-> conwoy69: mám možnosť zohnať ten PORTA odmasťovací univerzálny sprej, cena 10E za kus, je to prijateľná cena? sa mi to zdá akosi veľa, ale keďže to je problém kúpiť...
09:18:06 19.04.2013
Nostalgik
Mám na predaj tieto kultovky bez casopisov, cena by bola 8 eur.
Vcera u mna inác zaparkovala Tatra 141, je nádherná.
tiež si nepamätám žiadneho "živého" , ale zo dva vraky v okolí boli...
07:02:26 19.04.2013
mischicka
Asi jsem příliš mladý, ale Garanta jsem snad nikdy neviděl
22:49:09 18.04.2013
myschaak AZNP K.Hora
-> roberto950: jj,strejc ho měl a ve vesnici byly snad tři dokonce....vim jak děda s ním roztahoval v noci souseda kolikrát když nenatočil pekařskou avii
22:34:59 18.04.2013
roberto950
Ja mám od soboty garanta... nie je to síce tatra ani škoda ani avia, ale vyskytovali sa tu
-> Zberatel: Mě tam dneska skočila Avia,takže serii rušit nemusím,ač jsem to předtím asi 3krát udělal :-D, takže jsem trošku pozadu. Je to asi jak jim to přijde pod ruku,zatím mi přišla Tatra,Ifa,Avia a vůbec bych se nezlobil,kdyby příště byla 141ka nebo liaz :-D
19:46:22 18.04.2013
Zberatel
-> mischicka: Teda, to musí byť pekný "drobec" Som zvedavý na fotky.
Na atlase mám už písaný ďalší model, je to Tatra 141, super, táto séria ma fakt teší.
15:05:26 18.04.2013
mischicka
Je to tu potřeba trochu provětrat, několik dní nic :-D
US mazel z US dorazil - měřítko 1:16, váha asi 5 kg, jen nasednout a odjet :-D
Večer ho vyfotím s něčím v našem oblíbeném měřítku 1:43 :-D
-> 1560: jo měl by ještě fachčit. sice je to pár týdnů co sem tama jel naposled ale výloha tam tuším byla ;)
14:00:11 16.04.2013
1560 - zrušená registrace
-> roberto950:
Co RK model na Kounicové? Jestli to ještě funguje... Zastávka Klusáčkova, tramvaj linky 12, trolejbusy 34, 36. Jedny dveře železniční modely, druhý dveře modely aut.
13:20:00 16.04.2013
roberto950
páni, mám na Vás všeobecnú otázku: zajtra idem do Brna, je tam nejaký modelár, kde by sa dali kúpiť doplnky pre mierku 1:43? myslím napr. majáčiky na policajné / požiarne vozy
Ďakujem za tipy
11:12:21 16.04.2013
mischicka
-> miroussm: Kdo ví jak to bude - model plánovaný na loňský listopad jsem dostal letos v březnu
08:55:35 16.04.2013
miroussm
doking 15.04.13 22:25:36 napsal:
→ miroussm: Tak to je samozřejmě přednější.
Stejně je to strašný,když si vezmu,že za cenu těch 2 modelů z toho
východu,kamarád koupil krásnou,pojízdnou Š110l…:-)
To je pravda. Ale jednu tu Tatru z východu bych chtěl,třeba casku, ten trambus s tím návěsem ČSAD s globusem je taky vymazlenej. Jenže prostě jsou mnohem důležitější věci a tohle musí počkat. Ale v příštím roce by měla vyjít Liazka 100 a na tu se moc těším a na tu teda našetřím.
07:39:00 16.04.2013
mischicka
Jiné ani hodnotit nemůžu :-)
Ale troufnu si říct, že nějaké zkušenosti s modelářováním (to slovo používá má tříletá dcera) mám a taky vidím technologické možnosti opracování jednotlivých dílů. Je možné, že má RO lepší formy a díly než MAC, ale u MAC se prostě některé věci (téměř) udělat nedají. Nejsem sám kdo to zjistil :-)
-> mischicka: Tak to záleží na tom jaké s tím máš zkušenosti,viz ten papír,určitě se najde někdo,kdo by z toho udělal lepší jak východní,nicméně,asi rozumím,že myslíš konkrétně sebe samotnýho :-)
Stejně je to strašný,když si vezmu,že za cenu těch 2 modelů z toho
východu,kamarád koupil krásnou,pojízdnou Š110l…:-)Když teď stavím ten RT/RT3 z resinu a vidím, kolik je s tím piplačky a stejně to nikdy nebude na takové úrovni jako modely z východu, tak už o té ceně nikdy pochybovat nebudu.
22:44:48 15.04.2013
mischicka
doking 15.04.13 21:25:45 napsal:
→ mischicka: Ten mrazírenskej je hezčí za trambusa,
návěs s logem čsad tak jedině klasiku s plachtou ne? :-) A za Tatru,buď
také mrazírny a nebo ten vojenský. Sběratel má těžký život,když si
musí vybrat jen něco že? :-D.
Objednávky na případný kusy bych řešil až budu mít jasno,že to půjde
vyrobitSovTransAvto byla jasná volba, druhé asi bude ČSAD se zeměkoulemi.
22:25:36 15.04.2013
doking
-> miroussm: Tak to je samozřejmě přednější.
Stejně je to strašný,když si vezmu,že za cenu těch 2 modelů z toho východu,kamarád koupil krásnou,pojízdnou Š110l...:-)
21:48:22 15.04.2013
miroussm
doking 15.04.13 21:25:45 napsal:
→ mischicka: Ten mrazírenskej je hezčí za trambusa,
návěs s logem čsad tak jedině klasiku s plachtou ne? :-) A za Tatru,buď
také mrazírny a nebo ten vojenský. Sběratel má těžký život,když si
musí vybrat jen něco že? :-D.
Objednávky na případný kusy bych řešil až budu mít jasno,že to půjde
vyrobit
Sběratel má těžký život, když na takové kousky šetří a pak se mu dvakrát vysere opravdový auto :(
21:25:45 15.04.2013
doking
-> mischicka: Ten mrazírenskej je hezčí za trambusa, návěs s logem čsad tak jedině klasiku s plachtou ne? :-) A za Tatru,buď také mrazírny a nebo ten vojenský. Sběratel má těžký život,když si musí vybrat jen něco že? :-D.
Objednávky na případný kusy bych řešil až budu mít jasno,že to půjde vyrobit
→ mischicka: Zatím řeším,zda jsou to schopni vůbec
udělat :-).Teoreticky mám zatím v plánu řešit dva kusy.
Jak koukám na to video,tak se mi nechce věřit,že to je papír,protože na to
docela tlačí,se divím,že něco nepraskne,nebo se nezdeformuje.Proč neřešíš 3? Nebo s jednou počítáš pro mne ?
Taky se mi nechce věřit, ale snad by tak nikdo nelhal...vypadá to dokonaleji než cokoliv, co jsem kdy viděl. Detailním a funkčním zpracováním se tomu blíží jen kovové handmade RC modely.
18:22:59 15.04.2013
maca
doking 15.04.13 00:35:54 napsal:
2D bokorys nástavby 1:1 přiložen k podvozku, i když už není
aktuální už mám v pc opět trošku upravenou záď. Nicméně pro ilustraci
stačí. Nyní čekám,na vyjádření jedné firmy z okolí co zpracovává
Byť to tedy není 1:43, tady je link ještě na video.
Tatra 815 S3 paper model 1:20
Viděl jsem to už přes pár týdny a nechtěl jsem uvěřit.
13:37:56 15.04.2013
doking
-> majop3k: Věřím,že toho je někdo schopen a že na to má tu trpělivost :-),Jen to jako nemá na práci nic jinýho :-D, to musí zabírat strašně moc času, to podle dat na fóru trvá už skoro rok :-),asi se po večerech nudí. Myslím,že zůstanu věrný plastu a jiným materiálům z papírem je tý práce až moc.
-> mischicka: No nepřemýšlím,rád bych to realizoval :-),teď jde o to,zda to budou schopni vyrobit za nějakou rozumnou cenu. Čehož se docela bojím,že na tom by to mohlo celé skončit. No uvidím
10:21:56 15.04.2013
mischicka
doking 15.04.13 00:35:54 napsal:
2D bokorys nástavby 1:1 přiložen k podvozku, i když už není
aktuální už mám v pc opět trošku upravenou záď. Nicméně pro ilustraci
stačí. Nyní čekám,na vyjádření jedné firmy z okolí co zpracovává
plasty.Pořád přemýšlíš nad tím obrobkem?
08:51:47 15.04.2013
Nostalgik
Tí, ktorí ste už Atlasu poslali model naspäť, na akú adresu ste tovar vrátili?
Diky
00:35:54 15.04.2013
doking
2D bokorys nástavby 1:1 přiložen k podvozku, i když už není aktuální už mám v pc opět trošku upravenou záď. Nicméně pro ilustraci stačí. Nyní čekám,na vyjádření jedné firmy z okolí co zpracovává plasty.
neco szavim od nuly jako tu tatru a neco jako kazdy prestavby mam 15letou praxi a ted co jsem se rozvedl zas zacinam poradne a nebavi me modely jen koupit a dat do vitriny ale cim tezsi cesta tim vetsi radost z vysledku ,proto me tak bavi prace na autolakovne