Praskani polos

prohledat
19 příspěvků (zobrazeno 1 až 19) od 10.11.2003 do 14.11.2003, založil/a
řadit dle data
15:24:33
14.11.2003
Jirik
2 Ludík: No jo no, únava matriálu a nebo vzorná péče. 8

O těch dvou gufeřích vím, mě netečou a tak zatím nemám potřebu je měnit. Vnější ale nová mám. Jedno vypadalo nějak divně a tak jsem je vyměnil obě, když se překlepávaly štefty. 3
13:16:02
14.11.2003
Luděk
-> Jirik: jenomže Jiří ty gufera jsou tam dvě a potřeba je hlavně vyměnit to vnitřní,k čemuž je nutno mít speciální přípravek,to vnější je už jenom jako prachovka-> Filip Ráž: ložiska to má na každý straně jenom jedno (kyvadlovka) a většinou se neopotřebávají jako u úhlovky,neb se samy přimazávají olejem z převodovky

jinak jsem viděl včera jednu a dnes ráno druhou Škodovku s upadlým LZ kolem,asi je úroda

6 6
19:10:36
13.11.2003
Martin
-> Filip Ráž: Mě taky.

-> Jaro: Ale mě tam ten buben drží jak přivařenej. Alespoň když to sundavám, tak jedině stahovákem a palicí.
18:51:31
13.11.2003
Filip Ráž
a mě zase asi hučeji obe dve lóža :(
13:35:19
13.11.2003
Jaro
Martin - to mas krasny priklad uz spominaneho vymackaneho kuzela. Vizualne sa to neda spoznat. Mozes to utahovat ako chces, stale to bude vrzgat. Pomoze len vymena.
21:11:57
12.11.2003
Martin
Já mám také problém. Když jedu pomalu slyším z levého zadního kola takové divné cvakání nebo spíš vrzání, jako když něco škrtá o buben. Je to podobný zvuk, jako když se pouští auto z heveru se zataženou ručkou. Buben jsem už několikrát kontrolovat a vše je tam v pohodě. A dotahuju to momenťákem.
20:57:06
12.11.2003
Jirik
Jojo gufero, stojí pár korun. Namáčkneš ho tam jako nic, hůř se vytahuje to starý.
13:44:14
12.11.2003
Jindra
Gufera v poloose, nech si je vymenit a pri ty prilezitosti ti tam daji klinek cena asi 800Kc vse a nebo si to udelej sam doma cena asi 80Kc
13:41:47
12.11.2003
Košan
ja fakt nevim..nikdy sem to nevidel rozdelany a ani se mi do toho samotnymu nechce. Ale nic total prorezlího by tam snad byt nemelo.. je to 125ka 89' a 1. majitel fotr, takze je celkem v cajku.

Dela to urcite pravy zadni kolo, vyfuk nebo tak neco urcite ne. Dela mi to tak asi pul roku a rek bych ze cim dal vic. Bylo by dobry kdyby se ta poloosa nemusela menit, protoze nema ani zadny áčka. Jinak z toho kola taky tece olej..asi tak ze po nekolika stovkach km je disk celej poblitej. V nejmenovanym servisu mi rekli ze to dela brzdovej válecek at si ho vymenim, ale ten sem menil uz nekolikrat takze tim to asi nebude. Fotr rikal ze to dela co je auto nový a ze kdyz to tenkrat reklamoval tak mu rekli ze to opravit nejde..no tomu sem ale neveril, jde prece vsechno. Nejspis ma prevodovka nejakou chybicku
10:21:12
11.11.2003
Jirik
Ono když spočítáš ty místa, kde může bejt nějaká vůle a může to klepat, tak to dohromady dá docela kravál. Kravál můžou dělat převody, kameny, vůle v ložiskách poloos, posunutej kroužek na poloose, vymletej buben, ten silentblok jak řiká Sita...to může bejt věcí.... Budeš to muset všechno prohlídnout. Ale bezhlučný to nikdy nebude. U předohrabů nebo úhlovek cvakaj klouby, ohejbaj se ramena, tady cvakaj poloosy, si nevybereš... 8

Mimochodem pokud je v prdeli ten silentblok na rameni, tak jsem několikrát viděl, že při rozjezdu zacuká kolo dopředu a dozadu.

A nebo může ten kravál dělat úplně něco jinýho.

Já jsem taky čekal kdovíco když jsem slyšel taký divný klepání, prohlíd jsem to a nakonec to byl povolenej vejfuk a opěrka kapoty. 1
10:17:22
11.11.2003
Jindra
Kosan> Me to delalo taky je tam takovej klinek na poloose a ten byl spatnej.

Pri royjeydu mi cukla cela strana auta, ale jinak jsem to nepocitoval.

Cus J.
09:40:16
11.11.2003
Sita
2Kosan: Nemuzes mit nejakej problem v ulozeni silentbloku podelnyho ramene (kapsy) - nadmerna vule, total prorezlost, ... ?
08:40:56
11.11.2003
Košan
mám nějakej asi podobnej problem.. zadní pravý kolo... treba kdyz se rozjizdim nebo kdyz jedu a prerazuju tak to dost mlátí jako kdyby to melo vuli (proste kdyz je auto v tahu tak to cukne) Nevim co to dela.. zkousel sem dotahovat buben, kterej byl i tak dost dotazenej ale to mi vubec nepomohlo.
07:18:17
11.11.2003
Jirik
To já na tej páce můžu se svojí vahou skákat voběma nohama. A mužu si vzít i psa do náručí 1
22:50:25
10.11.2003
Samantus
taky tak hlavne kdyz menite poloosu tak mente i buben pac, ten starej je uz vymackanej
22:18:36
10.11.2003
Žaky
Jo jenže je nutný aby buben seděl celou konusovou plochou na poloose,jinak...jsou tam nepatrný vyrobní tolerance,bacha pri záměně poloos a bubnů.a poloosa co leta běhala na levý straně by tam měi zůstat.A obraceně.
19:08:48
10.11.2003
Samantus
jo jo dik, jaxem psal, nohou dotahnout ne skakat, vono to tak tech 30-50kg da:-)
19:01:14
10.11.2003
King
Dobra rada. Jenom ze doporucenej utahovaci moment je podle literatury 200-300Nm, cili 20-30kg na metrovy pace, + dotazeni na nejblizsi diru pro zavlacku. Pisu to proto, ze jsem uz cet prispevek jednoho experta vo skace po metrovy pace svejma 110kg, jestli se nepletu, (1100Nm!) a tam bych se zase bal moznyho prasknuti poloosy z nadmernyho namahani = vseho s mirou :)
18:08:24
10.11.2003
Samantus
Taxem ve ctvrtek v praci mel zajimavou zakazku. Prijel pan ze mu vrze neco v zadnim pravym bubnu: takze sem auto zvedl a zahybal zadnimi koly NIC absolutne bez vule, tak nasledovala dalsi vec a to kontrola utazeni bubnu, no a to bylo ono matice byl uplne volna dala se dotahnout ockovym klicem rukou, taxem na to nasadil velkou paku a jal se utahovat a najednou krup krup, cosi ze z bubnu ozvalo. Taxem to zvedl sundal kolo nasadil stahovak a zacal suntavat buben, delame to tak ze nasadime stahovak na stefty, dal nasroubujeme matky a pneumatickou pistoli je postupne utahujeme, no a kdyz buben povolil taxem sundal stahovak a cumim ze sem ho stah i s kusem poloosy, takze ten chlap tam dojel za pet minut dvanact, no a hlavne uz tak nejakej patek jezdil pac ta prasklina byla asi 60% prurezu poloosy a uz zacinala hnednout (reznout), takze si vsichni s kyvkou davejte bacha na dotazeni bubnu, vemte metrovou paku a klidne nohou to poradne utahnete, nebojte se........ Je to jen upozorneni a dobra rada jak predejit pruseru..... S.
Extreme Tyres