skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Koupit favorita? Rada
-> Jarda: No ale favo mělo svůj podíl na tom, že byla Škodovka pro VW zajímavá a udržela se jako značka, ne jen jako montovna jiný značky...
-> lokaj: milnik kterej zachranil skodovku? spis VW smer, favorit je neco mezi polem a golfem, ale musim rict, ze se mi nejlip opravoval ze vsech skodovek, ikdyz mam mnohem radeji rapida, tak favorit je na opravy proste jednodussi
-> fidelmc: tak sel bych do toho
, vin na chladicovce proste meli první favoriti, ST a NT proste rezne jinak a jinde, u ST prave ty nosny casti je potreba poradne vystrikat rezistinem, vim jak jsem to kdysi u bilyho favorita nad vyfukem a pod podlahou obiral rukou
-> Jawák: ale prosimte, spojka na favu vydrzi pres 200tis. km
, pokud to nema senior, ktery se neumi rozjet, znam i pripady, kdy spojka atakovala hranici 300tis. km
-> fidelmc: tak sel bych do toho

-> Jawák: ale prosimte, spojka na favu vydrzi pres 200tis. km

-> Lukaso358: dovoz ne, pokud se nad tim človek logicky zamyslí ..
-> lokaj: Mluvíš mi z duše. Vidím to taky tak. 

-> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: Myslíš jako dovoz resp vývoz?
Já nechal toho babičinýho 1989 komplet opravit byť to levný rozhodně nebylo (desítky tisíc),ale jsem za to rád. Pro mně to auto má citovou-vzpomínkovou hodnotu. Navíc když je potřeba, nebo chuť si někam vyjet, tak vím, že mně nikde nenechá a ještě bude po cestě dělat parádu. Protože hodně zachovalý, nebo pěkně do originál vzhledu opravený favorit je dnes na silnicích taková vyjimka ( ono už skoro favorit obecně celej), že když vypadá jako by právě vyjel z fabriky, tak se za ním otáčí daleko víc lidí než za mým GLičkem. Jestli je to tím jak září ta nová originál tmavě modrá barva, nebo číslem nevím, ale je to tak. Takže za pět tisíc bych ho bral by je na tom ještě desítka. A když si to rozmyslíš tak jen "přehodíš papíry" jednoho zvrakuješ a je to. Kamarád teď taky nádherně rozleštil jednoho notně vybledlého šediváka 1989. A když měl "nedávno" favorit 25 let výročí, tak byl všude v časopisech, rádiích, TV, na internetu, všude se o něm psalo. Nepřijde vám to na tak "mladý a moderní" auto divný? Vám říkám favorit jako milník (zachránce) škodovky bude jedním z těch posledních opravdových veteránů (pardon youngtimerů) od škodovky. Škodě 1000MB se taky ještě na začátku tohoto milénia vysmívali co to je za bachratý vrak a lidi to vyhazovali na vrakoviště či do kopřiv. No a dnes je to veterán co je vítaný na každém srazu. To samé potká favorita. Vsaďte se.
-> dragon_cb_cz: s tou jedinou oficiální cestou nemáš pravdu .. auto lze zrušit a ješte ti zustanou i vyřazené doklady k autu .. samozřejmě každá legrácka něco stojí a za účelem toho aby se rozřezalo do šrotu to smysl nemá
-> fidelmc: Oficálně je jediná možná cesta ekologická likvidace. Výhoda je, že je zdarma, nevýhoda je, že většinou chtěj komplet auto.
( aby nebyl další komiks )
-> fidelmc: A proto si teďko každej uděláme doma malej vrakáč a budem čekat na silvestra.

No kazdopadne od eko me novela neosvobodi, mozna bych si mohl stare fako rozebrat na dily, nez ho ekolikvidovat. Jak to se ted resi? Hodit ho na zahradu jako kurnik, to jeste jde? Nebo kdyz ho rozrezu flexou a odnesu do srotu, nejaka kacka se hodi. To nemuzu? Olej odevzdam na pumpe sklo do skla, plasty do plastu? To v tomhle kocourkove nejde?
-> dragon_cb_cz: To je fakt... Tak ono sankce už je vyřazení vozu z evidence, to jen my, nemocní škodovkařením se zvráceným vnímáním to bereme jako pozitivum 

-> Domajz: Jenže to by ta sankce musela bejt známá předem...
-> dragon_cb_cz: Jo to máš asi pravdu... Nicméně poslání složenky ex post, stejně jako třeba poplatku za odpad, to funkci jednorázového čističe neovlivní.
-> Bukaj: -> Domajz: Myslím si právě, že tam moc dodatečných podmínek nebude - protože tím by se úplně popřel smysl toho ustanovení jako "jednorázového čističe". Pro stát je myslím přijatelnější nechat přes to ustanovení bez likvidace vyřadit pár škodovek když díky tomu získá registr který konečně po letech bude relativně čistý z pohledu toho kdo je skutečným vlastníkem aut.
Pokud takhle "cíleně" lidi zruší pár stovek aut, bude to hodně... to stát nevytrhne.
Pokud takhle "cíleně" lidi zruší pár stovek aut, bude to hodně... to stát nevytrhne.
-> Bukaj: Jo to jsem pochopil, prostě ještě mám 4 měsíce na to abych na sebe odhlásil plno aut, který chcu na ND a počkal půl roku....
Jo je mi jasný, podle mě tam určitě bude minimálně nějaký správní poplatek za vyřazení vozu z evidence nebo třeba při registraci nového vozu doložit co se stalo se starým vozem...
Jo je mi jasný, podle mě tam určitě bude minimálně nějaký správní poplatek za vyřazení vozu z evidence nebo třeba při registraci nového vozu doložit co se stalo se starým vozem...
-> Domajz: No, to je to, co se právě neví...
...zatím nikdo nezjistil, jaké budou podmínky, práva a povinnosti majitele takto "zaniklého" vozidla.
A navíc ten polopřevod bys musel zajistit ještě před 1.1.2015 - po tomto datu už polopřevod nebude existovat.
...zatím nikdo nezjistil, jaké budou podmínky, práva a povinnosti majitele takto "zaniklého" vozidla.
A navíc ten polopřevod bys musel zajistit ještě před 1.1.2015 - po tomto datu už polopřevod nebude existovat.
-> Bukaj: Jo takhe, takže pokud budu chtít nechat "ekologicky" zlikvidovat nějaké auto, tak stačí to jen nechat na sebe odhlásit a počkat půl roku a čáry máry fuk.... 

-> Domajz: Jedna novela, která by měla vyřešit kostlivce ve skříních (respektive v garážích) - ruší se "polopřevod" a auta v polopřevodu, pokud se k nim v dané lhůtě (6 měsíců?) nikdo nepřihlásí (nedoregistruje) budou trvale vyřazována z registru...
-> dragon_cb_cz: co se bude dit od novyho roku? Nejak to nestiham sledovat...
-> Tomaso435: Já bych řekl, že na to má čas minimálně do konce roku :D
-> fidelmc: to je blbost.. prostě pokud za to stojí tak to kup a neuvažuj.... máš 8 dní na to aby ses rozhod jesi hodíš čísla ze svojeho nebo to zatáhneš vč 10 000,-
Anebo cloveka se ZTP ? On pak vlastnik a ja provozovatel? Kdo je pak na malym TP? Ve velkym se to nejak zaznamenava?
-> fidelmc: koupit bez TP a postavit na své papíry, jinač to za 15tis dle me smysl nemá ..
-> palinator: no,a ešte aj spojku prežili

90 tkm a původní pneu?
ty jo ber fáčko je dobrý když je zachovalí
-> Pavell: Jen je ta barva zasla. Pneu i s diskama mam z meho facka
eko je 10? Asi by to chtělo nové (mladší) pneu. Pokud je TOP kastle, tak by to asi smysl mělo...
Zdarec, mam moznos koupit facko 89 s netcenou kastli, sede barvy, cislo kastle jeste na pricce. Jsou to pry Kvasiny, nevim co to znamena. Byly ty kastle lepsi nebo co? Lepsi fabrika? Najeto 90tis. s novou spojkou. Intros normal, pokroucena palubka , pekne sedacky tapeci nic extra. Nosne casti netcene, barva zasla, pujde rozlestit. Puvodni pneu. Cena 5tis . Ale ta ekodan. Mozna by melo cenu dat auto do origo stavu ? Ted mam fako stejneho roku, ale orezly, pred go napravy a brzd atd. Je urcene na bezne jezdeni do prace atd . Nejake rady?