Pro vysvětlení situace - šlo o místo viz přiložený odkaz - přechod na vyvýšeném "retardéru", hned za přechodem STOPka, takže rychlost vozidla na přechodu a před ním velmi nízká. Léto, sucho.
Ve chvíli, kdy jsem najížděl na vyvýšený "retardér" a pozvolna přibrzďoval, abych zastavil na výhledu (na přechodu), vyběhl zprava zpoza plotu chodec na přechod. V tu chvíli jsem pedál brzdy prudce domáčkl. Jenže pravé přední kolo dodávky bylo v ten moment na hladkém trojúhelníku vodorovného dopravního značení, zatímco levé přední kolo bylo na suchém asfaltu.
Takže místo toho, abych s lehkým kviknutím zablokovaného pravého kola stál na metru (čumákem na úrovni začátku přechodu), auto jelo s drnčícím pedálem vesele dál a zastavilo čumákem v polovině přechodu - asi 20 cm před tím vběhnuvším chodcem...

Jindy jsem u žádného jiného firemního auta ABS neaktivoval, jen u tátovy O1 při občasných zimních servisních cestách.

www.google.com/maps/.../d ata=!3m6!1e1!3m4!1skILrEHd xmDc8VYyndbkVAg!2e0!7i1638 4!8i8192

Ne já tedy do Jardy reju, ale ve skutečnosti jsem rád že existujou takhle pošahaný blázni co to mají hozený jinak, aspon jednou za čas člověk potká na ulici pořádnou káru za kterou se ohlédne

prerusovac je primo ve spinaci vystraznejch? to zas olamu ofuky, az to budu dolovat ven