skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
prohledat
72 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 25.02.2011 do 13.06.2011, založil/a 1560 - zrušená registrace
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
téma vyčerpáno
Zastavil:1560 - zrušená registrace
-> 1560: Verzi z prvního odkazu jsem měl před lety tu čest několikrát vidět, na zadní část s klikami a "skupinovými" svítilnami si dobře vzpomínám.
-> 1560: Tak fotka z Plzne (u nadrazi) je to urcite, ale autobus neznam :)
-> Nwkt:
OK, díky. Potřebuju jen vědět, zda je to to samé vozidlo nebo nějaké z dalších 6 vyrobených a google mi vyplivl jen tady ty tři fotky :-(
OK, díky. Potřebuju jen vědět, zda je to to samé vozidlo nebo nějaké z dalších 6 vyrobených a google mi vyplivl jen tady ty tři fotky :-(
-> 1560: Asi vim kde. No když pojedu okolo a bude tam stát tak vyfotim
-> Nwkt:
Co já vím, dříve prej v areálu ČSAD Plzeň, pak někde u nádraží...
Co já vím, dříve prej v areálu ČSAD Plzeň, pak někde u nádraží...
-> 1560: Kdybys řek kde to parkuje 

-> 1560: a potom že slováci krížia autobusy keď su ožratý
dobrý výtvor

-> 1560: no tak to je masakr
Opět budu vyzvídat
Tady ta věc jezdila do Plzně z Ukrajiny jakousi linku, docela dost pravidelně.
www.busportal.cz/modules. php?name=artic...
Pak to jezdilo v tomto stavu, viz fotka (ne moje):
A teď bych potřeboval vědět, jestli někdo ví, že by to jezdilo v tomto stavu? fotobus.msk.ru/photo/1817 32

Tady ta věc jezdila do Plzně z Ukrajiny jakousi linku, docela dost pravidelně.
www.busportal.cz/modules. php?name=artic...
Pak to jezdilo v tomto stavu, viz fotka (ne moje):
A teď bych potřeboval vědět, jestli někdo ví, že by to jezdilo v tomto stavu? fotobus.msk.ru/photo/1817 32
-> darklord:
To je sice pravda, ale takhle nosím po peněžence tolik karet, až to pěkný není, a nemám to ani kam dávat...
To je sice pravda, ale takhle nosím po peněžence tolik karet, až to pěkný není, a nemám to ani kam dávat...
-> VeTeV: to mi je jasne preto je to take vtipne 

-> MOLSO: nevěř tomu- leda by to záškodník hacknul - jinak by automat 100% zvítězil - má lepší startovací pozici co se týče parametrů k boji 

-> 1560: vidis, ja mam isic ako vstup do skoly aj ako kartu k uctu v banke... ale zeby v tom bolo nejake plus? Stratis jednu kartu - ako keby si stratil tri.
Matthes, záškodník z TechWebu 10.06.11 23:05:31 napsal:
→ Syny: Tyvole me automat nedat listek tak je to posledni co
ve svym technickym zivote udela

→ Syny: Tyvole me automat nedat listek tak je to posledni co
ve svym technickym zivote udela

-> VeTeV:
ten virt je dokonalej.. ale s tím automatem o čem se tu hovoří jsem měl taky dočinění práve v zesplzni 

-> Qwak: praha má svoji vlastní kartičku 

-> Nwkt: jj to je hovadina 1 třídy.. njn praha to není

-> 1560: Co mi sralo, že se tam musela vhazovat přesná hodnota
-> Syny:
Tak pokud se to dá koupit v trafice (= je to běžně dostupné pro kohokoliv), tak to pak jo. Jinak nevím, automat v Plzni jsem využil 3x a vždy bez problému. Což se nedá říct o Liberci :-)
Tak pokud se to dá koupit v trafice (= je to běžně dostupné pro kohokoliv), tak to pak jo. Jinak nevím, automat v Plzni jsem využil 3x a vždy bez problému. Což se nedá říct o Liberci :-)
-> Syny: Tyvole me automat nedat listek tak je to posledni co ve svym technickym zivote udela 

-> 1560: Simte ty automaty v Plzni stoji stejne za hovno... Akorat zerou prachy a jizdenky to nedava... Muzes si koupit listky v kazdej trafice ktera je vsude, u ridice (ale draz), SMS a pro plzenaky je plzenska karta...
Jinak jizdni zady a pmdp, to radsi ani nebudu komentovat, nebo se sam budu muset zmoderovat :)
Jinak jizdni zady a pmdp, to radsi ani nebudu komentovat, nebo se sam budu muset zmoderovat :)
-> Nwkt:
Jak co. Myslím si, že zrovna ty MHD by mohli. Nebo třeba ISIC společně se vstupem do školy.
Jak co. Myslím si, že zrovna ty MHD by mohli. Nebo třeba ISIC společně se vstupem do školy.
-> 1560: Plzeňská karta ISIC je. Ale já bych se do integrování taky moc nehrnul
-> VeTeV:
Jako mě sere, že současný čipovky umožňují nahrání více věci najednou. Jenže by musela být chuť. Takže v peněžence momentálně mám, vše na zvláštních kartách:
- vstup do školy
- ISIC (ten teda nevím, zda je čipovka nebo ne?)
- MHD Kroměříž
- tankovací kartu
- vstup do práce (+tisk atd)
- MHD Pardubice (zbyla mi
)
- knihovna
- CCS
Nevím, co z toho by šlo dát na jednu, myslím si ale, že určitě většina. A k tomu bych ještě měl mít čipovku na MHD Brno a kdoví, co ještě. Nee.
Jako mě sere, že současný čipovky umožňují nahrání více věci najednou. Jenže by musela být chuť. Takže v peněžence momentálně mám, vše na zvláštních kartách:
- vstup do školy
- ISIC (ten teda nevím, zda je čipovka nebo ne?)
- MHD Kroměříž
- tankovací kartu
- vstup do práce (+tisk atd)
- MHD Pardubice (zbyla mi

- knihovna
- CCS
Nevím, co z toho by šlo dát na jednu, myslím si ale, že určitě většina. A k tomu bych ještě měl mít čipovku na MHD Brno a kdoví, co ještě. Nee.
-> 1560: jezdit na divoko - ja si openkrad neporidim pac s ni nesouhlasim a nazdar
-> darklord:
SMS jízdenka nikdy nemůže plnohodnotně nahradit papírové jízdenky. Může plnohodnotně nahradit prodej u řidiče, ale ne automaty. Důvodů je několik, z těch nejzásadnějších jmenuju například to, že ne každý má mobil a ne každý systém SMS jízdenek je nastaven tak, aby byl pro cestujícího výhodný (cena nebo třeba typ jízdenky, jak už naznačil Nwkt). No a vlastně ještě jeden důvod - mně třeba SMS jízdenka v Praze nefunguje, protože jsem přešel k jinému operátorovi se starým číslem původního operátora. A ono se to mezi sebou jaksi hádá a nic mi nepřijde.
Stejně tak čipovka nemůže nahradit papírový jízdenky. Běžný turista si čipovku asi stěží koupí... Co pak s ní bude dělat? Proč by měl platit za vystavení čipovky?
V Brně by měli být v blízké době jak čipovky (zatím pouze na předplatní jízdné) tak SMS jízdenky. Jen nevím, jak ty SMS jízdenky chtějí dělat - kvůli IDS je poněkud hodně typů jízdenek a když už, tak by stálo za to udělat vše.
SMS jízdenka nikdy nemůže plnohodnotně nahradit papírové jízdenky. Může plnohodnotně nahradit prodej u řidiče, ale ne automaty. Důvodů je několik, z těch nejzásadnějších jmenuju například to, že ne každý má mobil a ne každý systém SMS jízdenek je nastaven tak, aby byl pro cestujícího výhodný (cena nebo třeba typ jízdenky, jak už naznačil Nwkt). No a vlastně ještě jeden důvod - mně třeba SMS jízdenka v Praze nefunguje, protože jsem přešel k jinému operátorovi se starým číslem původního operátora. A ono se to mezi sebou jaksi hádá a nic mi nepřijde.
Stejně tak čipovka nemůže nahradit papírový jízdenky. Běžný turista si čipovku asi stěží koupí... Co pak s ní bude dělat? Proč by měl platit za vystavení čipovky?
V Brně by měli být v blízké době jak čipovky (zatím pouze na předplatní jízdné) tak SMS jízdenky. Jen nevím, jak ty SMS jízdenky chtějí dělat - kvůli IDS je poněkud hodně typů jízdenek a když už, tak by stálo za to udělat vše.
-> Nwkt: no tak to je druhy problem, kazdopadne ak zrusit papierove listky tak mat ich sms nahradu... to mas recht
-> darklord: Jenom na 35 minut, to si mam na jízdu z jednoho konce na druhej kupovat 4 lístky?
-> Nwkt: no tak ak maju sms listky tak by som v tom momente vsetky papierove zrusil. Neviem sa dockat kedy to konecne bude aj v Brne. Zcnem chodit z hospody legalne a nie na cierno.
-> darklord: Majů
-> 1560: a sms listky nemaju? ja som v prahe hadam v zivote papierovy listok ani nevidel, tak neviem preco by to nemohlo fungovat v plzni alebo Brne
-> vhml: Tak s tim problém taky nemám, ale sere mi ten jejich přístup k "zákazníkům"
-> Nwkt: Kdyby 30tka nejezdila plus mínus 5 minut, tak s pmdp nemam problem.
Ale nam pred barakem stavi 4 autobusy, 2 trolejbusy a 1 tramvaj, takze jsem nikdy nejak neresil ze bych se nekam nedostal.
Ale nam pred barakem stavi 4 autobusy, 2 trolejbusy a 1 tramvaj, takze jsem nikdy nejak neresil ze bych se nekam nedostal.
-> 1560: Koupíš si kartu na jedno použití. Nebo v trafikách. Ale to nic nemění na tom, že pmdp je banda kokotů a čim dřív s nima nebudu mít nic společnýho tim líp
-> 1560: dle me koupis v kazdy trafice
-> Nwkt:
No dobře, ale z pohledu obyčejného turisty, přijedu do Plzně a kde si koupím jízdenku? Na nějaký obcházení předprodejních míst, pokud je vůbec najdu, se můžu vytentovat, jestli to jde koupit i někde v trafikách, to nevím, kartu si přece nebudu kupovat... Takže si mám koupit u řidiče s vysokohorskou přirážkou, jo? :-)
No dobře, ale z pohledu obyčejného turisty, přijedu do Plzně a kde si koupím jízdenku? Na nějaký obcházení předprodejních míst, pokud je vůbec najdu, se můžu vytentovat, jestli to jde koupit i někde v trafikách, to nevím, kartu si přece nebudu kupovat... Takže si mám koupit u řidiče s vysokohorskou přirážkou, jo? :-)
-> 1560: Já bych tomu i věřil, kokotí tady všude s kartu a všichni jim na to akorát serou, tak chtějí donutit lidi jí využívat co nejvíc - poplatky navíc za dobytí u přepážky, dražší jízdenky u řidiče ...
Doneslo se ke mne, že prej se mají v Plzni rušit zastávkové automaty na prodej jízdenek? To je myšleno jakože vážně? Proboha...
Já nechápu třeba použítí Citelisů či co to je za mrdky na trati 30tky. Nestalo se mi že by nebyl narvanej Solaris 15 a oni do toho zamíchaj ještě ty malý mrdky.
Já nechápu třeba použítí Citelisů či co to je za mrdky na trati 30tky. Nestalo se mi že by nebyl narvanej Solaris 15 a oni do toho zamíchaj ještě ty malý mrdky.
-> Syny:
Tak jízdní řády většinou vymýšlejí lidi, co MHD nevyužívají :-) A to nejen v Plzni.
Tak jízdní řády většinou vymýšlejí lidi, co MHD nevyužívají :-) A to nejen v Plzni.
-> Syny: A může za to 1560, ten jim dělal ten výzkum 

-> 1560: jj, to je spoj jako remen... Me prijde, ze vloni jak predelali ty jizdni rady, ze to muselo bejt po nakej velkej chlastacce, protoze tohle nekdo normalni, kdo MHD v Plzni vyuziva vymyslet nemohl...
-> Syny:
Ta linka 23 je super
Ta linka 23 je super

-> Tuner#2:

-> 1560: Jen pro zajimavost - tady je vytizenost linky 17 :D Fakt nechapu k cemu tyhle spoje jsou... jizdnirady.pmdp.cz/?linka
=17&a...
A tady 18ka jizdnirady.pmdp.cz/?linka =18&a...
A to jeste 17 a 18 jedou 1/2 trasy (kolem skodovky smerem na Novou Hospodu) stejnou :)
A jednoznacne vede od posledniho predelavani jizdnich radu v Plzni vloni novy spoj 23 jizdnirady.pmdp.cz/?linka =23&a...
Takovyhle picoviny zavedly novy - ani jedna linka co sem daval odkaz nebyla. Ale ty co sou vytizeny a jezdi natriskany jako krava, tak ty ubrali... K nam jezdi 15ka jednou za 10 minut ve spicce (tedy asi dve hodiny) a pak po 15ti minutach (vecer dokonce 20 minut)... A jako ze tech 15minut je sakra dlouhejch, kdyz mezitim prijede 3x jinej trolejbus jedny stejny linky jinam...
A tady 18ka jizdnirady.pmdp.cz/?linka =18&a...
A to jeste 17 a 18 jedou 1/2 trasy (kolem skodovky smerem na Novou Hospodu) stejnou :)
A jednoznacne vede od posledniho predelavani jizdnich radu v Plzni vloni novy spoj 23 jizdnirady.pmdp.cz/?linka =23&a...
Takovyhle picoviny zavedly novy - ani jedna linka co sem daval odkaz nebyla. Ale ty co sou vytizeny a jezdi natriskany jako krava, tak ty ubrali... K nam jezdi 15ka jednou za 10 minut ve spicce (tedy asi dve hodiny) a pak po 15ti minutach (vecer dokonce 20 minut)... A jako ze tech 15minut je sakra dlouhejch, kdyz mezitim prijede 3x jinej trolejbus jedny stejny linky jinam...
-> Tuner#2: A nebo nejezdíme a pak ho zruší
-> 1560 19.04.11 16:37:17: Nemají. Díky tomu, že to tady vždy ohlásíš, tak celou inspekční dobu tím Syny a Nwkt jezdí tam a zpátky z konečný na konečnou, takže to vyjde jako užitečný a vytížený spoj 

Opět sčítání - úterý 3.května - linka 16 + přejezdy na linku 17, celý den, celá trasa.
P.S.: Nějak se nemůžu dopídit toho, jestli mají ty sčítání nějaké dopady.
P.S.: Nějak se nemůžu dopídit toho, jestli mají ty sčítání nějaké dopady.
Hmm, tak sorry :) No nic.
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
téma vyčerpáno
Zastavil:1560 - zrušená registrace