skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Subwoofer s basreflexom, alebo bez?
-> ferrari: aha no ok
22 litrov prázdna...ono, pokiaľ je urobená dosť tuho, tak už nejaké extra vytlmenie nepotrebuje...ja mám, myslím 2 cm dtd a výstuhy...ono, aj v 15l to bude hrať dobre, ale to asi menej znesie a tie sa zvýraznia "vyššie basy"
-> ferrari: 22 litrov uz vytlmena? ci este prazdna? lebo sak aj to vytlmenie zabere nejaky objem...
-> ferrari: Cece, ja je mel v daleko meci uzavrence, samozrejme vytlumene a hralo to taky slusne.. Tusim, ze mela cca 15 litru...
Ja by som tiež odporúčal uzavretú otvučnicu, riadne pevnú a vytlmenú..a či to dať do 1 komory, alebo 2 komory a ako to zapojiť, to už závisí na ostatnom hardware...
PS - ne 1 repro 22 litrov ozvučnica...
PS - ne 1 repro 22 litrov ozvučnica...
-> Zdany: no jo...aj tak dik..
-> Saros3: No tak to ti nereknu, protoze v te dobe se mi o mericim mikrofonu mohlo jen zdat.... :) Je to uz hodne let nazpatek, co jsem zacinal s TVM repro. :) A pokud ti reknu nejakou frekvenci, tak ti to stejne nebude k nicemu. K cemu by ti byla, Jako na ktere frekvenci je nevyssi peak? Nebo v jakem rozsahu to hralo? To je dano strmosti a nastavenim vyhybky. Jelikoz jsem mel aktivni vyhybku pred zesilovacem, kde se dalo nastavit vse potrebne, tak tezko neco psat. :)
-> Zdany: preco? coze to hralo ake frekvencie?
-> Saros3: Hele chlape, uz u tveho predchoziho tematu jsme se ti snazili poradit. :) Ono s timhle moc kouzel nevymslis, ale neco malo jo. Kazdopadne by jsi mohl pouzit opravdu pro inspiraci ten navod, na ktery jsem ti daval link. :) Jinak osobni nazor a zkusenost je, ze ti tohle bude lepe hrat v uzavrene vytlumene bedne. Mel jsme je v basreflexu a zvukovy dojem .. Nic moc..
-> M@rtin: Si delas srandu.. :)) Ale zacatky byly krute a jak vis, vse je o penezich. :) Takze se hralo na vsechno so pripominalo reprak. A TVM bylo jednim z reseni. Ani nevis kolik aut jsem tim ozvucil.. :)) A jaky to byl hukot. Na tu dobu... To vis,.... V nemecku uz tam frcely repro od Magnatu, blaupunktu ale u nas to byla bida... Takze zlata tesla a jejich uzasne obrovske ARN 312 a jejich predchudkyne. Sice citlivost na prd, ale kdo to tenkrat resil. Malo kdo vedel, co to je a k cemu to je. :)
-> M@rtin: ano su to presne tie...aj ja mam 2
tak co, poradi mi tu niekto prosiim ?
-> Zdany: No a co s nima pane budeš dělat? uděláš jím bednu a půjdou do auta na dBVrak?

-> M@rtin: Trefa… :))))))))))) Ale jinak je to napsane i pod tim grafem. :)) Mam taky doma dva v garazi. :))))))))))))))
-> Saros3: že by TVM ARN 226???
-> M@rtin: staci?
-> M@rtin: ziadny dB vrak to nebude... na take bezne pouzivanie v aute...
-> Saros3: No ale jde o to co do něj budeš pouštět a k čemu bude woofer použitej. dBVrak? SQ? a hlavně co je to za repro
-> M@rtin: no sak bude to subac do skodovky za sedacky... alebo este pouzit ten s dvomi komorami?

-> Saros3: Jde o to co posloucháš a k čemu ten woofer bude použitej

vie mi niekto poradit, ci pouzit skorej subac s BR alebo bez? ktory ako hra?