Dluhy versus hospitalizace

prohledat
103 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 29.11.2008 do 02.12.2008, založil/a David29
řadit dle data
19:11:41
02.12.2008
Turda
-> King: to je jasný, všechny nemusíš hned odsoudit, je to jen můj názor, já vim co ožralej člověk dokáže, proto mě tyhle agresivní "borci" serou!!! všichni....!!!
14:30:08
02.12.2008
David29
-> P@nis: Díky... nějak se z toho vykoušu.... napad mě ale plán, kterej by pomoh mě a hlavně máme 1

Matku bych vystěhoval k jejímu přítelovi, a já bych žil ve skoro-svym bytě s přítelkyní + s dalšim párem, s tim, že by mi tu máma nechala celou dlužnou částku na nájmu...
Takže na ní by zbyly jenom dluhy, a o byt kde by bydlela by se staral její přítel (- stará se i ted, akorát tam nikdo neni)... já mu to zkusim navrhnout, schválně co mi řekne...
10:35:55
02.12.2008
COL
-> Kloggie: S tim tatikem je to taky drsny... to je jak z nejakeho filmu Clovek neni v bezpeci ani v posteli :o).
10:14:20
02.12.2008
Kloggie
-> COL: Jo odhadls to přesně:) Exekutor nám tvrdil, že musí zablokovat nemovitost celou, že nemůže zablokovat jenom její ideální část. Proto to strejda platil. Taky si mysleli, že už otec nemá žádný dluhy, to ale nebyla pravda, ale nikdo se nepřihlásil, nikdo se neozval, tak se to převedlo na strejdu. A máš pravdu, jsou dvě smlouvy - darovací a ta s tou částkou, teď jsem se koukal.

No a to s tím dědictvím - sotva táta splatil nějaký ty dluhy, několik let pracoval, našel si přítelkyni (máma se s nim rozvedla), tak umřel. Dost náhle, prasklá céva v mozku, nikdo to nečekal - stalo se mu to v posteli se ženskou. No a když probíhalo dědický řízení, tak u státu už neměl dluhy žádný a věřitelé za tu dobu buď zkrachovali, nebo jim to bylo jedno, zkrátka se nikdo nepřihlásil.
10:05:48
02.12.2008
COL
Kazdopadne, pribehy zde jsou dost drsne...
10:05:19
02.12.2008
COL
-> Kloggie: Tech smluv tam muselo byt "nekolik" jedna darovaci a pak ta o penezich. Ta darovaci by mela byt odporovatelna a byla tez tim poskozenim veritele (ve spojeni s tou druhou, uz by to bylo bez diskuze).... Ale proc to strejda MUSEL platit? On a byla omezena i dispozice tech ostatnich spoluvlastniku?

V okamziku, kdy jsi do toho zatahl sebe a sestru jako dedice jsem se v tom ponekud ztratil.... :o) Jako, ze pak tatik zemrel, a pri dedickem rizeni k tomu mega (ci tomu, co z neho zbylo) uz nikdo neuplatnil svoji pohledavku?
08:29:40
02.12.2008
P@nis
-> Kloggie: Jenže takové pujčky bez ručitele bývaji opravdu vyhodné69 Mě by spíše zajímalo jak tedy tedka bude postupovat- zřejmě banka, aby dostala peníze z5 pochybuji že by to nechala jen tak4 případně co může zabavit nebo to dát k soudu ?( jít do vězení?)...a pokud jsem to dobře pochopil pujčila si vícekrat někde a často ve smlouvach o půjčku byva, že přiznavaš že nemaš jinou pujčku či tou věcí už nerušíš...Zajímalo by mě jak je to závažný přečin?

A jak tady píšete něco o promlčeni se ještě zmínit, tohle nechápu vůbec. Když teda něco nesplatím tak jsem porušil danou smlouvu a měl bych být snad trestně stíhan ne ?

Jinak musim zaklepat na dřevo, že moje problémy jsou proti tomuhle nicotné, a vůbec-> David29: nazávidim a fandím mu aby to zvládl 4
08:29:30
02.12.2008
David29
-> Kloggie 01.12.08 23:21:19: Ona má normálně zaměstnání (takže placený zdrav.+soc.), vdosvkej důchod a soc. dávky..
Exekutor by přijít neměl... vyhrůžky soudama nechoděj a ppctivě platí, de spíš o to, že to je na dlouho a po zaplacení dluhů ti moc nezbejvá na život...
01:06:21
02.12.2008
Kloggie
-> COL: Při exekuci je to s tím předkupním právem stejný, ale kdyby to koupit nechtěli a nabídlo se to někomu jinýmu, můžou podat odvolání, nebo to dát k soudu a to se pak táhne, že si to leckdo rozmyslí. Jinak strejda musel ten dluh, kvůli kterýmu to bylo zablokovaný zaplatit, pak mu to mohl otec darovat. A ano máš pravdu ta smlouva byla poškozování věřitele, ale nikdo o tom nevěděl, táta ty peníze nikdy neviděl a nemohl s tím před soud, protože víš proč. A oni to moc dobře věděli. A odporovatelný úkon je ta smlouva, samotný převod ne. Ty peníze jsme mohli vymáhat až já se ségrou, jako dědicové, protože při dědickým řízení se žádnej věřitel nepřihlásil (státní dluhy byly promlčený).
00:50:48
02.12.2008
COL
-> Kloggie: Souhlasit s tím nemusí, ale mají předkupní právo - při prodeji. Při exekuci nevím, ale zřejmě tam byl problém někde jinde... Krom toho tím "darováním" tak, jak jsi ho popsal, se dopustil trestného činu poškozování věřitele. Krom toho je to patrně odporovatelný úkon podle oz, tak se divím, že po tom nikdo nešel.
00:46:08
02.12.2008
Kloggie
-> P@nis: Záleží na tom čím ručila a jestli vůbec, protože dneska jsou půjčky, kdy nemusíš mít ručitele a to až do 500 000. Taky je otázka kdy půjčku vyřizovala, jestli to bylo ještě když bylo synovi míň jak 18, byla jeho zákonným zástupce, tudíž se nemusel nikdo ptát na jeho názor tzn. ručila celým bytem. Některý banky ani nelustrujou žadatele.

-> tomaso435: No, to je život4
00:41:10
02.12.2008
COL
-> Nwkt: Ano, spolumajitelé mají předkupní právo - v případě, že to nepřevádíš na osobu sobě blízkou. Nechtěl jsem to ale komplikovat.
00:40:59
02.12.2008
Kloggie
-> COL: není to protiprávní pokud s tím spoluvlastníci souhlasí, pokud ne, můžou akorát zablokovat katastr nemovitostí aby se s nemovitostí nemohlo nakládat. Táta třeba vlastnil ideální čtvrtinu nemovitosti (po dědovi), druhou jeho brácha a polovinu babička. Exekutoři zablokovali katastr, ale nemohli tu třetinu prodat, protože s tím babča a jeho brácha nesouhlasili. Musel tu ideální třetinu "darovat" aby z toho neměl zisk, jakmile by jí bráchovi prodal, měl by zisk a musel by ho odevzdat exekutorovi. Že si mezi sebou sepsali smlouvu, kde mu brácha dává mega za tu třetinu už nikoho nemusí zajímat, to je čistě mezi nima. Že ho bratr natáh to už je jiný téma.
00:38:12
02.12.2008
Nwkt
-> COL: Ale pokud se nepletu tak nejdřív to musíš nabídnout k odkoupení spolumajiteli ne?
00:32:22
02.12.2008
COL
Kloggie 01.12.08 23:21:19 napsal: -> David29: ..... občas se vyskytne "prodám ideální polovinu domu/bytu" ale to je protiprávní!! ....

na tom samotném není vůbec nic protiprávního. Každé spoluvlastnictví je podle našich zákonů ideální, takže prodat ideální část nečeho, čeho jsi spoluvlastník (resp. máš na tom podíl), není nijak protiprávní. Ideální část (třeba tu polovinu) získáš třeba tak, že společně se sourozencem zdědíš barák... Pokud by věc byla předmětem SJM je situace trochu jiná.
00:13:39
02.12.2008
P@nis
-> Kloggie: Jen tak bokem vypadá že se vyznáš. Zajímalo by mne jak je to s tim bytem když je protiprávni zabavit pulku bytu(sice už tohle zní nelogicky), ale na druho stranu se domnívam, že by pak asi jeho máti po ukončení lečby byla stíhana za podvod ve smlouvách byva uvedeno čim ručiš a za jakych podmínek, např že ten byt je tvuj (tady nebyl) nebo ručíš autem(tušim že nesmiš jím ručit pokud neni splacen "lízíng". težko by někomu pujčili tolik peněz. Rad bych kdyby mě poučil.
Ps klidně prívat 4
23:32:09
01.12.2008
Tomaso435
-> Kloggie: na tohle nevim co bych řek... ale tohle je teda hodne drsný :(
23:29:42
01.12.2008
Kloggie
-> tomaso435: Jde to velice rychle, teď už to říct můžu, už to nikomu vadit nebude, ale tatík svýho času nasekal dluhy za 800 000 a to byly "jenom" státní dluhy. Mega dlužil věřitelům... Právě proto taky začal chlastat a šlo to s nim z kopce, doma byli exekutoři a vymahači na denním pořádku... Zabavili nám všechno co nebylo na nikoho psaný - televizi, obrazy, starožitnosti (nábytek, vázy) co měla máma po pradědovi, počítač, prostě všechno co mělo nějakou cenu. Byt byl naštěstí psanej na mámu. Pak jsme museli složitě dokazovat že to nebylo otce ale naše. Pak šel do sebe, něco splatil, pracoval, strhávali mu to z platu asi 5 let. Některý ty dluhy se časem promlčely, to bylo po 10ti letech a ani o tom nevěděl, to už nebyl ani doma. To byly krušný léta.
23:21:19
01.12.2008
Kloggie
-> David29: Přesně jak tu řikaj kluci. Mámě asi za chvíli příjde oznámení o exekuci - možná se s ní asi budou chtít vyrovnat dohodou, ale není to podmínka a pak jí musej nechat životní minimum (tušim něko kolem 7500). Dá se to dohodnout se zaměstnavatelem, že jí bude dávat jenom to minimum a zbytek na ruku, ale bacha na to! Tebe nemůžou jen tak vyhodit na ulici a obstavit byt taky nemůžou, protože je psanej na tebe, občas se vyskytne "prodám ideální polovinu domu/bytu" ale to je protiprávní!! No a jelikož jseš student, máš nárok na určitou částku kterou nemusíš danit (cca 3500/měsíc) anebo makej na černo, taky to jde a studenti se většinou nechávaj na pokoji. Každopádně si zajdi na tu sociálku a tam ti řeknou co a jak. Nebo ještě - my jsme měli na průmce takovýho poradce, kterej věděl co a jak, tak se ho zeptej, jestli ho máte na škole. A zeptej se mámy, kdo jí platí sociální a zdravotní, jestli má podporu a podobný, protože na neplacení soc. a zdrav. pak naskakujou pěkný penále.
23:11:10
01.12.2008
Mr.Lumpy
-> David29: takže na jedný složence máš všechny energie? jinak určitě si zajdi na socialku ve škole ti to určitě omluví jestli to nejsou úplný kreteni a i kdyby ne tak je to fuk protože dokuď studuješ tak rodič má povinnost tě živit
23:10:51
01.12.2008
Tomaso435
-> David29: 3OO ? 9 to de? já dlužím kilo kámošoj když sem neměl na destilku..a doted sem mnu to nevrátil 3 kua 3OO je už fakt krutý,,,,,,,,,,,, no každopádně jak říkáš plat jen měsíční poplatky... a na tyhle krutý dluhy asi ser
23:07:00
01.12.2008
David29
-> petr s: Jo, zejtra na to juknu, det du chrnět 21

-> tomaso435: Já nedlužim nic... akorát UPC platbu za listopad 40 Máma dluží asi 300 000. Ale já to řešit asi nebudu... budu platit tak, aby nenaskakovaly další nájmy, svoje dluhy at si pak vyřeší ona sama...

Hoší dík, zase zítra 4
22:59:39
01.12.2008
Tomaso435
-> David29: kolik dlužíš? kolik máš v kapse? jinak tam snad určitě je datum splatnosti........
22:57:40
01.12.2008
petr s
-> David29: Jde to nějak dej si do googlu osobní bankrot a ono ti to najde
22:57:24
01.12.2008
David29
-> tomaso435: Normální složenka typu A, nebo C...
22:55:41
01.12.2008
Tomaso435
-> David29: jak vypadá ta na nájem ? co tam píšou ?
22:53:37
01.12.2008
David29
-> tomaso435: A pak XY strahávaj z účtu..
22:53:05
01.12.2008
David29
-> tomaso435: Nájem... v tom je i teplo, voda... všechno
22:52:18
01.12.2008
Tomaso435
-> David29: to ti nepovim ale podle toho co doma všechno platíme by na každej složence měl bejt datum platnosti... co vlastně je vše potřeba zaplatit? vypiš to sem co ti píšou
22:50:58
01.12.2008
David29
-> petr s: Soukromý bankrot...? Co by to mělo jako znamenat?

-> tomaso435: Nemluvíš o SIPU?
22:48:31
01.12.2008
petr s
-> David29: V každém případě navštiv sociálku co ti poradí a máti jak budeš moct a zkusit se s ní poradit jak dál ono jde vyhlásit soukromý bankrot ale to nevím jestli se na tohle vztahuje
22:46:50
01.12.2008
Tomaso435
-> petr s: tak to je potom blbý.. ale snad tolik to nebude ne? -> David29: jakto že ne? otoč to z druhe strany nebo tak,,, bílej papír je za televizi rádio elektriku a plyn v levo je myslim za který období to je a do kdy je splatnost,,, jinak u nás to je tušim do poloviny měsíce,,,,
22:45:19
01.12.2008
David29
-> petr s: Jedině že bych prodal byt, co je z polovičky psanej na mě 3
22:44:31
01.12.2008
petr s
-> tomaso435: Pokud tam našel dluhy za 200 000 tak asi tolik peněz nemá
22:43:42
01.12.2008
David29
-> tomaso435: Na složenkách datumy splatnosti nejsou...
22:42:28
01.12.2008
Tomaso435
a mě maj všichni za divnýho když sem totální abstinent8 k těm složenkám koukni na datum, kdy je doba splatnosti,,, jdi na počtu a tam se ještě poraď a tam to zaplatíš,,, pokud má máti na učtě trvalej příkaz k zaplacení nečeho mělo by to přijít ve výpisu kolik kam odešlo
22:38:34
01.12.2008
David29
-> petr s: To by mě taky zajímalo jak to je... 3 roky dělám a zatim nic, nikde sem neudával že si vydělávám a kolik
22:35:46
01.12.2008
petr s
-> Nwkt: Pokud dodělává školu tak by se nemuseli o to zajímat
22:33:59
01.12.2008
Nwkt
-> petr s: To se stejně dozví z finančáku ne?
22:32:54
01.12.2008
petr s
-> David29: Tak rychle na sociálku co dělat a nesmíš přiznat že chodíš na brigády a nebo že si vyděláš tak akorát na jídlo
22:30:19
01.12.2008
David29
-> petr s: Oficálně tam ted sem sám
22:28:23
01.12.2008
petr s
-> Kloggie 01.12.08 12:21:34: To nebude tak jednoduché když tam bydlí mámin přítel
12:59:26
01.12.2008
David29
-> Kloggie: Jo, tak to budeš moc hodnej... předem dík

Kloggie 01.12.08 12:23:18 napsal:
-> David29: Jinak ještě - čím si budeš topit, když ti odpojej elektriku a plyn? Minimálně to by chtělo zaplatit...

Kamnama.. a komín ven z balkonu 3
12:23:18
01.12.2008
Kloggie
-> David29: Jinak ještě - čím si budeš topit, když ti odpojej elektriku a plyn? Minimálně to by chtělo zaplatit...
12:21:34
01.12.2008
Kloggie
-> David29: Asi už ti bylo 18, co? Kdyby ne tak bych bejt tebou zašel na sociálku. V případě, že studuješ bych tam zašel asi taky, aspoň se zeptat co dělat, když je vyživující rodič v platební neschopnosti... Já se ti zeptám šváry, aspoň kam zajít. Jinak ty dluhy to je problém, zvlášť když nevíš, kde je jakej ještě schovanej. My sme to měli podobný s tátou, sice chlastal jak dán, ale dostal se z toho sám, nicméně nadělal dluhů tři prdele a pak to splácel exekutorům zbytek života a některý dluhy se promlčely. Každopádně na PRE by ti měli říct kolik je dlužná částka. Stejně tak Veolia a pod.
10:04:33
01.12.2008
David29
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): Díky... což o to, elektriku a plyn nám přinejhoršim odpojí 3 horší je to s půjčkama... tamhle si pučila 20, pa 70 a támhle zase 150 8
09:44:35
01.12.2008
alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí)
-> petr s:
Pocuvaj, tie slozenky by si mal vsetky zhromazdit, vytriedit - voda, plyn, elektrika, najom a podobne, a zavolat na kazdu instituciu, kolko je tam pripadny dlh a dohodnut sa na termine zaplatenia... asi v tomto pripade nic ine nepomoze. Predpokladam, ze mas trvale bydlisko tam, kde matka, takze nemozes tvrdit, ze sa neda platiti, pretoze matka je dlhodobo PN.... inak, mal som podobne problemy s otcom, drzim palce, aby to dobre dopadlo
22:24:00
30.11.2008
Karlos (WIO46)
Jak to tak čtu, tak si uvědomuju, že ten můj kařdodenní stereotyp je vpodstatě něco, čeho si neumím vážit.7
21:33:11
30.11.2008
King
-> Turda: No a já se ti snažím vysvětlit, že od určitý dávky alkohol prostě dokáže ovlivnit psýchu třeba tak, že normálně pohodovej člověk se stane agresivním. Ano, taky mě takový týpci serou, protože na vojně jsem si toho užil dosyta. Ale zdráhám se paušálně označovat všechny nalitý jako debily, protože vím, že ten člověk by to za střízliva neudělal.
Vzpomínám si třeba, jak jsme se šli do vinárny vykropit kvůli oslavě 100vky do civilu. Šel s náma i tichý moravák Ivo se kterým jsme byly kámoši celou vojnu, ale po nějakým tom litříku, jsem i přes svoje promile viděl, že se v něm cosi odehrává :) Těsně před koncem pitky to v něm vybuchlo! Důvod jsem byl já a záminka kuriózní :) Pili jsme vzhledem desátnickýmu "platu" nějaký laciný červený a já si to mixoval s Colou - mno a to, co ze mně udělalo v očích druhdy mírumilovného moraváka nepřítele, bylo právě ono znesvěcení vína přídavkem kapitalistického nápoje :) Naštěstí ho hoši včas chytili a já to s ním nějak vykomunikoval, ale taky jsem moh pěkně dostat přes držku :)
Vím o čem mluvíš, protože náš taťka taky občas dorazil z knajpy "posilněnej" a pokud tomu předcházelo nějaký nasrání z práce, taky nám to taky dával pěkně sežrat :(
18:56:36
30.11.2008
Turda
-> Honzik105S: dá se říct že 20 let vzornej otec byl.....tenkrát ho vyhodily od policajtů, je to asi 10 let, možná míň, od tý doby to nebylo ono, já byl s bratrem malej, ale co vypráví mamka tak to tak bylo, prostě asi to neunesl.....pak nějak tak všechno šlo vcelku v poho, no poslední asi 3 roky už se rodiče jenom hádali, vždycky pár měsíců klid bomba pecka a další měsívce na hovno, rád bych se mu ozval, ale zavinil to on.....proč se neozve on??? člověk v tuhle dobu ani neví co by mu řekl.....je to zlý ale je to tak!! 8 ....prostě ty situace byly strašný, člověk když sedí o víkendu doma, nic nejí, nepije a jen čeká na to co bude až příde otec domu???? nee....tohle ne, sem nakonec rád že ot tak je.....protože chlast je fakt hnus!!!! a řikám, budu se snažit při každym pivu v budoucnu přemejšlet!!
Extreme Tyres