nehoda

prohledat
16 příspěvků (zobrazeno 1 až 16) od 01.12.2008 do 03.12.2008, založil/a mototechna
řadit dle data
12:02:09
03.12.2008
King
-> Labros: To jsem nikdy netvrdil, ale reguju tím třeba na na případy typu - přehledná rovná silnice, auto z vedlejší odbočuje doleva a nedá přednost autu (motorce) na hlavní. V obou případech jelo auto i motorka max. 110, ale v obou případech soud na základě posudku jakýhosi pochybnýho experta, že vinu nese řidič na hlavní. V prvním případě motorkář zakožil a ještě mu přiřkli vinu, ve druhým případě řidič auta přišel dočasně o papíry, což zlikvidovalo jeho živnost. Nemyslíš, zapl.......šikovnej právník, debilní legislativa a svéráznej soudcetě z toho vyseká 8
11:51:28
03.12.2008
Labros
-> King: Ale vážně, když třeba křižuješ hlavní, nebo odbočuješ z hlavní doleva, po hlavní se jezdí 90, a než stihneš manévr dokončit, přiřítí se po hlavní Hlinkův superb rychlostí 150, kterej v době zahájení manévru byl ještě za zatáčkou, fakt myslíš, že je to tvoje vina?
11:44:51
03.12.2008
King
-> vaclav785: Jo, vím kam tím míříš. Samozřejmě, že se objevujou třeba zmrdí snahy třeba zpochybňovat nevinu auta na hlavní apod. Dokonce se mi podařilo rozsekat auto kvůli mamlasovi co si krátil zatáčku protisměrem a přesně z toho důvodu, co popisuješ, jsem benga ani nevolal.
11:35:20
03.12.2008
vaclav785
-> King: já vím co mi chceš říct ale já jsem chtěl jen naznačit že na tuto větu se toho svádí víc než by bylo zdrávo (vím z vlastní zkušenosti)
11:23:12
03.12.2008
King
-> vaclav785: Mno já nevím, ale průměrná reakční doba řidiče je 0,8s, takže imaginárně sebedokonalejší auto je ti ve vzdálenosti "0,5s" na nic, protože v okamžiku, kdy dupeš na brzdu, už dávno provádíš inspekci kufru auta před tebou4
U toho předjíždění by se o tom polemizovat dalo...
11:16:08
03.12.2008
vaclav785
-> King: když se někomu lepí na zadek a nedobrzdí nepřispůsobil rychlost mítr 100* lepší imaginární auto a silnici hrubou tak zastaví
a když předjíždí zase kdyby měl 100* silnější motor tak ho předjede
takže co nepřispůsobi jízdu stavu auta
11:12:30
03.12.2008
King
-> vaclav785: Zas úplně všechno na to nesvedeš - když se nějakej votuněnej moula lepí ze zadu někomu na nárazník a jede "0,5s" za autem, tak nestihne zareagovat, i kdyby se posral.
Když moula neodhadne situaci při předjíždění, taky za to nebude moct auto ani silnice....
11:00:30
03.12.2008
vaclav785
kdyby ve vyhlášce (zákonu) nebylo napsáno nic jiného tak na tuto větu se dá svést každá nehoda přizpůsobení se tech. stavu auta, stavu a povaze vozovky"
10:35:26
03.12.2008
King
-> Kloggie: Jeden ze základních principů řízení auta je pro mě ten o "přizpůsobení se tech. stavu auta, stavu a povaze vozovky, bla, bla, bla". I kdyby s měl na autě nakrásně místo gum kola z žebřiňáku s kovovejma obručema a zachoval ses podle výšezmíněnýho, žádnej "osud" se nekoná4
Prostě udělal řidičskou chybu a zaplatil za ní kejhákem. Žádný dodatečný předpisy o minimální hloubce dezénu, nutnosti zimních gum ani jiný šaškárny, co nás do budoucna čekaj nemaj šanci při porušení onoho zákl. principu.
Nedávno jsem čet o tzv. Peltzmanově efektu, kdy jakákoliv další snaha o regulaci v dopravě vedená snahou "zvýšit bezpečnost", ji v konečným efektu nezvýší. Když stát donutí všechny přezouvat na zimáky, část řidičů bude žít ve falešným pocitu sucha a bezpečí a pak práásk!
Stejně dopadlo povinný celoroční svícení atd.
Papouchuju jenom potřehy odjinud, ale tohle nemůžu nepodepsat:

"Za listopad na českých silnicích zemřelo 101 osob. Neochránilo je ani povinné svícení, ani povinné zimni gumy ve vybraných úsecich, ani bodový systém, ani CzechRadar, ani oprávnění městské policie meřit rychlost, ani hrozba odebrání řidičského oprávnění při jízdě bez tabulky registrační značky. Dlužno podotknout, ze číslo je srovnatelné s počtem obětí nehod v listopadu 2005, tedy s identickým obdobím před zavedením všech těchto vymožeností....."
09:59:46
03.12.2008
Kloggie
Tyjo, kdyby měl aspoň nějaký jiný pneu. Otázka je jestli by ho zachránily, jestli tohle není prostě osud, že i kdyby jel sebelíp, tak se prostě vyseká.
18:50:24
02.12.2008
Eqqus - zrušená registrace
-> mototechna: jj videl som mráz mi prešiel po chrbte41
11:21:20
02.12.2008
King
-> Jarda: Doufejme, že to se jenom nějakej pisálek malinko upsal a měl na mysli pravděpodobně "vyšetřování" . Pokud vím, tak trestní stíhání viníka úspěšně dokonaný, byť nedobrovolný, sebevraždy, je obvykle vzhledem k velmi laxnímu přístupu viníka, na hovno :)
03:39:17
02.12.2008
Jarda - zrušená registrace
jak chteji stihat ridice kamionu, kdyz do protismeru vjel ridic te stovky9
14:06:00
01.12.2008
PRPKO-Bez auta
-> Gemini: na tých hladkých gumách ani nemohol 10
09:01:46
01.12.2008
Gemini
fuuuu, husteeee........nezvladol smyk asik