Dneska jsem potřeboval udělat evidenčku na nově koupeném autě. U nás ve městě končí na STK v 16:00 což se vylučuje s mou prací. Tak jsem jel na nejbližší STK, kde mají do 17:00. Přijel jsem lehce po 16hod. U okýnka příjemná paní, vzala si německý techničák, protokol z STK kterou udělal prodejce v MB už v pátek a povídá 500,-... To bylo první rozčarování, neb jsem četl o 300,- a tvrdil to i prodejce.
No nic, prý ty dovozové evidenčky stojí víc?
Po půl hodině na mě přišla řada, prý mám zajet ke vratům, tak jsem čekal, že klasicky vyleze technik, koukne na VIN, zabouchnu to a jedu. Chyba lávky, pěkně zajeďte dovnitř, zavřel vrata a šel něco ťukat do PC. Po 10min. přišel a že poklice musí dolů, začal je sundavat a házet do kufru (ještě že to bylo umytý). Pak šel pro foťák a že musíme nafotit VIN. To je na podběhu, ale pod plastovým krytem s lemovkou, tak že to mám sundat a že mu mám svítit baterkou tak aby to bylo nějak čitelný. No asi na třetí pokus něco vyfotil. Pak je třeba vyfotit štítek na dveřích, tam ejhle problém. Dvě čísla máznutý (někdo tam něčím šoupnul). Nakonec to s kecama přešel s odůvodněním, že VIN je důležitější, vyfotil ještě VIN na okně a šel to stahovat do PC co tam mají přes dotykové LCD. Když to dodělal, tak se otočil a povídá, co to zelený za oknem? Tyhle značky už dávno neplatí a že doufá, že jsme s tím nejel. Tak jsem mu řekl, že takto mě to dal prodejce, že to je převozní číslo na 10 dní a nechápu proč bych s tím neměl jet? On začal něco o platu, tak jsem na to zareagoval, že to snad nemyslí vážně a že ve finále mu do toho nic není a chci po něm jen zkontrolovat VIN a vše ostatní už bylo předmětem páteční STK...
Jen jsem si potvrdil, proč tam na STK nejezdím a vůbec nechápu jak něco s takovým přístupem může fungovat.