-> Matsoft: a je to fakt ono? Barva je stejná, ale to Adamovo takhle zprzněný nebylo, když jsem ho naposledy viděl. Navíc Adam ho upravoval aby bylo hezký, kdežto tohle je hnusný...
-> Nwkt: BTW jaká je číselně pravděpodobnost, že se potkají dva lidi z jednoho fóra na jednom místě a fotí stejnou "věc"? Já jen že bych si dnes šel vsadit sportku
-> aDAm: jj, je pěkná. Jen moc není na co ji přinýtovat
Nicméně koženku z předního kšiltu jsem bohužel při demontáži roztrhnul v místě, kde je vpředu zahnutá pod kšilt. A to by asi vadilo, takže tam asi proběhne výměna. Uvidíme...
-> Luky: a jen doporučení, pokud si to už celé rozebral a nenafotil, tak už možná pozdě, ale je vhodné si ověřit jak moc se ta kožneka zcvrkla, já to tenkrát odflákl a když sem ji nechaval šít tak jsem sice nechal trochu přidat navíc ale na pár místech to bylo málo a prosvítal plech :( tak buď to šít přímo na autě a nebo zajistit aby byly rozměry ok.
-> Nwkt: jo už chápu jak to aDAm myslel. No to asi jo, jediné řešení které mě napadlo. Shodit to za oblouk na hranu zadních blatníků, nanýtovat a pak to přetáhnout zpátky dopředu na oblouk
-> Luky: ne, normálně si koženku nasaď na oblouk tak jak má být, ale jen nasaď a nějak zafixuj. Pak si vyznač na obou koncich mista kde by se ti to mělo zahnout (udělat ten lem) a protože už tam máš díry v rámu po nýtcích tak si je rovnou mužeš udělat do konženky. Takto obě strany, pak koženku sundáš z oblouku, tudíž se ti natáhne a budeš moci pod tu koženku prásknout ty plechy a přinýtovat a budeš to mít hezky skryto, pak už jen stačí kožeku hezky jak šprcku znova natáhnout na oblouk, koženka je poddajná takže netřeba se bát a pokud sis to značil správně tak ti bude sedět jak prdel na hrnec.
-> aDAm: já to ještě, přiznávám, moc nezkoumal, zatím jsem rozebíral. Už toho na té kastli moc nezbylo. Vlastně jen nápravy a agregát, nic víc.
Takže plech sundat, nanýtovat a pak na to natáhnout koženku? To by myslím nešlo (koženka musí být pod plechem, ale tam ji nedám, když bude plech nejdřív přinýtovaný), ale jak říkám, podívám se na to lépe
Napadá mě, jestli to nebylo sešitý uprostřed oblouku v Tčku až na závěr. Musím to prozkoumat, tuhle část jsem neprohlížel, protože je osratá lepidlem od izolepy - bylo to tam rozklížený a do molitanu by se dostávala voda. Musím to nejdřív vyčistit, aby byly aspoň vidět švy
-> Luky: tsss mááááslo, ani na tohle nepřijde ;) Já to taky takhle měl, musíš si to naměřit, shodit z oblouku a nanytovat a pak ten oblouk obléct, simple and easy ;)
Čalounění oblouku je z jednoho kusu. Na červeném autě je koženka (slabá čára) překrytá plechem, který je pronýtovaný do oblouku v místě napojení na blatník (tj. spodní konec čalounění). Pro přinýtování musíš koženku odchlípnout (otočit dolů, rubem k sobě), přinýtovat a pak zase převrátit nahoru ve směru šipky. Plech je tedy schován v jakési kapse. Na jedné straně to samozřejmě udělat lze v pohodě, ale na druhé straně už takovýhle kotrmelec s koženkou neuděláš, protože už druží na první straně. Teda nevím jestli je to pochopitelný...
Prima, takže si to můžu uzpůsobit k obrazu svému Právě nevím, jak budu čalounění B sloupku a oblouku dávat zpátky na auto, jsou tam skryté nýty a já nevím jak je tam zase aplikovat. Takže asi budou zvenku, stejně jako všechny ostatní