlaven silentblok sa mohol takmer volne pohybovat v ulozeni, kedze kovova vystuz tam uz nebola.
15:37:07
07.08.2007
Labros
-> llukass: to má každej 4
15:28:27
07.08.2007
llukass
případně tady je i foto výztuhy šikmých ramen.
zvětšit vlečka - obrázek od llukass vložen 07.08.2007 15:28:27
15:26:33
07.08.2007
llukass
-> Labros: to nevadí tak tady to alespoň má, a je to nejlepší já jsem si to nechal vypálit a navařit na rameno.
15:24:46
07.08.2007
llukass
-> sep:
zvětšit vlečka - obrázek od llukass vložen 07.08.2007 15:24:46
15:21:40
07.08.2007
Labros
-> llukass: tipuju, že výztuhy dle L/A ho nezajímaly...
15:18:44
07.08.2007
llukass
-> sep:
zvětšit vlečka - obrázek od llukass vložen 07.08.2007 15:18:44
15:06:21
07.08.2007
Vojtik
-> sep: těch klasických uček, nebo ty jekly?
14:46:35
07.08.2007
sep
-> Vojtik: :nemáš lepší fotku těch výztuh podélných ramen?jak na autě tak sundané,díky
23:05:43
06.08.2007
Saky
ja uz nemam silu psat vic.. k tematu Acka jak je odstranit atd sem toho tady za tech X let napsal knihu o sile Haskova svejka, ano jsou tady nazory ruzne nektere z casti pravdive nektere uplne zcestne tak at si kazdej jde svoji cestou a dela si to jak cche.. a nebo at se podiva do starejch prispevku..
21:35:58
06.08.2007
bond007
-> Vojtik: stoji ti to rovno!!! ja to skusim vystužim ten spoj tym jaklom a uvidime. Lebo mi nejde stale dohlavy že som to repasoval daval som nove pozdlžne ramena aj pružiny a stale Ačko. Tym vystužovanim sa to može iba zlepšiť1
20:35:37
06.08.2007
Vojtik
to samozřejmně takhle nemůžeš brát. já to myslim tak, že ty pružiny nejsou až tak unavený, aby dělaly takový áčka. většina lidí si myslí, že když vyměněj na ztrouchnivělý vlečce péra, tak že bude stát jako voják pozoru, což ale neni pravda, páč je zdeformovanej ten spoj. Naopak když se opraví ten spoj, tak i na starách pružinách stojí slušně viz 136 GL mojáí přítelkyně pouze s opravenými spoji ramen a s původními rameny, péry, silentbloky..., mnozí ji viděli i na hrošárně, tak mohou potvrdit, že nemá áčka
zvětšit vlečka - obrázek od Vojtik vložen 06.08.2007 20:35:37
20:23:05
06.08.2007
PeterP136
-> Vojtik: Mimochodom unavene pruziny nemaju vplyv ciastocny ale hlavny. Skus ich vybrat a uvidime ake bude mat Acka :))).
20:15:11
06.08.2007
PeterP136
-> Vojtik: Tie zmatene informace mam z virtu, sam som take rameno nevidel, ani fotka tu nebola preto pisem ze by som take rameno rad videl, inak je to pre mna UFO (viaceri vravia ze existuje ale nik ho naozaj nevidel :))) ). Dokonca to tu niekto vraj narovnaval v dakom pripravku. Aby nedoslo k dalsiemu zmateniu tak v celom tomto prispevku pisem o sikmom ramene. ;)
20:09:41
06.08.2007
Vojtik
-> PeterP136: ty máš nějaké zmatené informace, šikmé rameno se nekroutí, ukazoval jsem tady fotku ramene shnilého na kaši a jezdilo s tim denně 5 zedníků do práce a áčka byly v normě. nejčastějc je zdeformovanej ten spoj ramen a to způsobem, již popsaným, částečně maj vliv i unavené pružiny
19:54:53
06.08.2007
PeterP136
-> Saky: To je nesmysel, Acka su bud ohnutymi sikmymi ramenami (rad by som videl fotku ramien u ktorych by ohnutie bolo vidno volnym okom, to uz snad musia byt zlomene). Alebo unavenymi pruzinami. Ked je pruzina unavena, tak sa viac namaha pozdlzne rameno, kedze pruzi spolu s pruzinou. Ked sa pruzine pomoze,odlahci sa aj krut pozldzneho ramena.
19:27:14
06.08.2007
rolls
uff....no uz som sa zlakol ze co su to za novoty43
19:21:16
06.08.2007
Saky
-> PeterP136: no to podelny rameno ktery je u Acek trochu dovrtule kdyz to podlozis pera jeste vic tak mu das dalsi impulz k dalsimu ohejbani..
19:17:58
06.08.2007
PeterP136
-> rolls: Nie je. Je to podobne ako pise vojtik akurat ucinnejsie a navyse to predlzi celkovo zivotnost ramien.
19:17:02
06.08.2007
Vojtik
-> rolls: neni na hovno, ba naopak je to nejlepší řešení, ale vyplatí se jen, když generálkuješ nápravu a dáváš nový, nebo opískovaný ramena. Když máš vlečku na autě a je ještě slušná, nebo z nějakýho jinýho důvodu ještě není čas na generálku, tak stačí pro odstranění áček a tím i nevzhledného zadku a blbého sjíždění pneu, nebezpečí vyskočení poloosy, nebezpečí neprojití STK...ten můj postup + případně nový péra, ale to je už minimálně dalších 1000 Kč navíc, páč jinak kostky, veškerý šrouby a gumový pásky jsou v řádu do 300,- + práce + případný jekl va výztuhu za pár korun.
19:15:45
06.08.2007
PeterP136
-> Saky: ??? Co sa ohne?
19:00:56
06.08.2007
rolls
vystuzenie ramien podla L/A je na hofno?9
18:59:43
06.08.2007
Saky
-> PeterP136: kdyz podlozis pruziny je to jen docasne reseni a behem kratke doby se to ohne jeste vic a musis dopodlozovat znova..
18:52:03
06.08.2007
PeterP136
-> Vojtik: Takmer vsetko co pises je pravda, az na tie pruziny. Pruziny pomozu vzdy. To co si robil za hokusy s ramenom tak tym si pomohol pruzinam,pretoze pozdlzne rameno so silentblokom je sucastou pruzenia a teda ulahcuje pruzine. Pritom stacilo hodit podlozky alebo vlozky do pruziny a bol by pokoj. Aj ked vystuzenie pozdlzneho ramena je urcite fajn, pretoze potom je pevnejsi spoj oboch ramien, nez ked sa vymacka nielen ta gumena prilozka ale aj kus ramena a nadalej ostane zachovana pruziaca funkcia pozdlznych ramien.
15:13:49
06.08.2007
Vojtik
no ono taky záleží jaký áčka. Když máč áčka, že ti jede kolo jen po hraně gumy, jako tady kdysi ukazoval Gryzly, tak to moc dobře neni8 Jinak z fabriky by měli jet auta s kolama svisle bez jakéhokoliv odklonu
15:09:42
06.08.2007
Psilocibin
když má náprava áčka tak to je jako špatně? Já myslel, že tak vyjížděly už z výroby.
14:26:21
06.08.2007
Vojtik
na té vlečce, co je na fotce jsem to uviděl prvně a okopíroval jsem to1
14:20:24
06.08.2007
bond007
-> Vojtik: tebe sa podarilo taky jakel zohnať či si ho vyrabal?
14:09:57
06.08.2007
Vojtik
-> COL: ano, jakoby do vrtule, ale jen v místě příložky, jinak celé rameno zůstává rovné, jen se prohýbají ty boční vodorovné části

-> bond007: nemusí se nic vařit, stačí vložit ty jekly, ty držej na tom šroubu, co prochází kostkou geometrie
14:07:25
06.08.2007
Vojtik
Dobře je to prohnutí vidět i u mojí bývalé winterkáry, která má parádní áčka a už čeká na rozebrání
zvětšit vlečka - obrázek od Vojtik vložen 06.08.2007 14:07:25
Extreme Tyres