-> Syny: já mám osobní zkusenost predloni s bouračkou....
podotykam, že jsem ji nezavinil a ten kdo ji zavinil mi zezadu napakoval do auta, ujel z mista nehody, ujíždel třem hlidkam policie a mel 2,7 promile...
chápavy policista když fotil me poskozene vozidlo, tak s ledovým klidem angličana řekl, že zepredu mé auto radeji nebude fotit - kvuli narazniku (felicie II) a jiné masce, která asi 1cm zasahuje pres svetlo a je zvysena kvuli mezeře mezi kapotou....přední kola zaroven s lemem a nestandartního rozmeru....no a zezadu to odfotil, neb to až po víčko nadrže melo jiné tvary a zadek byl dobitej...
takže policajt udelal krasne fotky, z kterych sice bylo videt poskození auta, ale zaroven jen ty pitchoviny, které byly dobité a nebyly poznat co to vlastne bylo (zadní svetla...naraznik...) podotykam, že zadni naraznik nemá atest, ale ve zprave se pise o atestovanem narazniku neurceneho typu kvuli rozsahu poskození....
takže zkusenost s policistou na jednicku a jeste mi doporucil, že než to prijde fotit od pojistovny, že me doporucuje vymenit kola a blbosti,neb pojistovak je jen pracovník pojistovny, která tu zalezitost bude likvidovat a bude se snažit usetrit peníze "své" pojistovny....
pokud prijde byt treba na jiný rozmer kol než jsou povoleny, tak se samozrejme bude snažit usetrit penize sve pojistovny, s argumentem, že jsem sice poskozeny, ale moje auto vpodstate nemelo vubec být na ceste... a pokud by moje auto nebylo na ceste nic by se nestalo...proste nepovolene upravy na vozidle a nedostnaes z pojistovny ani kačku...
když je vozidlo technicky nezpusobile k provozu, jeste bych dostal pokutu já :-)
U me byla situace trosku jednodussí v tom, že milý pán škůdce ujel z mista nehody a nafoukal alkohol, což znamená, že pojištovna škodu bude vymáhat přímo po nem....takže stastná nakonec v mem pripade byla i pojistovna i já....
ale už vidím jak tě tukne nejakej jouda v mercedesu, vse bude OKa a bude se ohanet paragrafama.... :-) neukecáš ani hovno, ale to hovno pak dostanes :-)